Editörler : "eskiyara"Pangaea

Mavera61
Aday Memur
30 Kasım 2020 22:17

Bizim okul idaresi de geçen hafta okuldaki her öğretmenin çizelgedeki ders saati sayısına göre verilecek şekilde ek ders heaplaması yapmıştı. Bugün gittiğimde ne olduysa nerden ilham geldiyse EBA üzerinden derse öğrenci katılıp katılmamasına göre vereceğiz dedi ona göre de tahakkuk yapmış. ben bütün canlı derslere girmeme rağmen bazı derslerde öğrenci imkanlarının yetersizliğinden dolayı katılım olmamasından dolayı hiç ek ders alamamışım onu gördüm. bizdeki uygulama bu şekilde. öğrencinin teknik imkandan yoksun olması da bizim suçumuz mudur. Toplu sözleşmede yer alan madde de

(1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın bazı maddelerinin iptali istemiyle açılan davada Danıştay Onbirinci Dairesinin 19/6/2007 tarihli ve Esas No; 2007/341 sayılı Kararıyla Ek Dersle İlgili Karar'ın 12. maddesinin 1. fıkrasında geçen "öğrencilerin sınava girmeleri kaydıyla"ibaresinin yürütülmesinin durdurulduğuna yer vermiştik.

Danıştay Onbirinci Dairesince verilen bu kararın "Öğrenciler sınava/derse gelmese dahi bunun sorumluluğunun öğretmende olmadığını öğretmen sınav/ders için tüm hazırlıklarını yapmış olduğunu bu nedenle öğrenciler sınava girmese dahi ek ders ücretlerin ödenmesi gerekliliği bulunmaktadır."

ama buna rağmen müdür bey hazretleri son yayınlanan genelgede dersin fiilen işlenmediği durumlarda verilmez sorumlusu ben olurum uğraşamam gibisinden ek dersleri yapmadı...


mikado411
Kapalı
01 Aralık 2020 10:59

Gardaş ek ders veriliyor ya, bu ne tantana,ek dersi kesen idareci 5 gün 8-17 gidiyor mu ki gardaş, hadi esnek mesaiye geçtiler diyelim ona tam uyuyorlar mı ki , bırakın bu muhabbeti gardaş

özdemiryahya
Aday Memur
01 Aralık 2020 14:05

Ek ders ücretinin ödenmesi gerektiğini düşünmekle beraber, gelen resmi yazıda fiili işlenen ders hükmü var . Öğrencinin gelmemesi vs sebep ne olursa olsun fiili işlenmediği için ödenmemektedir.

02 Aralık 2020 00:23

https://i.hizliresim.com/dB0Dzc.jpg


muallimi-sani
Yasaklı
04 Aralık 2020 00:17

Öğrenci olmaması durumunda sizin yapmanız gereken, normal süreçte her nasıl ki ders defteri imzası alınıyorsa bağlantıya girdiğinizi ve öğrenci bulunmadığını ispatlamanız yeterlidir. Bunun için kanıtlamak bakımından ekran resmi, canlı video görüntüsü alabilirsiniz.

Toplam 26 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi