Editörler : F16 Gökçen
02 Aralık 2020 10:37

Sağlıklı Beslenerek Kalbi Koruyun

Hareketsiz iş alanlarına eklenen yoğun iş temposu yeme içme alışkanlıklarını olumsuz etkileyerek düzensiz, sağlıksız beslenmeyi beraberinde getirmektedir. Bunun sonucu bozulan kalp damar sağlığımız kolesterol gibi birçok soruna davetiye çıkarmaktadır. Özellikle içeriğini bilmediğimiz yağ, katkı maddesi kullanan yemeklerin olduğu dış mekanlarda ızgara ve salataları tüketerek öğünü sağlıklı atlatmaya çalışmalıyız.

Hareket ve spordan uzak durmak, yağ oranının fazla olduğu besinler tüketmek, kanda bulunan yağların yani kolesterolün yükselmesine sebep olmaktadır. Yükselen kolesterol kalp ve damar sağlığını bozmakta kalp krizi riskini de artırmaktadır. Kolesterolü düşürmenin en iyi yolu yağ oranını düşürmek besinlerde yağ oranını azaltmaktır.

Kolestrol Nedir?

İnsan vücudunda doğal olarak bulunan ve hem de dışarıdan hayvansal ürünlerden alınan bir çeşit yağdır. Özellikle kırmızı ve beyaz hayvan etleri, yumurta sarısı, deniz ürünleri kolesterol olarak zengindirler. Hayvansal ürünlerden yapılan tere yağ, peynir gibi besinlerde kolesterol içermektedir. Fazla bulunması kalp damar hastalıklarına ve kalp krizi riskini artırmada sorun teşkil etmektedir. Oranlı ve dikkatli bir biçimde vücuda alınmalıdır.

Kaynak : https://pozitifsaglik.com/saglikli-beslenerek-kalbi-koruyun/


bruce1
Kapalı
10 Mayıs 2021 16:47

İyi kolesterol değeri mutlaka yukarda tutulmalı.


Murat321murat
Aday Memur
16 Mayıs 2021 02:07

Arkadaşlar dünyanın tercih ettiği marka olan forever living tavsiye ederim sporcular için ve sağlıklı yaşam için harika ürünleri var medet.flptr.com. Adresinden isteye bilirsiniz
Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi