Editörler : E.Kayı Han
«66676869707172737475767778

Wollstonecraft
Aday Memur
31 Ekim 2024 00:45

Size de çok geçmiş olsun hocam. Sizin hikayenizi de okumuştum. Gerçekten saçma sapan şeyler yaşıyoruz. Allah'a havale ediyorum yaşatanları..

Mahkemeye başvurma niyetim yok oldu tamamen. Bu süreçte mahkemeye başvurup olumsuz sonuç alan arkadaşlarım oldu. Bilirkişiyi ÜAK atıyor zaten ÜAK bilirkişilerden ortak rapor istiyormuş. Bilirkişiler jüri raporlarını görüyor. Jürideki hocalar bizim alanda kallavi hocalar ve bilirkişi de gelecekler eski kuşak olursa birbirlerinin dediğinin üstüne laf söylemezler. Maalesef benim alanımda ilk seferde geçmeyi başaran yok. Sosyal bilimciler olarak birbirimizi çekemiyoruz anlaşılan.

Mahkeme olumsuz sonuçlanırsa bu sefer de bir sonraki başvuruda mimlenicem.

Şu saatten sonra önüme bakmak zorundayım artık. Uğraşacak enerjim yok. Tükettiler... Bu saçma sapan doçentlik kriterleri ve komisyonu. Okuldaki ağır atama kriterleri. Üstümüze yüklenen bir dünya angarya....

Sizin de dediğiniz gibi oraya hayat hikayemizi yazamıyoruz ama gören bir göz cv ye bakınca pek çok şeyi çıkarır. Hukuki yollarla en ufak bir ümidim olduğunu düşünsem hiç durmam ama maalesef adalet tecelli etmiyor. Allah'larından bulsunlar inşallah.

iste oyle bir sey, 8 ay önce

Geçmiş olsun hocam, neresinden tutsak elimizde kalıyor. Disiplinler arası çalışınca niye çalıştın, çalışmayınca niye çalışmadın diye eleştiriyorlar.

Sizin durumunuzda mahkemeye gidecek misiniz? Ben nasıl olsa ceza aldım, biraz da onlar uğraşsın diye mahkemeye vereyim demiştim ancak anladığım kadarıyla kopyala yapıştır usulü ile savunma hazırlıyorlar zaten :) Yaşadığınız sinir harbiyle kalıyorsunuz. Bu yönetmeliği çıkarırken maksimum yetki ve sıfır sorumluluk kafasını nasıl kanun olarak yazabildiler hayret doğrusu. Allah'ım kolaylıklar versin.

şewket şensoy
Daire Başkanı
20 Kasım 2024 14:21

Merhaba Hocalarim,

Uyap uzerinden kendileri davalarıni yuruten deneyimli hocalarıma bir sorum olacak.

Uyap uzerinde seçimleri aşagidaki gibi mi yapiyoruz?

Bir hata var mı?

Mahkeme: İdare

Talep Bilgisi: Yürutme Durdurmalı

İl: Ankara

Dava Konusu: (69.11 Öğretim Elemanlarına Iliskin Işler (Doçentlik Sinavina Iliskin Işler)

Birde e-imza(elektronik imza) edinmemiz şartmı bu dava için? Şart ise en pratik yolu nedir acaba?

iste oyle bir sey
Aday Memur
21 Kasım 2024 11:22

Zaten mimliyiz hocam, boş verin, biraz da deli bu diye korksunlar bizden 😁

Hâkim ikinci tur iddia-savunmayi neyse ki gereksiz görüp doğrudan bilirkişiye gidiyor. Ama sanki kendisi atayacakmış gibi yazmış evrakta, umarım uzman ve Hakk'a hukuka saygısı olan birileri karar verir. ÜAK tarafından başarısız bulunup bilirkişi de yine ÜAK tarafından atandığında ne kadar hakkaniyetli bir değerlendirme bekleyebiliriz ki? Adamlar zaten DAVALI taraf.

Bu arada bilirkişi ücretini de biz ödedik tabii, hâkimin bilirkişi isteği yapmadı bizim ödememize engel olmuyor. Ve bilirkişi tarifesindeki ücret değil kesinlikle. Neden parasını biz ödüyoruz onu da anlamadim. Daha ne kadar mağdur edilebiliriz acaba?

Wollstonecraft, 8 ay önce

Size de çok geçmiş olsun hocam. Sizin hikayenizi de okumuştum. Gerçekten saçma sapan şeyler yaşıyoruz. Allah'a havale ediyorum yaşatanları..

Mahkemeye başvurma niyetim yok oldu tamamen. Bu süreçte mahkemeye başvurup olumsuz sonuç alan arkadaşlarım oldu. Bilirkişiyi ÜAK atıyor zaten ÜAK bilirkişilerden ortak rapor istiyormuş. Bilirkişiler jüri raporlarını görüyor. Jürideki hocalar bizim alanda kallavi hocalar ve bilirkişi de gelecekler eski kuşak olursa birbirlerinin dediğinin üstüne laf söylemezler. Maalesef benim alanımda ilk seferde geçmeyi başaran yok. Sosyal bilimciler olarak birbirimizi çekemiyoruz anlaşılan.

Mahkeme olumsuz sonuçlanırsa bu sefer de bir sonraki başvuruda mimlenicem.

Şu saatten sonra önüme bakmak zorundayım artık. Uğraşacak enerjim yok. Tükettiler... Bu saçma sapan doçentlik kriterleri ve komisyonu. Okuldaki ağır atama kriterleri. Üstümüze yüklenen bir dünya angarya....

Sizin de dediğiniz gibi oraya hayat hikayemizi yazamıyoruz ama gören bir göz cv ye bakınca pek çok şeyi çıkarır. Hukuki yollarla en ufak bir ümidim olduğunu düşünsem hiç durmam ama maalesef adalet tecelli etmiyor. Allah'larından bulsunlar inşallah.

Wollstonecraft
Aday Memur
07 Ocak 2025 22:34

Daha ne kadar şaşırabilirim diye düşünmüyorum hocam. Süreciniz ne oldu merak ediyorum var mı bir gelişme

iste oyle bir sey, 7 ay önce

Zaten mimliyiz hocam, boş verin, biraz da deli bu diye korksunlar bizden 😁

Hâkim ikinci tur iddia-savunmayi neyse ki gereksiz görüp doğrudan bilirkişiye gidiyor. Ama sanki kendisi atayacakmış gibi yazmış evrakta, umarım uzman ve Hakk'a hukuka saygısı olan birileri karar verir. ÜAK tarafından başarısız bulunup bilirkişi de yine ÜAK tarafından atandığında ne kadar hakkaniyetli bir değerlendirme bekleyebiliriz ki? Adamlar zaten DAVALI taraf.

Bu arada bilirkişi ücretini de biz ödedik tabii, hâkimin bilirkişi isteği yapmadı bizim ödememize engel olmuyor. Ve bilirkişi tarifesindeki ücret değil kesinlikle. Neden parasını biz ödüyoruz onu da anlamadim. Daha ne kadar mağdur edilebiliriz acaba?

şewket şensoy
Daire Başkanı
23 Ocak 2025 13:48

Arkadaşlar ikinci doçentlik başvurusunda dava aşamasinda olan bir profesör olarak yazıyorum. Hakkınızi aramaktan çekinmeyin. Gerek uak a gerekse jurilere yönetmelikler ve yönergeler dışındaki en küçük kararları için bile yaşattiklari mağduriyetlerin hesabini lutfen hukuk yoluyla, mahkeme yoluyla sorun. Haklarinızdan haberdar olun. Bu sistem bizler ve bizim gibiler sinmezse ve hakkıni aramaktan asla vazgecmezse değişecek. Keyfi kararlara ve kendi doğrularinı yonetmeliklerin üstunde gırenlere ancak mahkemeler DUR diyebiliyor. Yılların tecrubesi ile sabit. Eklediğim linki mutlaka incelemenizi öneririm.

https://www.akademikhukuk.org/docentlik-jurisine-karsi-dava-hukuki-yollar/

şewket şensoy
Daire Başkanı
23 Ocak 2025 14:51

Yönetmelik ve/veya yönergede yer almayan ya da yönetmelik ve/ veya yönerge maddesine dayandırılmamış her jüri veya komisyon yorumu ya da kararı hukuka aykırıdır. Keyfidir. Kendi dogrunu/bilgini/yorumunu yönetmeliğin/yönergenin uzerinde görmektir. İtiraz asla fayda vermez. Tecrübeler ile sabittir. Dava tek çözümdür. Uyap candır.

druzmanogretmen
Aday Memur
08 Mart 2025 13:28

Değerli hocalarım merhaba, başarısız sonuca itirazda davayı kazanıp dosyası istinafa gidenlere sorum vardı. Süreç ne kadar sürüyor ve sonuç değişti mi?

Sweetbitterlife
Aday Memur
09 Mart 2025 00:50

Merhaba Hocalarım, benim de dava sonucunu olumlu almış ancak bu süreçte yapmış olduğu bir sonra ki başvurusundan olumlu sonuç almış olan arkadaşlarımıza bir sorum olacaktı. DBS'deki önceki dönemdeki başvurunuz mahkeme kararından sonra otomatik değişecek mi? Yoksa sistem değişmeyeceği için avukatımın yeni bir dilekçe vererek geriye dönük doçentlik belgesinin düzenlenmesini istemesi mi gerekiyor?

CandleLight
Aday Memur
21 Haziran 2025 14:39

Hocam merhaba. Dosyaya ve mahkeme heyetinin yoğunluğuna göre değişiyor sanırım. Ben ilk derecede kazandım. ÜAK istinafa gitti. 1 ayda istinaf lehime sonuçlandı. Ama 3 aya kadar ortalama sürebildiği de söyleniyor.

druzmanogretmen, 4 ay önce

Değerli hocalarım merhaba, başarısız sonuca itirazda davayı kazanıp dosyası istinafa gidenlere sorum vardı. Süreç ne kadar sürüyor ve sonuç değişti mi?

Toplam 1549 mesaj
«66676869707172737475767778

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi