Editörler : StMngr
«68697071727374757677787980

nikonnikkor
Aday Memur
25 Kasım 2025 16:04

Hocam istinaf lehime sonuçlandı. Az önce dbs'de başvuru durumu güncellendi ancak en sağda bugünün tarihi var süreç başlangıç olarak. Onun solunda da jüri sonucunun açıklandığı tarih var. Acaba e devlete düşen evrakta hangi tarih yazacak? Sizin de dbs'de durum benzer mi?

Dostcanlısı06, 4 ay önce

Hocam istinafı kazanırsanız eğer 2 hafta içerisinde resmî doçentlik diplomanız hazırlanıp e devlete düşüyor. Benim öyle olmuştu. 8 ekim 2025?te istinafı kazandım, 24 Ekim 2025?te doçentlik diplomam e devlete düştü. Telefonuma ÜAK?tan hem mesaj hem mail geldi.

26 Kasım 2025 15:52

Hocam hayırlı olsun, davayı açtığınız zaman doçentlikten ne zaman başarısız olduysanız o tarih yazacak. Endişe etmeyin. E devlet diplomanızda hangi tarihte başarısız olduysanız o yazacak.

nikonnikkor, 3 ay önce

Hocam istinaf lehime sonuçlandı. Az önce dbs'de başvuru durumu güncellendi ancak en sağda bugünün tarihi var süreç başlangıç olarak. Onun solunda da jüri sonucunun açıklandığı tarih var. Acaba e devlete düşen evrakta hangi tarih yazacak? Sizin de dbs'de durum benzer mi?

nikonnikkor
Aday Memur
26 Kasım 2025 16:29

Hocam dbs'de durum başarılı olarak güncellendiğinde sistemde yeni bir tarih belirince endişelenmiştim. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Dostcanlısı06, 3 ay önce

Hocam hayırlı olsun, davayı açtığınız zaman doçentlikten ne zaman başarısız olduysanız o tarih yazacak. Endişe etmeyin. E devlet diplomanızda hangi tarihte başarısız olduysanız o yazacak.

ayaprak06
Aday Memur
02 Aralık 2025 15:46

Merhaba. İstinaf mahkemesi yerel mahkeme kararını kaldırıp yeni bir karar aldığı için Danıştay'ın temyiz incelemesine tabi oluyor. Ancak siz istinaf mahkemesi kararıyla geçici doçentlik belgenizi alabilirsiniz. Danıştay'dan karar gelince de kesin belgeyi alırsınız.

MusDolu, 5 ay önce

2023 ekimde doçentliğe başvuru yapmıştım. Etikten 2024 ocak ta başvurum iptal edilmişti. ÜAK a savunma yaptım. Kabul edilmeyip etikten iptal kararı alındı. Mahkemeye başvuru yaptım. 3 jüri atandı ve jürilerde etik var dediler. bölge idare mahkemesine gittim. bahkeme başkanının etik değil demesine rağmen 1'e karşın 2 hakimin ret oyu ile etik var kararı alındı. istinafa başvurdum. 721 gün süren uzun bekleyiş sonunda "istinaf başvurusunun kabulüne, başvuruya konu Mahkeme kararının kaldırılmasına; dava konusu işlemin iptaline" çıktı.

Ancak istinaf kararının sonunda "30 (otuz) gün içerisinde Danıştaya temyiz yolu açık olmak üzere" ibaresini eklemiştir. Ben istinaf son aşama diye biliyordum. Danıştay olayı yeni mi bilen biri var mı? teşekkürler

ayaprak06
Aday Memur
02 Aralık 2025 15:56

Doçentlik işleminin iptali için dava açıp kazandıktan sonra geriye dönük maaş ve diğer ücretlerin ödenmesi istemiyle de dava açılabilmektedir. Bu konuda benimle iletişime geçebilirsiniz.

Wollstonecraft
Aday Memur
11 Ocak 2026 21:36

Çok haklısınız hocam da hiç değişecek gibi görünmüyor maalesef. Kusura bakmayın mesajınızı görmemişim. Hayırlı uğurlu olsun sizin adınıza sevindim. Ben başvurmadım mahkemeye Ekim 2025 tekrar başvurdum ve şu an yine asgariye düştüm :) 15 Ocak DK bekliyorum. Şaşırdım mı tabi ki hayır :)

iste oyle bir sey, 8 ay önce

Sizin durumunuzda bir degisiklik oldu mu hocam?

Bu surecte komisyonda gorev yapmis bir hocamiza denk geldim, hakkinizi arayin diye konustu. Yuzde otuz kadari bu sekilde mahkemeyle aliniyormus. Jurilerin "sorumlulugum yok ama yetkim var" gorusunun de verdigi rahatlikla hak yenilip bir suru basarili insan yipratiliyor maalesef. Bu surecin degismesi lazim.

alfaturk
Aday Memur
29 Ocak 2026 15:40

Sayın hocalarım etike verildim. ynı dosya 2 dönem sürekli asgariden bırakıldı. 14 prof etik yok dedi şimdi 1 jüri etiğe verdi. Sizden ricam nasıl bir rol izlemeliyim. Etikden aklanan hocalarım savunmalarını gönderebilirler mi?

hypercode
Aday Memur
07 Şubat 2026 10:43

2547 sayılı kanunu Madde 11. b/(6):

(6) (Değişik: 22/2/2018-7100/3 md.) Doçentlik başvurularında ilgili bilim veya sanat alanında jüriler oluşturarak adayların yayın ve çalışmalarını Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esas ve usuller kapsamında değerlendirip, yeterli yayın ve çalışmaya sahip olan adaylara doçentlik unvanı vermek,

bu konuda mevzuatta bulunabilen tek esas ve ulus belirlenen yer yönetmelik ve

Doçentlik Yönetmeliği Madde 6. 1

(1) (Değişik cümle:RG-14/10/2025-33047) Doçentlik başvuruları, adayın bilimsel araştırma ve yayın etiği ilkelerine uygun hareket edip etmediği, asgari başvuru şartlarını sağlayıp sağlamadığı, eserlerin nitelik ve özgünlüğü, bilim alanına yaptığı katkısı ve bir bütün halinde alanındaki yetkinliği yönlerinden değerlendirilir. (Ek cümle:RG-14/10/2025-33047) Adayın asgari başvuru şartlarını sağlamış olması eser değerlendirmesinde başarılı olduğu anlamına gelmez. Jürinin bilimsel araştırma ve yayın (Değişik ibare:RG-10/8/2021-31564) etiği ihlali yönündeki değerlendirme raporları, ilgili Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Komisyonu tarafından incelenir. Jürinin adayın asgari başvuru şartlarını sağlamadığı yönündeki değerlendirme raporları ise Doçentlik Komisyonu tarafından incelenir. (Değişik cümle:RG-10/8/2021-31564) ....

Bu bağlamda,

- Eserlerin nitelik ve özgünlüğü

- Adayın ..... bilim alanına yaptığı katkısı

- Adayın ..... bir bütün halinde alanındaki yetkinliği

yönleri dışında herhangi bir nedenle başarısız sayılmanın hukuken yersiz ve yetki aşımına gireceğini düşünüyorum. Nitekim bu konularda bir çok yargı kararı da bulunuyor. Konu ile ilgili detaylı bilgisi olanlar gözden kaçırdığım bir nokta var mı? Lütfen bilgilerimizi paylaşalım. Teşekkürler.

AdayDoçent2
Aday Memur
12 Şubat 2026 14:37

Arkadaşlar hepinize merhaba. 3 yıl süren hukuk mücadelesi sonrası dün itibariyle doçentlik belgem geri tarihli (10.07.2022) düzenlendi. 2022 mart döneminde başvurmuştum. Hakkınızdan vazgeçmeyin.

pedalizawing
Memur
12 Şubat 2026 17:36

hocam hayırlı olsun size.. etik mi almıştınız başarısız mı sürecinizi de yazar mısınız bizlere yol göstermesi için..

AdayDoçent2, 3 hafta önce

Arkadaşlar hepinize merhaba. 3 yıl süren hukuk mücadelesi sonrası dün itibariyle doçentlik belgem geri tarihli (10.07.2022) düzenlendi. 2022 mart döneminde başvurmuştum. Hakkınızdan vazgeçmeyin.

AdayDoçent2
Aday Memur
12 Şubat 2026 18:07

Teşekkür ederim hocam. Hikaye biraz uzun.

Sırayla yazayım.

1. Önce ben dahil yaklaşık 200 kişiyi resen etiğe gönderdiler. O süreç olumlu sonuçlandı.

2.Sonra sonuç başarısız açıklandı. Dava açtık. Dava sırasında sen asgariden kalmışsın gözden kaçmış dediler. Davamız düştü. :)

3.Sonra asgariye dava açtık kazandık. Sonuç tekrar başarısız oldu.

4.İlk açtığımız (başarısız sonucuna) davayı tekrar açtık. :) Kazandım.

Yılan hikayesi gibi ama işte böyle. 3 ayrı idari dava ve 4 istinaf. ( 2025 Mart başvurusunda başarılı oldum, atamam yapıldı.)

pedalizawing, 3 hafta önce

hocam hayırlı olsun size.. etik mi almıştınız başarısız mı sürecinizi de yazar mısınız bizlere yol göstermesi için..

pedalizawing
Memur
12 Şubat 2026 18:35

Öcelikle hayırlı ugurlu olsun hocam:) ben okurken yoruldum siz yaşamışsınız.. tekrar başvurunuz mu başarılı oldu yoksa bu mahkeme sonucu mu bu dönemde sistemde onaylandı..

Bende etik aldım hocam kagıt çıktı şimdi ptt den elime gelmesini bekliyorum bakalım ne çıkacak içinden diye..

hangi alanda bunları yaşadıız hocam?

Teşekkür ederim hocam. Hikaye biraz uzun.

Sırayla yazayım.

1. Önce ben dahil yaklaşık 200 kişiyi resen etiğe gönderdiler. O süreç olumlu sonuçlandı.

2.Sonra sonuç başarısız açıklandı. Dava açtık. Dava sırasında sen asgariden kalmışsın gözden kaçmış dediler. Davamız düştü. :)

3.Sonra asgariye dava açtık kazandık. Sonuç tekrar başarısız oldu.

4.İlk açtığımız (başarısız sonucuna) davayı tekrar açtık. :) Kazandım.

Yılan hikayesi gibi ama işte böyle. 3 ayrı idari dava ve 4 istinaf. ( 2025 Mart başvurusunda başarılı oldum, atamam yapıldı.)

AdayDoçent2
Aday Memur
14 Şubat 2026 09:57

Teşekkür ederim hocam. İnşallah süreciniz lehinize sonuçlanır. Benim 2025 Mart başvurum 5/0 başarılı sonuçlandı. Doçentlik belgem düzenlendi. Doçent olarak atamam yapıldı. Mahkeme lehime sonuçlanınca 2025 mart başvurum iptal edildi. 2022 mart başarılı açıklandı. Doçentlik belgem tekrar eski tarihli düzenlendi. Şimdi sırada maddi manevi tazminat davası var. Ve bana bunu yaşatan 3 jüri üyesine görevi kötüye kullanma davası. :)

pedalizawing, 3 hafta önce

Öcelikle hayırlı ugurlu olsun hocam:) ben okurken yoruldum siz yaşamışsınız.. tekrar başvurunuz mu başarılı oldu yoksa bu mahkeme sonucu mu bu dönemde sistemde onaylandı..

Bende etik aldım hocam kagıt çıktı şimdi ptt den elime gelmesini bekliyorum bakalım ne çıkacak içinden diye..

hangi alanda bunları yaşadıız hocam?

pedalizawing
Memur
14 Şubat 2026 10:22

Hocam elleriniz dert görmesin hak yerini bulmuş biraz da onlar kendilerini savunsunlar insanların yıllarını almak bu kadar kolay olmamalı..

bende etik de tek 1 juri tek idda hocam:) 2025 başburu yorumlarında okumuşsunuzdur belki..

Teşekkür ederim hocam. İnşallah süreciniz lehinize sonuçlanır. Benim 2025 Mart başvurum 5/0 başarılı sonuçlandı. Doçentlik belgem düzenlendi. Doçent olarak atamam yapıldı. Mahkeme lehime sonuçlanınca 2025 mart başvurum iptal edildi. 2022 mart başarılı açıklandı. Doçentlik belgem tekrar eski tarihli düzenlendi. Şimdi sırada maddi manevi tazminat davası var. Ve bana bunu yaşatan 3 jüri üyesine görevi kötüye kullanma davası. :)

Wollstonecraft
Aday Memur
24 Şubat 2026 16:37

Sayın hocalarım 30 Ocak da 4/1 başarısız aldım. 2023 Ekim döneminde de başvurup 4/1 başarısız olmuştum. O zaman buradan dava süreçleri ile ilgili olumsuzlukları okuyup dava işine girmeden daha fazla çalışarak yeniden başvurdum ve sonuç yine değişmedi. Üstelik bu sefer jüriler eski jürilerin raporlarına atıfta bulunarak basarız bulmuş beni. Türkiye de yer alan dergilerdeki makalelerimi uluslararası niteliğe uygun görmemişler. Ssci atıfım azmış. Tr dizin yanınım daha fazlaymış (Çünkü üniversitem 2 senede bir atamada 2 tr dizin istiyor ve başka bir yere yayın gönderemiyoruz maalesef) Projelerim beğenilmemiş yayınlarım beğenilmemiş beni eleştiren jürilerin 3 tanesini incelediğimde 2 tane ya da 3 tane indeksli yayınları olup geri kalan yayınlarının hakemsiz olarak sınıflandırıldığını gördüm. Buna rağmen benim yayınlarımı yetersiz bulmuşlar. 45 yaşındayım 2 çocuğum var ve bulunduğum kurum çok fazla idari sorumluluğum mevcut. Bu halde yemeden içmeden uyumadan çocuklarıma zaman ayırmadan yaptığım çalışmalar yok sayılmış. Ve ben şunu anladım bir sonraki başvuruda da yine jüriler önceki jüri yorumlarına bakıp önyargılı bir şekilde olumsuz bulacaklar. Ben asla başarılı olacağımı düşünmüyorum artık. Dilekçe yazıcam en azından bir itirazım olsun KDK ya başvurucam. YÖK'e de yazıcam. Dava konusunda hala emin değilim. Ama çok yoruldum ve hiç ümidim kalmadı ben ne için çalışıyorum ki...... Biz alttakiler hele ki taşra üniversitelerindekiler akreditasyon dosyaları ve raporları ile ve geri kalan idari angaryalarla uğraşırken bize olumsuz veren Prof. hocalarımız hafta 1 gün okula uğrayıp anlatmadıkları dersleriyle bir şey vermedikleri öğrencileriyle.....

ayaprak06, 3 ay önce

Doçentlik işleminin iptali için dava açıp kazandıktan sonra geriye dönük maaş ve diğer ücretlerin ödenmesi istemiyle de dava açılabilmektedir. Bu konuda benimle iletişime geçebilirsiniz.

Toplam 1595 mesaj
«68697071727374757677787980

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi