Editörler : Kubil ay
«24252627282930313233343536

THE BEST OF UZMAN
Aday Memur
16 Ocak 2023 11:57

Bak taşralı kardeşim, o yüzden mi Ankara'ya kedinin ciğere baktığı gibi bakıyorsun. Sen taşralısın kardeşim haddini bil. Merkez uzmanı birisine laf söyleyebilme hakkın yok. Furkan kardeşimi tanırım bilirim, burada sert ve bazen çocukça şeyler yazabiliyor ama kendisini de uyardık. Fakat senin için de internet kimlik numaranı isteyeceğiz.Kurum içinde hakaret etmek iş hakkının feshiyle sonuçlanır.

efendinimbensenin, 9 ay önce

hocam senin bu mühendis takıntın nedir? bakanlıkta mühendis uzman ibf li uzmandan daha fazla değer gördüğü için kompleks yapmış olabilir misin?

İfadeye bakar mısın? ne kadar çirkin. aval bakmışmış da bilmemneymiş.mühendislik de bazı derslere kitap açık girilebiliyor. serbest. sınavın zorluk derececisi sen düşün. ibf neymiş. oku, ezberle, geç. tam ekmek kafalıların bitirebileceği bölüm.

summer blues
Memur
16 Ocak 2023 13:56

Arkadaşlar herkesin birbirine saygılı olması lazım. Ne mühendislik fakülteleri aşırı zor, ne de İİBF ve diğer bölümler aşırı kolay. Bu iş kişide bitiyor. Kamuya atandıktan sonra da, kamuda geçirdiğiniz çalışma döneminiz ve tecrübeniz, iş yapma beceriniz, görev sorumluluklarınız çoğu zaman "ne okuduğunuzun" önüne geçiyor.

İnsanları sen iibf'cisin, sen mühendissin, sen merkez, sen taşrasın diye ayırmayın. Ekmek kavgası hepimizin temel sorunu. Hele ki şu dönemde. Kurum içerisinde taşeron personelinden, uzmanına, daire başkanına, başkanına; kısacası herkese "insan" olduğu için saygı göstermeliyiz.

Yoksa iş makama mevkiye gelecekse, "büyük lokma ye, büyük söz söyleme" derler. Elbet devran döner, bugün eleştirdiğimiz/beğenmediğimiz/ötekileştirdiğimiz kişi, döner yarın başımıza amir olur. Rızık Allah'tan..

sadface
Aday Memur
16 Ocak 2023 15:51

Merhabalar hocam uzman yardımcılığı mülakat tarihleri ne zaman olur acaba? normalde hemen açıklanıyordu hiçbir bilgi de alamıyoruz. yakın zaman için beklemeyelim mi hocam acaba?

Furkan12999, 9 ay önce

Hayır açıklanmayacak.

Listeler açıklanıp da mühendislik bölümlerini boş görenler olay çıkarıyor, sanki bakanlık sizi başarısız olsanız da almak zorundaymış gibi.

O yüzden liste açıklanmayacak.

Mühendisler sınavda yine aval aval bakmış

endmüh111
Aday Memur
16 Ocak 2023 17:48

Endüstri mühendislerinden hiç yazan yok. Biz neden eski alımlardaki gibi kendi bölümümüzden sınava tabi tutulmuyoruz? Kendi bölümünden girenler sınavı yapamamışken bizden nasıl beklenebilir? Kimi kurumlar kendi bölümümüzden kimi kurumlar bilişimden sınav uyguluyor, hangisine çalışacağımı şaşırdım. İkisine de tam odaklanamıyorum.

Rambo23
Aday Memur
18 Ocak 2023 13:57

Var mı bir gelişme yeni ilan ve denetmen yardımcısı sözlü sınav sonuçları ile ilgili?

23 Ocak 2023 09:49

ne kadar talihsiz ifadeler kullanmışsınız. taşralı, hayvana benzetme, haddini bil... furkanın yazdıkları zaten ortada. kimin kime hakaret ettiğini herkes gördü.

THE BEST OF UZMAN, 9 ay önce

Bak taşralı kardeşim, o yüzden mi Ankara'ya kedinin ciğere baktığı gibi bakıyorsun. Sen taşralısın kardeşim haddini bil. Merkez uzmanı birisine laf söyleyebilme hakkın yok. Furkan kardeşimi tanırım bilirim, burada sert ve bazen çocukça şeyler yazabiliyor ama kendisini de uyardık. Fakat senin için de internet kimlik numaranı isteyeceğiz.Kurum içinde hakaret etmek iş hakkının feshiyle sonuçlanır.

Dogrucudavut01
Aday Memur
23 Ocak 2023 13:04

Arkadaşlar bakın the best of uzman'la Furkan'ın aynı kişi. Burda insanların duygularıyla oynayıp hakaret ediyor. Yok internet kimliğini bulduk, yok onu uyardık, yok iş akdi... DMK terminolojisine hiç mi hakim değilsiniz sayın Furkan Bey? Furkan bey kendince bi şeyler yapmaya çalışıyor işte, bu arkadaşların buradaki ifadelerine itibar etmeyiniz. Ticaret bakanlığı sınavında insanları doğradılar, bakanlığın da sonuçlardan rahatsız olduğunu düşünüyorum çünkü ortada kriterleri belirsiz, neye göre puanlama yapıldığı meçhul bier sınav var. Normalde sonuçlar açıklandıktan en geç 3 gün sonra mülakat yer ve tarihi açıklanırken 2 hafta geçmesine rağmen hala bir şey yok. Bakanlığın sitesinde sınav sonuçlarına ilişkin duyuru da artık bulunmuyor. Süreç yeni gelişmelere gebe, bekleyelim görelim.

BladeRunner2021
Aday Memur
23 Ocak 2023 14:04

Geldi yine bi saçmalayan. Kazanamadın diye kurup kurup gelip buraya yazıyosun. Bakanlıkta mülakat yoğunluğu var, ondan açıklanmadı. Sınav da gayet kolaydı, kalifiye insanlar için tabi...

Dogrucudavut01, 8 ay önce

Arkadaşlar bakın the best of uzman'la Furkan'ın aynı kişi. Burda insanların duygularıyla oynayıp hakaret ediyor. Yok internet kimliğini bulduk, yok onu uyardık, yok iş akdi... DMK terminolojisine hiç mi hakim değilsiniz sayın Furkan Bey? Furkan bey kendince bi şeyler yapmaya çalışıyor işte, bu arkadaşların buradaki ifadelerine itibar etmeyiniz. Ticaret bakanlığı sınavında insanları doğradılar, bakanlığın da sonuçlardan rahatsız olduğunu düşünüyorum çünkü ortada kriterleri belirsiz, neye göre puanlama yapıldığı meçhul bier sınav var. Normalde sonuçlar açıklandıktan en geç 3 gün sonra mülakat yer ve tarihi açıklanırken 2 hafta geçmesine rağmen hala bir şey yok. Bakanlığın sitesinde sınav sonuçlarına ilişkin duyuru da artık bulunmuyor. Süreç yeni gelişmelere gebe, bekleyelim görelim.

23 Ocak 2023 14:28

Evet söylediklerinize katılıyorum 2 hafta oldu ve bu mülakat tarihleri niye yok. Sınav sonucuna en son baktığımda kesin olmayan sınav sonucudur diyor. Ne demek kesin olmayan?

Dalga mı geçiyorsunuz ? Doğrandı lafına çok katılmıyorum

Daha önce 2 kez mülakatta elendim bu sınav sonucunda beklediğimden yüksek geldi. Mesela serbest bölgeler sorusunu yapamadım 85 almışım. İngilizce de de 300 kelime kompozisyon sorusunda karnım ağrıdı yapamadım 79 aldım

. Sınav da çok zor değildi ama bu ne saçmalık yahu sınav sonucumu bile göremiyorum ne yer belli ne tarih. Neyi bekliyoruz daha ?

Bu arada furkan falan tanımam ama Best of uzman personelde daire başkanı. O furkan mi ne gerçek adı her neyse insanlarla dalga geçen adi şerefsiz biri. Kim nereye şikayet ederse etsin

Yine de asla bakanlığa laf ettirmem. Bu üniversitenin ve bakanlığın yoğunluğundan olan bir durum. Sorular kolaydı. Burada kızdığım şey üniversitenin yetersizliği.

Dogrucudavut01, 8 ay önce

summer blues
Memur
23 Ocak 2023 14:35

Best of uzman daire başkanı mı ? İyice saçmaladınız bence. Daire başkanı olarak işi gücü yok da memurlar nette forumda mı takılıyor ? Ayrıca daire başkanı olup da o üsluba sahip olmak, internet kimlik numaranı isteyeceğiz demesi ki, buna çok güldüm zaten. Ve iş akti feshi ile sonuçlanır filan :D Beyler bu durumlar öyle çocuk oyuncağı değil. Kimsenin de tabiri caiz ise ahkam keserek gözünüzü korkutmasına izin vermeyin, sınavın kesin sonuçları itiraz süresi sebebiyle uzamıştır, itiraz değerlendirme süresi geçen hafta cuma günü bitti. Bu hafta içerisinde kesin sonuçlar açıklanacaktır diye düşünüyorum ben.

UluslararasıSIYASAL, 8 ay önce

Evet söylediklerinize katılıyorum 2 hafta oldu ve bu mülakat tarihleri niye yok. Sınav sonucuna en son baktığımda kesin olmayan sınav sonucudur diyor. Ne demek kesin olmayan?

Dalga mı geçiyorsunuz ? Doğrandı lafına çok katılmıyorum

Daha önce 2 kez mülakatta elendim bu sınav sonucunda beklediğimden yüksek geldi. Mesela serbest bölgeler sorusunu yapamadım 85 almışım. İngilizce de de 300 kelime kompozisyon sorusunda karnım ağrıdı yapamadım 79 aldım

. Sınav da çok zor değildi ama bu ne saçmalık yahu sınav sonucumu bile göremiyorum ne yer belli ne tarih. Neyi bekliyoruz daha ?

Bu arada furkan falan tanımam ama Best of uzman personelde daire başkanı. O furkan mi ne gerçek adı her neyse insanlarla dalga geçen adi şerefsiz biri. Kim nereye şikayet ederse etsin

Yine de asla bakanlığa laf ettirmem. Bu üniversitenin ve bakanlığın yoğunluğundan olan bir durum. Sorular kolaydı. Burada kızdığım şey üniversitenin yetersizliği.

23 Ocak 2023 14:56

Ablamdan dolayı bizzat gördüğüm biri. Ve sınav da gerçekten kolaydı. Hiç kusura bakmayın beyfendi bu sınavı yapamayan kuruma girecem diye uğraşmasın.

summer blues, 8 ay önce

Best of uzman daire başkanı mı ? İyice saçmaladınız bence. Daire başkanı olarak işi gücü yok da memurlar nette forumda mı takılıyor ? Ayrıca daire başkanı olup da o üsluba sahip olmak, internet kimlik numaranı isteyeceğiz demesi ki, buna çok güldüm zaten. Ve iş akti feshi ile sonuçlanır filan :D Beyler bu durumlar öyle çocuk oyuncağı değil. Kimsenin de tabiri caiz ise ahkam keserek gözünüzü korkutmasına izin vermeyin, sınavın kesin sonuçları itiraz süresi sebebiyle uzamıştır, itiraz değerlendirme süresi geçen hafta cuma günü bitti. Bu hafta içerisinde kesin sonuçlar açıklanacaktır diye düşünüyorum ben.

summer blues
Memur
23 Ocak 2023 15:02

Eğer o arkadaş Daire Başkanıysa vay vay vay..

Daha da birşey demiyorum :)

Ablamdan dolayı bizzat gördüğüm biri. Ve sınav da gerçekten kolaydı. Hiç kusura bakmayın beyfendi bu sınavı yapamayan kuruma girecem diye uğraşmasın.

23 Ocak 2023 15:15

Bu başlık altında yazılanlara bakılıyor ve bildiriliyor diye biliyorum.

23 Ocak 2023 15:16

Bakın yanlış anlaşılma olmasın biz yıllarca iktisat gördük İngilizce gördük. Sorular bize kolay gelmiş olabilir ama mühendislik Bilimleri için zorlamış olabilir bunu da anlıyorum. Umarım sizin için en iyisi olur.

Burada mühendislik bölümünden girenleri ayırıyorum. Furkan adıyla yazan şarlatanı önemsemeyin. Ticaret bakanlığına girince bunun gibi bir sürü olduğunu göreceksiniz. Kendini bir halt sanan kaba saba insanlar. İnanın dairede hiç muhatap olmak istemeyeceğiniz tipler.

Dogrucudavut01
Aday Memur
23 Ocak 2023 15:23

Arkadaşlar bu forumda ciddi bir üslup problemi var. Bir süredir burayı takip ediyorum, ifadelerimde de kimseye karşı hakaretamiz bir tavır sergilemedim. Bunun karşılığında dalga mı geçiyorsunuz vs laflar hoş değil. Kaldı ki sınavı geçemediğime dair bir beyanım da olmadı. Hak aramak, insanların dertlerini dile getirmeye çalışmak neden gözlerinize/kulaklarınıza bir hakaret olarak geliyor, anlamış değilim. Burdaki herkes siyaset bilimiyle tahsillerini almış insanlar. Kimse bu bakanlık kötüdür, işini yapmaz gibi bir şikayete, yakıştırmaya gitmiyor. İdarenin görevi kamu hizmeti üretmek ve bunu örgütlemektir. Asli nesnesi ve iş görme açısından öznesi bu memleketin insanlarıyken "laf ettirmem" gibi bi yaklaşımın temeli nedir? Bütün bu sistemin içerisinde öyleyse mesela idari yargının işlevi nedir o zaman? Sınav sonuçları "kesin olmayan sonuç"larla açıklandığından beri çevremdeki pek çok insan şoke olmuş durumda. 108 TOEFL puanı olan birisinin A2+ düzeyi bi çeviri ve essay sınavında 75 almış olmasının açıklamasını beklemek ve bunu sormak sanıyorum ki devletin alamet-i farikalarına bir hakaret içermemektedir. Buradaki insanların bir nebze de olsa yüreklerine su serpme maksatlı olarak ilk kez bu foruma bir yorum girdim, ancak karşılaştığım manzaralar hiç hoş değil. Bu mesaja bile ciddi bir muhalefet ve hakaret geleceğinin farkındayım. O yüzden bundan sonra herhangi bir yorum girmeyeceğim. Kazanamayan arkadaşlar müsterih olsunlar. Sorunun temel kaynağının üniversitenin sistemi ve yürüttüğü sınavla ilgili olduğunu düşünüyorum. Her bölümü aynı şekilde değerlendirmek doğru değil, uluslararası i. sınavında cevap veremeyeceğim soru yokken kamu sınavında sınırdan geçebildim. Her bölüm için farklı bir değerlendirme sistemi ve sorular var. Böylesi açık uçlu sorular tehlikelidir, sınavı kimin okuduğu çok büyük önem arz eder ve bu da ne yazık ki hak kayıplarına yol açabilir. BladeRunner gibi arkadaşlar beni yalnızca üzdü. Burda insanların kalifiye olup olmamasını sorgulayıp karara bağlamak kimsenin harcı ve haddi değil. Bunun için iş gören merciler var. Herkese iyi günler, hayatlarınızda başarılar. İçiniz rahat olsun, öncesinde de zaten bakanlığa karşı herhangi bir olumsuz yaklaşımım olmadı. Bu sorunlar bakanlıktan kaynaklansaydı pekala eleştirebilirdim ancak şu anki pozisyonlarımın mağduriyeti gidermek olduğuna gönülden inanıyorum. Bununla ilgili bir değerlendirmeleri ve hak teslimleri olacaktır. İyi günler.

summer blues
Memur
23 Ocak 2023 15:41

Yahu benim bakanlıkla alakam yok, bildirsen nee bildirmesen ne :D O zaman facebook'a da baksınlar, instagram'a da baksınlar, ekşi sözlüğe de baksınlar :D Öyle birşey olabilir mi ya :D Discord'da konuşalım madem ne diyeyim, MİT mi burası arkadaş :D

Bakın yanlış anlaşılma olmasın biz yıllarca iktisat gördük İngilizce gördük. Sorular bize kolay gelmiş olabilir ama mühendislik Bilimleri için zorlamış olabilir bunu da anlıyorum. Umarım sizin için en iyisi olur.

Burada mühendislik bölümünden girenleri ayırıyorum. Furkan adıyla yazan şarlatanı önemsemeyin. Ticaret bakanlığına girince bunun gibi bir sürü olduğunu göreceksiniz. Kendini bir halt sanan kaba saba insanlar. İnanın dairede hiç muhatap olmak istemeyeceğiniz tipler.

23 Ocak 2023 15:57

İnanır mısınız mülakatta elenmemizin altında yatan nedenlerden biri de Facebook twitter instagram gibi yerlerden yazdıklarımız.

23 Ocak 2023 17:19

NİHAİ SONUÇLAR ACIKLANDI

GEÇEN VAR Mİ ?

iceone88
Aday Memur
23 Ocak 2023 19:55

Gençler bu sınavdan hukuktan 90, yabancı dil 70, ekonomi 40 la, 67 ort. olmadı. İl göç sınavına başvuran var mı aranızda orda bir dunya alan konusu belirtmisler. Hukukçu olarak tum o konulardan sorumlu muyuz pek karar veremedim. Goc uzmanlığı icin alandan iktisat, maliye, vs bir sürü konudan sorumlu olmak mantıksız geldi. Bu konuda bilgisi olan var mı?

tahademir
Aday Memur
25 Ocak 2023 14:44

Bu mülakata gireceklerin ismi, tarihi falan bir yerde yayınladıda ben mi kaçırıyorum şuan? epey gecikti gibi. özellikle de şehir dışından gelecekler için sıkıntı olacak.

Toplam 713 mesaj
«24252627282930313233343536

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi