Editörler : supporters.
«24252627282930313233343536
25 Ocak 2023 16:18

Yok kardes biz de bekliyoruz. Aslında herkes toptan bakanlığı arasa da hatırlatsa mülakatın olduğunu. Unuttular galiba :ad

tahademir, 2 yıl önce

Bu mülakata gireceklerin ismi, tarihi falan bir yerde yayınladıda ben mi kaçırıyorum şuan? epey gecikti gibi. özellikle de şehir dışından gelecekler için sıkıntı olacak.

Portuga34
Daire Başkanı
26 Ocak 2023 12:35

Ticaret uzmanlığı iktisat bölümü için daha önce mülakat tecrübesi olan var mı?

26 Ocak 2023 13:39

Ben 2 kez uluslararası ilişkilerden girdim. İçeride 6 7 kişi oluyor. Odaya girdiğinde güler yüzlü bir şekilde buyrun oturun diyorlar ve yine güler yüzlü bir şekilde Kısa bir sohbet yapıyorlar. Sonrasında makineli tüfek gibi her biri sirayla ard ardına soru sorup patates edip yolluyorlar.

Portuga34, 2 yıl önce

Ticaret uzmanlığı iktisat bölümü için daha önce mülakat tecrübesi olan var mı?

sadface
Aday Memur
26 Ocak 2023 19:12

Mülakattan mi elenmiştiniz

UluslararasıSIYASAL, 2 yıl önce

Ben 2 kez uluslararası ilişkilerden girdim. İçeride 6 7 kişi oluyor. Odaya girdiğinde güler yüzlü bir şekilde buyrun oturun diyorlar ve yine güler yüzlü bir şekilde Kısa bir sohbet yapıyorlar. Sonrasında makineli tüfek gibi her biri sirayla ard ardına soru sorup patates edip yolluyorlar.

26 Ocak 2023 19:38

Evet 2 kez mülakata girip elendim.

Ben uluslararasından girdim ama yine ağırlıklı ekonomi ile ilgiliydi. Bakın iktisat demiyorum, ekonomi ile alakalı. Yani küresel ticaret ve ticaret bakanlığı mevzuatı sayılabilecek sorular. Uluslararası ilişkilerden de güncel bir kaç şey sordular.

Ortalama 25 30 dakika sürüyor.

Hava soğuk diye kalın giyinmeyin , bir ordan bir ordan soruyorlar kan ter içinde kalıyorsunuz. Cevabınızı beklemeden yeni soru geliyor.

Ama korkmayın zaten bilginizi değil sizi ölçüyorlar.

Bir de benim girdiğim zamanda 60 ve 80 kontenjan vardı şimdi 419. Daha rahat geçecek bence mülakat.

sadface
Aday Memur
27 Ocak 2023 13:07

İnşallah bu sefer olur sizinki. Teşekkür ederim paylaştığınız tecrübeniz için. Keşke mülakat tarihleri de belli olsa da hakkıyla oturup hazırlanabilsek.

Evet 2 kez mülakata girip elendim.

Ben uluslararasından girdim ama yine ağırlıklı ekonomi ile ilgiliydi. Bakın iktisat demiyorum, ekonomi ile alakalı. Yani küresel ticaret ve ticaret bakanlığı mevzuatı sayılabilecek sorular. Uluslararası ilişkilerden de güncel bir kaç şey sordular.

Ortalama 25 30 dakika sürüyor.

Hava soğuk diye kalın giyinmeyin , bir ordan bir ordan soruyorlar kan ter içinde kalıyorsunuz. Cevabınızı beklemeden yeni soru geliyor.

Ama korkmayın zaten bilginizi değil sizi ölçüyorlar.

Bir de benim girdiğim zamanda 60 ve 80 kontenjan vardı şimdi 419. Daha rahat geçecek bence mülakat.

BladeRunner2021
Aday Memur
30 Ocak 2023 19:31

ticaret mülakat yapana kadar mülakata katılacak atanmamış kimse kalmayacak bu gidişle :)

başka bir üye
Aday Memur
31 Ocak 2023 13:18

aynen öyle hocam. bütün ilanlar birbirine girdi. ve ticaretten sonra başvurduğum ilanların mülakatları da çoktan yapıldı. sonuçları da çok daha önceden yayınlanacak. ama benim önceliğim ticaret bakanlığıydı. bizi düşürdükleri şu ikileme bakın.

BladeRunner2021, 2 yıl önce

ticaret mülakat yapana kadar mülakata katılacak atanmamış kimse kalmayacak bu gidişle :)

BladeRunner2021
Aday Memur
31 Ocak 2023 14:28

evet, mecburen öteki mülakatlara gidiyoruz ama ben de uzun zamandır ticarete hazırlanıyorum. başka yeri kazanırsak, ticarette elenme sebebi yaparlar mı acaba ?

başka bir üye, 2 yıl önce

aynen öyle hocam. bütün ilanlar birbirine girdi. ve ticaretten sonra başvurduğum ilanların mülakatları da çoktan yapıldı. sonuçları da çok daha önceden yayınlanacak. ama benim önceliğim ticaret bakanlığıydı. bizi düşürdükleri şu ikileme bakın.

başka bir üye
Aday Memur
31 Ocak 2023 14:58

İnşallah yapmazlar.

evet, mecburen öteki mülakatlara gidiyoruz ama ben de uzun zamandır ticarete hazırlanıyorum. başka yeri kazanırsak, ticarette elenme sebebi yaparlar mı acaba ?

tahademir
Aday Memur
31 Ocak 2023 19:46

Liste açıklandı

beyhudecabalıyoruz
Aday Memur
31 Ocak 2023 20:32

24 kişilik açılan İstatistik kontenjanı için 3 kişi, 50 kişilik açılan Kamu Yönetimi için 17 kişi, 60 kişilik açılan Müh ve Tek bölümler kontenjanı için 5 kişi, 50 kişilik açılan İşletme kontenjanı için sözlü sınava 7 kişi giriyor.

Puanlaması, sistemi ve mantığı belli olmayan sınav yapılırsa böyle olur işte. Sorumlu Üniversite midir yoksa kurum mudur bilemem ama çok ah aldılar, ha mazlumların da güleceği günler gelir elbet...

bethlizzle
Aday Memur
23 Şubat 2023 16:13

yök eşdeğerlik belgesi gönderdikten daha önce başvuru yapamadığınız ilanlara başvuru yapabildiniz mi siz acaba aynı sorunu şuan bende yaşıyorum da merak ettim nasıl hallettiniz

srdrflz, 4 yıl önce

Eşdeğerliği daha önce almıştım. Lojistik yok sadece uluslararası ticaret benim bölüm.

27 Şubat 2023 11:53

nickinizle uyumlu bir isyan olmuş...

beyhudecabalıyoruz, 2 yıl önce

24 kişilik açılan İstatistik kontenjanı için 3 kişi, 50 kişilik açılan Kamu Yönetimi için 17 kişi, 60 kişilik açılan Müh ve Tek bölümler kontenjanı için 5 kişi, 50 kişilik açılan İşletme kontenjanı için sözlü sınava 7 kişi giriyor.

Puanlaması, sistemi ve mantığı belli olmayan sınav yapılırsa böyle olur işte. Sorumlu Üniversite midir yoksa kurum mudur bilemem ama çok ah aldılar, ha mazlumların da güleceği günler gelir elbet...

01 Mart 2023 13:29

Benim mülakatım yine kötü geçti.

419 kişilik kontenjan açmak neden oradaki koca koca adamlara mantıksız gelmedi anlayamıyorum. Önceki alımlarda zaten 560 kişi sınava girmiş 150 kişi sözlü sınava girmiş.

Simdi de öyle

268 kişi sınava girdi. 120 kişi alırlar tahminimce.

Ama neden yani. Sınavı kazanmış adaylarla mülakatta sohbet et geç. Diksiyonunu konuşma tarzını ölç, güncel yorum soruları sor zekasını ölç ve bir şekilde almaya çalış.

Ama nedir yani alan sorup elemeye çalışmak

Bakanlığa alacağınız uzman yardımcısı

25 sene olacaz uzman

Neyse arkadaşlar

Sizin nasıl geçti ? Umarım iyi geçmiştir

Ben yine çaktım

Sinavda ilk 10'a girmeme rağmen.

BladeRunner2021
Aday Memur
02 Mart 2023 15:48

Alan sormayacaklar da ne soracaklar anlamadım?

Benim mülakatım yine kötü geçti.

419 kişilik kontenjan açmak neden oradaki koca koca adamlara mantıksız gelmedi anlayamıyorum. Önceki alımlarda zaten 560 kişi sınava girmiş 150 kişi sözlü sınava girmiş.

Simdi de öyle

268 kişi sınava girdi. 120 kişi alırlar tahminimce.

Ama neden yani. Sınavı kazanmış adaylarla mülakatta sohbet et geç. Diksiyonunu konuşma tarzını ölç, güncel yorum soruları sor zekasını ölç ve bir şekilde almaya çalış.

Ama nedir yani alan sorup elemeye çalışmak

Bakanlığa alacağınız uzman yardımcısı

25 sene olacaz uzman

Neyse arkadaşlar

Sizin nasıl geçti ? Umarım iyi geçmiştir

Ben yine çaktım

Sinavda ilk 10'a girmeme rağmen.

02 Mart 2023 17:15

Yazılı sınavda nasıl ekonomi İngilizce soruyorsan mülakatta da sor.

O zaman da ticaret bakanlığına alıyorlar ekonomi sormayacaklar da ne soracaklar dersin

Yani şu forumda bir kişi bile düzgün yararlı bir yorum yapılmaz anlamıyorum ki.

Mülakat nasıl geçti diyorum ampır ampır cevap yazıyor.

Sana onu mu soruyorum dipçik

BladeRunner2021
Aday Memur
03 Mart 2023 19:26

Yine kazanamacağın çok belli çünkü üslupsuzsun çok şükür bakanlık kalitesini koruyor :)

Yazılı sınavda nasıl ekonomi İngilizce soruyorsan mülakatta da sor.

O zaman da ticaret bakanlığına alıyorlar ekonomi sormayacaklar da ne soracaklar dersin

Yani şu forumda bir kişi bile düzgün yararlı bir yorum yapılmaz anlamıyorum ki.

Mülakat nasıl geçti diyorum ampır ampır cevap yazıyor.

Sana onu mu soruyorum dipçik

06 Mart 2023 09:25

katılıyorum. yazdıklarını bir kere de anlayabilen var mı :)

Yine kazanamacağın çok belli çünkü üslupsuzsun çok şükür bakanlık kalitesini koruyor :)

iopsside
Aday Memur
10 Mart 2023 21:28

Arkadaşlar merhaba, biliyorum mülakatlar biteli çok da olmadı ama Bakanlık duyurular sayfasında gördüğüm üzere deprem nedeniyle mülakata katılamayanadayların mülakatı da 16?sında yapılacakmış, sizce bu durum süreci çok uzatır mı? Sonuçlar tahmini ne zaman açıklanır sizce veya bir duyumu olan var mıdır? Umarım seri bir şekilde öğrenebiliriz çünkü şahsianlamda fazlasıyla belirsiz ve karamsar bir dönem geçiriyorum. Olumlu bir sonuçla yolumu çizebilmeyi diliyorum. Herkes için hayırlısı olsun tabii.

Toplam 714 mesaj
«24252627282930313233343536

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi