Editörler : **sude**

Esn.t
Kapalı
31 Aralık 2020 01:00

Maalesef 4 aylık eğitimle herkes her işi yapamaz . Sen 4 aylık eğitimle ftr olamazsın, doktor olamazsın , mühendis olamazsın. Ama kaç senedir 4001 ile alım yapılıp kurumda hiçbir sıkıntı yaşanmadan bu işler yapılabiliyorsa o zaman o bölümü okumaya çok da gerek yokmuş . Ben bunu söyledim. Eğer bölümü okumayıp sırf puanı yüksek diye atanan alakasız meslekten insanlar bir işi yapabiliyorsa hakkıyla alsın puanı atansın
Kerimhaze, 3 yıl önce

O zaman bütün kadrolar 4001 olsun nasıl olsa 3-4 aylık eğitim ile herkes her işi yapabilir.

viciousboyz
Aday Memur
31 Aralık 2020 01:01

eskiden 3-4 aylik egitimle arffcide olunuyordu ama artik olinamiyor branslasma diye bir olay var gorusunuze katilamam maalesef hanimefendi

Esn.t, 3 yıl önce
Maalesef 4 aylık eğitimle herkes her işi yapamaz . Sen 4 aylık eğitimle ftr olamazsın, doktor olamazsın , mühendis olamazsın. Ama kaç senedir 4001 ile alım yapılıp kurumda hiçbir sıkıntı yaşanmadan bu işler yapılabiliyorsa o zaman o bölümü okumaya çok da gerek yokmuş . Ben bunu söyledim. Eğer bölümü okumayıp sırf puanı yüksek diye atanan alakasız meslekten insanlar bir işi yapabiliyorsa hakkıyla alsın puanı atansın

hbozen
Aday Memur
31 Aralık 2020 01:08

Size özelden msj yazdım cevaplarsanız sevinirim. Iyi aksamlar

viciousboyz, 3 yıl önce

eskiden 3-4 aylik egitimle arffcide olunuyordu ama artik olinamiyor branslasma diye bir olay var gorusunuze katilamam maalesef hanimefendi

Kerimhaze
Kapalı
31 Aralık 2020 01:34

Sen kendi bölümünü bırakıp havacılıktan kadro istediğine göre senin bölümünü okumaya gerek yokmuş anlaşılan.

Esn.t, 3 yıl önce

Esn.t
Kapalı
31 Aralık 2020 01:41

Benim mesleğimi yapabilmen için o bölümü okuman şart kısa bir eğitimle olmaz o iş. Ama gördüğümüz kadarıyla aim kısa bir eğitimle yapılabilen bir iş. Aradaki farkı anlamamışsın. Neyse fazla uzadı konu. Kim neyi hakediyorsa elde etsin . Herkesin fikri kendine
Kerimhaze, 3 yıl önce

Sen kendi bölümünü bırakıp havacılıktan kadro istediğine göre senin bölümünü okumaya gerek yokmuş anlaşılan.

Kcm26
Aday Memur
31 Aralık 2020 01:45

HAK tabi HAK mühim. Herkes kendi alanı için çabalasın, kendi potansiyeline, zekasına uygun yerler için uğraşsın inşallah.
Esn.t, 3 yıl önce
Benim mesleğimi yapabilmen için o bölümü okuman şart kısa bir eğitimle olmaz o iş. Ama gördüğümüz kadarıyla aim kısa bir eğitimle yapılabilen bir iş. Aradaki farkı anlamamışsın. Neyse fazla uzadı konu. Kim neyi hakediyorsa elde etsin . Herkesin fikri kendine

Kerimhaze
Kapalı
31 Aralık 2020 01:50

Beni ilgilendirmiyor bu konu.Senin kadro sadece sana ise , havacılık kadroları da atc hariç bize verilmek zorunda . Mağdem okulunu okudun o işde uzaklaştım hadi güle güle git o işi yap

Esn.t, 3 yıl önce

maydemir59
Aday Memur
31 Aralık 2020 02:55

anadolu 2017 mezunuyum. bayrak taşıyıcı şirketimizde çalışıyorum ama aklımda hala dhmi. bize kadro açılacağını bilsem hazırlanırdım. hazırlıksızım diye girmedim sınava bu sene. 2018de pek çalışmadan 82.5 almıştım. 2022 ye artık. umarım kadrolar bizde devam eder. atanacak arkadaşlara görevlerinde başarılar dilerim.

cenkkackar34
Aday Memur
31 Aralık 2020 06:59

Yapılacak işe göre değişir. AİM için katılırım mesela dediğinize veya havacılıkla ilgili iş yapan memurluklar için.Ancak muhasebe,İK vs klasik memur işleri için yine İİBF'den alım olacaktır. Nitekim bu alımda da İİBF ve büro yönetiminden alımlar olmuş.Yine bilgisayar öğretmenliğinden de olmuş.Yapılan işin niteliğine göre demek ki. Sizin mantığınıza göre TEİAŞ'ta sadece elektrik mezunları,TMO'da sadece ziraat mezunları çalışmalı

Kerimhaze, 3 yıl önce

Beni ilgilendirmiyor bu konu.Senin kadro sadece sana ise , havacılık kadroları da atc hariç bize verilmek zorunda . Mağdem okulunu okudun o işde uzaklaştım hadi güle güle git o işi yap

Kerimhaze
Kapalı
31 Aralık 2020 19:03

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

katılıyorum söylediklerinin çoğuna, dhmi düz memurluk ile havacılık yönetiminin hiçbir alakası yok, ibf mezunlarını almalı memurluk için ama aim memurluğu bizim hakkımız elbette o günleri de görecez.

cenkkackar34, 3 yıl önce

Yapılacak işe göre değişir. AİM için katılırım mesela dediğinize veya havacılıkla ilgili iş yapan memurluklar için.Ancak muhasebe,İK vs klasik memur işleri için yine İİBF'den alım olacaktır. Nitekim bu alımda da İİBF ve büro yönetiminden alımlar olmuş.Yine bilgisayar öğretmenliğinden de olmuş.Yapılan işin niteliğine göre demek ki. Sizin mantığınıza göre TEİAŞ'ta sadece elektrik mezunları,TMO'da sadece ziraat mezunları çalışmalı

cenkkackar34
Aday Memur
01 Ocak 2021 00:08

AİM ilginc kadro. 2008-2016 arasi 1 kisi bile almamis. Yine alim olmayacak diyorlar.Bakalim nasil olacak. DHMİ tahmin etmesi zor kurum. 2016-2018de iktisat,isletmeci almislar. 2018-2020 iibf ve 4001.Bu sene de havacilik. Ama kpss donemi icinde degistirmiyorlar sanirim.Yani 2020 kpss puaniyla AİM alinirsa 4001 olur yine. 2022 icin dediginiz olabilir.

okur-yazmaz
Aday Memur
01 Ocak 2021 14:19

Ben zamanında test çözüp KPSS'nin gözüne vurdum.

Sabah akşam acaba nasıl düşük puana atanırım diye hayalini kurduğun kadrodayım zaten :))

Sen az değil baya baya test çöz aralıksız. Sonraki KPSS'ye öyle 2000-3000 havacılık mezunu olmayacak.

Aklı olan da zaten açıktan bitirir bir an önce. Millet uyansın diye yazıyorum buraya da.

Sizleri muhatap aldığımdan değil :))

Kerimhaze, 3 yıl önce

çok gerginsin alt tarafı 11 tane kadro, sakin ol , git biraz test çöz kendini iyi hissedersin.

okur-yazmaz
Aday Memur
01 Ocak 2021 14:22

Şu an çatır çutur yiyorum zaten.

Ama hakkımla aldığımdan Allah'da nasip ettiğinden vicdanım, içim rahat :))

Ayak oyunları ile başkalarının önüne geçmeye çalışmadık şükür. Emek verdik, karşılığını aldık.

Aklı olan arkadaşlar ikinci diploma olarak açıktan bitirsin. İşletme / İktisat yerine daha geçerli bir diploma olur. 92-93 puanla açıkta kalan mühendisler o puanla birinci olarak yerleşir kuruma.

romero38, 3 yıl önce
Açıkta mı kaldın DHMİ gelmiyor mu sana yedirmediler mi kadroyu ne bu tavır

Aeron.x
Aday Memur
01 Ocak 2021 14:41

Şu an bir çok arkadaş havacılık okumaya karar verdi bile . Bir çoğu DGS ile geçiş yapacak. İlk alımda havacı arkadaşlar avantajlı olacak ama sonraki alımlarda sonradan havacılık okuyan çift diplomalı arkadaşlar puanları yükseltecek yine. Ve havacılık mezunu olmanın avantajı kalmayacak yine 4001 gibi olacak . Yüksek puan alırsan atanacaksın yoksa herkes havacı :)
okur-yazmaz, 3 yıl önce

Şu an çatır çutur yiyorum zaten.

Ama hakkımla aldığımdan Allah'da nasip ettiğinden vicdanım, içim rahat :))

Ayak oyunları ile başkalarının önüne geçmeye çalışmadık şükür. Emek verdik, karşılığını aldık.

Aklı olan arkadaşlar ikinci diploma olarak açıktan bitirsin. İşletme / İktisat yerine daha geçerli bir diploma olur. 92-93 puanla açıkta kalan mühendisler o puanla birinci olarak yerleşir kuruma.

Hailofbullets
Aday Memur
11 Temmuz 2021 17:05

Sizce artık 4493 ile alımlar devam eder mi. Branş sıralamam 300. Bu alımda 41 kişi alındı. 2021 Aralık ve 2022 haziran-temmuz atamalarında daha çok alım olur mu acaba

Hailofbullets
Aday Memur
28 Mayıs 2023 14:00

4493 havacılık kodu ile kaç alım olur temmuzda acaba

hanzel
Müsteşar Yardımcısı
28 Mayıs 2023 15:56

Çocuğun biri 99 puan yapmış KPSS'den. Bu puanı alabilmek için ne yaptı çok merak ediyorum bana soruları verseler yine alamam herhalde bu puanı
Toplam 57 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi