Editörler : E.Kayı Han
03 Ocak 2021 15:03

Yeni bir yıl , yeni maceralar

Whatsapp sağ olsun buraya eskisi kadar giremiyorum. Yıllar önce wp yokken burası imam kardeşlerimizle neredeyse tek sanal sosyal ortamımızdı. ama artık wp gruplarına cevap yetiştiremiyorum bile. Merkez grubu , b camiler grubu, bölge grubu, tdv grubu, halı saha grubu, vb derken geçen bir baktım , sırf bu yüzden 14 gruba katılmışım. e durum bu olunca burası popülaritesini yitirse de şu kısıtlama da ve yeni yılda aklıma geldi, Aldım kahvemi.

1)yıllar önce buranın bu hale geleceği aklıma gelmezdi. Ne sohbetler ederdik. kimlerle ne ilmi tartışmalar yaptık sayfalarca. haa bir de fetöcüler vardı, tabii o zamanlar bi savunuyorlar kendilerini. dedim böyle yaparsanız size bu görev helal değil, rabbimm bırakmaz, adamlar benimle baya uğraştılar, neymiş devlet kimseyi görevden atamazmış ,kimse ye bunun gücü yetmezmiş. ama noldu , bak noldu şimdi????:::::)))))) nicki bile fetöcü olduğunu belli eden mi ararsın, bazılarının burda kaydı bile kalmamış,nasıl yaptılarsa sildirmişler. london diye bi eleman vardı, ismini hatırlamıyorum, o bile def olup gitmiş.

2) görevimizin kıymetini bilelim, bu görev herkese nasip olmaz. bi şekilde hak etmeden bu görevi alanlar,gördüm ki ileride muhakkak bi dünyevi bahane ile bu görevden düşüyorlar. Sakın sakın ha diyanetimiz dışında bir camiaya, cemaate, gruba girmeyin. bu sene bu düsturumuz olsun. "abi bizim cemaat zararsız, kendi içimizdeyiz" lafı bile tehlikenin habercisidir. en iyi cemaat , cami cemaaatidir. "hocamızın eteğine tutunmazsak vay halimize" lafını savunanlar ise "bize Kur'an ve sünnet yeter" düsturundan habersiz cahillerdir ve bunlara uymayın bu sene kardeşlerim, hatta hiçbir sene uymayın

3)hiçbir ama hiçbir partiyi, ideolojiyi savunmayın. bizim işimiz insanlara hizmet etmek, yardım etmek, Onlarla tartışmak değil. Bazı arkadaşlarım vardı, ve face olsun insta olsun bi şekilde siyasi vb görüş paylaşıyorlar. bu işi yapmak sana mı kaldı kardeşim yapma dedim, bizim işimiz Kur an ve sünnet dedim ama arkadaşım bana "sen hocalığın hakkını böyle veremezsin " dedi. kardeşim , ikilik sokmak değil bizim işimiz dedim ve sonra bir madde varmış (ki olmalı) , ona dayanarak ihraç. bir gün pazarda karşılaştım, "hocalığın hakkını iyi veriyorsun " dedim, sessizce ve başını öne eğerek uzaklaştı yanımdan.

4)Arkadaşlar kendimizi geliştirelim, kendini geliştirmeyen gerilemeye mahkumdur. bu lafımı unutmayın. okuyun , kitap , dergi , gazete. hatta diyanetimizin tüm dergilerini okumalıyız. içerik olarak bizim ihtiyacımız olan şeylerle dolu. Ama çoğu görevlimiz maalesef kapağını bile açmıyor. her cuma hutbeye çıkmadan o hutbeyi en az 3 defa okumuş olmalıyız. hutbe verirken özne -yüklem vurgusunu bilmeliyiz. bilmiyorsak halk eğitim kursları var ,imkan var.

ben köy imamıyım , merkeze geçmeliyim düşüncesi yerine gelişmeliyim demeliyiz, evet bu süreçte merkezde olmak avantajlı. şu an bir sipariş veriyorum 20 dk sonra evde. ekmek , süt, gazete sorunu yok. ama bu aşamaya gelmek için sırf 8 sene dağlık bir köyde görev yaptım ve hiç bir zaman serzenişte bulunmadım.

5)biraz da kendimizin ve vücudumuzun kıymetini bilmeliyiz. zaten sigaradan bahsetmiyorum bile. bir diyanet görevlisine yakışmaz. yılda en az 1 kere değişik yerler görmek benim her sene olduğu gibi bu seneki hedefim. memleketimiz tarih ve islam kokuyor ama biz yan şehrimizi tanımıyoruz. ister tatil ister araştırma olsun insan gezip araştırmalı.

daha yazacaklarım vardı ama kahvem bitti, hayırlı seneler olsun görevine layık olanlara. yıl sonu da bi yazı yazarım inşallah

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi