Editörler : cihan27E.Kayı Han
11 Ocak 2021 20:24

Memur ücretsiz izinde olan Stajyer Avukat, henüz ruhsatını alamamışken unvan değişikliği sınavına ba

Merhaba ben stajyer avukatım stajımı bitirmeli 6 ay kaldı kurumum büyükşehir belediyesi ve ücretsiz izinle stajıma çıktım. Kurumum unvan değişikliği sınavı açıyor son başvuru tarihi 1 Şubat ama benim başvurumu reddediyorlar henüz avukatlık ruhsatımı almadığım için. Halbuki benim stajım temmuzda bitiyor ve unvan değişikliği sınavı ise ekimde yani sinav tarihine kadar ruhsatımı almış olurum. Şimdi sorun şu: Ben stajer avukat olarak ruhsatımı henüz almadım diye bu sınava başvurumu reddederlerse tam 1 yıl kaybım olacak ve bir daha ki sinav tarihine kadar bekleyeceğim. Benim unvan değişikliği sınavına başvurumu kurumum kabul ederse bu mevzuata aykırı mı olur?(sinav tarihinde ruhsatımı almış olurum)


timur01
Kapalı
14 Ocak 2021 18:35

Şimdi kurumun reddetmesi normal. Ancak siz reddedildikten sonra ve liste yayınlandıktan sonra itiraz öngörülmüşse itiraz edersiniz. Ancak burada gerekçe bildirmeniz gerekir. İtirazın değerlendirilmesi sınav kurulunun yetkisinde. İtiraz üzerine sınav kurulu onaylamadan girilirse yani aradan kaynamış gibi olursa sonradan atama iptal edilir.

En büyük sorun Sayıştay açısından . Burada bir boşluk oluşursa yıllar sonra atama iptal edilir üstüne birde paralar geri alınır.


msaeml
Aday Memur
27 Şubat 2021 21:02

yanlış anlamayın ama sizin işte bir terslik var. Şöyleki;

Siz avukat adayısınız ve inşallah yakında avukat olacaksınız. Eğer içi dolu dolu okuduysanız avukatlığı böyle bir haksızlık durumunda ne yapacağınızı bilmeniz gerekir diye düşünüyorum. Kurumlar haksızlık yapmak için can atıyor. Sizin yapacağınız ise hemen dava. O durumları ise inşallah çok iyi biliyorsunuzdur. En azından böyle bir dava ile mesleğe adım atmış olursunuz bence. keşke bunlar yaşanmasa ancak ne yazık ki her yerde haksızlık diz boyu. Allah yardımcınız olsun inşallah


fecisi
Müsteşar
12 Nisan 2021 17:15

Ruhsatı fiilen teslim almadan başvuramazsınız.Kanun gereği ruhsat verildiği tarihten itibren geçerli

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi