Editörler : "eskiyara"Pangaea
26 Ocak 2021 22:57

Formasyon sorunu

merhaba arkadaşlar turizm bölümü okudum. daha sonra ikinci üniversitede konservatuara başladım. konservatuar öğrencisiyken pedagojik formasyon eğitimini tamamladım ancak, formasyona konservatuar bölümünden başvurmam ve konservatuarı henüz bitirmemem sebebiyle üniversitem pedagojik formasyon sertifikasını vermemekte. gerekçe olarak da üniversitenin pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı yönergesi'nde geçen "....sertifikaya sahip olmak için ilgili lisans programından mezun olmak şarttır" maddesini sunmakta. ancak öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına madde 7.3'te "herhangi bir öğretmenlik atama alanında alınan pedagojik formasyon eğitimi, diğer alanlar için de geçerlidir." denmekte.

yani meb diyor ki formasyonu nereden alırsan al diyor ama üniversite önce bir mezun ol diyor. bu durum büyük bir mağduriyet yaratmakta.

bu ikilem sebebiyle şuan ne yapacağını bilememekte. benzer konuda sorun yaşayan oldu mu? tüm hevesim kaçtı çalışamıyorum kaç gündür...


turkceciogrenci
Kapalı
26 Ocak 2021 23:11

Elbette mezun olmanız lazım :) Bundan sonra alacağınız belge de 1 Ocak 2021?den önce düzenlenmediği için zaten MEB?de geçersiz kabul edilecek. Özel sektör için düşünüyorsanız o başka tabii


Ogretmen1i
Aday Memur
27 Ocak 2021 17:39

Yani :) formasyon biliyorsunuz son sınıf öğrencilerine mezuniyet şartı ile başvuru imkanı sağlıyordu. Fakat mezun olamadığınız için lisans mezuniyeti olmadan alamazsınız. Ama eğer ilk bölümünüz olan Turizm ile alakalı bir formasyon olsaydı o zaman mezun olurdunuz. Ama sizin formasyon 2. üniversite ile alakalı olduğundan ve formasyona giriş şartı 2. üniversite bölümünüz olduğundan malesef mezun olmadan alamayacaksınız. Üstelik şu an formasyon kalktı ve mezuniyetiniz artık mezun olduğunuzda 31 aralık 2020 tarihini geçtiğinden ötürü formasyon geçersiz olacaktır.

Şöyle bir şey var; formasyon yerine tezsiz yüksek lisans tarzı bir eğitim olacağını görüşülüyor. (Henüz kesin değil) Eğer böyle olduğunda formasyonda aldığınız dersleri tezsiz yüksek lisansa saydırıp almanız gereken ek dersleri alıp ve mezuniyet projesini yaparak tezsiz yüksek lisans mezuniyeti ile formasyona ulaşacaksınız.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi