hocam tabi burada da istihdam var, istihdam var. benim ulaşabildiğim kadarıyla sizin de dediğiniz gibi özelleştirme durumunda müdür, genel müdür, müfettiş, başuzman gibi kadroların nakil hakkı var. mühendis ve aşağısı kadrolara gelince bunlar, 657 4b sözleşmeli büro personeli ya da idari destek personeli olarak nakledilebiliyorlar. istihdamsa istihdam ama maaş neredeyse üçte birine indikten sonra, şehir tercih imkanı sunulmadıktan sonra hiçbir anlamı olmaz.
ama dediğinize katılıyorum. dönemin şartlarına göre muhtemelen bir düzenleme yapılabilir. mühendisleri de uygun bir yere nakledebilirler. ama burada benim açımdan çok fazla "eğer" var. Türkiye gibi bir yerde 1 saat sonrasının garantisi yok. ben kendi adıma bu riski almamayı seçiyorum.
bunların dışında muazzam bir kurum. maaşı, kendini geliştirme imkanı vs.
hocam tabi burada da istihdam var, istihdam var. benim ulaşabildiğim kadarıyla sizin de dediğiniz gibi özelleştirme durumunda müdür, genel müdür, müfettiş, başuzman gibi kadroların nakil hakkı var. mühendis ve aşağısı kadrolara gelince bunlar, 657 4b sözleşmeli büro personeli ya da idari destek personeli olarak nakledilebiliyorlar. istihdamsa istihdam ama maaş neredeyse üçte birine indikten sonra, şehir tercih imkanı sunulmadıktan sonra hiçbir anlamı olmaz.
ama dediğinize katılıyorum. dönemin şartlarına göre muhtemelen bir düzenleme yapılabilir. mühendisleri de uygun bir yere nakledebilirler. ama burada benim açımdan çok fazla "eğer" var. Türkiye gibi bir yerde 1 saat sonrasının garantisi yok. ben kendi adıma bu riski almamayı seçiyorum.
bunların dışında muazzam bir kurum. maaşı, kendini geliştirme imkanı vs.
proaktivite , 2 yıl önce
Buna net cevap vermek zor çünkü mevzuat açısından üst düzey yöneticiler hariç kimsenin havuz hakkı yok. Uygulamada verilebilir tamamen o günün şartlarına göre siyasilerin ve özelleştirme başkanlığının vereceği karara bağlı durum. 657 sayılı DMK Madde-4 şöyle demekte ;
''(Ek paragraf: 20/11/2017-KHK-696/17 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7079/17 md.) Özelleştirme uygulamaları sebebiyle iş akitleri kamu veya özel sektör işverenince feshedilen ve 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de bu fıkra kapsamında yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilir. Bu kapsamda istihdam edileceklerin sayısı, öğrenim durumlarına göre çalışma şartları ve bunlara ödenecek ücretler ile diğer hususlar Cumhurbaşkanınca belirlenir.(1)'' bu durumu da göz önünde bulundurun bu yüzden kimse net bir cevap veremez.