Editörler : E.Kayı Han
03 Şubat 2021 10:19

Almanya'nın ve Benzerlerinin İslam'ı Tahrif Politikası!
Sizin (İslami usullere uygun olarak) kestikleriniz dışında; leş, kan, domuz eti, Allah'ın adı dışında (bir varlığın) adı anılarak kesilen, boğularak ölen, kafasına vurularak ölen, yüksek yerden düşerek ölen, çarpışma sonucu ölen, yırtıcı hayvanın yediği, putlara kesilen hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. Bu (sayılanlar) fısktır. Bugün kafirler, dininizden (İslam'ın yok olmasından) ümitlerini kestiler. (Öyleyse) onlardan korkmayın, yalnızca benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve din olarak sizin için İslam'dan razı oldum. Kim de açlık zamanında zorda kalır ve günaha meyletmeden (sayılanlardan yerse) şüphesiz ki Allah, (günahları bağışlayan, örten ve günahların kötü akıbetinden kulu koruyan) Ğafür (kullarına karşı merhametli olan) Rahim'dir. (5/Maide Suresi, 3)

etopik
Aday Memur
03 Şubat 2021 10:25

Kim dinimizde olmayan bir yenilik çıkarırsa o amel reddedilir. Müslim/1718

etopik
Aday Memur
03 Şubat 2021 10:34

Rabbinin kelimesi (Kur'an), doğruluk ve adalet bakımından tamamlanmıştır. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O, (işiten ve dualara icabet eden) Es-Semi' ve (her şeyi bilen) El-Alim'dir. Herhangi bir kural, ilke ya da kanunun insanlar arasında hakem olabilmesi için üç sıfatı haiz olması gerekir: a. Hükümlerinin detaylı ve tafsilatlı olması. b. Haber verdiği şeylerin doğru olması. c. Hükümlerinin adaletli olması. Allah'ın (cc) şeriatı olan Kur'an, bu sıfatların tamamına sahiptir. Çünkü onu, ilmi, adaleti ve hakemliği kusursuz olan Allah (cc) indirmiştir. Beşer ürünü yasalar, bu sıfatların tamamına sahip değildir. Çünkü bu kanunları; ilim, adalet, hakemlik konusunda kusurlu olan ve hevaya uyan insan yazmıştır. Bu nedenle Allah'ın (cc) yasaları asırlar boyu uygulanabilirken, beşer ürünü yasalar her on yılda bir değiştirilmek zorundadır. Allah'ın (cc) yasaları, barış, esenlik, adalet ve emniyet kaynağıyken; beşer ürünü yasalar savaş, felaket, zulüm ve kaos sebebidir. (6/En'am, 115)

etopik
Aday Memur
03 Şubat 2021 22:13

Şüphesiz iman edenler, Yahudi olanlar, Hristiyan ve Sabiilerden her kim Allah'a ve ahiret gününe iman eder ve salih amel yaparsa onlara Rableri katında ecirler vardır. Onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir de. (İman esasları, Kur'an'ın birden fazla ayetinde izah edilmiş (2/Bakara, 177, 285) ve Allah Resülü (sav) Cibril hadisinde bunları bir araya toplamıştır: Allah'a, ahiret gününe, meleklere, Kitaplara, resüllere ve kadere iman. (Buhari, 4777; Müslim, 99) İman esaslarının bir kısmının zikredildiği ayetlere dayanarak, yalnızca Allah'a ve ahiret gününe inanan kişinin mümin sayılacağı ve cennete gireceğini iddia etmek ve dinlerarası diyalog düşüncesini bu ayetlerle gerekçelendirmek, en basit ifadeyle bir tahriftir. Çünkü imanın bir esasını inkar etmek bir yana, iman esaslarını kabul edip onun bir cüzünü dahi inkar küfür sebebi ve tüm iman esaslarını inkar olarak kabul edilmiştir. (Bk. 2/Bakara, 98; 4/Nisa, 150-151) ) (2/Bakara Suresi, 62)

Nihat Alkış
Aday Memur
04 Şubat 2021 10:03

Kim de Allah'a, meleklerine, resüllerine, Cibril'e ve Mikail'e düşmanlık ederse şüphesiz ki Allah, kafirlerin düşmanıdır. Yahudiler, Cibril'in (as) savaş meleği olduğunu öne sürerek Peygamber'e (sav) gelen vahyi kabul etmediklerini söylediler. Allah (cc) onları Allah'ın, meleklerin ve resüllerin düşmanı olarak ilan etti. Çünkü bir iman esasını inkar, tüm iman esaslarını inkar etmek gibidir. Nuh'un (as) kavmi yalnızca Nuh'u (as) inkar ettiler. Ama Allah (cc) şöyle buyurdu: "Nuh'un kavmi gönderilen resülleri yalanladı." (26/Şuara, 105) Bir peygamberi inkar etmelerine rağmen, tüm peygamberleri inkar etmiş kabul edildiler. (2/Bakara, 98)
Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi