Yayını kabul etmeyen jüri üyesinin aynı dergilerde yayını olması ölçüt müdür? Yayını yaptığı sıralarda bu dergideki yayın geçerli olabileceği gibi, bu yayını ile bir başvuru yapmamış olabilir. Jüri üyesi prof. olduğuna göre artık puan hesabı ile işi olmadığından tüm yayınlarını puan getirecek yerlerde yayınlamayabilir. akademisyen 64, 1 ay önce - Alıntıya git
Yayını kabul etmeyen jüri üyesinin aynı dergilerde yayını olması ölçüt müdür? Yayını yaptığı sıralarda bu dergideki yayın geçerli olabileceği gibi, bu yayını ile bir başvuru yapmamış olabilir. Jüri üyesi prof. olduğuna göre artık puan hesabı ile işi olmadığından tüm yayınlarını puan getirecek yerlerde yayınlamayabilir.
Hocam jüri üyesi aynı dergide yayınlanan makalelerini kullanmamış olabilir haklısınız, bu bir ölçüt de olmayabilir fakat ÜAK yağmacı dergi tanımına baktığımızda makale kabulünden sonra yazardan ücret talep eden dergi (yağmacı/şaibeli) ifadesi var. Bu durumda jüri üyesi kendisi de yağmacı dergide yayın yaptığını, editör olduğunu kabul etmiş olmuyor mu? Benim derdim onun kullanıp kullanmadığı değil. Dergiyi şaibeli nitelendirip kabul etmemesi. Aynı dergide editör olan başka bir hoca ben bu dergiyi bu sınıfa almıyorum derken benim asgari yemem haliyle canımı sıkıyor.
Hocam peki bu paralı derginin şaibeli dergiler sınıfında olmadığına dair bir açıklama eklemiş miydiniz? Örneğin benim bir tane yayınımın olduğu dergi 2021 itibari ile açık erişim oldu ve ücreti yayın kabulunden sonra alıyorlar. Ancak benim yayınım 3 sene önce yayınlandı. Ona rağmen bu detay jürinin gözünden kaçar diye tarafına gönderilen bilgilendirme e-postasını ve tarih detaylarını hem açıklama kısmına hem de kapak öncesine bir not olarak eklemeyi düşünüyorum. adaydoçent, 1 ay önce - Alıntıya git
Hocam ben eklememiştim ama siz mutlaka ekleyin. Ne olur ne olmaz.
Hocam ben eklememiştim ama siz mutlaka ekleyin. Ne olur ne olmaz. dkalyon, 1 ay önce - Alıntıya git
Sanırım bugün şubat dönemi jüri isimleri belli olacak.Herkese hayırlı olsun.
Merhabalar, paralı dergide yayın kabul edildigi söyleniyor. Yargıtay'dan döndü diyorlar. Bilgidlsi olan var mı. Birde İngilizce şartı 55 yukseltilirmi
Merhabalar, paralı dergide yayın kabul edildigi söyleniyor. Yargıtay'dan döndü diyorlar. Bilgidlsi olan var mı. Birde İngilizce şartı 55 yukseltilirmi mehmet343506, 3 hafta önce - Alıntıya git
55 in yükseltileceğini biliyorum ama belli olmaz. Diğer konuyu ilk kez duydum biraz daha bilgi verirmisiniz. Yargıtay konusunu. Teşekkürler
Teşekkürler cevabınız için. Hocam ingilizce 60 mı olur 65 mi? bir duyum aldınızmı?.paralı dergi olduğu için red alan birisi tekrar başvurmuş. aynen kabul edilmiş. Dava açanlarda kazanmış diyorlar. Böyle bir karar var ise yakında çıkar ama bende kararı görmedim. Sadece duydum.
Teşekkürler cevabınız için. Hocam ingilizce 60 mı olur 65 mi? bir duyum aldınızmı?.paralı dergi olduğu için red alan birisi tekrar başvurmuş. aynen kabul edilmiş. Dava açanlarda kazanmış diyorlar. Böyle bir karar var ise yakında çıkar ama bende kararı görmedim. Sadece duydum. mehmet343506, 3 hafta önce - Alıntıya git
65 ve basvuru ücreti getirileceği söylenmişti. Ne zaman olur belli değil.
Merhaba,
Öncelikle herkese şimdiden başvurusunda başarılar diliyorum.
Benim sorum, SSS'nin 37. maddesi üzerine: "Makale için DOI numarası almış olmak yeterli mi? Hayır. Yayımlanmış Makale için DOI numarası almış olmak yeterli olmayıp, makale başvuru tarihi itibari ile matbu veya elektronik olarak basılmış (cilt, sayı ve sayfa numarası alınmış) olmalıdır".
Forumda okuduklarım VOL-ISSUE ve Sayfa no olmadan başvurunun geçerli olmayacağı. Bunun yanında derginin yayın tarihi de başvurudan önce olmali şeklinde yorumlar okudum.
Bu konuda ÜAK bir değişiklik yaptı mi? Bazi hocalarımız ÜAK'a şikayette bulunduklarını ve doğru anladıysam basvurularinin reddinden dönüldüğünü yazmışlardı.
Benin SSCI'te Q1 bir dergiye kabul edilen makalem var. DOI VE VOLUME no belli. Ama sayfa numarası ancak Temmuz'da belli olacak. Yani sonuçta dandik dergilerde yayın yapıp hemen sayfa no vs almak yerine ülkenin bilim çevresine katkı için "itibar"lı dergilerde yayın yaptığımız için cezalandırılıyor olmak çok saçma ve üzücü. Bu konuda tecrübeleri olanlar farklı bir öneriye sahiplerse yazabilirler, çok mutlu olurum.
Bir de ÜAK lütfen artık kriter değiştirecekse de bunu yarından sabaha koşulunda yapmasın. Yani desin ki, "ben şu şu kriteri şöyle degistiricem ama bu 3 yıl sonra gecerli olacak. Ona gire hazırlanın". Doçentliğini alan buraları unutmasa ve ÜAK'a profesor hocalarımız da baskı yapsa bu absürd durumlar değişebilir belki diye temenni ile bitireyim :))
Herkese başarılar bir kez daha
Değerli hocalarım, malumunuz Ocak başvurusu Şubat'a sarktı ve hala jüriler açıklanmadı. Bu durum Mayıs başvurusunun da ertelenmesine neden olur mu? Var mı bir tahmin veya duyumu olan?
Değerli hocalarım, malumunuz Ocak başvurusu Şubat'a sarktı ve hala jüriler açıklanmadı. Bu durum Mayıs başvurusunun da ertelenmesine neden olur mu? Var mı bir tahmin veya duyumu olan? esgökas, 2 hafta önce - Alıntıya git
Şahsen erteleceğini düşünmüyorum. Şubat başvurusunda yeni sistemde sıkıntılar çıktı. Bu sıkıntıların mayıs ayına kadar düzeltileceğini düşünüyorum.
Hocalarım merhabalar,
Doçentlik sistemine belgelerimize yüklerken SSCI'li makalemizin Web of Science'ta görünüyor olması gibi bir gereklilik yok değil mi? Derginin işleyiş prosedürüne göre makalemin WOS'ta görünmesi ancak Temmuz 2021'te mümkün olacak ama zaten makalenin değerlendirilmeye sunulması için WOS'ta görünüyor olması gibi bir gereklilik yok değil mi?
Şimdiden yanıtlar çin teşekkür ediyorum
Hocalarım merhaba, bağlı bulunduğum üniv.e Dr. Öğr.Üyesi olarak atanmam için ESCI kriteri gerekiyor (Sosyal bilimciyim). ESCI'yı inşallah çıkarırsam, Dr. Öğr.Üyesi için kullanacağım ama dergi aynı zamanda Tübitak (Ulakbim'de) taranıyor. Ben bu ESCI yayınımı doçentlik başvurusunda Tübitak yerine saydırabilirmiyim? Malum doçentlik başvurusunda asgari Tübitak dergii yayınları isteniyor. Tübitak dergilerinde yayın çıkarmaya zorlandığım için ESCI makalemi Tübitak yerien saydırıp, kitap bölümüne yükleneceğim daha çok,puan için. Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. rocker1978, 2 ay önce - Alıntıya git
Hocalarım merhaba, bağlı bulunduğum üniv.e Dr. Öğr.Üyesi olarak atanmam için ESCI kriteri gerekiyor (Sosyal bilimciyim). ESCI'yı inşallah çıkarırsam, Dr. Öğr.Üyesi için kullanacağım ama dergi aynı zamanda Tübitak (Ulakbim'de) taranıyor. Ben bu ESCI yayınımı doçentlik başvurusunda Tübitak yerine saydırabilirmiyim? Malum doçentlik başvurusunda asgari Tübitak dergii yayınları isteniyor. Tübitak dergilerinde yayın çıkarmaya zorlandığım için ESCI makalemi Tübitak yerien saydırıp, kitap bölümüne yükleneceğim daha çok,puan için. Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
Hocam tubitak dediğiniz sanırım ulakbim TR dizin. Eğer dergi hem ESCI hem de TR Dizinde taranıyorsa istediğinizde gösterebilirsiniz.
Hocam; yayın yaptığınız ESCI dergi TR DİZİN'de de taranıyor sa TR Dizin olarak puanlayabilirsiniz. Sadece 2 puan az olacak..
Hocalarım merhaba. Sizlere bir sorum olacaktı. Lisansüstü tezlere, makalelerde atıf yapılması, doçentlikte atıf olarak sayılıyor mu? Bu meseleyi bir türlü netleştiremedim. Bazıları olduğunu, bazıları olmadığını söylüyor. Bir türlü emin olamıyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. AkademikYorum, 1 ay önce - Alıntıya git
Hocalarım merhaba.
Sizlere bir sorum olacaktı. Lisansüstü tezlere, makalelerde atıf yapılması, doçentlikte atıf olarak sayılıyor mu? Bu meseleyi bir türlü netleştiremedim. Bazıları olduğunu, bazıları olmadığını söylüyor. Bir türlü emin olamıyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Tezlerimize yapılan atıflar eğer tezlerden gelmemişse puan edilir. Mesela bir makalede atıf yapılırsa puan olur ama makalemize bile olsa tezden atıf gelmişse puan olmuyor
Merhabalar hocalarım,
Ekim 2020de 1 jüri belasının asgari şartları taşımadığım yönündeki raporu nedeniyle başvurum iptal edildi. İtiraz ettim her ne kadar bir sonuç beklemesem de. Başvuracak arkadaşlara yol göstermesi açısından rapora değinilen şeyleri yazacağım.
*Doktora öncesi başlayan bir proje doktora sonrasında tamamlanmış ve yayınlanmıştı. Ben de tarih esaslı olarak doktora sonrası olarak puanlamıştım, bu yayınları doktora öncesi kabul etmiş.
*Bir projeden çıkan birkaç yayından sadece birini pualayabileceğimi söylemiş.
*Her yayının etik kurul raporunun tarihine bakıp, doktora bitiş tarihim ile kıyalamış.
*Bütün bunları yazarken hiç puan hesabı yapmamış, düşüldüğünde 100 puanı geçtiğimi hiç kale almamış.
* uluslararası kitaplarda yayınlamış olduğum chapterlar için yayınevi ile yapılan sözleşme, tanıtıvı belge vs eklemediğimi bu yüzden bu yayınevlerinin şaibeli olup olmadığının ve uluslararası olup olmadığının anlaşılamadığını yazmış.
* 15 ARALIK 2016 öncesi sözlü sunumlar için katılım belgesi istenmiyor ama bu şekilde 3 tane bildirimi yazıp katılım belgesi yüklememiş yazmış.
sonuç 134 puanla asgariden kaldım. bu projelerde ortak çalıştığımız arkadasım doçent oldu.
Başvuruda istenmeyen belgeleri bile tahmin edip yüklemememi istemiş!!! yani elimizde ne varsa yüklemek lazım demek.
Doçentlik süreci tamamen şans işi, inş herkese olumlu jüriler denk gelir.kolaylıklar