Editörler : E.Kayı Han
13 Haziran 2021 19:00

dosya üzerinden yapacaklardır diye tahmin ediyorum.

Erşah özer
Aday Memur
17 Nisan 2024 23:01

yol gösteren forumda mısın? fprumdaysan dm atabilir misin?
Yol Gösteren, 4 yıl önce

Bir soruşturma dosyasinda mūfettiş tarafindan 4 kez 16 ay kidem tenzili cezasi talep edildi.bu ne anlama gelir.derecem 1/4 deyim

BU ŞU ANLAMA GELİR... müfettişin yaptığı soruşturmalarda farklı zamanlarda veya farklı kişilere karşı ''örneğin hizmet içinde resmi sıfatının gerektirdiği saygınlık veya güven duygusunu kaybetmek'' fiilini 4 kez işledin diyelim.. 4 kez ayrı ayrı 16 ay kıdem tenzili cezası verilir.. 1/4 olduğundan yükselebileceğin kadronun son kademesinde bulunduğundan 657 sayılı DMK nun 125/5 maddesi gereğince 4 kez brüt aylığının 1/2 oranında kesilmesine karar verilir.. uzun süreli durdurma disiplin cezası karşılığı olan sadece 1 kez beş(5) ceza puanı Özlük dosyasına işlenir. GEÇMİŞ OLSUN

26 Nisan 2024 01:14

Erşah senin işler ne alemde

BATIN BATIN
Aday Memur
14 Mayıs 2024 00:01

Daniştay kararı bu yönde önceki kararları bulup savunmaxı bu şekilde yapın. Geçmiş olsun

rdemir126.rd, 4 yıl önce
Abi, evrakları görmeden ne desek boş. Bir dosya da birden fazla ceza verilemez diye bir şey yok. Kim diyor ise seni yanlış yönlendiriyor. Farklı cezaları gerektiren bir suç var ise en ağır olanı verilir. Suç bir olacak aynı şuöa farklı iki ceza olması durumunda iki ceza birden verilemez. Ama dosya da nitelik itibariyle iki farklı suç var ise iki ayrı ceza vardır. Örnek verecek olursak kişiyi silah zoru ile bir yere hapsetmek. Suç ne 6136 dsylıl kanuna muhalefet, kişi hürriyet inden yoksun kılma, silahlı tehdit. Burada 3 suç var ve bu 3 suça 4 ceza gelecek. Bu dediğim bir örnek. Senin de karışmış olduğun konu da bu şekilde 4 ayrı bir suç var ise 4 defa 16 ay kıdem tenzili istenir. Bu durumda da hem tekerrür den hem de 20 ceza puanı dan ihraç edilirsin. Tekerrür kalktı deme, uygulama da birebir şahit oldum ihraç ediliyor

Erşah özer
Aday Memur
14 Mayıs 2024 21:22

mesajını yeni gördüm abi görürsen dmden dön bana
Asgariucretlimemur2, 1 yıl önce

Erşah senin işler ne alemde

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi