Editörler : Pangaea
07 Mart 2021 12:23

öğretmenlik ve hagb

Hagb almış birisi öğretmen olarak atanabilir mi?

harveySpecterr
Aday Memur
07 Mart 2021 12:53

Hagb bir mahkumiyet değil kesinleşmemiş bir karar durumunuza öğretmen olmaya engel değildir HAGB

sevdatunç
Aday Memur
10 Mart 2021 10:24

mrb. sizce mahkemem devam ederken kadrolu memurluktan istifa edip sağlık bakanlığına sözleşmeli olarak geçsem arşiv araştırmam için problem olur mu ? yoksa davamın sonuclanmasınımı beklemeliyim?

harveySpecterr
Aday Memur
10 Mart 2021 17:54

Ceza kovuşturması disiplin soruşturması açılmasına etki eder mi ona bakmak lazım kadrolu olmanız daha güven verir .
sevdatunç, 4 yıl önce

mrb. sizce mahkemem devam ederken kadrolu memurluktan istifa edip sağlık bakanlığına sözleşmeli olarak geçsem arşiv araştırmam için problem olur mu ? yoksa davamın sonuclanmasınımı beklemeliyim?

sevdatunç
Aday Memur
11 Mart 2021 09:42

Disiplin cezası yapıldı malesef kınama aldım. Arşiv araştırmasında bunlarda görünür değil mi ?

11 Mart 2021 10:15

6 ay 10 gün, 5 yılı dolmamış HAGB vardı atandım. Ama o zaman güvenlik soruşturması yoktu.

sevdatunç
Aday Memur
11 Mart 2021 11:23

HAGB'nin konusu neydi hocam özel değilse

sevdatunç
Aday Memur
11 Mart 2021 11:27

benim unvanım bilgisayar işletmeni bir kamu kurumunda kadrolu memurum. 3 yıllık personelim görevimin birinci yılında katıldığım iki ihalede mevzuata uygun olmayan bir evrağı uygunmuscasına komisyonca kabul ettik bilmeden. şuan adli yargıda yargılanıyoruz ( henüz soruşturma aşamasında ) . Ancak sicilim temiz olduğu için avukatım muhtemelen hükmün geriye bırakılması kararı çıkcağını öngörüyor. Ben daha fazla kurumun mobingine dayanamayıp istifa etmek istiyorum. Aynı zamanda tıbbı sekreterlik mezunuyum son güncel kpss puanım atanmam için yeterli ama biliyorsunuz ki sağlık bakanlığı alımları sözleşmeli sizlere sorum şu istifa edip sağlık bakanlığına sözleşmeli personel olarak atanırsam bu mahkeme durumu sözleşmemi etkiler mi diye araştırma yapıyorum hocam.

11 Mart 2021 12:53

"Tehdit" diye geçiyordu, hakaret var mıydı hatırlamıyorum. SMS sonucu alınmış bir ceza.

harveySpecterr
Aday Memur
11 Mart 2021 14:28

Soruşturma aşamasında bahsetmişsiniz . Hangi suçlardan yargılanıyorsunuz iddianameyi okumadığım için menfaat vs . Memuriyete engel suçlardan mı bazı suçlar unvan'a göre değişiklik gösterir. O suçu işlendiği sabit olunca ceza miktarı ne olur olsun mesleği yapamazsınız. HAGB gelince ceza 2 yıl ve altındaysa hakim HAGB Vermesi gerek vermemesi için gerekçe öne sürmeli istifa etmeniz gerek 6 ay sonra en erken sağlık bakanlığı düşünülebilir öncesi olmaz yasa izin vermiyor ama sizin dava soruşturma aşamasında ise hüküm için baya zaman var.
sevdatunç, 4 yıl önce

benim unvanım bilgisayar işletmeni bir kamu kurumunda kadrolu memurum. 3 yıllık personelim görevimin birinci yılında katıldığım iki ihalede mevzuata uygun olmayan bir evrağı uygunmuscasına komisyonca kabul ettik bilmeden. şuan adli yargıda yargılanıyoruz ( henüz soruşturma aşamasında ) . Ancak sicilim temiz olduğu için avukatım muhtemelen hükmün geriye bırakılması kararı çıkcağını öngörüyor. Ben daha fazla kurumun mobingine dayanamayıp istifa etmek istiyorum. Aynı zamanda tıbbı sekreterlik mezunuyum son güncel kpss puanım atanmam için yeterli ama biliyorsunuz ki sağlık bakanlığı alımları sözleşmeli sizlere sorum şu istifa edip sağlık bakanlığına sözleşmeli personel olarak atanırsam bu mahkeme durumu sözleşmemi etkiler mi diye araştırma yapıyorum hocam.

sevdatunç
Aday Memur
11 Mart 2021 15:56

henüz ifade bile vermedik savcılıkta. süreç çok yavaş ilerliyor malesef . tayin sürecim devam diyordu ama bakanlıkta sekreteye uğradı önce aklansın sonra tayin demiiş bakanlık. ama ben kurumda huzursuzum kalmak istemiyorum. arşiv araştırmasında davanın görünmesi araştırma sonucunun olumsuz olmasına etki eder mi işsizde kalmak istemiyorum istifa edersem dönemem çünkü. ( Evliliği v.s herşey ertelendi malesef )

harveySpecterr
Aday Memur
11 Mart 2021 18:46

Bence risk'e atmayın olumlu konuşamıyorum . Tayin meselesine gelince idare mah. Düşünebilirsiniz bi araştırın isterseniz iptalin iptalini .
sevdatunç, 4 yıl önce

henüz ifade bile vermedik savcılıkta. süreç çok yavaş ilerliyor malesef . tayin sürecim devam diyordu ama bakanlıkta sekreteye uğradı önce aklansın sonra tayin demiiş bakanlık. ama ben kurumda huzursuzum kalmak istemiyorum. arşiv araştırmasında davanın görünmesi araştırma sonucunun olumsuz olmasına etki eder mi işsizde kalmak istemiyorum istifa edersem dönemem çünkü. ( Evliliği v.s herşey ertelendi malesef )

sevdatunç
Aday Memur
12 Mart 2021 08:19

iptale dair herhangi yazılı birşeyde gelmedi. sadece sordurdum bakanlıktan tanıdık birilerine. davaların var aklanmadan olmaz durdurulmuş dediler.

davudkilinc
Aday Memur
23 Mart 2023 20:18

Benim dolandırıcılıktan HAGB kararım var. Şu an öğretmenlik için atama bekliyorum. Sizce sıkıntı olur mu?

altıntaşli
Şube Müdürü
23 Mart 2023 20:28

Başvuru yapabiliyorsan bile Mülakatta elerler diye düşünüyorum. Mahkemeye versen Anayasa mahkemesine kadar gidersin diye düşünüyorum.

Yine de sonuç ne olur...

Ufuk1235
Aday Memur
26 Şubat 2024 00:17

Sıkıntı oldu mu hocam

davudkilinc, 2 yıl önce

Benim dolandırıcılıktan HAGB kararım var. Şu an öğretmenlik için atama bekliyorum. Sizce sıkıntı olur mu?

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi