Editörler : E.Kayı Han

batmis
Aday Memur
11 Nisan 2025 20:05

Danıştay lehte bozma sonrası bim de karar uyar ise iyuk 46 göre temyize hangi mahkeme bakar ve ne yönden inceler ve ne kadar sürer vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim

Yol Gösteren, 5 yıl önce

Bölge idare mahkemelerinin 46 ncı maddeye göre temyize açık olmayan kararları kesindir. (DANIŞTAYA GİDİLEMEZ.) Bu kararlar, dosyayla birlikte kararı veren ilk derece mahkemesine gönderilir ve bu mahkemelerce yedi gün içinde tebliğe çıkarılır.

İYUK Madde 46 ? (Değişik: 18/6/2014-6545/20 md.)

Belli bir meslekten, kamu görevinden veya öğrencilik statüsünden çıkarılma sonucunu doğuran işlemlere karşı açılan iptal davaları için danıştaya gidilebilir.. daha aşağı disiplin cezalarına karşı danıştaya gidilemez..

Ahmetgs.
Aday Memur
15 Nisan 2025 16:08

7068 tabiyiz ama 657den ihraç gördük nasıl oluyor
rdemir126.rd, 5 yıl önce

Sen polis Memuru sun. Öncelikle 657 değil 7068 sayılı kanuna tabisin. Hakkında ihraç istenecek olsa da, o madde den ihraç ettikleri durumda mahkeme ceza yı iptal eder ama iptal sonrası idare seni yine ihraç eder. Maalesef uzun bir süreç seni bekliyor. Seni kurtaracak tek durum ise zamanaşımı olup olmadığı. Zincirleme ne zaman son buldu

CakirBey0
Yasaklı
15 Nisan 2025 18:53

Suç işlendiği tarih ile Öğrenme tarihi arasında 2 yıllık zaman aşımı varken kanuna rağmen nasıl disiplin cezası veriliyor aklım ermedi . Amirler sevmediği personelin tüm kariyerini didiklesin 10 yılık hataları üzerinden soruşturma başlatsın. Oh ne ala

Gururu65
Genel Müdür
15 Nisan 2025 22:54

Kral ben 2017 yılımda açığa alındım, 2023 yıki da istegimle emekli oldum,2024 yılında beni devlet memurlugundan çıkarttılar.Yani anlayacağın ben 7 yıl açıkta kaldım3/2 maaşımi aldım sonra baktım bizim emekli ikramiyesi tırt olacak ondan dolayı emekki olup onu değerlendirdim bir sene sonrada emekli olmama ragmen,2019 yılinda ilk surusmada beraat edip 15 gün içinde dosyamın tamamen kapanmasına ragmen bu sekde bir işlemle başbaşa kaldım.Ondan dolayı isteyen istediği gibi gemisini yurutuyorrr, kafanı yorma.

CakirBey0, 10 ay önce
Suç işlendiği tarih ile Öğrenme tarihi arasında 2 yıllık zaman aşımı varken kanuna rağmen nasıl disiplin cezası veriliyor aklım ermedi . Amirler sevmediği personelin tüm kariyerini didiklesin 10 yılık hataları üzerinden soruşturma başlatsın. Oh ne ala

Aslan9090
Şube Müdürü
30 Nisan 2025 14:18

2020 sonunda Göreve ilişkin sırrın - bilginin açıklanması (TCK-258) maddesinden 1 yıl ceza alıp Hagb çevrildi. bir kaç ay sonra 5 yıllık denetim süreside dolmak üzere. Ancak EGM bu Hagb kararına istinaden GÜVENLİK SORUŞTURMAMI OLUMSUZ sonuçlandırdı.. bu suçlama yüz kızartıcı kapsama girer mi? idare mahkemesi bu kararı bozar mı?
Toplam 125 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi