Editörler : E.Kayı Han

Mrme
Şef
17 Nisan 2021 10:23

yabancı büyük ilaç şirketlerinin arkasında kimlerin olduğu herkesçe bilinen bir durum, bu aşılar yine bu firmalardan çıkıyor, virüsü yayıp aşısını bularak yeterince para kazanıyorlar keza bahsettiğin adam bu gruba ait ve dünyanın en zenginlerinden birisi aynı şekilde bu firmalara yatırım yapıyor bu işten kar elde etmek istemesi de doğal bir durum

İlaç, aşı v.b konularda ise algı oluşturulduğunu düşünüyorum zira bugün en masum bilinen ağrı kesicilerin bile reçetesinde bir sürü yan etki yazıyor, bunun üzerine deney yapsalar 10 kişiden 1'inde kötü yan etkiler görülür.

cevherdudayev1, 3 yıl önce

bak yazdıklarımı okumadığın belli kim var bu aşıların arkasında bill gatesin gavisi diyorum hangisi olursa olsun hepsinin yönetiminde bu adamın ne işi var doktormu bu adam yaz internete the most powerful doctor diye bak bakıyım kim çıkıyor doktormu bu adam sonra pcr testleri dünya sağlık örgütü bile testleri doğruluğu tartışılır diyor ama bizim bilim kurulundakilerin elinden gelse doğmamış çocuğa pcr testi yapacak sonrada kalkıp sahte negatif olabilir diye dalga geçiyor çip mip hikaye tamam korona var ama millete bu kadar korku pompalamaya gerek yok kanserden ölen sayısı daha fazla 2019 yılında solunum yolu enfeksiyonundan ölen sayısı koronadan ölenden fazladır niye ölenlere otopsi yapılmıyor belki verdikleri ilaçlardan ölüyorlar daha geçen bir profesör verdikleri bir ilaçtan vazgeçildiğini tehlike olduğunu ama filyasyon ekipleri hala bu ilacı dağıttığını söylüyor velhasıl kelam bu işte bir oyun olduğu aşikar


Engineer1994
Kapalı
18 Nisan 2021 00:37

Kararsızım olup olmamakta


ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
18 Nisan 2021 10:55

Sizin aşı olup olmamanız benim umrumda bile olmaz;ama siz aşı olmadığınız için de çevrenizde sizden dolayı hasta olanlar ve bunların çoğalması toplumun her kesimini ilgilendirir.

Öyle tahmin ediyorum ki; zamanla aşı olan ve olmayan ayrımının yapılacağı düzen gelecektir.

Ben, hayatımın odak noktasına aklı ve bilimi koyarım. Bilim ve bilim insanlarının açıklamaları benim için tüm fikirlerden üstündür. Aşı olup olmamakta ihtiyarisiniz. Bu konuda kimse kimseye baskı yapamaz; ama şunu açıklamak istiyorum. Aşı olurken benden imzalı belge almadılar. Aşı çeşidine göre bu belge isteniyor mu orasını da bilemiyorum.

Velhasıl; ortada böyle bir salgın varken makale bile okumayan insanların yorumlarına/fikirlerine değil, tuğla kalınlığında kitaplar okuyarak bilim üreten insanların sözlerine itibar ediyorum.

soadist, 3 yıl önce
Aşı herkesin kendi kararı. Buradaki hiç kimsenin aşı olmaya veya olmamaya teşvik etmeye hakkı olduğuna inanmıyorum. Toplum sağlığı, vicdan vs. bunlarla insanları baskı altına almaya da hiç kimsenin hakkı yok, bu aşıların ileride sorun yaratabileceği teorisiyle göz korkutmaya da. İki tarafında haklı olma ihtimali var. Aşıların nereden ve nasıl onay aldığına dair okuduklarımız dışında bilgi yok, güvenilir olabilir de, olmayabilir de. Sizler ne bilim adamısınız, ne de bu virüsün kaynağı hakkında bilgi sahibi. Herkes kendi vicdanıyla, kendi kararını versin. Aşı olanların yaşayabilecekleri sorunlarda da, olmayanların yaşayabilecekleri sorunlarda da zan altında kalma ihtimali var. Bu aşılara kesin garanti verilseydi koruyuculuk oranı tartışılmaz, aşı olanlardan imza istenmezdi. Evet biliyorum, hastanede yapılan en küçük operasyonda veya yıllardır uygulanan herhangi bir basit aşıda da imza istenir. Lakin hiçbirimiz yakın tarihte böyle bir salgına tanık olmadık. Aşı olmayın diyenler, sizler de aşı olma düşüncesine sahip kişileri etkileyip belki de o kişin veya sevdiklerinin hayatına mal olabilecek bir fikri empoze ediyorsunuz. Bizler koyun değiliz. Düşünün, taşının, bir karar verin arkadaşlar. Ha ben mi? Yaptırıp yaptırmayacağım beni bağlar. Oy kullanmak gibi birşey bu benim için. Ne benim düşüncem sizi ilgilendirir, ne de sizin düşünceniz karşınızdakini.
Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi