Editörler : Cüneyt Barışoglu
«3456789101112131415

DevletPolisi
Kapalı
12 Mayıs 2022 19:09

Polislik mesleğinde erkeklerin kadınlara göre daha çok çalıştığını ve erkeklere daha çok ihtiyaç duyulduğunu dile getirmek cinsiyetçilik değil durum tespitidir. Tersini iddia edenler de olabilir, saygı duyarım. Fakat daha büyük mesleki sorunlarımızın olduğu gün gibi ortada

satyakarpay
Aday Memur
12 Mayıs 2022 20:35

Uzun zamandır meslekteki kadın düşmanlığın farkındayım , o yüzden buna benzer bir başlıkta ben açmıştım. Bu konuda en çok hazımsızlık yaşayanların eşi çalışmayanlar olduğunu biliyorum. Eşi polis olan bir erkeğin böyle şeyler yazması mümkün değil çünkü. Yazılanların çoğunu okumadım çünkü gerçekten bu hadsizliğinize tahammülüm yok. Sizi de bir anne doğurdu , nasıl böyle olmuşsunuz siz anlamıyorum. Bırakın kadın personel rahat çalışsın , bırakın çocuğuyla ilgilensin , allah aşkına bırakın süt iznindeyken 12 de cıkacakken 11 de çıksın ne olacak ? Zannediyor musunuz ki o kadın gidip eve uyuyacak dinlenecek filan ? Evde daha 4 aylık bir bebek emmek için onu bekliyor , o 15 dk bile bir anne için o kadar önemli ki . O kadar at gözlüğüyle bakıyorsunuz ki , bunu anne olmadan anlamanız mümkün değil. Keşke rabbim size doğurma yetisi verseydi , bu merhametsizliğinizin izahatı yok . Her zaman her yerde savunacağım evet annelere iş hayatında pozitif ayrımcılık yapılmak zorundadır . Sonuçta evde bekleyen küçük bir bebek / çocuk söz konusudur . Toplumun genel ruh sağlığı için her zaman anne ile çocuğun ilişkisi önemlidir . Bu ilişkiler koptukça , seyreldikçe , iyileştirilmedikçe bugün haberlerde gördüğümüz psikopatların sayısı artar. Kadın olmanın yeteri kadar zor olduğu şu ülkede iş hayatında bu kadar eziyet edilmesinin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Keşke sizin gözünüzün olduğu şu maaşımızda ( sanki cebinizden çıkıyormuşcasına ) keşke bir düzenleme yapılsa da yarı zamanlı yarı maaş özellikli çalışabilsek , o sizin dediğiniz gibi 8/5 çalısıp hafta sonu tatil ve ek görevlerden muaf olsam da yarı maaş alsam.Keşke bunu benim isteğime bıraksalar. Bu anlattıklarım demek değildir ki kadın evde oturmalı . Tabiki kadın çalışacak hayatın içinde olacak ve çocuğuna ayakları üzerinde duran bir anne olarak örnek olacak ki yarın evlendiğinde eşine de aynı saygıyı duysun. Ben böyle anlatıyorum ama 1400 lerde dünya yuvarlak demek gibi bir şey bu . Çoğunuzun zihniyetinin değişmeyeceğinin de farkındayım. Allah bizi sizin gibi merhametsiz , gaddar insanlardan korusun .

karakol38
Yasaklı
12 Mayıs 2022 21:25

Sizde kişiselleştirmeyin. Anlatılmak isteneni konunun özetini, anlamadan duygusal yorum yapmışsınız yeteri kadar bayan polis olduğu daha fazla bayan polisin faydadan çok zararı olduğu vb. Şeyler yazılmış Objektif ve tarafsız düşünmelisiniz
satyakarpay, 3 yıl önce

Uzun zamandır meslekteki kadın düşmanlığın farkındayım , o yüzden buna benzer bir başlıkta ben açmıştım. Bu konuda en çok hazımsızlık yaşayanların eşi çalışmayanlar olduğunu biliyorum. Eşi polis olan bir erkeğin böyle şeyler yazması mümkün değil çünkü. Yazılanların çoğunu okumadım çünkü gerçekten bu hadsizliğinize tahammülüm yok. Sizi de bir anne doğurdu , nasıl böyle olmuşsunuz siz anlamıyorum. Bırakın kadın personel rahat çalışsın , bırakın çocuğuyla ilgilensin , allah aşkına bırakın süt iznindeyken 12 de cıkacakken 11 de çıksın ne olacak ? Zannediyor musunuz ki o kadın gidip eve uyuyacak dinlenecek filan ? Evde daha 4 aylık bir bebek emmek için onu bekliyor , o 15 dk bile bir anne için o kadar önemli ki . O kadar at gözlüğüyle bakıyorsunuz ki , bunu anne olmadan anlamanız mümkün değil. Keşke rabbim size doğurma yetisi verseydi , bu merhametsizliğinizin izahatı yok . Her zaman her yerde savunacağım evet annelere iş hayatında pozitif ayrımcılık yapılmak zorundadır . Sonuçta evde bekleyen küçük bir bebek / çocuk söz konusudur . Toplumun genel ruh sağlığı için her zaman anne ile çocuğun ilişkisi önemlidir . Bu ilişkiler koptukça , seyreldikçe , iyileştirilmedikçe bugün haberlerde gördüğümüz psikopatların sayısı artar. Kadın olmanın yeteri kadar zor olduğu şu ülkede iş hayatında bu kadar eziyet edilmesinin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Keşke sizin gözünüzün olduğu şu maaşımızda ( sanki cebinizden çıkıyormuşcasına ) keşke bir düzenleme yapılsa da yarı zamanlı yarı maaş özellikli çalışabilsek , o sizin dediğiniz gibi 8/5 çalısıp hafta sonu tatil ve ek görevlerden muaf olsam da yarı maaş alsam.Keşke bunu benim isteğime bıraksalar. Bu anlattıklarım demek değildir ki kadın evde oturmalı . Tabiki kadın çalışacak hayatın içinde olacak ve çocuğuna ayakları üzerinde duran bir anne olarak örnek olacak ki yarın evlendiğinde eşine de aynı saygıyı duysun. Ben böyle anlatıyorum ama 1400 lerde dünya yuvarlak demek gibi bir şey bu . Çoğunuzun zihniyetinin değişmeyeceğinin de farkındayım. Allah bizi sizin gibi merhametsiz , gaddar insanlardan korusun .

Kolluk kuvveti
Yasaklı
12 Mayıs 2022 21:44

12 sayfayı okumaya üşendim.Ama bayan polis konusunda şunu söyleyeyim.Teşkilatın yüzde 5 i bayan polisten oluşması yeterli.Bu şuan yüzde8-9 a dayandı.Birde bu bayan polisleri savunanlar muhtemelen eşide polis olduğu için savunuyordur.

Bbrncr
Aday Memur
12 Mayıs 2022 23:13

Helal olsun. Tek bir kelimesinde hata yok. Başka söze gerek de yok.
bitkinn_n, 4 yıl önce

Teşkilatta gereğinden fazla erkek polis var ve birçoğu da sıvışmak üzerine çalışıyor. Bürolar tıklım tıklım erkek polis dolu. Genel olarak bürolarda çalışan kadınlardan sayıları fazla ve işlerini de kadın polislerin üzerine yıkıyorlar. Timler oluşturuluyor, bu timlerde 2 kadın polis varsa 28?i erkek oluyor, erkekler bekleme görevinde sayıca üstün olduklarından amirler tarafından kontrol edilemiyorlar ve birçoğu gidip okey masasında veya sağda solda görevi savsaklıyor,kadın memurlar ise sayıca çok az olduğu için daima göze batıyor ve tuvalete bile gidecek olsa amirinden izin alması gerekiyor. Erkek polis dışarda miting, konser gibi toplu görevlerde bir yolunu bulup yemeğe kaçıyor ama kadın polis sırf kadın olduğu için yemeğe gönderilmiyor. Güzergah görevlerinde erkekler hemen arazi olabiliyorlar çünkü onlardan çok var ve tespit edilmesi zor ama kadınlar meslekte sayıca az olduğu için neredeyse tüm bir ilde çalışan kadın polis sayısı herkesçe biliniyor. İl dışı görevlerde kadın polis sayısı az olduğu için sürekli sıra başa dönüyor ama erkeklerde 1 kere gitti mi kurtuluyor. Mesela ben şark görevimi yerine getirirken 2.ayımda tam 3 kere il dışı göreve gitmiştim ama erkek bir polis ?3 yıldır burda çalışıyorum, ilk defa il dışı diye bir görev olduğunu duydum? demişti. Erkek polisler yataklarında mışıl mışıl uyurken kadın polislerin gece çalıştığını görmezler çünkü onlara göre kadın polis büroda 8/5 yatıyordur. Kadın polis herhangi bir şubenin bürosunda 8-5 çalışsa bile gece terör şubenin operasyonuna (TEM de kadın polis sayısı yetersiz olduğu için) takviye olarak gider, aynı sebepten ötürü asayiş şube, kaçakçılık operasyonlarına da gider. Polis merkezlerinde de kadın sayısı yetersizdir, oraya da gider. Çocuk şubede kadın polis azdır, gece ona da gider. Deporta gider. Askeriyenin kadın personeli yoktur, emniyetten talep eder ve kadın polis onun görevine de gider. Ceza evinde kadın personel eksiktir kadın polis oraya da gider. Kadın polisin görünür olmasını istiyorsanız sayıca eşitlenmeyi beklemeniz gerekir zira 5000 erkek varken 100 kadının yaptığı bu çalışmaları görmek pek mümkün değil. Kadın polis tüm bu iş yükü yetmiyormuş gibi bir de geri kafalı erkek meslektaşlarının sapık hal ve hareketlerinden kendini korumaya çalışır. Mesela kadın polis yeni tayin olduğu bir ile daha gitmeden atama listesinden ismi tespit edilir ve heyecanla beklenir. Mesela amirine okey masasında yancılık yapmadı diye performans notu düşük verilir kadın polisin. Başbaşa kalınabilecek görevler yazılır özellikle kadın polise mesela. Kadın polisi silahlı nöbet tutarken görememeniz sayıca çok olup iş yapmadığından değil aksine sayıca az olup nöbet tutmaya fırsatı kalmadığındandır. Kadın polisi ekip otolarında görememe nedeniniz gece çalışmadıklarından değil erkek polislerin rahat etmek adına kadın polisle çalışmak istememelerindendir. Meslekte 8/5 çalışan erkek sayısı kadın sayısının 10 katından da fazladır. Buna bir son verilsin. Aynı maaşı alıyorsak bürolarda cinsiyet eşitliği olsun. Ayrıca mesleğe girişlerde kadınlar için çok yüksek puanlar istenirken erkeklerdeki barajın çok düşük olması da çok büyük eşitsizlik. Benim aldığım puana asla erişemeyecek bir zekasızla ben nasıl aynı maaşı alıyorum??

Asalet06
Memur
12 Mayıs 2022 23:35

Bayan polisleri de eleştirenler eşi çalışmayanlar. Nasıl benim eve tek maaş girer de bunların çift diye. Hasetlerinden etlerini yiyorlar.

Kolluk kuvveti, 3 yıl önce
12 sayfayı okumaya üşendim.Ama bayan polis konusunda şunu söyleyeyim.Teşkilatın yüzde 5 i bayan polisten oluşması yeterli.Bu şuan yüzde8-9 a dayandı.Birde bu bayan polisleri savunanlar muhtemelen eşide polis olduğu için savunuyordur.

Kolluk kuvveti
Yasaklı
13 Mayıs 2022 00:15

Ama şunu söyleyeyim.Emniyet hizmetleri 7/24 esasına göre görev yapan memur grubu.Bayan polislerin aile içi ve karakolların gruplarında genel olarak çalışmak istemedikleri bir gerçek.Nasıl hemşireler ve bayan gardiyanlar 7/24 esasına göre görev yapıyorsa bayan polislerde aynı şekilde görev yapmalı.Bundan kaçınmamalılar.
Asalet06, 3 yıl önce

Bayan polisleri de eleştirenler eşi çalışmayanlar. Nasıl benim eve tek maaş girer de bunların çift diye. Hasetlerinden etlerini yiyorlar.

berlin61
Şef
13 Mayıs 2022 00:30

Bayanların sayısından çok daha fazla amir müdür yalakası var, işi sadece şöförlük olan, çaycılık yapan, bahçıvan olan, amirinin köpeğine bakan, amirinin faturalarını yatıran, eşi ve çocuğunu okula işe vs.götürüp getiren, kendi çocuğu anası babasından çok amirininki ile ilgilenen vs.vs.vs. yüzlerce örnek veririm. BUNLAR EK GÖREVE GİTMEZ,GECE ÇALIŞMAZ,NÖBET TUTMAZ, BAHSETTİĞİN BAYAN PERSONELİN YARISI KADAR ÇALIŞMAZ. bunlarla ilgilide bikaç sözünüz olacakmı? Bayan personel sayısımı gözünüze battı? Benim eşim polis memuru ve 6+1 çalışıyor, evet bürocu ve yoğun bir mesaisi var,Bir erkek personel ne kadar çalışıyorsa emin olun eşimde en az onun kadar çalışıyor.hatta şöyle söyleyeyim ben ekipte çalışıyorum ve eşim mesai saatleri ve yoğunluk bakımından benden fazla ve yoğun çalışıyor.Allah'a şükürler olsun hiç dert yakınmıyoruz bu bizim ekmek paramız ama yukarıda bahsettiğim sayısı bayan polislerden fazla olan yalaka tayfası dururken bayan personeller hakkında yazdıklarınız hiç adil değil açıkçası. polislik sadece Çelik yelek giyip nöbet tutmak değildir, öyle olsaydı zaten bayan personele ihtiyaç olmazdı. bu konuya neden yorum yapma gereği hissettim biliyormusun; bayan polis ile evli olmanın zorluğunu sadece eşleri bilir, sizin gibi düşünenlerde sadece eve çift maaş giriyor kısmıyla ilgilenir.saygılar

Nizamettin1453
Genel Müdür
13 Mayıs 2022 01:19

Olurmu ya bakın baştan söyleyim

1 egmüdürü bir kadın olmalı

2 karakollarda kadın komiserler bulunmalı

3 kadınların aileiçi şiddet ifadeleri fezlekesini kadın polisler yazmalı.

4 kadın polis sayısı çok yetersiz emniyetin %20 si kadınlardan olmalı benim bildiğim hâli hazırda %3 ü geçmiyor bu çok yetersiz, emniyet sadece erkek işi değil aynı zamanda kadın işidir.

Nizamettin1453
Genel Müdür
13 Mayıs 2022 01:22

Emniyete kadın eli değmeli erkekler hiçbirşeyi düzeltemiyor bide kadın egmüdürüyle kadın komiserler kadın polisler denesin.

theendosmanli
Yasaklı
13 Mayıs 2022 05:22

şimdi karısı kardeşi nişanlısı polis olanlar gelir:))

theendosmanli
Yasaklı
13 Mayıs 2022 05:23

bayburtun hangi ilçesinde
cia84, 4 yıl önce

Bizim Pma da.nobette tutuyor ekibe de çıkıyor araba da sürüyor bizimle aynı işi yapıyor gece de çalışıyor

theendosmanli
Yasaklı
13 Mayıs 2022 05:24

sende onları yaz tutanmı var:))
hkn_44, 4 yıl önce
Şartlarımiz iyilestirilsin. Ek gösterge 3600 olsun gibi talepleri yazacağınıza bayan polisler söyle böyle. Bi çoğunuza abi diyoruz kardeşim diyoruz. Ama meslektaşlarım dan bu aşağılayıcı tavrı duymak çok üzücü. Goruyorum ki Kadına olan siddeti karşıtlığı ayrımcılığı daha emniyet kendi içinde çözememiş. Yazıklar olsun.

theendosmanli
Yasaklı
13 Mayıs 2022 05:25

napıyonuz mesela ? 3 kişilik odaya torpili bulan gelmiş 5 kişi olup dedikodudan başka bişey varmı :)))
eliff077, 4 yıl önce

Gerçekten inanılmaz bi konu başlığı. Bende dahil olmak üzere çevremde ne kadar bayan polis varsa erkek ne iş yapıyorsa onu yapıyoruz genelleme yapmayın. Emniyette o kadar eleştirilecek konu varken bunu konuşmanızda gerçekten komik .

ömerlik
Şube Müdürü
13 Mayıs 2022 19:36

bu bayan polisler araba kullanmayı da bilmezler. işin tuhafı, öğrenmek gibi bir kaygıları da yoktur. nasılsa erkekler hamal, onlar sürüyor.

Nizamettin1453
Genel Müdür
13 Mayıs 2022 22:26

Acil emniyete 40.000 kadın bekçi komiser polis alınmalı, heryerde kadın bekçiler komiserler polisler olmalı, hiç yakışıyormu 2022 nin T.C. sinde bukadar az kadın emniyetçi!

karakol38
Yasaklı
14 Mayıs 2022 11:05

Ben eleştirdim ve vallahide eşim çalışan. Akıl okuyacam diye karakterinizi belli etmişsiniz. Doğru tektir, kendi durumunuza göre eğilip bükülmez.
Asalet06, 3 yıl önce

Frontt Mann
Yasaklı
25 Mayıs 2022 16:18

Bayanlar ihtiyaçtan fazla şu anda ayrıca erkek personel ile aynı şartlarda çalışmaları gerekiyor . Şu an teşkilat ta olanlarda bir zahmet gündemi takip etsinler bir şey soruyon şurda şu olmuş diyon haberim yok diyor . Mal mısın diye soracağım ayıp olur diye demiyorum .

azmah
Genel Müdür
25 Mayıs 2022 16:30

Seninde Türkçe den haberin yok.

Frontt Mann, 3 yıl önce

Bayanlar ihtiyaçtan fazla şu anda ayrıca erkek personel ile aynı şartlarda çalışmaları gerekiyor . Şu an teşkilat ta olanlarda bir zahmet gündemi takip etsinler bir şey soruyon şurda şu olmuş diyon haberim yok diyor . Mal mısın diye soracağım ayıp olur diye demiyorum .

PoliceOffice
Aday Memur
25 Mayıs 2022 19:01

22 yaşında girdiğim polislik mesleğine 8 yılımı verdim 8 yıl önceki resimlerime bakıyorum çok gencim şuan kemik yaşım 30 ama görünüş olarak 40 falan gözüküyorum ama 20 yıl çalışan bayan polis memurlarını görüyorum hiç bir yıpranma belirtisi yok cinsiyet ayrımcılığı yapmıyorum ama polislik bence kadın mesleği değil
Toplam 296 mesaj
«3456789101112131415

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi