Editörler : E.Kayı Han

HAGi 10
Daire Başkanı
06 Haziran 2021 23:10

Hadislerde(sahih olmayan) işte peygamberimiz BURAK'a binerek göğe çıktı Allahla arasındaki tüm perdeler kalktı ve hatta Allah'la namaz konusunda pazarlık yaptı

1-Allah'ın mekanı gökler mi? gökleri de Allah yaratmadımı? tüm kainat Allahın eseri değil mi? Alla yeri havayı atmosferi uzayı kısaca tüm kainatı yönetmiyor mu? öyleyse siz Allah'ı nasıl gök yüzüne sığdırıp Allah için Gökyüzü'nü Allaha mekan yapıyorsunuz sizinkisi saçmalık

2-Madem Allah perdeyi kaldırdı kaldı ki bu çok önemli bir olay niye kuranda yazmıyor. Sadece isra yazıyor

3-Allah ile pazarlık yapılır mı?

4-Kuran'da kadir süresinde kadir gecesi, içinde kadir gecesi bulunmayan 1000 aydan daha hayırlıdır diyor miraç bu kadar mı önemsiz o 1000 ayın içine girmiyor

Kainatın Özü
Aday Memur
10 Haziran 2021 00:07

Hadisçilerin cevap veremeyeceği 4 soru,

Hadislerde(sahih olmayan) işte peygamberimiz BURAK'a binerek göğe çıktı Allahla arasındaki tüm perdeler kalktı ve hatta Allah'la namaz konusunda pazarlık yaptı.(Pazarlık yok, Allah'ı gördü ama bu maddi göz ile mi? Kalp gözü ile mi bilmiyoruz)

1-Allah'ın mekanı gökler mi? gökleri de Allah yaratmadımı? tüm kainat Allahın eseri değil mi? Alla yeri havayı atmosferi uzayı kısaca tüm kainatı yönetmiyor mu? öyleyse siz Allah'ı nasıl gök yüzüne sığdırıp Allah için Gökyüzü'nü Allaha mekan yapıyorsunuz sizinkisi saçmalık(Bu cevabı "Allah gökte mi? Konunuza yazdık, lütfen okuyunuz)

Buradan ulaşabilirsiniz: https://forum.memurlar.net/konu/2456461/2.sayfa#

2-Madem Allah perdeyi kaldırdı kaldı ki bu çok önemli bir olay niye kuranda yazmıyor. Sadece isra yazıyor(Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm?dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ?ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir. İsra Suresi 1. Ayet/Diyanet meali

Kabe Kudüs arası mesafe : 733 kilometre. Kabe Kudüs arası süre : 7 saat 33 dakika. Şimdi bu mucize değil mi? O şartlarda saati sen düşün 3'e 5'e belki 10'a katlanır. Miracın delilleri aşikar bunun için sana metin önerebilirim izafiyet teorisi ile, ruh beden cisim mantığı ile ve pek çok delil var kainattan Ayet-i Kerime zaten bir delil kat'i surette! Şüpheye yer olmadan lakin Ayet-i Kerime'yi anlamayıp tefsir için farklı deliller isteyebilirsin, istersen atarım)

http://www.arasikackm.com/m/kabe_kudus#:~:text=Kabe%20Kud%C3%BCs%20aras%C4%B1%20mesafe%20%3A%20733,s%C3%BCre%20%3A%207%20saat%2033%20dakika.)

3-Allah ile pazarlık yapılır mı?(Hayır, Allah'ım bana yardım eyle, rızkımı çoğalt diye dua etmek pazarlık mıdır? Oysa Rızık ezelden tayin edilmiştir? Zaten ezelden namaz 5 vakitti esbaplar(sebepler) birer perdedir burada Allah'ın bir rahmeti var manen diyor ki "Ey Kulum! Bak nefsine ağır olanı vermiyorum ve sana öyle bir Peygamber gönderiyorum ki çok merhametli sizin için sürekli dua eden bir peygamber") Allah Rasulü (sav) doğarkan ümmetim dedi, yaşarken ümmetim dedi, bizlere kardeşim dedi, şaşılacak iman dedi bize, Miraçta ümmetim dedi, ölürken ümmetim dedi. Böyle bir Peygamber, Peygamberlerin önderi, Kainatın zahiri yaratılış sebebi, İmamların önderi!

4-Kuran'da kadir süresinde kadir gecesi, içinde kadir gecesi bulunmayan 1000 aydan daha hayırlıdır diyor miraç bu kadar mı önemsiz o 1000 ayın içine girmiyor. (Kadir gecesi 1000 aydan daha hayırlıdır. Kadir gecesinin önemini idrak etmek çok önemlidir kısaca;

Kainat kan ağlıyor, şirk dolmuş tevhid çok az, kimileri arayışta, yaşamanın bir anlamı yok, tüm kötülükler hat safhada, kadın bir mal, kızlar gömülüyor, kölelik var ve tonlarca kötülük sema ve arz kan ağlıyor... Bu karanlıkta 600 yılı geçik bir dönemden sonra bir Rasul ve son Rasul geliyor! Allah'ın en sevdiği kul geliyor ve onla birlikte KELAMULLLAH! Geliyor Allah kelamı geliyor! Kur'an-ı Kerim dağa verilse dağ parçalanır diyor Kur'an-ı Kerim (mealen yazdım) Böyle bir yük Rasulullah'ın (sav) omuzuna veriliyor ve kainat nurlanıyor işte Kadir gecesinin önemi kısaca bu böyle bir gün gerçekten de 1000 aydan daha hayırlı ama bu demek değildir ki Cuma günü gereksiz ve önemsiz hakeza diğer günler...)

Hayırlı geceler inşaAllah hayırlara vesile olur.

HAGi 10, 2 yıl önce

ALLAHU TEALA SİZE ŞAH DAMARINDAN DAHA YAKINIM DİYOR ANCAK SİZ ONU GÖKLERDE ARIYORSUNUZ YANİ PEYGAMBER BURAKA BİNMİŞ VE GÖĞE ÇIKMIŞ DİYORSUNUZ GÖKTE BİRDE PAZARLIK YAPMIŞ ŞEYTAN BİLE SİZE KIÇI İLE GÜLER

HAGi 10
Daire Başkanı
10 Haziran 2021 21:32

1- doğru Allah için zaman mekan kavramı yoktur bu yüzden kuranda şah damarından daha yakınım diyor sen ata bindir göklerde ara demiyor

2-Evet mescidi haramdan mescidi aksaya kadar geldi doğru bunu zaten bende kabul ediyorum ancak o kadar daha ilerisine gitmedi gitmiş olsa idi Allah kuranda bağlantıyı koparmazdı orda bağlantı kopuyor sadece israyı anlatıyor tabiki Allah her türlü noksandan münezzihtir herşeye gücü yeter ancak miraç gibi önemli bir olay olmuş olsa idi bu bir mucize mutlaka kuranda yazardı uydurma hadislere gerek kalmazdı

3-senin dediğin dua Allahtan istemek yok 100 rekat çok 50 ye insin oda çok 10 insin oda çok fazla 5 rekat olsun pazarlığı saçma .Yoksa kul zayıftır Allaha muhtaçtır bu yüzden Allaha dua eder sen dua ile pazarlığı karıştırdın

4-Vala kuranın inmesi ne kadar önemli ise miraç olsa enaz o kadar önemli mutlaka kuranda yazar saçma sapan hadis denilen uydurma hikayelere inanıyorsunuz çünkü imanınızı Arttırmak için mucize arıyorsunuz

HAGi 10
Daire Başkanı
10 Haziran 2021 22:20

5-kuranda yazıyor peygamberimize verilen tek mucizenin kuran olduğunu zaten sadece kadir süresi var

HAGi 10
Daire Başkanı
11 Haziran 2021 00:23

.

selimcihangir
Aday Memur
13 Haziran 2021 22:14

Burdaki insanlar hadisci değil önce bunu bil.Bir hadis alimine sor sonra hadisciler bilmiyor de.Öncelikle islam senin veya bir başkasının görüşlerine göre şekil almaz.Gelelim iddea ettiğin şeye.Kur'an sadece önemli şeylerden mi bahseder' sana kim dedi ki bunu?Ya da hangi Kur'an ayeti bunu söylüyor?Ya da bir şeyin önemli olup olmadığına kim karar verecek?Mesela islamda en önemli ibadet namazdır ama abdestten tafsialtıyla bahsederken namaz konusunda aynı detayı Kur'an da bulamassın.Şimdi bu namazın önemsiz olduğunu mu gösteriyor ki namazın neredeyse tüm detaylarını hadislerde bulursun.Tabi mealci kafaya göre namaz duadan ibarettir!Aynı mealci kafa meali de Kur'an zanneder bu ise bambaşka bir oturum konusu.Şimdi gelelim hadis olmadan ne oluyor meselesine.Elimde yaşar nuri öztürk'ün meali var 1994 basımı.Hiçbir parantez içermeyen ve bazı arabca kelimelerin yanyana 5-6 manasının yazıldığı bir meal.Bu meal başta olmak üzere bir çok meal okudum ve elimde şuan 6 meal var.Senin gibi hadis inkarcıları için bunlardan faydalandım ama en iyisi Yaşar nurinin ki idi çünki hiç parantez ve açıklama yoktu.Bu sayede hadisler olmadan Kur'an dan ne kadar anlarız sorusuna en iyi bu mealle cevap verebilirdim.Birçok ayet olmasına rağmen notlarım yanımda değil dükkanda.En basiti ''on gecelere yemin olsun'' ya da ''haram aylar'' ayetleri diyelim.Ayetler bu kadar ne bu geceler nede haram aylar hangileridir en ufak bilgi vermiyor Rabbimiz.Ama hadislerde tüm detayı buluyoruz.O da ne? yani bu on heceler yada haram aylar önemsiz mi yani hiç bahsedilmemiş Kuran'da?Önemsizse Kur'an da ne işi var önemli ise neden hiç bilgi yok?Ben nerden bileceğim bu on geceler nedir ve Rabbimiz neden onlara yemin etmiştir?Yemin ettiğine göre çok önemli peki çok önemli bir şeyi neden açıkça Kur'an da bulamıyorum?Rabbimiz bununla ne kastetmiştir yani detay vermeyip bizi ''uydurma'' olan hadislere mi yönlendiriyor?!Tabiki değil.Onlarca ayette belittiği gibi ''bana ve rasulume uyun'' hitabıyla bizi hadislere yönlendiriyor.Ve '' kitabı ve hikmeti indirdik'' '' kitabı ve hikmeti dinliyordunuz'' gibi yine onlarca ayette bizim hadis dediğimiz şeye Rabbimiz '' hikmet diyor.Senin gibi bir hadis sıkıntılısıyla tartışıyordum.Dedimki '' kitabı ve hikmeti indirdik'' burdaki hikmet nedir? Dediki '' ahkam ayetleridir!!! Cahilliğin ilacı vardır ama ahmaklığın yoktur.Çünki ahmak kafasında oluşturduğu şeye inanır delil kabul etmez bu yüzden tedevi edilemez.Bırakın alim olmayı Türkçe bilen bir insan ve bağlacından sonra başka bir şey söyleneceğini bilir.Ama maksat inkar olsun ahmaklık olsun.Kitap Kuran dır hikmette ayetlerdir diyen insanın Türkçe ile de sıkıntısı vardır.İşte yaşar Nuri bu yüzden deist oldu.Çünki yazdığı mealde hadis anlamına gelen ''hikmet'' kelimesine hiç dokunmamış.Tamamını inceledim ama ''derinliği olan hakikatlı söz'' anlamına gelen '' hikmet'' ayetlerini ise çevirmiş.İşte o çeviremediği yada çeviremediği ''hikmet'' ayetleri yüzünden deist oldu.Allah'a'lem.Çünki çevirse hadisleri kabul etmiş olacak.Bu darboğazdan çıkamadı ve sonuç deizm.Ha mirac konusuna falan girmeye hiç gerek yok çünki siz Meali Kur'an zannediyorsunuz daha bu aşamadaki bir insanla tartışılmaz hele mantığı din zanneden kişilerle tartışmaz zaman israfıdır.Sana tavsiyem meal nedir onu raştır önce ve Türkiye de ki 200 den fazla meali okuyarak aradki uçurumları gör sonra kendine şu soruyu sor ''bu mealse şunlar ne'' tabi bunu yapmak için baya emek harcaman gerekir kopyala yapıştırla olacak işler değil uyarayım..

HAGi 10
Daire Başkanı
14 Haziran 2021 12:09

1-kim demiş namazdan bahsetmiyor kim demiş haram aylardan bahsetmiyor. Bunlardan söylediğin hepsinden bahsediyor,ancak ayrıntıya girmiyor oysa miraçtan hiç bahsetmiyor

2-KADİR SÜRESİNDE net bir şekilde yazmış; kadir gecesi içinde kadir gecesi olmayan 1000 aydan daha hayırlıdır demiş yani bu demek oluyorki tüm gün ve geceerden hayırlı varsa bu miraçdanda hayırlı demek oluyor

3-Allahın perdeyi kaldırıldığı gece enaz kadir gecesi kadar önemli olmalı ama hiç bahsetmemiş

4-kaldı ki miraçda Allah ile pazarlık yapıtursunuz

5-Allah kuranda size şah damarından daha yakınım derken peygamberimizi bineğe bindirip gökyüzüne çıkarıyorsun sence bu ikisi saçma değil mi?

selimcihangir, 2 yıl önce

Burdaki insanlar hadisci değil önce bunu bil.Bir hadis alimine sor sonra hadisciler bilmiyor de.Öncelikle islam senin veya bir başkasının görüşlerine göre şekil almaz.Gelelim iddea ettiğin şeye.Kur'an sadece önemli şeylerden mi bahseder' sana kim dedi ki bunu?Ya da hangi Kur'an ayeti bunu söylüyor?Ya da bir şeyin önemli olup olmadığına kim karar verecek?Mesela islamda en önemli ibadet namazdır ama abdestten tafsialtıyla bahsederken namaz konusunda aynı detayı Kur'an da bulamassın.Şimdi bu namazın önemsiz olduğunu mu gösteriyor ki namazın neredeyse tüm detaylarını hadislerde bulursun.Tabi mealci kafaya göre namaz duadan ibarettir!Aynı mealci kafa meali de Kur'an zanneder bu ise bambaşka bir oturum konusu.Şimdi gelelim hadis olmadan ne oluyor meselesine.Elimde yaşar nuri öztürk'ün meali var 1994 basımı.Hiçbir parantez içermeyen ve bazı arabca kelimelerin yanyana 5-6 manasının yazıldığı bir meal.Bu meal başta olmak üzere bir çok meal okudum ve elimde şuan 6 meal var.Senin gibi hadis inkarcıları için bunlardan faydalandım ama en iyisi Yaşar nurinin ki idi çünki hiç parantez ve açıklama yoktu.Bu sayede hadisler olmadan Kur'an dan ne kadar anlarız sorusuna en iyi bu mealle cevap verebilirdim.Birçok ayet olmasına rağmen notlarım yanımda değil dükkanda.En basiti ''on gecelere yemin olsun'' ya da ''haram aylar'' ayetleri diyelim.Ayetler bu kadar ne bu geceler nede haram aylar hangileridir en ufak bilgi vermiyor Rabbimiz.Ama hadislerde tüm detayı buluyoruz.O da ne? yani bu on heceler yada haram aylar önemsiz mi yani hiç bahsedilmemiş Kuran'da?Önemsizse Kur'an da ne işi var önemli ise neden hiç bilgi yok?Ben nerden bileceğim bu on geceler nedir ve Rabbimiz neden onlara yemin etmiştir?Yemin ettiğine göre çok önemli peki çok önemli bir şeyi neden açıkça Kur'an da bulamıyorum?Rabbimiz bununla ne kastetmiştir yani detay vermeyip bizi ''uydurma'' olan hadislere mi yönlendiriyor?!Tabiki değil.Onlarca ayette belittiği gibi ''bana ve rasulume uyun'' hitabıyla bizi hadislere yönlendiriyor.Ve '' kitabı ve hikmeti indirdik'' '' kitabı ve hikmeti dinliyordunuz'' gibi yine onlarca ayette bizim hadis dediğimiz şeye Rabbimiz '' hikmet diyor.Senin gibi bir hadis sıkıntılısıyla tartışıyordum.Dedimki '' kitabı ve hikmeti indirdik'' burdaki hikmet nedir? Dediki '' ahkam ayetleridir!!! Cahilliğin ilacı vardır ama ahmaklığın yoktur.Çünki ahmak kafasında oluşturduğu şeye inanır delil kabul etmez bu yüzden tedevi edilemez.Bırakın alim olmayı Türkçe bilen bir insan ve bağlacından sonra başka bir şey söyleneceğini bilir.Ama maksat inkar olsun ahmaklık olsun.Kitap Kuran dır hikmette ayetlerdir diyen insanın Türkçe ile de sıkıntısı vardır.İşte yaşar Nuri bu yüzden deist oldu.Çünki yazdığı mealde hadis anlamına gelen ''hikmet'' kelimesine hiç dokunmamış.Tamamını inceledim ama ''derinliği olan hakikatlı söz'' anlamına gelen '' hikmet'' ayetlerini ise çevirmiş.İşte o çeviremediği yada çeviremediği ''hikmet'' ayetleri yüzünden deist oldu.Allah'a'lem.Çünki çevirse hadisleri kabul etmiş olacak.Bu darboğazdan çıkamadı ve sonuç deizm.Ha mirac konusuna falan girmeye hiç gerek yok çünki siz Meali Kur'an zannediyorsunuz daha bu aşamadaki bir insanla tartışılmaz hele mantığı din zanneden kişilerle tartışmaz zaman israfıdır.Sana tavsiyem meal nedir onu raştır önce ve Türkiye de ki 200 den fazla meali okuyarak aradki uçurumları gör sonra kendine şu soruyu sor ''bu mealse şunlar ne'' tabi bunu yapmak için baya emek harcaman gerekir kopyala yapıştırla olacak işler değil uyarayım..

HAGi 10
Daire Başkanı
14 Haziran 2021 12:12

1-BİRBİRİ İLE ÇELİŞEN HADİSLER

http://www.kurandakidin.com/2011/10/7-hadis-hadis-celiskileri/

2-MANTIK İLE ÇELİŞEN HADİSLER

Peygamberimizin zehirlemesi, miraca çıkması ve miraçta Allah ile namaz konusunda pazarlık yapması

3-KURANLA ÇELİŞEN HADİSLER

http://www.kurandakidin.com/2017/03/hadis-kuran-celiskileri/

selimcihangir, 2 yıl önce

HAGi 10
Daire Başkanı
22 Haziran 2021 23:20

hadisçiler var mı cevabı olan

HAGi 10, 2 yıl önce

1-BİRBİRİ İLE ÇELİŞEN HADİSLER

http://www.kurandakidin.com/2011/10/7-hadis-hadis-celiskileri/

2-MANTIK İLE ÇELİŞEN HADİSLER

Peygamberimizin zehirlemesi, miraca çıkması ve miraçta Allah ile namaz konusunda pazarlık yapması

3-KURANLA ÇELİŞEN HADİSLER

http://www.kurandakidin.com/2017/03/hadis-kuran-celiskileri/

HAGi 10
Daire Başkanı
26 Ağustos 2021 18:28

:)

HAGi 10, 2 yıl önce

hadisçiler var mı cevabı olan

HAGi 10
Daire Başkanı
26 Ağustos 2021 18:29

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

1-Allah'ın mekanı gökler mi? gökleri de Allah yaratmadımı? tüm kainat Allahın eseri değil mi? Alla yeri havayı atmosferi uzayı kısaca tüm kainatı yönetmiyor mu? öyleyse siz Allah'ı nasıl gök yüzüne sığdırıp Allah için Gökyüzü'nü Allaha mekan yapıyorsunuz sizinkisi saçmalık

2-Madem Allah perdeyi kaldırdı kaldı ki bu çok önemli bir olay niye kuranda yazmıyor. Sadece isra yazıyor

4-Kuran'da kadir süresinde kadir gecesi, içinde kadir gecesi bulunmayan 1000 aydan daha hayırlıdır diyor miraç bu kadar mı önemsiz o 1000 ayın içine girmiyor

HAGi 10
Daire Başkanı
05 Kasım 2021 23:54

var mı cevabı olan

HAGi 10, 2 yıl önce

ademogretmen
Genel Müdür
24 Kasım 2021 16:09

"Burak ile göğe yükselme" diye bir şey yoktur.

Karşısında olmayı tercih ettiğiniz bir "ilim/anlayış"ın civarında çöplenip, şu olmaz bu yanlış, demeniz gülünç. Metadolojisi ne, külliyatı ne, bir araştırmak lazım.

Ameliyathaneye giren bir kara cahil dese ki "Ulan burada katliam yapıyorlar, insanların karınlarını, göğüslerini, kafataslarını kesiyorlar." demesi gibi olur.

sizin şeyhlerden Okuyan Kur'an'da olmayan (mesela bayram namazı, cuma namazı) şeylerle ilgili fetvalar vermekle meşgul. Pek bir farkınız yok.

ademogretmen
Genel Müdür
24 Kasım 2021 16:11

Kur'an'da neyin mutlaka olup olmayacağını kim belirliyor? Allah mı sen mi?

HAGi 10, 2 yıl önce

1- doğru Allah için zaman mekan kavramı yoktur bu yüzden kuranda şah damarından daha yakınım diyor sen ata bindir göklerde ara demiyor

2-Evet mescidi haramdan mescidi aksaya kadar geldi doğru bunu zaten bende kabul ediyorum ancak o kadar daha ilerisine gitmedi gitmiş olsa idi Allah kuranda bağlantıyı koparmazdı orda bağlantı kopuyor sadece israyı anlatıyor tabiki Allah her türlü noksandan münezzihtir herşeye gücü yeter ancak miraç gibi önemli bir olay olmuş olsa idi bu bir mucize mutlaka kuranda yazardı uydurma hadislere gerek kalmazdı

3-senin dediğin dua Allahtan istemek yok 100 rekat çok 50 ye insin oda çok 10 insin oda çok fazla 5 rekat olsun pazarlığı saçma .Yoksa kul zayıftır Allaha muhtaçtır bu yüzden Allaha dua eder sen dua ile pazarlığı karıştırdın

4-Vala kuranın inmesi ne kadar önemli ise miraç olsa enaz o kadar önemli mutlaka kuranda yazar saçma sapan hadis denilen uydurma hikayelere inanıyorsunuz çünkü imanınızı Arttırmak için mucize arıyorsunuz

HAGi 10
Daire Başkanı
24 Kasım 2021 19:24

Allah değilim haśa sana soruyorum Allah Kur'an ı eksimi gönderdi

HAGi 10
Daire Başkanı
24 Kasım 2021 19:26

Eksik mi gönderdi

HAGi 10
Daire Başkanı
24 Kasım 2021 19:27

Kur'an anayasamız ne eksik ne fazla gönderdi

HAGi 10
Daire Başkanı
24 Kasım 2021 20:40

İmanı zayıf olan kişiler inancını destekleyen mucizeler arar ve uydurur

HAGi 10
Daire Başkanı
24 Kasım 2021 22:46

ya sen vakit namazlarını kılmayıp bayram namazı kılmışsın çok mu önemli alnı bayram dışında secdeye gelmeyenler bayram namazına koşarak geliyor ,Bunda riya var

ademogretmen, 2 yıl önce

"Burak ile göğe yükselme" diye bir şey yoktur.

Karşısında olmayı tercih ettiğiniz bir "ilim/anlayış"ın civarında çöplenip, şu olmaz bu yanlış, demeniz gülünç. Metadolojisi ne, külliyatı ne, bir araştırmak lazım.

Ameliyathaneye giren bir kara cahil dese ki "Ulan burada katliam yapıyorlar, insanların karınlarını, göğüslerini, kafataslarını kesiyorlar." demesi gibi olur.

sizin şeyhlerden Okuyan Kur'an'da olmayan (mesela bayram namazı, cuma namazı) şeylerle ilgili fetvalar vermekle meşgul. Pek bir farkınız yok.

ademogretmen
Genel Müdür
01 Aralık 2021 11:35

Burakla göğe yükselmeyi anlatan sensin. İtiraz eden ben. Konuyu dallandırıp budaklandırma. BURAKLA GÖĞE YÜKSELME DİYE BİR ŞEY YOK-TUR.

HAGi 10, 2 yıl önce

Hadislerde(sahih olmayan) işte peygamberimiz BURAK'a binerek göğe çıktı Allahla arasındaki tüm perdeler kalktı ve hatta Allah'la namaz konusunda pazarlık yaptı

Toplam 195 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi