Editörler : supporters.
20 Nisan 2021 12:16

KPSS A grubu

Siteye yeni üye oldum arkadaşlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben ekonometri 3. Sınıf öğrencisiyim ve KPSS - A Grubundan hazırlanmak istiyorum. Önümdeki 2 seneyi boş geçirmek istemiyorum fakat KPSS-A grubunda hangi bölümlerden sorumluyum bir bilgim yok. Uzman yardımcısı olmak istiyorum. Beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum.

1- Öncelikle hangi alanlardan sorumluyum?

2- Günde kaç saat çalışmalıyım?

4- Minimum A grubundan kaç puan almalıyım?

3- Önerebileceğiniz kaynak, video falan varsa öğrenebilir miyim?


maa33
Kapalı
28 Temmuz 2021 02:39

Kardeşim, madem 3. sınıfsın naçizane önerilerim: -Bu yola çıkmadan önce iyi düşünmelisin. Bu yol kolay bir yol değil. Nice 90 puan alıp yıllardır atanamayanları bilirim. Fakat sabırlı olup emek veren günü gelince atanıyor. - Madem kararını verdin ,o zaman bu yıl her şeyi bir kenara bırak ve YDS'den minimum 70 puan almaya bak. Sonra seçeneğin artacaktır. - YDS'yi heybene attın mı şimdi sıra kpss'ye geliyor. Alımlar her ne kadar da azalmış gibi gözükse yine de her yıl illaki ilan geliyor ama İİBF'nin amiral gemisi olan "Guy, Dguy, Vmy,İlGöç,Duy" haricinde 15-20 bazen 2 hatta 3 kişilik ilanlar geliyor. O yüzden "TOP" seviyede olmalısın. Olmalısın ki açılan her sınava girebilesin. Dolayısıyla bu noktada bence Gy-Gk çok önemli. Bu yıl YDS'yi heybene attın ya, son sınıfta da Gy-Gk'yı heybeye at. Tüm dersleri bitir. Bol bol P3 puanın için deneme çözüp tekrar et. - Şimdiii... YDS cepte, P3 cepte... Rakiplerinden 3 adım öndesin. Mezun olduktan sonra alana rahatça başlayabilirsin. Puan türü kadrolara göre değişse de ana puan türü P48 diyebiliriz. Bu puan türünde alan dersleri yani Hukuk-Maliye-Muhasebe-İktisat ve Gy-Gk etkilidir. Diğer puan türlerine göre etki azalabilir veya artabilir. Örneğin SGK Denetmenliği için artık P40, P41, P42 etkili ve bu puan türlerinde de ÇEKO daha ağırlıklı. -Kitap mevzuu ise kişiye göre değişmekle beraber bana göre kilit taşı dediğimiz kitaplar var. Örneğin: Maliye için Arda Hakan Öğretir'den şaşma. Zaten piyasayı araştırınca az çok hakim olursun. -Puan içinse mümkünse P48'den 85 ve üzeri almaya bak. -Bu planlamayı yaparsan Allah'ın izniyle başarı tesadüf olmaz. - Ve şunu da asla unutma: "Ekmek aslanın ağzında değil, Allah'ın arşında". Bu yola girip ilk iki senesinde atanan da var 6 yıl sonunda atanan da... -Aramıza hoş geldin. Yolun açık olsun. Bana da dua edersen sevinirim. Saygılarımla.

BanQuiz
Aday Memur
31 Temmuz 2021 08:12

İçerik, editör tarafından düzenlenmiştir/silinmiştir.

Lütfen Facebook/WhatsApp/Telegram gruplarına ya da başka sitelere yönlendirme yapmayalım. İnternet sitemize reklâm vermek için TIKLAYINIZ.

Keyifli paylaşımlar dileriz.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi