Editörler : crops35
24 Nisan 2021 21:17

Kamuda çalışan Üniversiteli işçiler

selamün aleyküm arkadaşlar

belediyede şirket elemanı büro görevlisi olarak çalışıyorum (lisans mezunu) biliyosunuz bizlere kadro verilmedi

bu kamudaki üniversite mezunu işçilerin memuriyete geçirilmesi olayından yararlanma ihtimalimiz nedir

veya öyle bir olay olsa bizi de kapsar mı

en azından sınav ile almaları

öyle bi olay varken bizleri de bu olaya dahil ettimeye çalışalım.

Fireman9
Aday Memur
30 Nisan 2021 21:45

evet acaba bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi

Twofacea
Aday Memur
26 Mayıs 2021 01:22

Hocam ben sağlık bakanlığında lisans mezunu bir temizlik personeliyim.

işe girdim gireli 2 defa görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı oldu fakat bizi dahil etmediler. memurluğu geçtim artık temizlik şefi bile yapmıyorlar. ki seçilmiş şef ilkokul mezunu :)

Tis ne dahil edildiği takdir de farklı kurumlarda bu tür sınavlara katılan işçi arkadaşlar oluyor hatta forum da vardı bir kaç kere görmüştüm. Konunda değişikliğe gidilmediği sürece de böyle bir şeyin olacağına dair ümidim yok açıkcası.

aranaankan
Aday Memur
30 Mayıs 2021 14:31

@metin315 üniversiteli işçiler ile ilgili bir çalışma duyumu yok şuanda. Bu soruya cevap verebilecek yeterli bilgi yok. Çalışma başlar ise içeriği basına yansır o zaman yorum yapabiliriz.

hakikattegonul038
Aday Memur
31 Mayıs 2021 09:29

Üniversite mezunu kamu işçilerinin statü değişikliği için platformlar var bana ulaşabilirsiniz.

capt001
Aday Memur
01 Haziran 2021 13:50

Aynı durumdan mağduruz. Şef nasıl olunuyor acaba
Twofacea, 2 yıl önce

Hocam ben sağlık bakanlığında lisans mezunu bir temizlik personeliyim.

işe girdim gireli 2 defa görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı oldu fakat bizi dahil etmediler. memurluğu geçtim artık temizlik şefi bile yapmıyorlar. ki seçilmiş şef ilkokul mezunu :)

Tis ne dahil edildiği takdir de farklı kurumlarda bu tür sınavlara katılan işçi arkadaşlar oluyor hatta forum da vardı bir kaç kere görmüştüm. Konunda değişikliğe gidilmediği sürece de böyle bir şeyin olacağına dair ümidim yok açıkcası.

çakiadam
Aday Memur
09 Haziran 2021 22:28

Devlet kurumlarındakı boşlukları bir şekilde beledıyelerdekı işçilerden kapatmak istedi.Yani oy için bir torpil yaptılar.Bundan sonra başka torpıl olucagını zannetmem çünü kpss atanmış kendı memur sorunları dururken size sıra gelirsede geç gelir.RABBİM TORPİLDEN UZAK TUTSUN. TORPİL YAPANINDA ALLAH BELASINI VERSIN. afiyet olsun

13 Haziran 2021 23:06

Bu platforma nasıl ulaşacaz
hakikattegonul038, 2 yıl önce

Üniversite mezunu kamu işçilerinin statü değişikliği için platformlar var bana ulaşabilirsiniz.

crecber
Aday Memur
13 Temmuz 2021 01:54

MÜJDE 1: TAYİN HAKKI

Çalışma Genel Müdürlüğü'nde yürütülen çalışmaya göre, eş durumu, sağlık ve mazeret nedeniyle sürekli işçilerin çalıştıkları bakanlıklarda iller arasında yer değiştirebilecek. Böylece eş ve çocuklarından ayrı olarak başka bir şehirde çalışan kamu işçileri aileleriyle aynı ile tayin edilebilecek.

MÜJDE 2: BECAYİŞ TALEBİ:

İller arasında sürekli işçiler becayiş yolu ile yer değiştirebilecek. Yani örneğin Adana'daki bir işçi Balıkesir'e Balıkesir'deki bir işçi de Adana'ya gitmek istiyorsa bu iki işçi yer değiştirebilecek.

MÜJDE 3: DİPLOMAYA GÖRE İŞ:

Halen temizlik görevlisi olarak çalışan sürekli işçilerden üniversite mezunu olanlar sürekli işçi kadrosunda büro personeli olabilecek.

MÜJDE 4: GEÇİCİ GÖREV FORMÜLÜ:

Kamu kurumlarının hizmet ihtiyacı çerçevesinde Sürekli işçiler Kurumlar arası geçici görevlendirme yönetmeliği çerçevesinde 1 yıl süre ile geçici görevlendirebilecek. Eş ,sağlık durumu gibi nedenlerle başka illere gitmek isteyenlerin talepleri bu çerçevede yerine getirilecek.

mrmy
Memur
13 Temmuz 2021 11:37

merhaba hocam bunlar inşAllah olur diyelim. Olma ihtimali mi varda paylaştınız?

crecber, 2 yıl önce

MÜJDE 1: TAYİN HAKKI

Çalışma Genel Müdürlüğü'nde yürütülen çalışmaya göre, eş durumu, sağlık ve mazeret nedeniyle sürekli işçilerin çalıştıkları bakanlıklarda iller arasında yer değiştirebilecek. Böylece eş ve çocuklarından ayrı olarak başka bir şehirde çalışan kamu işçileri aileleriyle aynı ile tayin edilebilecek.

MÜJDE 2: BECAYİŞ TALEBİ:

İller arasında sürekli işçiler becayiş yolu ile yer değiştirebilecek. Yani örneğin Adana'daki bir işçi Balıkesir'e Balıkesir'deki bir işçi de Adana'ya gitmek istiyorsa bu iki işçi yer değiştirebilecek.

Halen temizlik görevlisi olarak çalışan sürekli işçilerden üniversite mezunu olanlar sürekli işçi kadrosunda büro personeli olabilecek.

MÜJDE 4: GEÇİCİ GÖREV FORMÜLÜ:

Kamu kurumlarının hizmet ihtiyacı çerçevesinde Sürekli işçiler Kurumlar arası geçici görevlendirme yönetmeliği çerçevesinde 1 yıl süre ile geçici görevlendirebilecek. Eş ,sağlık durumu gibi nedenlerle başka illere gitmek isteyenlerin talepleri bu çerçevede yerine getirilecek.

mrmy
Memur
02 Eylül 2021 11:24

6.dönem toplu sözleşme tekliflerinde "memur işi yapan işçiler görülmeli, memur kadrolarıyla ilişkilendirilmeli" diye teklif vardı bunla alakalı bir gelişme yaşandı mı? veya çalışmalar yapılacak mı bilginiz var mı?

mrmy
Memur
03 Eylül 2021 08:26

merhaba arkadaşlar, hiç kimsenin bilgisi yok mu ?

mrmy
Memur
03 Eylül 2021 09:49

hocam nasıl ulaşabiliriz size malum bu yönde haberlere direkt ulaşamıyoruz

hakikattegonul038, 2 yıl önce

EMRAH EROĞLU
Aday Memur
04 Eylül 2021 15:24

NUMARANIZI YAZIN VWATSAP GRUBUNA EKLEYELİM YADA TELEGRAMDAN (ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER İLETİŞİM AĞI) YAZARSANIZ ÇIKAR

mrmy, 2 yıl önce

hocam nasıl ulaşabiliriz size malum bu yönde haberlere direkt ulaşamıyoruz

mrmy
Memur
06 Eylül 2021 08:46

sağ olun hocam katıldım, iyi çalışmalar

EMRAH EROĞLU, 2 yıl önce

NUMARANIZI YAZIN VWATSAP GRUBUNA EKLEYELİM YADA TELEGRAMDAN (ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER İLETİŞİM AĞI) YAZARSANIZ ÇIKAR

wxxw
Daire Başkanı
15 Eylül 2021 13:34

Bu konuda plartform temsilcileri veya aramızdan secilen temsilcilerin Çalışma bakanı ve sn.Cumhurbaşkanımızdan randevu alıp durumumuzu iletip hazırlanacak bir dosya da verilmeli başka şekilde zor

mrmy
Memur
17 Eylül 2021 10:07

hocam haklısınız inşAllah faydamıza bir şeyler gerçekleşir

wxxw, 2 yıl önce

Bu konuda plartform temsilcileri veya aramızdan secilen temsilcilerin Çalışma bakanı ve sn.Cumhurbaşkanımızdan randevu alıp durumumuzu iletip hazırlanacak bir dosya da verilmeli başka şekilde zor

mrmy
Memur
27 Eylül 2021 11:48

Meslek kodu magduriyetimiz giderilmelidir!

celil4343
Şube Müdürü
30 Eylül 2021 14:45

Bu müjde havada asılı bekliyor. Hberlerde boy boy geziyordu, tis görüşmelerine 1-2 hafta kala duman oldu.

mrmy
Memur
01 Ekim 2021 09:00

hocam sizde magdursunuz anladığım kadarıyla bu konuda açılmış grubumuz bilginiz olsun.

Bu konuları gündemde tutmak zorundayız.

meslek kodu mağduriyeti giderilmelidir.

celil4343, 2 yıl önce

Bu müjde havada asılı bekliyor. Hberlerde boy boy geziyordu, tis görüşmelerine 1-2 hafta kala duman oldu.

celil4343
Şube Müdürü
01 Ekim 2021 10:24

Öğretmenim kamuda temizlik kadrosunda büroda çalışmaktayım.

mrmy, 2 yıl önce

hocam sizde magdursunuz anladığım kadarıyla bu konuda açılmış grubumuz bilginiz olsun.

Bu konuları gündemde tutmak zorundayız.

meslek kodu mağduriyeti giderilmelidir.

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi