Editörler : Pangaea
26 Mayıs 2021 11:40

İller Bankası Maaşı ve İş Güvencesi

Herkese iyi günler dilerim.

İller bankası malum çok iyi bir alıma çıktı. Herkes doğal olarak maaşi çalışma ortamını iş güvencesini merak ediyor.

Ben de yaptığım araştırmalari ve elde ettiğim bilgileri paylaşmak istedim.

Öncelikle maaşı bizzat İl Bank genel müdürlüğünden öğrendim brüt maaş 8600 tl net maaş ise kesintilerle beraber ortalama 5500-6000 arası değişiyor çünkü yol sonuna doğru kesinti miktarı artar. Toplamda ikramiye ve kontrollük geliri ile beraber 17 maaş alınıyor. Kısaca 12 ayın ortalaması 8000 civarı oluyor. Bunun yanında araziye çıkarsanız günlük 30 tl oradan gelir. Totalde araziyle beraber en fazla 8500 alınır 10.000 diyenlere pek itibar etmeyin asla o rakamlara çıkılmaz.

Giyim yardımı şuanlik yokmuş geleceği söyleniyor ama kesinlik kazanan birsey yokmuş.

Eskiden çoğu yerde lojman varmış ama çoğu satılmış lojman imkanı yok.

Maaşı genel olarak böyle yapılan işe gelirsek bir mühendis için gerçekten güzel bir kurum mesleğinizi yaparsınız.

En önemli konu ise iş güvencesi onu da baya araştırdım kurum yaklaşık 10 yil önce Anonim Şirket oldu ve orda çalışan personele havuz hakkı verildi. Şuan çalışan herkes sözleşmeli ama bildiğiniz 4B sözleşmeli gibi değil karıştırmayın ikisini

Kurumun kendi ait kanunu var ona tabisiniz. Kolay kolay işten çıkarılma olmaz ama sıkıntı şurda ilerde özelleştirme bankanın kapanması gibi şeyler olursa büyük ihtimalle herkes ortada kalır en büyük riski bu zaten, yoksa kurum genel olarak iyi ama iş güvencesinde zayıflık var. Memurluğun en büyük avantajı iş güvencesidir bilirsin ki ömür boyu iş garanti var il banki seçen arkadaşlar buna dikkat etsin her zaman biraz diken üstünde olacaksınız.

Sonuç olarak benim tavsiyem eğer puanınız çok yüksekse kadrolu veya güzel bir kit de çalışmanız her yönden daha iyi olacaktır. Ama ortalama bir puana sahipseniz sakın kaçırmayın zaten bağlayıcı birseyi yok daha iyi kadrolu alımlar olursa istediğiniz zaman başka kuruma geçiş yapabilirsiniz.

26 Mayıs 2021 12:03

Yüksek puanlıların merkezileri bekleme durağı olacak bir alım. Yüksek puanlarla kapatacaktır.

inşaatcı5858
Aday Memur
26 Mayıs 2021 13:59

Geçiş yapabilirsiniz demek kadro yakmaktır. Yazıktır, günahtır. Umarım kadro yakacak arkadaşlar fikirlerinden vazgeçer. Kendileride kadro yanmasından dolayı atanmamış olabilirdi böyle düşünmek lazım.

Memur.olacak
Şube Müdürü
26 Mayıs 2021 14:22

Geçen 2017 de yapılan alımda aralıkta yapılan mülakat sonucu temmuzda açıklanmış en son ki merkeziyi düşünürsek 3 4 aylık maaş için yakılacak bir kadro olur bu
DopingMühendis, 3 yıl önce

Yüksek puanlıların merkezileri bekleme durağı olacak bir alım. Yüksek puanlarla kapatacaktır.

loriennn
Şef
26 Mayıs 2021 14:43

adamlar iller bankası gibi bir kuruma girdi de sonrasında kadro yakıp başka kuruma geçmeyi tartışıyor. bu kuruma giren adam sonrasında kiti miti düşünür mü arkadaşlar. gidin başkasını kandırın. :d

usernotfound
Aday Memur
26 Mayıs 2021 15:01

Diğer arkadaş olsaydı cevap yazmazdım ama bir daha açıklama yapayım. 1.si 17 maaş değil 18 maaş alıyorlarmış 2. si 10.000 TL ye yakın bir ücret alırsınız yazan bendim. İller Bankasında tanıdığım var adam kendisi bu sene arazi ücretleri hariç ortalama 8500 küsür alıyorum diye söyledi. Siz 10.000 diyenlere pek itibar etmeyin asla o rakamlara çıkılmaz diye yazmışsınız ama ben mesajımda şunu özellikle belirtmiştim. 1 Ocak 2022-1 Ocak 2023 tarihleri arasındaki genel maaş ortalamanız 10.000 TL ye yakın bir rakam olur diye bunun da sebebi temmuz, ocak ve gelecek senenin temmuz aylarında yapılacak maaş zammından dolayı bunu söyledim. 3.sü Lojmanlar için Kastamonu, Trabzon ve Samsun Bölge Müdürlüklerinde lojman imkanı var diğer bölgeler için malesef bir bilgim yok. Son olarak eklemek istediğim herkesin hakkında hayırlısı olsun

Geomatik-21
Aday Memur
26 Mayıs 2021 15:09

Hocam ben size özel söylememiştim şimdi 10 bin alınıyor diyenler için söylemiştim.

Haklısınız tabi 2022 zamları ile maaş 10 bine yaklaşır ben şuan ki maaş için söyledim

usernotfound, 3 yıl önce

Diğer arkadaş olsaydı cevap yazmazdım ama bir daha açıklama yapayım. 1.si 17 maaş değil 18 maaş alıyorlarmış 2. si 10.000 TL ye yakın bir ücret alırsınız yazan bendim. İller Bankasında tanıdığım var adam kendisi bu sene arazi ücretleri hariç ortalama 8500 küsür alıyorum diye söyledi. Siz 10.000 diyenlere pek itibar etmeyin asla o rakamlara çıkılmaz diye yazmışsınız ama ben mesajımda şunu özellikle belirtmiştim. 1 Ocak 2022-1 Ocak 2023 tarihleri arasındaki genel maaş ortalamanız 10.000 TL ye yakın bir rakam olur diye bunun da sebebi temmuz, ocak ve gelecek senenin temmuz aylarında yapılacak maaş zammından dolayı bunu söyledim. 3.sü Lojmanlar için Kastamonu, Trabzon ve Samsun Bölge Müdürlüklerinde lojman imkanı var diğer bölgeler için malesef bir bilgim yok. Son olarak eklemek istediğim herkesin hakkında hayırlısı olsun

Geomatik-21
Aday Memur
26 Mayıs 2021 15:16

İsim gücüm yok insanları mı kandıracam elde ettiğim bilgileri paylaştım burada merak eden olur diye.

Ayrıca bir kitte her türlü 8000 bine yakın maaş alınır il bank da 8500 alıyor en fazla 500 lira olan için iş güvencesi olmayan kuruma giden varsa da saygı duyarım ne diyeyim.

Görende en az 10 bin maaş var sanacak inanmayan gider kuruma sorar

loriennn, 3 yıl önce

adamlar iller bankası gibi bir kuruma girdi de sonrasında kadro yakıp başka kuruma geçmeyi tartışıyor. bu kuruma giren adam sonrasında kiti miti düşünür mü arkadaşlar. gidin başkasını kandırın. :d

loriennn
Şef
26 Mayıs 2021 15:24

bak daha algı peşinde. :d

He iş güvencesi yok, kapı önüne koyacaklar. başvurma o zaman kardeşim. başvuracaksın değil mi?

Geomatik-21, 3 yıl önce

İsim gücüm yok insanları mı kandıracam elde ettiğim bilgileri paylaştım burada merak eden olur diye.

Ayrıca bir kitte her türlü 8000 bine yakın maaş alınır il bank da 8500 alıyor en fazla 500 lira olan için iş güvencesi olmayan kuruma giden varsa da saygı duyarım ne diyeyim.

Görende en az 10 bin maaş var sanacak inanmayan gider kuruma sorar

hanzel
Müsteşar Yardımcısı
26 Mayıs 2021 15:39

Hala daha şov yapma peşindesin. Adam gayet güzel açıklamış dedikleri de doğru. Sanki girebilme imkanın var da gelmiş şov yapıyorsun burda. Bu kurum merkezi bekleyen yüksek puanlılar için güzel bi geçiş kurumu ama mülakat sonuçlarının açıklanma süreci baya uzunmuş anladığım kadarıyla

loriennn, 3 yıl önce

He iş güvencesi yok, kapı önüne koyacaklar. başvurma o zaman kardeşim. başvuracaksın değil mi?

Geomatik-21
Aday Memur
26 Mayıs 2021 15:44

Dikkat edersen kolay kolay işten çıkarma olmaz ama ilerde özelleştirme kapanma vs olursa hak iddia edemezsin ortada kalırsın diyorum. Havuz hakkı yok diyorum. Sen var diyorsan söyle de bilelim. boş boş konuşmakla olmaz bu işler varsa bir bildiğin söylersin

loriennn, 3 yıl önce

maxmim
Aday Memur
26 Mayıs 2021 16:04

Hocam tayin hakkında bir bilginiz var mı peki?
usernotfound, 3 yıl önce

usernotfound
Aday Memur
26 Mayıs 2021 16:17

Hocam zaten ilanda 6 yıl süre zarfı boyunca tayin isteyemeyecektir gibi bir madde gördüm yanlış görmediysem eğer ama detaylı bilmiyorum malesef

maxmim, 3 yıl önce
Hocam tayin hakkında bir bilginiz var mı peki?

maxmim
Aday Memur
26 Mayıs 2021 16:19

Evet hocam var öyle bir şart. Ama hiç esneklik payı yok mu onu araştırıyorum, teşekkür ederim
usernotfound, 3 yıl önce

Hocam zaten ilanda 6 yıl süre zarfı boyunca tayin isteyemeyecektir gibi bir madde gördüm yanlış görmediysem eğer ama detaylı bilmiyorum malesef

hanzel
Müsteşar Yardımcısı
26 Mayıs 2021 18:24

Bi esneklik payı olsa öyle bir madde koymazlardi diye düşünüyorum o zaman herkes için esnetilirse bi anlamı yok zaten koymanın
maxmim, 3 yıl önce
Evet hocam var öyle bir şart. Ama hiç esneklik payı yok mu onu araştırıyorum, teşekkür ederim

maxmim
Aday Memur
26 Mayıs 2021 18:32

Eş, sağlık vs gibi durumlarda esnetilebilir diye düşünüyorum. Keyfi tayin isteme şartı 6 yıl olabilir.
hanzel, 3 yıl önce
Bi esneklik payı olsa öyle bir madde koymazlardi diye düşünüyorum o zaman herkes için esnetilirse bi anlamı yok zaten koymanın

hanzel
Müsteşar Yardımcısı
26 Mayıs 2021 18:34

Sanmıyorum ama araştır yine de
maxmim, 3 yıl önce
Eş, sağlık vs gibi durumlarda esnetilebilir diye düşünüyorum. Keyfi tayin isteme şartı 6 yıl olabilir.

hanzel
Müsteşar Yardımcısı
26 Mayıs 2021 18:35

Bu arada bahsettiğin bahaneler tayin istemenin bir numaralı bahaneleri zaten :D Bunlar dışında başka hangi sebeple bi kişi tayin ister ki?
maxmim, 3 yıl önce
26 Mayıs 2021 18:44

İş güvencesiyle ilgili şöyle bir soruyu yöneltin kendinize karar vermeniz açısından yardımcı olacaktır. Bir kit kurumunda çalışıyorsunuz ve çalıştığınız kit kurumu özelleşiyor ve önünüzde 2 seçenek mevcut. 1.si kurumda devam edip maaş yükseltilecek ve kurumda devam edeceksiniz ama 657 399 haklarından yararlanamayacaksınız. 2.si ise havuza geçip başka bir kuruma geçip aynı maaş devam edip 657 399 haklarından yararlanmaya devam edeceksiniz. Sizin tercihiniz hangisi olurdu ?

usernotfound
Aday Memur
26 Mayıs 2021 19:07

Eş durumundan tayin olmadığını biliyorum ama sağlık bakımından belki kişinin kendisi veya 1. derece yakını için olabilir. İyi bir şekilde araştırmak lazım

maxmim, 3 yıl önce

maxmim
Aday Memur
26 Mayıs 2021 19:29

Anladım hocam teşekkürler, araştırayım bu durumu
usernotfound, 3 yıl önce

Eş durumundan tayin olmadığını biliyorum ama sağlık bakımından belki kişinin kendisi veya 1. derece yakını için olabilir. İyi bir şekilde araştırmak lazım

Toplam 149 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi