Editörler : E.Kayı Han
03 Haziran 2021 07:40

Polisin Yapılan Uyuşturucu Testi Pozitif Çıkması Meslekten Çıkarma ya sebep olur mu

Merhaba 11 yıllık Polisim

Boşanma aşamasında, eşim kocam uyuşturucu kullandığını bana söyledi demesi üzerine. Yapılan adli i tahkikat sonucu alınan kan ve idrar örneklerinde uyuşturucu maddeye rastlandı.

Cumhuriyet savcılığı, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında, 5 yıl süreyle kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı verebilir(TCKmd.191/2).

Kamu davasının açılmasının ertelemesi kararı ve denetim verdi. Denetim 5 ay sonra bitiyor.

Emniyet idari soruşturma kapsamında Polis İl Disiplin Kuruluna meslekten çıkarma konusu ile sevk etti şu an son savunmam isteniyor.

Meslek hayatım boyunca hiç bir cezam ve olumsuz notum yok. 11 yıl dır aynı ilde görev yapmaktayım. Uyuşturucu maddeyi, içtiğimi gören, bilen, maddeyi benle ilgili ev de arabada veya herhangi biryerde gören hiç kimse yok. Sadece eşimin bana uyuşturucu kullandığını söyledi ifadesi ve sonrası yapılan testte uyuşturucu madde bulunması söz konusu.

İfadem de madde kullanmadığımı ve eşimin psikolojik basikini engellemek için böyle bir söylemim oldu dedim.

İL POLİS DİSİPLİN KURULU da son Savunma sonrasında sadece test sonucu ile uyuşturucu kullandığım degerlendirilebilir mi?

Meslekten çıkarma cezası verilir mi?

Bulunulan ortamdan kaynaklı havayı teneffüs etmekten dolayı, test lerde pozitif lik olabilirmiş?

Bir nevi sigara pasif içiciliği gibi olabilir mi?

Daha önce hiç bir disiplin cezası olmayışı, tüm performans notlarının iyi ve çok iyi derece de olmaları, ne şekilde etki eder?

Kafayı yemek üzereyim 11 yıllık emeğim okul hayatım ile beraber 15 yıllık çabam zayi olursa diye. Ayrıca meslekten çıkarma cezası alırsam kime ne derim bunun utancı kadar büyük bi utanç olamaz sanırım. Bilgisi olan ve daha önce benzer bi durumla karşılaşan varsa lütfen paylaşabilirmi?

Delicfg
Aday Memur
03 Haziran 2021 14:39

Allah yardım etsin

azmah
Genel Müdür
03 Haziran 2021 22:47

Alt ceza takdir yetkisi kullanmaz ihraç gelme ihtimali yüksek yüz kızartıcı suç olarak değerlendirir sonrasında idari davaya bakar kötü senaryo bu

trackermaker
Kapalı
03 Haziran 2021 23:13

Yüz kizartici suç olarak değerlendirilmez, yüz kizartici suçların ne olduğu bellidir, 7068 madde 8/6-m maddesinden meslekten ihraç ile EGM YDK' ya sevk edilir, alt ceza uygulanıp uygulanmamasi tamamen kurul takdirinde eğer gücünüz varsa gerekeni yapın, geçmiş olsun,

trackermaker
Kapalı
03 Haziran 2021 23:19

İhraç olmamaya ve bir şekilde alt ceza almaya bakın, eğer ihraç edilir iseniz(inşallah ihraç ile karşı karşıya kalmazsınız) söylediğim kanun maddesinden ihraç edilirsiniz, mahkeme bu maddeden ihraç edildiğinizde direkt red kararı verir çünkü kaninizda uyuşturucu madde çıkmış, söylediğim maddede uyuşturucu kullanmak fiilini de kapsıyor maalesef.

trackermaker, 4 yıl önce

Yüz kizartici suç olarak değerlendirilmez, yüz kizartici suçların ne olduğu bellidir, 7068 madde 8/6-m maddesinden meslekten ihraç ile EGM YDK' ya sevk edilir, alt ceza uygulanıp uygulanmamasi tamamen kurul takdirinde eğer gücünüz varsa gerekeni yapın, geçmiş olsun,

rdemir126.rd
Genel Müdür
04 Haziran 2021 00:58

Kesinlikle öncelikle iş polis disiplin kurulu nda sözlü savunma hakkı iste. Ve il disiplin kurulu nda bir hata ettiğini kabul et. Çünkü kan testinde her şey ortada. Alt ceza iste. Öyle alt tan al ki sana alt ceza versinler ama iş burada bitmiyor. Yüksek Disiplin Kurulu nda da sözlü savunma iste. Ydk iş disiplin kurulu nun kararını onaylamak zorunda farklı bir ceza veremez ancak farklı ceza verilmesi için dosya yı bakanlık ydk sevk edebilir. Neticesi aşırı derece de alt tan alıp mutlaka ama mutlaka önceliklerini iş disiplin kurulu ndan alt ceza almaya bak. Aksi takdirde çok ama çok yorucu günler seni bekliyor. Mahkemeden dönme şansın ise idari soruşturma da usul eksikliği olmaz ise sıfır. Bu işi il disiplin kurulu nda bitirmen lazım. Yazılı savunma vermeden dilekçe ver hukuk işlerin ve sözlü savunma yapmak istediğini söyle. Eğer ki bu süreçten kazasız belasız çıkarsan da çıkmazsan da huzurlu bir hayat işin yapman gereken şeyi yap. O nedir der isen buradan yazamıyorum

azmah
Genel Müdür
04 Haziran 2021 10:54

Hata ettiğini kabul etmek suçun işlendiğini itiraf etmektir

rdemir126.rd, 4 yıl önce

Kesinlikle öncelikle iş polis disiplin kurulu nda sözlü savunma hakkı iste. Ve il disiplin kurulu nda bir hata ettiğini kabul et. Çünkü kan testinde her şey ortada. Alt ceza iste. Öyle alt tan al ki sana alt ceza versinler ama iş burada bitmiyor. Yüksek Disiplin Kurulu nda da sözlü savunma iste. Ydk iş disiplin kurulu nun kararını onaylamak zorunda farklı bir ceza veremez ancak farklı ceza verilmesi için dosya yı bakanlık ydk sevk edebilir. Neticesi aşırı derece de alt tan alıp mutlaka ama mutlaka önceliklerini iş disiplin kurulu ndan alt ceza almaya bak. Aksi takdirde çok ama çok yorucu günler seni bekliyor. Mahkemeden dönme şansın ise idari soruşturma da usul eksikliği olmaz ise sıfır. Bu işi il disiplin kurulu nda bitirmen lazım. Yazılı savunma vermeden dilekçe ver hukuk işlerin ve sözlü savunma yapmak istediğini söyle. Eğer ki bu süreçten kazasız belasız çıkarsan da çıkmazsan da huzurlu bir hayat işin yapman gereken şeyi yap. O nedir der isen buradan yazamıyorum

trackermaker
Kapalı
04 Haziran 2021 11:02

Ya kanda uyuşturucu maddesi çıkmış bundan daha iyi delil mi var, kan testi herşeyi itiraf etmiş zaten, ne diyecek ben içmedim zorla mı içirdiler diyecek velev ki dese bile sence müfettiş buna itibar eder mi.

azmah, 4 yıl önce

Hata ettiğini kabul etmek suçun işlendiğini itiraf etmektir

azmah
Genel Müdür
04 Haziran 2021 11:35

Bulunan ortamda aynı havayı teneffüs etmekten kaynaklı olabilir miş diyor arkadaş sen kendi müfettişligini kendine yap istersen

trackermaker, 4 yıl önce

Ya kanda uyuşturucu maddesi çıkmış bundan daha iyi delil mi var, kan testi herşeyi itiraf etmiş zaten, ne diyecek ben içmedim zorla mı içirdiler diyecek velev ki dese bile sence müfettiş buna itibar eder mi.

azmah
Genel Müdür
04 Haziran 2021 11:36

Adama suçunu itiraf ettirip savunmasız bırakmak istiyorsun birde

trackermaker, 4 yıl önce

trackermaker
Kapalı
04 Haziran 2021 12:04

Arkadaşım üstte yüz kizartici suç diyen sensin, arkasından bu yorumu yapan yine sensin, hukuktan bı habersin gelmişsin ahkam kesiyosun, ben anlatmak istediklerimi yukarida sıraladım yazdığım kelimelere farklı anlam yüklemeye çalışmayın.

04 Haziran 2021 12:57

Hiç uzatmadan yazacağım sonuç ihraç olacaktır en son Bitliste çılışırken bir polis ihraç oldu bir kere kullanmış ve pozitif çıkmış...

rdemir126.rd
Genel Müdür
04 Haziran 2021 16:40

O zamann eşini suçla. Sarma sigara içtik. Meğer bana tuzak kurmuş Esrar sarmış de

azmah
Genel Müdür
05 Haziran 2021 00:34

Kelin ilacı olsa kendi başına sürer miş sen üstün hukuk bilginden dolayı mı ihraç oldun..?

trackermaker, 4 yıl önce

Arkadaşım üstte yüz kizartici suç diyen sensin, arkasından bu yorumu yapan yine sensin, hukuktan bı habersin gelmişsin ahkam kesiyosun, ben anlatmak istediklerimi yukarida sıraladım yazdığım kelimelere farklı anlam yüklemeye çalışmayın.

trackermaker
Kapalı
05 Haziran 2021 01:00

Sen önce yüz kizartici suçlar neymiş öğren öyle konuşalım kardeş.

azmah, 4 yıl önce

Kelin ilacı olsa kendi başına sürer miş sen üstün hukuk bilginden dolayı mı ihraç oldun..?

Turhan06
Daire Başkanı
05 Haziran 2021 18:58

İhraç edenler üstün hukuk bilgilerinden mi ihraç ediyorlar? Ne kadar boş bir adamsın?
azmah, 4 yıl önce

05 Haziran 2021 20:11

Facebookta hukuki yardım diye bir grup var oraya sorun. Ne kadar kötü insanlar var, eşine iftira atıyor. Başka bir yerde test yaptırın?

Koyunyemez
Memur
05 Haziran 2021 20:42

O kadını direkt boşa mesleği bosver rızkı veren allah

azmah
Genel Müdür
05 Haziran 2021 21:59

Yüz kızartıcı suç sadece yazılı değildir disiplin soruşturmasında yoruma açık olduğunu öğrenmenin senin için artık bir anlamı yok

trackermaker, 4 yıl önce

Sen önce yüz kizartici suçlar neymiş öğren öyle konuşalım kardeş.

trackermaker
Kapalı
05 Haziran 2021 23:07

tmm

azmah, 4 yıl önce

Yüz kızartıcı suç sadece yazılı değildir disiplin soruşturmasında yoruma açık olduğunu öğrenmenin senin için artık bir anlamı yok

Turhan06
Daire Başkanı
06 Haziran 2021 00:56

Polise mukavemet, hakaret yüz kızartıcı suç mu? Alkol almak yüz kızartıcı suç mu? Yüz kizartıcı suç ile hareket aynı şeyler mi? Uyuşturucu kullanmak yüz kızartıcı suç mu? Sana kalırsa TCK da yer alan tümbsuçlar yüz kizartıcı? Anayasanın 76. DMK'nın 48. Maddesi vs. Dışında kalan suçlara ne hakla yüz kizartıcı suç diyorsun? Bu hakkı sana kim veriyor?
azmah, 4 yıl önce

Toplam 44 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi