Editörler : supporters.
04 Haziran 2021 17:38

Garanti Bankası Kripto Para Harcamaları İçin Patent Başvurusunda Bulundu

Garanti Bankası, kullanıcıların blockchain tabanlı kripto para işlemlerini analiz edip, bu finansal işlemleri gruplandırarak kullanıcının uyarılmasını sağlayan bir sistem için patent başvurusunda bulundu.

Dünya genelinde Bitcoin gibi kripto paraları kabullenen finans kurumlarının sayısı arttıkça, kripto parayla ödeme yapılabilen noktaların sayısı da artış gösteriyor. Finans kurumları, bu işlemleri yapan kullanıcıların profiline ve işlemlerin şüpheli olup olmadığına ilişkin bazı bilgiler toplayabiliyor.

Garanti Bankası adına İrem Yılmaz tarafından yapılmış ve mayısın sonunda kamuya açılmış patent başvurusunda, bu işlemlerin blockchain ağı üzerinde gruplandırılmasını sağlayan bir çözümün geliştirilmesi öneriliyor.

Blockchain tabanlı bir uyarı sistemi

Bu sistem sayesinde müşterilerin blockchain tabanlı kripto para işlemlerinin, harcamaların tipine göre kategorize edilebileceği ve blockchain üzerinde, müşteri bazında gruplandırılabileceği belirtiliyor.

Gruplandırma sürecinin ardından, her kategori grubu bazında belli bir zaman aralığı içindeki ortalama harcama tutarı belirleniyor. Müşterinin, ortalama harcama tutarının üzerine çıkmasının tespit edilmesi halinde kendisine blockchain üzerinden bir uyarı gönderilmesi sağlanıyor.

Kaynak: Kripto Kritik

04 Haziran 2021 22:08

iyice hayatımıza girecek yani teşekkürler bilgi için

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi