Editörler : E.Kayı Han
30 Mayıs 2024 21:08

:) hiç acaba "ben bu kişinin hakkına giriyor muyumdur?" düşüncesi aklına gelmedi di mi? kesin yüzde yüz sen haklısın sence di mi? işte senin sorunun tam da bu. her konuda sonuna kadar sen haklısın. hatta dur tahmin edeyim, her gittiğin yerde her işinde sana haksızlık yapılıyor di mi? zaten o yüzden böyle "hakkımı helal etmiyorum: Allah'a havale ediyorum" sözleri ağzından hemen herkese dökülüyor.

bu yaptıklarındaki sorunun nerde olduğunu göremiyorsan, işte sorun orada.

istersen yüz yaşında ol, sen daha master tezini bile vermemiş bir öğrencisin. ben doktorasını bitirmiş, öğrenci bile mezun etmiş bir akademisyenim. sen benim edindiğim tecrübeyi edinmedin. belki bir gün edineceksin ama şu an bu tecrübeye sahip değilsin. fakat bu seni benden daha çok şey bildiğini sanmaktan alıkoyamıyor.

her şeyi bildiğini sanan hiçbir şey öğrenemez. ve sen bu kafayla her gittiğin yerde calimero gibi "ama bu haksızlık değil mi?" diye kalırsın. hata da haksızlık da sen de.

ve benim senin hakkına girdiğimi sanarken de yine haksız ve hatalısın. şimdi düşün bakalım ben sana hakkımı helal ediyor muyum?

MAZLUMHALK, 12 ay önce

Öncelikle şunu belirteyim, artık yeterince genç sayılmam, muhtemelen sizden yaş olarak büyüğümdür.

Ayrıca ukala olduğumu tespit ve takdir etmişsiniz, o konuda da sizi Allaha havale ediyorum. O varsa hakkım yanınıza bırakmayacaktır. Ben de hakkımız size helal etmiyorum, bilesiniz.

Yaşadığımız süreçleri bilmeden, kendinize göre herşeyi belirleyip, bu yakışıksız ifade size iade bile etmiyorum, yaradana havale ediyorum, iki cihanda da yanınıza bırakmaması Ondan diliyorum.

Son not, çok takdir ettiğiniz üniversite ve hocalar açıkca hukuka aykırı olduğu belirtilen dava konusu işlem nedeniyle verilen YD ve iptal kararlarını halen uygulamıyorlar. Umarım ben ne yaptım diye bir gün düşünürsünüz. Karşınızdakilere itham ettiğiniz ifadeler yoksa sizi tarif ediyor değerlendirirsiniz. Saygılar

30 Mayıs 2024 21:15

Kesinlikle haklısınız. Ben de sizin gibi fikir belirttim. Ancak öğrenci arkadaş, konuya sadece kendi açısından bakabiliyor.

stefanhirsch, 12 ay önce

Sayfalarca neyi tartışmışız anlamadım.

KÖTÜ TEZ KALIR. Bu kadar basit.

"Ama çok emek verdi".

Bana ne. Verdiyse kendi için verdi. Demek yeteri kadar verememiş.

Sırf emek verdi diye bir öğrenciye merhamet etmek çift taraflı bir ezikliktir.

MAZLUMHALK
Aday Memur
01 Haziran 2024 11:07

Bu gurur bu kibir nedir? Bir bilge, bir hoca, bir öğretmende gurur kibir mi olur? Eski bir deyimimizle, "Vezir olmuşsun ama, ......."

Yaptıklarınızı, başarılarınızı sizin anlatmanıza gerek yok, varsa onlar zaten kendileri konuşur, burada sayma gereksinimi duyduğunuza göre, onlardan şüpheniz var... Bilge kişi kendini bilir.

Bunun dışında senli benli konuşma neyin nesidir? Siz benim amirimmisiniz, üstümmüsünüz, öğretmenimmisiniz ki, size kim bu hakkı veriyor?

Ayrıca savunduğunuz akademisyen ve üniversite bu kadar doğru yaptı ise, niye mahkemeden yürütmenin durdurulması ve iptal kararı çıktı? Ayrıca üniversitenin itirazları niye reddedildi?

Yazık şayet var ise sizin öğrencilerinize ve maiyetinize...

Intihalmagduru, 12 ay önce

:) hiç acaba "ben bu kişinin hakkına giriyor muyumdur?" düşüncesi aklına gelmedi di mi? kesin yüzde yüz sen haklısın sence di mi? işte senin sorunun tam da bu. her konuda sonuna kadar sen haklısın. hatta dur tahmin edeyim, her gittiğin yerde her işinde sana haksızlık yapılıyor di mi? zaten o yüzden böyle "hakkımı helal etmiyorum: Allah'a havale ediyorum" sözleri ağzından hemen herkese dökülüyor.

bu yaptıklarındaki sorunun nerde olduğunu göremiyorsan, işte sorun orada.

istersen yüz yaşında ol, sen daha master tezini bile vermemiş bir öğrencisin. ben doktorasını bitirmiş, öğrenci bile mezun etmiş bir akademisyenim. sen benim edindiğim tecrübeyi edinmedin. belki bir gün edineceksin ama şu an bu tecrübeye sahip değilsin. fakat bu seni benden daha çok şey bildiğini sanmaktan alıkoyamıyor.

her şeyi bildiğini sanan hiçbir şey öğrenemez. ve sen bu kafayla her gittiğin yerde calimero gibi "ama bu haksızlık değil mi?" diye kalırsın. hata da haksızlık da sen de.

ve benim senin hakkına girdiğimi sanarken de yine haksız ve hatalısın. şimdi düşün bakalım ben sana hakkımı helal ediyor muyum?

01 Haziran 2024 12:33

:))))

Küçük dostum, buna psikolojide yansıtma deniyor. Sana kafanda büyüttüğün kişi olmadığın hatırlatılınca bunu kabullenemeyip, kendinde olan özellikleri karşı tarafa isnat ediyorsun. Şu an hissettiğin ezilme hissi benim seni ezmemden değil, senin balon egonun içine çöküşünün verdiği ağırlık.

Tekrar yazayım, henüz sadece lisans mezunu bir öğrenci olarak bilmediğin ama bilmediğini bile bilmediğin çok şey var. Bu basit, düz, yalın gerçeği kabul edememen senin kişiliğin ve psikolojindeki derin sıkıntıların işaretidir.

Ayrıca başından beri konu eğer öğrencinin tezi yeterince iyi değilse mezun edilmesi gerekmediği şeklindeydi. Tez kötüyse öğrenci kalır, sırf emek verdi diye hak etmediği derece verilmez. Bu da yine kabul edemediğin dümdüz, yapyalın bir gerçek.

Konu hiç senin tezin olmadı. Senin tezini görmedik, okumadık. Mahkeme teknik bir konuya dayanarak mı karar verdi, tezine baktılar mı, ne oldu bilmiyoruz. İstersen tezini, ilgili belgeleri, mahkeme kararını vs bir yere yükle ve paylaş. İnsanlar okuyup yorum yapsın. Fakat bir eğitimci olarak sana düşünme tarzındaki yanlışları gösterme çabalarımın, kırılgan bir narsisizm ve okuduğunu anlamama nedeniyle boşa gittiğini gördüğüm için ben sana tekrar kolaylıklar diliyorum. Çünkü gerçekten ihtiyacın var belli ki.

MAZLUMHALK, 12 ay önce

Bu gurur bu kibir nedir? Bir bilge, bir hoca, bir öğretmende gurur kibir mi olur? Eski bir deyimimizle, "Vezir olmuşsun ama, ......."

Yaptıklarınızı, başarılarınızı sizin anlatmanıza gerek yok, varsa onlar zaten kendileri konuşur, burada sayma gereksinimi duyduğunuza göre, onlardan şüpheniz var... Bilge kişi kendini bilir.

Bunun dışında senli benli konuşma neyin nesidir? Siz benim amirimmisiniz, üstümmüsünüz, öğretmenimmisiniz ki, size kim bu hakkı veriyor?

Ayrıca savunduğunuz akademisyen ve üniversite bu kadar doğru yaptı ise, niye mahkemeden yürütmenin durdurulması ve iptal kararı çıktı? Ayrıca üniversitenin itirazları niye reddedildi?

Yazık şayet var ise sizin öğrencilerinize ve maiyetinize...

fzt.bağdat
Aday Memur
26 Aralık 2024 19:39

Hocam merhaba dün ben de tez savunma sınavına girdim savunma yaptırmadan red geldi üniversite ile ilişiğim kesilecek . Dava yoluna bakacağım siz ne yaptınız merak ettim

Tez magduru, 4 yıl önce

Arkadaşlar yokmu bu konuda bir bilgisi olan?

Toplam 45 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi