Editörler : E.Kayı Han
17 Haziran 2021 11:51

Ücretsiz izin ile ilgili sorularım

Arkadaşlar kadrolu zabıt katibiyim. Eğitimim nedeniyle ücretsiz izin kullanmak istiyorum. İzin vermeme gibi bir durum olur mu acaba?

İzin aldım diyelim. İzni yarıda kesip başlayabilir miyim? ya da izin alırken süre belirtmem gereki mi? bunları merak ediyorum. Teşekkürler şimdiden.


kytkbl
Kapalı
20 Haziran 2021 07:35

657 sayılı DMK'nın 108 maddesinin E ve F maddeleri; E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği halinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, (.)(1) olağanüstü hal veya genel hayata müessir afet hali ilan edilen bölgelere 72 nci madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz.(1) F) Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazereti gerektiren sebebin ortadan kalkması halinde, on gün içinde göreve dönülmesi zorunludur. Aylıksız izin süresinin bitiminde veya mazeret sebebinin kalkmasını izleyen on gün içinde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılır.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
26 Haziran 2021 09:29

Kadroluysanız ve beş yıl hizmetiniz varsa ister bölerek isterseniz de bir defada 1 yıl ücretsiz izin alma hakkınız var;ama buradaki izin konusu idarenin takdirine bağlıdır. Bağlı yetki söz konusu değildir. İdare; hizmete ihtiyaç var derse izin alamazsınız.


muratxus
Aday Memur
26 Haziran 2021 12:02

ben sonucu söyleyeyim...personel eksikliği nedeniyle talebin reddine....bebek yapın doğumdan sonra ücretsiz izin alın.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi