Editörler : crops35
02 Temmuz 2021 10:07

Üniversite Mezunu Kamu İşçilerinin Statü Değişikliği...vb konularda bir çalışma var mıdır?

Bakanlıklar, Belediyeler, Üniversiteler ve diğer kamu kurum / kuruluşlarda çalışan üniversite mezu-nu hatta yüksek lisans ve doktora yapmış kalifiye işçiler, memur işi yapmalarına rağmen memurlar gibi görevde yükselme ve terfi hakkından mahrumlar. Yapılması gereken üniversiteli işçilerin, statü değişikliğiyle boş olan memur kadrolarına atamak ve tayin ve terfi hakkına kavuşturmaktır. Ya da daha önce bir defaya mahsus yapıldığı gibi işçi ve memur arasında serbest geçiş hakkı vermektir. Çıkartılacak kanun hükmünde kararnameyle bu iş çözülebilir ve isteyen işçi ve memurlar karşılıklı geçiş hakkını pekâlâ elde edebilir. Böylece kamuya yük getirmeden iki taraf karşılıklı geçiş hakkına kavuşur, isteyen geçiş yapar.

Gerek üniversite mezunu iken işçi olarak işe başlayan, gerekse sonradan ön lisans, lisans, lisans üstü eğitimini tamamlayan üniversiteli işçilerin statü değişikliğiyle tayin ve terfi hakkına kavuşturulması kamu çalışanları arasındaki adaletsizliği giderecektir.

EMRAH EROĞLU
Aday Memur
06 Temmuz 2021 17:38

İçerik, editör tarafından düzenlenmiştir/silinmiştir.

Lütfen Facebook/WhatsApp/Telegram gruplarına ya da başka sitelere yönlendirme yapmayalım. İnternet sitemize reklâm vermek için TIKLAYINIZ.

Keyifli paylaşımlar dileriz.

olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. hatta bu ay sonuna doğru bir Ankara çıkarması planlıyoruz. bence olacak gibi gözüküyor. hem bu tasarruf tedbirleri çıkmışken. zaten bizim bir maliyetimiz var statü değişikliğiyle memur ihtiyacı karşılanır hem de adalet sağlanmış olur.

crecber
Aday Memur
12 Temmuz 2021 22:54

MÜJDE 1: TAYİN HAKKI

Çalışma Genel Müdürlüğü'nde yürütülen çalışmaya göre, eş durumu, sağlık ve mazeret nedeniyle sürekli işçilerin çalıştıkları bakanlıklarda iller arasında yer değiştirebilecek. Böylece eş ve çocuklarından ayrı olarak başka bir şehirde çalışan kamu işçileri aileleriyle aynı ile tayin edilebilecek.

MÜJDE 2: BECAYİŞ TALEBİ:

İller arasında sürekli işçiler becayiş yolu ile yer değiştirebilecek. Yani örneğin Adana'daki bir işçi Balıkesir'e Balıkesir'deki bir işçi de Adana'ya gitmek istiyorsa bu iki işçi yer değiştirebilecek.

MÜJDE 3: DİPLOMAYA GÖRE İŞ:

Halen temizlik görevlisi olarak çalışan sürekli işçilerden üniversite mezunu olanlar sürekli işçi kadrosunda büro personeli olabilecek.

MÜJDE 4: GEÇİCİ GÖREV FORMÜLÜ:

Kamu kurumlarının hizmet ihtiyacı çerçevesinde Sürekli işçiler Kurumlar arası geçici görevlendirme yönetmeliği çerçevesinde 1 yıl süre ile geçici görevlendirebilecek. Eş ,sağlık durumu gibi nedenlerle başka illere gitmek isteyenlerin talepleri bu çerçevede yerine getirilecek.

mrmy
Memur
02 Eylül 2021 11:24

6.dönem toplu sözleşme tekliflerinde "memur işi yapan işçiler görülmeli, memur kadrolarıyla ilişkilendirilmeli" diye teklif vardı bunla alakalı bir gelişme yaşandı mı? veya çalışmalar yapılacak mı bilginiz var mı?

mrmy
Memur
03 Eylül 2021 08:27

merhaba arkadaşlar, hiç kimsenin bilgisi yok mu ?

gurcan55
Memur
14 Eylül 2021 13:21

Merhaba Devlet Hastanesinde 4/D Sürekli İşçi olarak çalılmaktayım hem 2 yıllık hem de 4 yıllık işletme mezunuyum yeni bir bölüm okumak istiyorum fakat okumak için değil ileride işime yarayacak bir bölüm branş olarak Aöf de bölüm öneriniz varmı

TEİAŞŞŞ
Aday Memur
14 Eylül 2021 17:02

16 yıllık kadrolu işçiyim taşeron değil ve Tekniker unvanım. Faruk çelik zamanında memur işi yapan üniversite mezunu işçilerin memur kadrolarına geçirilmesi ile ilgili toplu sözleşmede çalışma yapılacaktır maddesi kondu ama ne hikmetse bir daha gündeme gelmedi. Bu ay aldığım maaş 4800 lira memur tekniker 7-8 bin arası almakta 10 yıldır bekliyorum bu tür çalışmaları ama olacağını zannetmiyorum. İşçinin gram değeri yok kurumda büroda çalışıyorum ne olduğun belli değil işçi desen işçi değil memur desen memur değil tam ortasındayız bir de işçi yüksek alır derler 16 yıllık işçiyim bu ay yatan 4800 inanmayan varsa bordroyu atayım.

Emirzeynp
Şube Müdürü
15 Eylül 2021 02:57

Yanımızda çalışan işçiler mesai bile olmadan 6 bin aldıklarını dile getirdiler an itibariyle, biz lisans hemsıreyken maasımız 5 bini geçmedi

TEİAŞŞŞ, 3 yıl önce

16 yıllık kadrolu işçiyim taşeron değil ve Tekniker unvanım. Faruk çelik zamanında memur işi yapan üniversite mezunu işçilerin memur kadrolarına geçirilmesi ile ilgili toplu sözleşmede çalışma yapılacaktır maddesi kondu ama ne hikmetse bir daha gündeme gelmedi. Bu ay aldığım maaş 4800 lira memur tekniker 7-8 bin arası almakta 10 yıldır bekliyorum bu tür çalışmaları ama olacağını zannetmiyorum. İşçinin gram değeri yok kurumda büroda çalışıyorum ne olduğun belli değil işçi desen işçi değil memur desen memur değil tam ortasındayız bir de işçi yüksek alır derler 16 yıllık işçiyim bu ay yatan 4800 inanmayan varsa bordroyu atayım.

celil4343
Şube Müdürü
15 Eylül 2021 08:50

Bırakın artık şu okudum memurum okumamış işçi muhabbetlerini. Bugün işçilerin içinde bir yığın mühendis öğretmen işletmeci kamucu var... Diğer taraftan lise mezunu memurda var değilmi. Yok ben bilmem kaç yıl okudum şunu alıyorum yok o okumamış vs vs bırakın ya yeter herkes kendi işine baksın şu işçilerle uğraşmayıda bırakın.

mrmy
Memur
15 Eylül 2021 08:59

anlamış değilim işçi içinde de 4 yıllık fakülte mezunu var, yüksek lisans yapan var her çeşit meslekten işçi onu alamaz diye bu anlayıştan bıktık siz bıkmadınız cidden. Herkes çok alsın herkes huzurlu olsun arkadaşlar birbirimizle yarışmayalım lütfen.

mrmy
Memur
15 Eylül 2021 09:00

hocam verilen söz var evet bende araştırıyorum ama inanın ciddi bir adım hala görmüş değiliz inşAllah en kısa zamanda hakkımızda güzel haberler olur inşAllah.

TEİAŞŞŞ, 3 yıl önce

celil4343
Şube Müdürü
15 Eylül 2021 09:09

2015 de atılan imza var ve gereğinin yapılmasını istiyoruz. 6 yıl oldu

mrmy
Memur
15 Eylül 2021 11:14

Hocam o kadar çok istiyorum ki bir anda yapsalar yaptık deseler Allah'tan ümit kesmeyelim biz Allah'ın dediği olur inşAllah bize layık görür.

celil4343, 3 yıl önce

2015 de atılan imza var ve gereğinin yapılmasını istiyoruz. 6 yıl oldu

wxxw
Daire Başkanı
15 Eylül 2021 13:33

Bu konuda plartform temsilcileri veya aramızdan secilen temsilcilerin Çalışma bakanı ve sn.Cumhurbaşkanımızdan randevu alıp durumumuzu iletip hazırlanacak bir dosya da verilmeli başka şekilde zor

mrmy
Memur
15 Eylül 2021 21:28

Memurlar.net'in haber yaptığını bile görmedik gündeme taşısalar, dikkat cektirseler hepimiz duacı oluruz .Lütfen bizle ilgili haber yapın @memurlar.net
wxxw, 3 yıl önce

Bu konuda plartform temsilcileri veya aramızdan secilen temsilcilerin Çalışma bakanı ve sn.Cumhurbaşkanımızdan randevu alıp durumumuzu iletip hazırlanacak bir dosya da verilmeli başka şekilde zor

EMRAH EROĞLU
Aday Memur
16 Eylül 2021 09:13

aynen katılıyorum; mesela, 2015 yılın da imzalanan memurların toplu iş sözleşmesinin madde 36 sında ki ; üniversiteli işçilerin statü değişikliği neden hala olmadı diye bir haber rica ediyoruz.

mrmy, 3 yıl önce
Memurlar.net'in haber yaptığını bile görmedik gündeme taşısalar, dikkat cektirseler hepimiz duacı oluruz .Lütfen bizle ilgili haber yapın @memurlar.net

mrmy
Memur
16 Eylül 2021 09:37

açıkcası anlamış değilim bende hocam hiçbir haberinden tarafımızdan bahsedilmiyor birkaç haber yeterli olacaktır belki özelden de yazmaya çalıştım ama iletilmiyor mesajlar yine de bir yolunu bulup yazdım haber yapmanıza ihtiyacımız var bizim açımızdan da bakın idare tarafından baskı altında kalan onlarca işçi yapmak istemedikleri işlere zorlanıyor bunu neden haber haline getirmemekte ısrar ediyoruz belki olacak güzelliklere vesile olmuş hayır kazanmış olacaksınız sizlerden rica ediyoruz haberlerimiz yapılsın @memurlar.net

EMRAH EROĞLU, 3 yıl önce

aynen katılıyorum; mesela, 2015 yılın da imzalanan memurların toplu iş sözleşmesinin madde 36 sında ki ; üniversiteli işçilerin statü değişikliği neden hala olmadı diye bir haber rica ediyoruz.

mrmy
Memur
28 Eylül 2021 10:34

Meslek kodu magdieiyetimiz giderilsin. Meslekkodu ile ilgili haber yapılmasını rica ediyoruz. #memurlar.net #meslekkodu

mrmy
Memur
01 Ekim 2021 09:01

meslek kodu mağduriyetimiz giderilmelidir.

mrmy
Memur
05 Ekim 2021 18:06

meslek kodu mağdurları için ses verelim arkadaşlar

teromy
Şef
06 Ekim 2021 08:20

Bugün Türkiye gazetesinde, 696 sayılı khk'lı ve üniversiteli işçilerle ilgili bir yazı yayımlanmıştır. Okumanızı ve yaymanızı tavsiye ederim.

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/anlat-derdini-feridun-agabey-e/620922.aspx

Toplam 44 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi