Editörler : Pangaea
03 Temmuz 2021 15:04

Sgk asla özelleşmezmiş güldürdün cidden , başlangıç üniversiteler ve okullar sonrasında hastaneler özelleştirilmeli geç bile kalındı Mke Teiaş vs kurumlar için

furkanemytu
Yasaklı
03 Temmuz 2021 15:06

atamadım kapalı

aç sana çeko notlarımı göstereyim.

furkanemytu, 3 yıl önce

özelden attım.

santeneo
Memur
03 Temmuz 2021 15:07

ee en avantajlı iibf bölümü hangisi peki?

EmreeAydemir
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 15:09

galiba şu atamada en iyi maliye ve işletme geldi ortak kadroda olsa

santeneo, 3 yıl önce

ee en avantajlı iibf bölümü hangisi peki?

Czr7373
Aday Memur
03 Temmuz 2021 15:10

Memuriyet sadece İİBFye verilmelidir, yazisini hangi İİBFli yazmis ? Oyle bir algi olusturuyorsun sanki İİBFliler sizin kadrolari kesmis Emin ol biz caba veren emek harcayan herkesin atanmasini istiyoruz Sen burada kaos ortami yaratmaktan baska bir sey yapmiyirsun
furkanemytu, 3 yıl önce

https://twitter.com/DeriniibfLi/status/1411280960973381633

deli kadir bey'e cevabımdır.

Daha dün tüm fakülte mezunları ortak ses çıkartmak için birliktelik adına etkinlik yapılmıştı.

bu tepkiler yetkililerin umrunda değil. benim geçmiş konularıma bak kaç kere yazı yazdım tüm mezunlar için. torpilin karşısında durdum. suriyeli'nin mezun olduktan 15 gün sonra memur olmasını, torpille belediyelere girenlerin arabada koko çekmesini eleştirdim her yerde yazdım.

Bugün forum bilgisiz kişilerle doludur.

bu konuda haklısın. AÖF'nin kapanmasını isteyeni bile gördü bu gözler.

Kendi fakültesinde atanamayıp AÖF İİBF okuyarak kadro nasıl yakılır aklinca taktikler veriyor.

sorun da zaten tam burada. biz kendi bölümlerimizden atanamıyoruz. ama iibf diplomamız olsa haritadan yer seçeceğiz. kimse konuda kadro yakma filan konuşmamış. lütfen algı oluşturmayın.

Temmuzda 1 tane SGKdan personel alınmamışken

sgk olmamasına rağmen iibf bölümlerine 100'er 200'er kadro verildiği aşikar. mühendis kadrolarına bakmanızı tavsiye ediyorum.

4001 yetmezmis gibi AÖFten İİBF okuyarak itibarsizlastirma derdindeler.

Forumda bu paylasim altindaki yorumlar muhendislerin yorumudur

şunu da belirtmekte fayda var kimse okulda 4001 ya da düz memuriyet dersi almadı. 4001 belirli bölümlere özel bir kadro değildir. bana kalırsa çoğu memuriyet 4001 olmalıdır. düz memuriyet veyahut 4001 kadroları genişletilmelidir. kimse kpss a kadrolar bizim olsun demiyor. hakkı olanı talep ediyor. memuriyet sadece iibf mezunlarına verilmelidir zihniyeti insancıl değil bencil bir harekettir.

EmreeAydemir
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 15:11

hocam ben bir mühendis olarak sizi destekledim ama twitterdaki ibfliler bütün 4001 statüsünün kendilerine verilmesi için zamanında etkinlik bile yaptılar

Czr7373, 3 yıl önce
Memuriyet sadece İİBFye verilmelidir, yazisini hangi İİBFli yazmis ? Oyle bir algi olusturuyorsun sanki İİBFliler sizin kadrolari kesmis Emin ol biz caba veren emek harcayan herkesin atanmasini istiyoruz Sen burada kaos ortami yaratmaktan baska bir sey yapmiyirsun

atama bekleyen aday
Aday Memur
03 Temmuz 2021 15:14

forumda öyle deniliyor ne bileyim herkesin kafası karışık tercih konusunda

nasilolacakbuisler, 3 yıl önce

kaynak nedir?

sonosmanli01
Aday Memur
03 Temmuz 2021 15:16

Gerçekten çok şaşkınım. Tamam özelleştirme bazen faydaları var ama Devlete kurum kalmadı.

03 Temmuz 2021 15:18

şuanlık öyle bişey yok ama ilerleyen süreçte olmayacağı anlamına gelmez.zaten bu atama da doğru dürüst kit kurumu yok.acil çalışmaya ihtiyacın yoksa beklenebilir.bakarsın 3 veya 4.atama da evinin önündeki kurum açar,nasip kısmet.

atama bekleyen aday, 3 yıl önce

forumda öyle deniliyor ne bileyim herkesin kafası karışık tercih konusunda

Czr7373
Aday Memur
03 Temmuz 2021 15:35

Hocam somradan 4001 olan iibf kadrolari var bizim sinirimiz onadir Yoksa herkesin atanmasini istiyoruz Hayat sartlari cok zor
EmreeAydemir, 3 yıl önce

hocam ben bir mühendis olarak sizi destekledim ama twitterdaki ibfliler bütün 4001 statüsünün kendilerine verilmesi için zamanında etkinlik bile yaptılar

EmreeAydemir
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 15:39

ona bende saygı duyarım ama burada inanılmaz ibf muhendıs kavgası var ve ibf mühendise karsı anlayıssız mühendis ibfye şu an açıkcası sizden daha kötü ve sıkıntılı durumdayız

Czr7373, 3 yıl önce
Hocam somradan 4001 olan iibf kadrolari var bizim sinirimiz onadir Yoksa herkesin atanmasini istiyoruz Hayat sartlari cok zor

furkanemytu
Yasaklı
03 Temmuz 2021 15:44

Bakın konuda mantıklı hareket eden iibf mezunları ile kolayca iletişim kurduk birbirimizi anladık. Lakin diğer arkadaşlar hep trolluk peşinde

Happy new
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 15:49

Bu kavgayı kim çıkarıyor peki? Bir taneyle bile yetinmeyip 3 4 tane sahte hesap açacak kadar iibf ile kafayı bozmuş malum kişi değil mi. Biz nasıl mühendislere karşı anlayışsız oluyoruz. Mesela her ay belediyeler inşaat müh alımı yapıyor ne kadar düşük puanlılar atanıyor. Bunun için inşaatçılar bir adım attı da biz mi engel olduk.

Ayrıca mühendisler iibfden daha kötü demişsin. Evet kamuda doğal olarak iibf daha avantajlı olabilir ama özelde kimin daha avantajlı olduğu ortada. Birçok müh özelde yeni mezunken bile gayet iyi bir maaşla başlayabilirken şu an yeni mezun iibflilerin özelde ne kadar maaşa çalıştığından haberin var mı. Birçok müh sırf kamu daha rahat diye kpss çalışıyor bunu siz de çok iyi biliyorsunuz. Burada yok asgari ücrete başlıyoruz vs yalan. Tabii istisnalar olabilir.

EmreeAydemir, 3 yıl önce

ona bende saygı duyarım ama burada inanılmaz ibf muhendıs kavgası var ve ibf mühendise karsı anlayıssız mühendis ibfye şu an açıkcası sizden daha kötü ve sıkıntılı durumdayız

EmreeAydemir
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 15:50

sana baya uzun uzadıya anlatmam lazım sen mühendisi özelde doktor falan sandıon herhalde

Happy new, 3 yıl önce

Bu kavgayı kim çıkarıyor peki? Bir taneyle bile yetinmeyip 3 4 tane sahte hesap açacak kadar iibf ile kafayı bozmuş malum kişi değil mi. Biz nasıl mühendislere karşı anlayışsız oluyoruz. Mesela her ay belediyeler inşaat müh alımı yapıyor ne kadar düşük puanlılar atanıyor. Bunun için inşaatçılar bir adım attı da biz mi engel olduk.

Ayrıca mühendisler iibfden daha kötü demişsin. Evet kamuda doğal olarak iibf daha avantajlı olabilir ama özelde kimin daha avantajlı olduğu ortada. Birçok müh özelde yeni mezunken bile gayet iyi bir maaşla başlayabilirken şu an yeni mezun iibflilerin özelde ne kadar maaşa çalıştığından haberin var mı. Birçok müh sırf kamu daha rahat diye kpss çalışıyor bunu siz de çok iyi biliyorsunuz. Burada yok asgari ücrete başlıyoruz vs yalan. Tabii istisnalar olabilir.

Happy new
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 15:52

Daha dün işe başlamam halinde 6 ay sonra 5 bin lira maaş teklif ettiler ama kabul etmedim diye yazan sen değil miydin

EmreeAydemir, 3 yıl önce

sana baya uzun uzadıya anlatmam lazım sen mühendisi özelde doktor falan sandıon herhalde

Happy new
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 15:53

Şimdi kpss yoluna girdiğiniz için özeli asgari ücret teklif ediyorlar diyecek kadar kötüleme iz de gayet normal aslında. Herkes ne olduğunu biliyor

EmreeAydemir
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 15:53

olayı kısısellestiriyorsun o benımle alakalı bır durum ve ben aday muhendis olarak calısıyordum biz genelden bahsedıyoruz demı

Happy new, 3 yıl önce

Daha dün işe başlamam halinde 6 ay sonra 5 bin lira maaş teklif ettiler ama kabul etmedim diye yazan sen değil miydin

EmreeAydemir
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 16:02

sen işte olayın farkını kabul etmıyorsun hala benden genele döküyorsun dogru 3 lira ile başla 6 ay sonra 5 lira maaş verelim dediler iş saati yuzunden kabul etmedim ama herkes öyle değil işte ben aday mühendis olarak çalıştığım için 6 ay parasız işi öğrendim için kurum bana iş teklifi yaptı şu an mezun olan arkadaşlarım 3.000-3.500 arasına 6 gun calısıyor mesai falan fistan ile 08:00-19:00 calısıyor bu saatlerde bu çalışma saatlerini bu paraya kabul ediyorsan vereyim diplomamı bugun git başla çalışmaya olayı inanılmaz yanlış karşılaştırıyorsun daha dune kadar işe girmen için sana destek olan adamım ama yarım yamalak bir kişiden duydugun tüm her şeyi topluma maal edıyorsun ama ben etmiyorum problem burda başlıyor mühendisin durumu kötü evet özel sektörde verilen maaş devlette verilen düz memurdan daha az ve çalışma saati yaklaşık en az 10 saat fazla bazı şeyleri bilmeden atman olmuyor yani adam burda öneri sunuyor ona bile ters davranıyorsun açıkcası amacım devlete atanıp benım zaten tekrarden üniversite okumak eğer atanırsam devlete iş sahibi olunca hukuk fakultesi okumayı dusunuyorum o zaman hukukcularda bana saldırsın bu mantık nedir?

Happy new, 3 yıl önce

EmreeAydemir
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 16:07

hala şunu anlamıyorsun okur bir insan istediği bölümü bizene sen o zaman ülkede her yere açılan ibf fakultesi mezunları ilede kavga et sayı artıyor diye böyle mantık olur mu kendı meslegımde 500 alım oldugunda 400 alımı teiaş yapıyordu 4 atama donemınde toplam 100 gibi komik bir rakam kalıyor teiaş özelleşince tabii insanlar farklı yollara gidecek 94 puan ile atanamayan inşaat mühendisi tabii 4001 yazacak adamı ilgilendirmez senin ibf olup olman adam iş sahibi olmasına bakar hayatına bakar bu arada şu an işsiz inşaat mühendisi sayısı 500 bin ne demek iş bulmak kolay makine aynı sekılde ortalama kas basarılı ol anlamı yok iş yok varsa 1.50 lira maaş teklif edıyorlar adama adam orda çalıiacagına devlette calısır hem iş garantisi olur hem kafası rahat olur mühendis niye devleti tercih ediyormuş özelin şartları çok kötüde ondan bu mantıkla hukukcu neden devleti tercih edıyor dersın neden mali müşavir buronu kendın açmuyor dersın besyo okuyana spor salonu aç dersın dersin sonu yok en ufak şekildeki sistemden tek kişiyi aynı statüye sokma ben o cumlemı yazarken bile bana gelen teklifi salaklık yaptıgımı dahi söyledim

Happy new, 3 yıl önce

Şimdi kpss yoluna girdiğiniz için özeli asgari ücret teklif ediyorlar diyecek kadar kötüleme iz de gayet normal aslında. Herkes ne olduğunu biliyor

Happy new
Daire Başkanı
03 Temmuz 2021 16:09

Ben seni işe girmen için desteklemedim mi peki. Burada öneri sunuyor ona bile ters çeviriyorsun dediğin kişinin ne olduğunu bilmiyormuş gibi davranıyorsun. Afedersin de iibf adının geçtiği her yere "4001 olsun" diye kuduz köpek gibi saldıran birine nasıl tepki vermemizi bekliyorsun. Tüm bunları bilmiyormuş gibi onu savunuyorsun. Ayrıca aöf konusunda da sana bir şeyler söylemiştim umarım hatırlarsın. Anladığını sanmıştım ama yanılmışım. Aöf ile hukuk okumayı da bir tutmayacaksın herhalde

EmreeAydemir, 3 yıl önce

sen işte olayın farkını kabul etmıyorsun hala benden genele döküyorsun dogru 3 lira ile başla 6 ay sonra 5 lira maaş verelim dediler iş saati yuzunden kabul etmedim ama herkes öyle değil işte ben aday mühendis olarak çalıştığım için 6 ay parasız işi öğrendim için kurum bana iş teklifi yaptı şu an mezun olan arkadaşlarım 3.000-3.500 arasına 6 gun calısıyor mesai falan fistan ile 08:00-19:00 calısıyor bu saatlerde bu çalışma saatlerini bu paraya kabul ediyorsan vereyim diplomamı bugun git başla çalışmaya olayı inanılmaz yanlış karşılaştırıyorsun daha dune kadar işe girmen için sana destek olan adamım ama yarım yamalak bir kişiden duydugun tüm her şeyi topluma maal edıyorsun ama ben etmiyorum problem burda başlıyor mühendisin durumu kötü evet özel sektörde verilen maaş devlette verilen düz memurdan daha az ve çalışma saati yaklaşık en az 10 saat fazla bazı şeyleri bilmeden atman olmuyor yani adam burda öneri sunuyor ona bile ters davranıyorsun açıkcası amacım devlete atanıp benım zaten tekrarden üniversite okumak eğer atanırsam devlete iş sahibi olunca hukuk fakultesi okumayı dusunuyorum o zaman hukukcularda bana saldırsın bu mantık nedir?

Toplam 108 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi