Editörler : crops35
09 Temmuz 2021 11:15

Lisans mezunu tekniker olabilir mi?

Arkadaşlar önlisans vhki olarak mebte çalışıyorum şuan lisans son sınıf yönetim bilişim sistemleri okuyorum mezun olduktan sonra tekniker kadrosuna geçiş yapabilirmiyim yoksa illa önlisans bilgisayar mı bitirmem lazm bilgisi olan varmı?

hsnd
Başbakan Müsteşarı
12 Temmuz 2021 08:45

Genellikle meslek yüksek okullarından mezun olanlar tekniker unvanı alırlar. Yök'ün listesini incelediğinizde sadece o bölümlere verildiğini görürsünüz. Bu bölüm 4 yıllık olduğu için tekniker unvanı alamazsınız büyük ihtimalle ancak mezunlarına teknik hizmetler sınıfına giren bir unvan veriliyorsa (programcı gibi) o zaman unvan değişikliği sınavı ile teknik hizmetler sınıfına geçerek zam ve tazminatları alabilirsiniz.

Blackkartal23
Aday Memur
13 Temmuz 2021 14:49

Lise olarakta veri tabanı yani bilgisayar mezunuyum teknisyen olablirmiyim ama önlisans mezuniyetimde var ama bilgisayar degil

hsnd, 4 yıl önce

Genellikle meslek yüksek okullarından mezun olanlar tekniker unvanı alırlar. Yök'ün listesini incelediğinizde sadece o bölümlere verildiğini görürsünüz. Bu bölüm 4 yıllık olduğu için tekniker unvanı alamazsınız büyük ihtimalle ancak mezunlarına teknik hizmetler sınıfına giren bir unvan veriliyorsa (programcı gibi) o zaman unvan değişikliği sınavı ile teknik hizmetler sınıfına geçerek zam ve tazminatları alabilirsiniz.

saenes74
Genel Müdür
13 Temmuz 2021 15:07

liseden bilgisar mezunu nasıl oluyor ? önlisans mezun ne ?

23 Temmuz 2024 11:47

Merhaba Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Belediyede ön li sans ve lisans (işletme) mezuniyetlerim var fakat Belediyede sözleşme sadece teknik personele veriliyor. KPSS'ye de üst mezuniyetim olan işletmeden yani LİSANS KPSS'sine girme zorunluluğum var. bu durumda belediyede lisans kpss den sözleşme almam mümkün değil. ön lisans mezuniyetimi görmezden geliyorlar. bunun bi çözümü var mı? unvan değişikliği sınavı ile teknik hizmetler sınıfına geçebilir miyim?

murataslan2014
Kapalı
23 Temmuz 2024 20:31

hayir geçemezsin.devlette en üst öğrenim gecerlidir. 4 yıllık bitirdiginden 2 yıllık bölüm sayılmaz.
mustafa kemal karaca, 10 ay önce

Merhaba Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Belediyede ön li sans ve lisans (işletme) mezuniyetlerim var fakat Belediyede sözleşme sadece teknik personele veriliyor. KPSS'ye de üst mezuniyetim olan işletmeden yani LİSANS KPSS'sine girme zorunluluğum var. bu durumda belediyede lisans kpss den sözleşme almam mümkün değil. ön lisans mezuniyetimi görmezden geliyorlar. bunun bi çözümü var mı? unvan değişikliği sınavı ile teknik hizmetler sınıfına geçebilir miyim?

hsnd
Başbakan Müsteşarı
23 Temmuz 2024 23:04

Bununla ilgili mevzuat hükmünü paylaşır mısınız? Diğer konularda da yazdım ama hiç paylaşmadınız?
murataslan2014, 10 ay önce
hayir geçemezsin.devlette en üst öğrenim gecerlidir. 4 yıllık bitirdiginden 2 yıllık bölüm sayılmaz.

bravehard
Genel Müdür
24 Temmuz 2024 08:48

Yok öyle bir şey. Elinizde hangi diplomalar varsa, o diplomalarla ilgili sınavlara girebilirsiniz. (Ünvan değişikli sınavı için, Tekniker diplomanız varsa Tekniker, Mühendis diplomanız varsa Mühendis.

murataslan2014, 10 ay önce

hsnd
Başbakan Müsteşarı
24 Temmuz 2024 12:19

Maalesef bütün konulara olmayacağını yazıyor ama mevzuat paylaştıramadım bir türlü kendisini ikna edip. Ama hep olumsuz yazıyor
bravehard, 10 ay önce

Yok öyle bir şey. Elinizde hangi diplomalar varsa, o diplomalarla ilgili sınavlara girebilirsiniz. (Ünvan değişikli sınavı için, Tekniker diplomanız varsa Tekniker, Mühendis diplomanız varsa Mühendis.

trsalgado
Daire Başkanı
25 Temmuz 2024 21:07

Her zaman dediğiniz gibi olmuyor, valilikte çalışan bir arkadaşım mühendislik mezunu idi ünvan değişikliği sınavı ile teknisyen oldu. Diyeceksiniz nasıl oldu valilikte 1 teknisyen için norm kadro vardı, başvuru şartlarına en az teknik lise mezunu şartı koydular ve 1 kişilik kadro ile 3 kişiyi teknisyen yaptılar.

bravehard, 10 ay önce

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
25 Temmuz 2024 23:37

Tam olarak sayın bravehard?ın dediğini örneklendirmişsiniz.

trsalgado, 10 ay önce

Her zaman dediğiniz gibi olmuyor, valilikte çalışan bir arkadaşım mühendislik mezunu idi ünvan değişikliği sınavı ile teknisyen oldu. Diyeceksiniz nasıl oldu valilikte 1 teknisyen için norm kadro vardı, başvuru şartlarına en az teknik lise mezunu şartı koydular ve 1 kişilik kadro ile 3 kişiyi teknisyen yaptılar.

26 Temmuz 2024 11:25

KPSS sınavına mecburi işletme lisansdan girdim. belediye' de ön lisans dan sözleşme veriyor.... ne yapmam gerekiyor. bilginiz varsa lütfen özelden de yazabilirsiniz...

bravehard, 10 ay önce

bravehard
Genel Müdür
26 Temmuz 2024 12:03

Size özelden de yazdım burada ki ihtiyacı olan arkadaşlar için de paylaşıyorum. Eskiden, elinizde en yüksek diploma neyse, o diplomadan devam ediyordunuz, yani lisans diploması varken ön lisans diplomaları dikkate alınmıyordu. Bu yıllar önce değişti. Burada en önemli şart, diplomaların farklı olması lazım. Yani 2 Yıllık makina teknikerliği diplomanız var ve daha sonra 4 Yıllık işletme lisans diploması aldınız, her 2 diplomayı da kullanabilirsiniz. Ama 2 Yıllık atıyorum ön lisans işletme okudunuz diploma aldınız, daha sonra 4 yıllığını okuyup lisans diploması aldıysanız, 2 yıllık diploma bu durumda geçersiz oluyor.

mustafa kemal karaca, 10 ay önce

KPSS sınavına mecburi işletme lisansdan girdim. belediye' de ön lisans dan sözleşme veriyor.... ne yapmam gerekiyor. bilginiz varsa lütfen özelden de yazabilirsiniz...

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi