Editörler : F16 Gökçen

Soldierm
Yasaklı
25 Eylül 2021 20:23

Evlilik denilen şey günümüzde sadece kadına hitap ediyor kimse şımarık,sorumsuz, bencil istisnalar hariç;Bizim türk kadınlarının kahrını çekmez kardeşim erkeğin ne itibarı kalmış ne de onuru hele bir de çalışan kadın ise bir ATM kartına esir köle olmuş geçmiş olsun giki bile çıkmaz artık eee boşanmayip ne yapsın onla da kalmıyor yok nafaka yok yan baktın evden uzaklaştırma vs gibi resmi nikah ile komple tüm vatanını bir şımarıgin eline veren garibim erkeğe geçmiş olsun inşaallah çok acıyorum evli olan hemcinslerime!!!.


defterci
Genel Müdür
30 Eylül 2021 11:36

İslamda kadın toplumdan dışlanmaz. Sadece yukarıda bahsetmeye çalıştığım gibi şartları vardır. Allah'ın emirleri açık.

Peygamber eşlerinin istisna olduğunu zannederseniz yanılırsınız. Şöyle düşünün yine ayetler, onlar müminlerin anneleridir diyor mesela, efendimizin vefatından sonra da hiç bir validemiz tekrar evlenmemiştir.

Yani Hz. Hatice de, Hz. Aişe de, Hz.Sevde de annemdir, annlerimizdir. Annelerimiz olmalarına rağmen perde arkasından bizimle konuştular. Yani bize mahrem değillerdi. (Subhanallah) Kendi annelerimizle karıştırmayalım, onlar mahremimiz.

İslam kadınına peygamber zevceleri örnek olmayacak da kim olacak ki?

İslam'da kadın da üretir, çalışır, icad eder, ilim üretir, bilim üretir. Şartlara uymak şartıyla.

Bugün haberlerde gördüğümüz abuk subuk aldatmalar, cinayetler, evli iken başkasına aşık olmalar hep bunlara uymamaktan. Yani şeriatsızlıktan.

Sizin de başınıza gelebilir, şeriata uyan rahat eder.

Mr.BillGates, 3 yıl önce
Allah ayette siz kadınlardan herhangi birisi değilsiniz diyor peygamber hanımlarına.ne demek istediği açık peygaöber hanımları daha dikkatli olmalı diyor. Ve erkeklerle nasıl tarzda nasıl şekilde konuşulacağını söylüyor. Müslüman kadını toplumdan soyutlamak isteyen gerici anlayışları çok yanlış buluyorum. İslamda çizgiler haramlar tesettür vs gibi sınırlar sağlıklı bir toplum olsun kadınlar da şahsiyetli bir şekilde toplumda var olsun diyedir. Kadın ve erkeğin ayrı olduğu bir dünya yapmak için değil.

Nowadays
Memur
04 Ekim 2021 09:56

bu devirde evlilik bir kumar çocuk yapmaksa o kumara bankadan kredi çekip zar atmak aklı olan evlenmesin, evlenecek olan çalışan biriyle evlensin, evlenen bir çocuk yapsın ikinci çocuk tamamen eziyet saygılar

Toplam 83 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi