Editörler : **sude**
16 Ağustos 2021 08:18

bıkmışinşaatçı
Aday Memur

sana hakaret etmek dışında mesajlarını takan ve söylediklerine inanan kimse yok boşuna burada kelime tüketiyorsun :)))))))))

16 Ağustos 2021 08:40

devletsizmemur
Aday Memur

yazmayayım yazmayayım diyorum ama hayatımda senin kadar boş konuşan birisini görmedim, Allah burdakilere sabır versin, bildiğin hiçbir şey yok tek amacım insanları kışkırtmaya çalışmak. Şuan herhangi bir matematik öğretmeni günde 2 saat özel ders verse senin aldığın maaşı 3'e katlar, millet artık özel ders aldırmaya ilkokuldan başladı, çevremdeki tüm tanıdıkların çocukları en az 2-3 dersten özel ders alıyor ve matematik öğretmeni bir arkadaşım özel bir okulda 3,5 bin tl'ye çalışıp verdiği özel derslerle kendine 2 senede 2017 model bmw 3.20 aldı sen ne konuşuyorsun hiçbir şey bilmeden. kimse zaten sanat tarihi öğretmenliği okuyun demiyor. Şuan hemşirelerin mesailerle birlikte ne kadar kazandığını biliyor musun?

16 Ağustos 2021 08:47

yukeemmuh
Aday Memur

yazmayayım yazmayayım diyorum ama hayatımda senin kadar boş konuşan birisini görmedim, Allah burdakilere sabır versin, bildiğin hiçbir şey yok tek amacım insanları kışkırtmaya çalışmak. Şuan herhangi bir matematik öğretmeni günde 2 saat özel ders verse senin aldığın maaşı 3'e katlar, millet artık özel ders aldırmaya ilkokuldan başladı, çevremdeki tüm tanıdıkların çocukları en az 2-3 dersten özel ders alıyor ve matematik öğretmeni bir arkadaşım özel bir okulda 3,5 bin tl'ye çalışıp verdiği özel derslerle kendine 2 senede 2017 model bmw 3.20 aldı sen ne konuşuyorsun hiçbir şey bilmeden. kimse zaten sanat tarihi öğretmenliği okuyun demiyor. Şuan hemşirelerin mesailerle birlikte ne kadar kazandığını biliyor musun?

devletsizmemur, 2 yıl önce - Alıntıya git

kime ne laf anlatıyorsun başkan :) bir de şey yazmış millet kpssye hazırlanıp 1-2 senesini çöp edicek, herkesi kendisi gibi 10 ıq falan sanıyor, insanlar hem özel sektörde çalışıp hem evine çoluğuna çocuğuna bakıp hem kpssye hazırlanıyor, senin gibi oturup evde kimse 2 sene kpps'ye hazırlanıp 80 puan almak için uğraşmıyor yani :)

16 Ağustos 2021 08:54

İnşaatMüh52
Aday Memur

gerçek mi bu yazdıklarınız? 2250tl maaş nasıl oluyor? kısmi çalışma üzerinden mi maaş alıyorsunuz? hastane neden Doğum için masraf çıkardı ayrıca?

reactor, 2 yıl önce - Alıntıya git

Fazlası var eksiği yok hocam. Bulunduğum şehirde piyasa çok kötü. Bir inşaat mühendisine verilen maaş maksimum 3000 TL'yi geçmez bulunduğum yer için. Betonarme çizim de yapıyorum. Belediyede ruhsat takibi her türlü resmi işlerin takibini de yapıyorum ama olan bu maalesef. Eşimin doğumu riskli olduğu için devlet hastanesinde yaptıramadık mecbur özelde yaptırdık. Bir beton laboratuvarına kırımcı arıyorlarmış ayarlayabilirsem oraya giricem inşallah. Yola ve yemeğe para vermem hiç değilse

16 Ağustos 2021 08:54

4611eem4611
Yasaklı

kime ne laf anlatıyorsun başkan :) bir de şey yazmış millet kpssye hazırlanıp 1-2 senesini çöp edicek, herkesi kendisi gibi 10 ıq falan sanıyor, insanlar hem özel sektörde çalışıp hem evine çoluğuna çocuğuna bakıp hem kpssye hazırlanıyor, senin gibi oturup evde kimse 2 sene kpps'ye hazırlanıp 80 puan almak için uğraşmıyor yani :)

yukeemmuh, 2 yıl önce - Alıntıya git

Bak kendin demişsin hem özel sektörde çalışıp... diye :) Gördüğün gibi özel sektörde de çalışıp çoluğuna çocuğuna bakabiliyorsun. E hani sürünüyordunuz lan :)

16 Ağustos 2021 08:56

İnşaatMüh52
Aday Memur

Hocam okurken gözlerim doldu yaşadıklarım aklıma geldi yine, ailenizle inşallah mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşarsınız, sizin yazdıklarınızı okurken yaşadıklarım film şeridi gibi gözümün önünden geçti, aynı acıları yaşamışız, aynı zorlukları, şantiyede oturulmayacak kadar pis konteynırda yere karton serip yattığımı, şantiyenin suyunda hortumla yıkandığımı bilirim... allah yardımcınız olsun, gerçekten size ve ailenize de dua edicem...

civilengineer59, 2 yıl önce - Alıntıya git

Allah razı olsun hocam. Derdi çeken bilir. Burada ne kadar anlatsam boş. Kimine hikaye gelir. Allah herkese hayırlı kapılar açsın

4611eem4611
Yasaklı

O zaman sen niye öğretmen ya da hemşirelik okumuyorsun :) Hayatınız çelişkiden ibaret lan :) Okusana o zaman birader

yukeemmuh
Aday Memur

Bak kendin demişsin hem özel sektörde çalışıp... diye :) Gördüğün gibi özel sektörde de çalışıp çoluğuna çocuğuna bakabiliyorsun. E hani sürünüyordunuz lan :)

4611eem4611, 2 yıl önce - Alıntıya git

garibim bir de girip herkese tek tek eksi vermekle uğraşıyor ahahaha :) çok üzülüyorum haline.

16 Ağustos 2021 09:09

4611eem4611
Yasaklı

Öğrenim kredisi çekebilirsin. Daha önce nasıl okudun sanki? Kpss'ye hazırlık için harcayacağın parayı atanmanın çok kolay olduğu bölümler için harcamak daha mantıklı değil mi senin zihniyetine göre :)

16 Ağustos 2021 09:10

4611eem4611
Yasaklı

Özelde sürünüyor musunuz yoksa sürünmüyor musunuz bir karar verin artık :)

16 Ağustos 2021 09:14

devletsizmemur
Aday Memur

Öğrenim kredisi çekebilirsin. Daha önce nasıl okudun sanki? Kpss'ye hazırlık için harcayacağın parayı atanmanın çok kolay olduğu bölümler için harcamak daha mantıklı değil mi senin zihniyetine göre :)

ya allah aşkına konuşma, beynimi kenara bıraksam da bir faydası olmazmış şuan bunu farkettim, aylık 4 bin tl maaşımı kenara bırakıp 500 tl öğrenim kredisiyle ev kirası, elektrik su doğalgaz, yeme içme masrafları, ev ihtiyaçlarını, okul masraflarımı nasıl karşılayacağım, sen gerçekten bu yaşına kadar iyi gelmişsin şansa yaşıyorsun sana söyleyeyim, Allah yardımcın olsun, sana son sözüm bu.

16 Ağustos 2021 09:17

4611eem4611
Yasaklı

ya allah aşkına konuşma, beynimi kenara bıraksam da bir faydası olmazmış şuan bunu farkettim, aylık 4 bin tl maaşımı kenara bırakıp 500 tl öğrenim kredisiyle ev kirası, elektrik su doğalgaz, yeme içme masrafları, ev ihtiyaçlarını, okul masraflarımı nasıl karşılayacağım, sen gerçekten bu yaşına kadar iyi gelmişsin şansa yaşıyorsun sana söyleyeyim, Allah yardımcın olsun, sana son sözüm bu.

E sen demedin mi öğretmenin altında bmw var diye :) Sen de öğretmen ol, sen de 2 seneye altına çekersin bmw'yi işte fena mı? Kaz gelecek yerden tavuk esirgenir mi :)

16 Ağustos 2021 09:30

devletsizmemur
Aday Memur

ahahaahahahahahaahahahaahahahah, son cümlene gerçekten güldüm. evet şimdi hanımı arayıp dicem ki dehşet bir fikir var aklımda, ben işi bırakıyorum, 50 bin tl kredi çekip 5 sene sonra işe girdiğimde 150 bin tl olarak geri ödeyeceğim ve matematik öğretmeni olacağım, ardından 3 sene özel ders verip 50 bin tl aldığım krediyi 150 bin tl olarak kapatacağım ve 3 sene daha çalışıp 40 yaşında bmw alacağım nasıl fikir :) mantıklı mı tabiki hayır :)

16 Ağustos 2021 09:33

4611eem4611
Yasaklı

ahahaahahahahahaahahahaahahahah, son cümlene gerçekten güldüm. evet şimdi hanımı arayıp dicem ki dehşet bir fikir var aklımda, ben işi bırakıyorum, 50 bin tl kredi çekip 5 sene sonra işe girdiğimde 150 bin tl olarak geri ödeyeceğim ve matematik öğretmeni olacağım, ardından 3 sene özel ders verip 50 bin tl aldığım krediyi 150 bin tl olarak kapatacağım ve 3 sene daha çalışıp 40 yaşında bmw alacağım nasıl fikir :) mantıklı mı tabiki hayır :)

Yok kanka 150 değil 850 bin tl ödüyorlar. Az yazmışsın :)

16 Ağustos 2021 09:44

devletsizmemur
Aday Memur

Yok kanka 150 değil 850 bin tl ödüyorlar. Az yazmışsın :)

4 senede kira elektrik su doğalgaz yeme içme eğitim masrafları vs. 50 bin tl olduğuna inandın faize mi inanmadın :)))))))))

20 Ağustos 2021 11:31

burdurspor
Memur

takip ediyorum

21 Ağustos 2021 10:05

cemeer
Aday Memur

allah kolaylık versin kardeşlerim. gerçekten zor bir durum.

23 Ağustos 2021 13:52

burdurspor
Memur

takipteyim

23 Ağustos 2021 17:05

LityumSodyum
Aday Memur

Konu inşaat mühendisliği için yazılmış ama başlığı şöyle değiştirsek aslında hiç sırıtmaz.

"Eğer Sağlam Bir Torpiliniz Yoksa, Rezalet ve Sefil Bir Hayat Yaşamamak İçin Belli Okulların Belli Başlı Bölümleri Dışında Mühendislikten Uzak Durun"

24 Ağustos 2021 08:41

civilengineer59
Şef

Konu inşaat mühendisliği için yazılmış ama başlığı şöyle değiştirsek aslında hiç sırıtmaz.

"Eğer Sağlam Bir Torpiliniz Yoksa, Rezalet ve Sefil Bir Hayat Yaşamamak İçin Belli Okulların Belli Başlı Bölümleri Dışında Mühendislikten Uzak Durun"

LityumSodyum, 2 yıl önce - Alıntıya git

İnşaat Mühendisliği şuan ve en az 10 sene daha böyle yerlerde sürünmeye devam edecektir. İpin ucu kaçtı iş işten geçti artık, çok yazık, en temel mühendisliklerden biri hatta en temel mühendislik olan bu bölümü Türkiyede bu hale getirdiler ya yazıklar olsun.

Toplam 62 mesaj