Editörler : Pangaea
«45678910111213141516

muhcamci
Daire Başkanı
25 Mayıs 2023 15:45

SGK 5510 4a (işçi) ve 4b (esnaf)'de askerlik borçlanması, sigorta başlangıcını geriye götürse de 5510 4c (memur)'de bunu yapmıyor. Askerlik hizmetini kamu hizmeti saymıyor. Sanki vatandaş, ermeni ordusuna hizmet etmiş gibi muamele yapıyor. Sözleşmeli memuru bile yaptığı hizmeti devlet hizmeti olarak görmüyor, özelde çalışmış işçi gibi görüyor ama bir problem olursa idari mahkemede memur olarak görüyor. Tüm bu saçmalıklar içinde yasal mevzuat oluşturduğu için mevcut yönetimde idari mahkeme kazanma ihtimali imkansız gibi bir şey.

istnbl-34
Aday Memur
09 Ocak 2024 22:57

2008 sonrası memur olanlar da 5434 e tabi olmalı.

muhcamci
Daire Başkanı
11 Ocak 2024 15:45

Yok Türkiye kapitalist olmasın, komünist olmasın diye yıllarca millet birbirini boşu boşuna yedi ama ne kapitalist ne de komünist devlet, vatandaşını maaşlı sigortalı işinden çıkartıp, bedavadan askerlik hizmetti yaptırtıp üstüne senin sigortanı ödemedim ama sigortaya borçlanmak hakkı verdim, hadi gene iyisin dememiştir. Çünkü bu artık soysuzluğa girer. SGK bu soysuzluğu bir derece daha artırıp üstüne ben bu askerlik borçlanmasını, esnaflık hizmeti gibi değerlendiririm diyor çünkü kamu hizmeti saysa 5434 olacak çokça kişi var. Dünyada daha rezil bir anlayış görmedim. Tüm bunlar bizim vatandaşımızın vurdum duymazlığı sebebiyle oluyor. Yoksa bu yapılan, canını kanını vatanı için esirgememiş vatan evlatlarına yapılmış düpedüz ihanet, dolayısıyla vatana ihanettir.

ServetiFünun
Aday Memur
11 Ocak 2024 17:09

güncel

kilever
Aday Memur
12 Ocak 2024 03:45

Yeni memur 5510

anther, 4 yıl önce

2007'de sözleşmeli öğretmendim. 2011'de kadroya geçtik. Bu durumda biz eski memur muyuz yoksa yeni mi?

12 Ocak 2024 13:33

08.09.99 sonrası işe girip şu anda 7000-8000-9000-10000 gün primi olan çalışanlar var bu insanlar primine bakılmaksızın 15000-16000 gün prim ile 60-65 yaşında emekli olacak bu nasıl bir adalettir böyle? Buna izin verenler nasıl yatacaklar bu kul hakları ile, bi tarafı EYT ile 38-43 yaş 5900 gün ile emekli et hatta primin yoksa borçlan bi tarafa primin şu anda 10000 gün olsa bile çalış,60-65 yaşında 15-16000 gün prim ile emekli ol demek ne kadar adaletsizce bir durumdur böyle, bu durumda olan arkadaşlar lütfen konu hakkında emadder e destek olunuz, ne diyelim Allahında vardır bi hesabı, bizler EYT liler gibi olmayan primi borçlanıp erken yaşta emekli olmak istemiyoruz bizler eski yasadaki gibi neden kademe yok diyoruz, çoğumuzun primi fazlasıyla var zaten, EYT öncesi 08.09.99 ile sonrası arasında olan 2 yıl kademeli emeklilik bi anda neden kadınlardan 20 erkeklerde 17 yıla çıktı bunun hesabını sormalıyız, emadder diye bir dernek kuruldu lütfen 08.09.99 sonrası memur, sgk lı herkes destek veriniz.

Saygılar herkese

Adrian26
Memur
12 Ocak 2024 14:55

Milletvekilleri kendilerini 5510 dan hariç yaptılar biz vatanı görevimizi yapmamıza rağmen askerlik sayılmaz denilerek bu yasadan kurtulamamadik ye kürküm ye

13 Ocak 2024 03:05

Evli çoluk çocuğu olup kalpten giden arkadaşlar var eşi çalışmıyorsa 3600 civarı maaş bağlıyorlar çok yazık vallaha nasıl geçinir bu insanlar

istnbl-34
Aday Memur
02 Şubat 2024 00:03

2008 sonrası memur olanlar da 5434 e tabi olmalı.

muhcamci
Daire Başkanı
12 Şubat 2024 11:53

Ekim 2008 sonrası kadro alan memur arkadaşlar, emekli maaşınızı hesaplamaya gerek yok. Alacağımız hesaplanan emekli maaşı, en düşük emekli maaşının altında kalacağı için en düşük emekli maaşı bağlanacak. En düşük emekli maaşı da seçimden seçime zamlanan bir değer. Şu an 10 bin TL ama 2025 seçimlerine kadar değişmez ve harçlık gibi birşey alırız. Buna inanmayan arkadaşlar, lütfen E-devletSGK hizmet dökümünden P.E.K (prime esas kazanç) rakamınıx%2xhizmet yılı şeklinde hesaplasınlar. 25 yıl için PİKx0.02x25= PİK/2 yani PİK'nın yarısı. Maaşınızın yarısı değil, aldığınız tazminatlar, ek ücretler, seyyanen zamların hiçbiri SGK tarafından PİK yani prime esas kazançtan sayılmıyor. Emekliliğe yakın zamanda müdür olur maaşımı yükseltirim diyenler olabilir ama SGK onun da çaresini bulmuş. Eski memurda en son maaşı (en yüksek maaşı) göz önüne alıyor ama yeni memurlarda yani 5510 4c'de tüm çalışma hayatının ortalamasını alırım diyor. Neden dersen, ben kanunu böyle çıkarttım, itirazın varsa sende TBMM'den yeni kanun çıkart çıkarta biliyorsan diyor :)

a1981
Müsteşar
13 Şubat 2024 08:10

2008 de kanun değişmiş ve ondan sonra memur olanlar bu kanuna tabi..

Ortada bir mağduriyet varsa sendika vs yoluyla talep mantıklı.

Ama büyük tehlike diye ifadesi tuhaf.

Sonuçta kanun değişmiş, adam elbette yeni kanuna tabi olacak.

Ayrıca değişmez kanun değil, inşallah düzenleme yapılır.

badsector_66
Aday Memur
13 Şubat 2024 12:11

2008'deki yönetmelik çıkmadan atandım. 1/1'indeyim ve 2013'de atanan arkadaşım da 1/1'inde. Şu anda benden 800 lira fazla maaş alıyor. Emekli olduğumuzda da şimdiki sisteme göre benim maaşım fazla olacak. Şu an fazla maaş aldıkları için çok fazla ses çıkartılmıyor yarın emeklilik olunca yaygara kopmaya başlar.

O zaman da gruplar kurulur ve siyasi partiler üzerinde baskı oluşturulur ve mağduriyet giderilir. O zaman da bizden yıllarca fazla kesildiği için biz mağdur edilmiş oluruz ama ona bakılmaz...

a1981, 1 yıl önce

a1981
Müsteşar
13 Şubat 2024 12:56

ben de 2008 den önce memur oldum hocam, ek göstergeye göre daha fazla kesinti yapılıyor muhtemelen, bu yüzden maaşımız benzer durumdaki 2008 den sonra giren arkadaşlara göre daha düşük oluyor.

benim belirtmek istediğim asıl nokta;

herkes kendinden önceki kanunlara atıfta bulunursa, yeni bir kanun nasıl çıkabilir ki?

misal önceden kadın memurlarda çalışma süresi 20 yıldı, şu anda 25 yıl oldu.

birisi çıkıp, benden 1 gün önce memur olan kadın filanca kanuna tabi olduğu için 20 yıl çalışmak zorunda ben neden 25 yıl çalışıyorum derse nasıl bir değişiklik yapılabilir? bunun sınırı yok.

ama dediğiniz gibi ileride 2009 girişli bir memur emekli olacak, onlara önceki memurların emeklilik maaşları gibi iyileştirme yapılması muhtemeldir. Bu durumda siz yıllar yılı her ay fazla kesintiden dolayı düşük maaş aldığınızla kalacaksınız..

badsector_66, 1 yıl önce

2008'deki yönetmelik çıkmadan atandım. 1/1'indeyim ve 2013'de atanan arkadaşım da 1/1'inde. Şu anda benden 800 lira fazla maaş alıyor. Emekli olduğumuzda da şimdiki sisteme göre benim maaşım fazla olacak. Şu an fazla maaş aldıkları için çok fazla ses çıkartılmıyor yarın emeklilik olunca yaygara kopmaya başlar.

O zaman da gruplar kurulur ve siyasi partiler üzerinde baskı oluşturulur ve mağduriyet giderilir. O zaman da bizden yıllarca fazla kesildiği için biz mağdur edilmiş oluruz ama ona bakılmaz...

edeebiyat
Memur
13 Şubat 2024 13:19

5510 sayılı kanun sendikaların ne zaman gündemine gelecek

muhcamci
Daire Başkanı
13 Şubat 2024 13:38

5510 kanunu baştan sona aldatmaca. Önce kanunun çıkarılma sebebi olarak çalışanları tek kanunla birleştireceğim deyip, sonra 4a, 4b,4c deyip ile tekrar bölüyor. Yani kanun bir sahtekarlık üzerine meclise sevk edilmiş. Yeni memurda eskisinde olduğu gibi ek göstergeye bakmam, işçi gibi prime esas kazanca bakarım diyor. Sonra işçide prime esas kazanç hesaplarken brüt maaşı hesaplarken, memurda eski memur gibi tazminatları, seyyanen zamları hiçbir şeyi hesaba katmam öz maaşa bakarım diyor. Bu kanun tek başına dünyada adaletsiz örneği olarak gösterilebilir. Sonuç olarak bu kanunu çıkaran ya aptal yada memuru devletine küstürüp, rüşvetle devletini satmasını isteyen devleti yıkmaya çalışan hainlerdir.

a1981, 1 yıl önce

muhcamci
Daire Başkanı
13 Şubat 2024 13:45

Verdiğiniz fazladan tutar size iade edilse 5510'lu olmayı kabul eder misiniz? Etmezsiniz çünkü sizde biliyorsunuz o maaş farkı için yarım emekli maaşını almak enayilik olur. Madem kanun böyleyse yapacak bir şey diyorsunuz. O zaman bir 20 yıl sonra 5510 4c'liler devlette (SGK, idari yargı, yargıtay) da çoğunluk olacak, bu durumda bir kanun çıkarılsa ve sizin emekli maaşları da seyyanen zamlarla düşürülse ne yapacaksınız. Kanun böyle deyip, oturacak mısınız? Gerçi sizin hiçbir çareniz kalmayacak çünkü grev yapacak aktif görevinizde olmayacak, mecbur kabul edeceksiniz. Bu kaçınılmaz bir son, siz başkalarını düşünmezseniz, gün gelir sıra size de gelir. Zaten son zamanda memura yapılan seyyanen zammı emeklisine yapılmaması ile sizin ilerde alacağınız emekli maaşını da yemiş oldular bile ama haberiniz olmamış olabilir. Şimdi bizde bu duruma bana ne bizi ilgilendirmiyor mu diyelim.

a1981, 1 yıl önce

ben de 2008 den önce memur oldum hocam, ek göstergeye göre daha fazla kesinti yapılıyor muhtemelen, bu yüzden maaşımız benzer durumdaki 2008 den sonra giren arkadaşlara göre daha düşük oluyor.

benim belirtmek istediğim asıl nokta;

herkes kendinden önceki kanunlara atıfta bulunursa, yeni bir kanun nasıl çıkabilir ki?

misal önceden kadın memurlarda çalışma süresi 20 yıldı, şu anda 25 yıl oldu.

birisi çıkıp, benden 1 gün önce memur olan kadın filanca kanuna tabi olduğu için 20 yıl çalışmak zorunda ben neden 25 yıl çalışıyorum derse nasıl bir değişiklik yapılabilir? bunun sınırı yok.

ama dediğiniz gibi ileride 2009 girişli bir memur emekli olacak, onlara önceki memurların emeklilik maaşları gibi iyileştirme yapılması muhtemeldir. Bu durumda siz yıllar yılı her ay fazla kesintiden dolayı düşük maaş aldığınızla kalacaksınız..

a1981
Müsteşar
14 Şubat 2024 00:38

Hakkınızı arayın hocam, yada sendikanız hakkınızı arasın, gündem oluştursun.

Sanki emekli olmuşum da sizden fazla maaş alıyorum,

Yada bunun sorumlusu benim..

Bana gelince, öğretmenler adeta gönüllü olarak üç parçaya bölünüp kariyer adı altında farklı farklı maaşlar alınca şaşırmıyorum bu işlere. Kendimce adı sanı olmayan küçük bir sendikaya üyeyim, en azından bütün bunlara seyirci kalan sendikanın bir parçası değilim.

Bu forumda ben bekledim onlar da beklesin diye uzmanlık süresinin düşmesine üzülenler var.

Kısacası herkes kendi gemisinin kaptanı olmuş..

muhcamci, 1 yıl önce

Verdiğiniz fazladan tutar size iade edilse 5510'lu olmayı kabul eder misiniz? Etmezsiniz çünkü sizde biliyorsunuz o maaş farkı için yarım emekli maaşını almak enayilik olur. Madem kanun böyleyse yapacak bir şey diyorsunuz. O zaman bir 20 yıl sonra 5510 4c'liler devlette (SGK, idari yargı, yargıtay) da çoğunluk olacak, bu durumda bir kanun çıkarılsa ve sizin emekli maaşları da seyyanen zamlarla düşürülse ne yapacaksınız. Kanun böyle deyip, oturacak mısınız? Gerçi sizin hiçbir çareniz kalmayacak çünkü grev yapacak aktif görevinizde olmayacak, mecbur kabul edeceksiniz. Bu kaçınılmaz bir son, siz başkalarını düşünmezseniz, gün gelir sıra size de gelir. Zaten son zamanda memura yapılan seyyanen zammı emeklisine yapılmaması ile sizin ilerde alacağınız emekli maaşını da yemiş oldular bile ama haberiniz olmamış olabilir. Şimdi bizde bu duruma bana ne bizi ilgilendirmiyor mu diyelim.

samo67
Aday Memur
15 Şubat 2024 10:12

2008 öncesi özel kurumda aynı unvanda çalışmışlık bile sayılmıyor.Bu çok büyük bir adaletsizlik.Sendikaların acilen bu iki yasayı eşitleme hususunda çalışması gerekir.

mutlu_50
Müsteşar
15 Şubat 2024 13:53

2008 sonrası memur olanlar (5510 sayılı kanuna tabi) lütfen e-devletten ne kadar prim yattığına baksınlar. Eğer memur iseniz priminizin asgari ücretten yattığını göreceksiniz. Bu ne demek yani emekli olunca en düşük emekli aylığı. Çok kötü.

Toplam 319 mesaj
«45678910111213141516

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi