Editörler : gubaz"eskiyara"

anther
Şef
20 Ağustos 2021 21:51

E devlette 5434 yazıyor.
anibal22, 2 yıl önce
Malesef 5510 a tabisiniz

Yıldız1616
Aday Memur
21 Ağustos 2021 00:07

.

muhcamci
Daire Başkanı
21 Ağustos 2021 01:30

Yedek subay, öğretmen asker, vekil öğretmen veya vekil imamlık var mıydı? Yada kısa süreliğine de olsa memuriyet.

anther, 2 yıl önce
E devlette 5434 yazıyor.

hannzoo
Yasaklı
21 Ağustos 2021 05:58

E devlette nerden baktınız?

anther, 2 yıl önce
E devlette 5434 yazıyor.

anther
Şef
21 Ağustos 2021 09:43

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi aramaya bunu yazın çıkıyor.

hannzoo, 2 yıl önce

E devlette nerden baktınız?

anther
Şef
21 Ağustos 2021 09:47

https://www.hizliresim.com/s9dg466

bakın bu benim hizmet dökümümden yaptığım alıntı.

muhcamci, 2 yıl önce

Yedek subay, öğretmen asker, vekil öğretmen veya vekil imamlık var mıydı? Yada kısa süreliğine de olsa memuriyet.

muhcamci
Daire Başkanı
21 Ağustos 2021 10:04

anther, 2 yıl önce

https://www.hizliresim.com/s9dg466

bakın bu benim hizmet dökümümden yaptığım alıntı.

anther
Şef
21 Ağustos 2021 10:41

hiçbiri yoktu hocam.

muhcamci, 2 yıl önce

yalnizzlink
Genel Müdür
21 Ağustos 2021 10:54

Şu an bana emeklilik için kesilen parayı peşin alma ihtimalim olsa düşünmeden alırım. özel hastanelerde muayene ücreti 250 tl yi geçmiş. basit bir rontgen en az 150 tl, kan tahlili vb. eklersen özle hastanedeki her muayene en az 500 TL ve üstü. O zaman sosyal güvence ne işe yarar ? Devlet hastanesinde hiç sosyal güvencesi olmayan bir kişi ücretsiz muayene olabiliyor. O kişinin muayene olmak için Sadece TC Kimlik Numarası olması yeterli. Yabancı uyruklu kişiler yabancı uyruklu kimlik kartları olması yeterli. Ben devlet memuruyum benim maaşımdan sosyal güvence için tonla para kesiliyor ama diğer kişilerle arada hiçbir fark yok. Diş tedavisi ise tam bir facia devlet sadece memurun 20 liralık rontgen ve 60 liralık muayene parasını karşılıyor. Özelde bir diş tedavisi minimum 2000 TL. Şu an benim dişimi tedavi ettirmem için özelde en az12 000 tl bulmam gerekiyor, devlet ise 6 aydır muayene için randevu alamadım diş hastanesinden. Ne zaman girsem tüm doktorların 15 günlük randevuları dolu, artık bıraktım. Gece 12, sabah 5 hep denedim ama tüm doktorlar ve tüm hastaneler dolu diş bölümünde.

Kısaca ben sosyal güvence ve emeklilik hakkı istemiyorum. benim maaşımdan kesilen tüm sosyal güvence paralarını bana versinler hiç sosyal güvencem olmasın. Çünkü bir işe yaramıyor.

muhcamci
Daire Başkanı
21 Ağustos 2021 12:03

İlginç bir durum ama ben baktım sizin emekli sandığı sicil no'da 2008 öncesi. Neyse siz eski memur görünüyorsunuz. https://forum.memurlar.net/konu/2324604/ Bu grubu sizin gibiler kurmuş. Onlar daha iyi bilir.

anther, 2 yıl önce

hiçbiri yoktu hocam.

istnbl-34
Aday Memur
21 Ağustos 2021 12:24

Umarım 5434 e tabi oĺup biz de 3600 ek göstergeden faydalanırız.

anther
Şef
21 Ağustos 2021 12:31

Ali Tezel açıklama yapmış hocam. Bizim maaş eski memurların maaşı gibi hesaplanacakmis. 5434'um yani.
muhcamci, 2 yıl önce

İlginç bir durum ama ben baktım sizin emekli sandığı sicil no'da 2008 öncesi. Neyse siz eski memur görünüyorsunuz. https://forum.memurlar.net/konu/2324604/ Bu grubu sizin gibiler kurmuş. Onlar daha iyi bilir.

muhcamci
Daire Başkanı
21 Ağustos 2021 13:26

Hocam Ali Tezel açıklama yaptığı zaman SGK öyle bir karar almış ama sonra başka bir karar ile önceki kararın tersine karar almış. Sizde başka durum var. Size 2008 öncesi emekli sicl no verilmiş. Siz bir şekilde Ekim 2008 öncesi memur olmuşsunuz, haberiniz yok. SGK hizmet dökümünüzde bu gözükür. SGK Tescil ve Hizmet Dökümü girdikten sonra 4C Tescil Bilgileri orada Memuriyete Giriş Tarihi diye tarih var. Orada siz Ekim 2008 öncesidir.

anther, 2 yıl önce
Ali Tezel açıklama yapmış hocam. Bizim maaş eski memurların maaşı gibi hesaplanacakmis. 5434'um yani.

anther
Şef
21 Ağustos 2021 13:30

Bilemiyorum hocam. 2007 milatmis galiba. 2008'de sözleşmeli olanlar da yeni memur statüsündeymiş. Ben bir şekilde yırttım veya büyük bir yanlışlık yapılmış. Umarim bana ağır bir hesap çıkarmazlar.
muhcamci, 2 yıl önce

Hocam Ali Tezel açıklama yaptığı zaman SGK öyle bir karar almış ama sonra başka bir karar ile önceki kararın tersine karar almış. Sizde başka durum var. Size 2008 öncesi emekli sicl no verilmiş. Siz bir şekilde Ekim 2008 öncesi memur olmuşsunuz, haberiniz yok. SGK hizmet dökümünüzde bu gözükür. SGK Tescil ve Hizmet Dökümü girdikten sonra 4C Tescil Bilgileri orada Memuriyete Giriş Tarihi diye tarih var. Orada siz Ekim 2008 öncesidir.

bume_rang
Aday Memur
21 Ağustos 2021 13:40

ek gösterge sorununun yalnızca belli unvanlarla sınırlı olmadığını, bütün kamu görevlilerini özellikle emekli aylıkları bakımından doğrudan ilgilendirdiğini ifade ediyoruz. Memur maaşlarının önemli bir kalemi olan ek gösterge hem görev ücretini hem de emekli maaşını önemli oranda belirlemektedir. Ek gösterge konusu her ne kadar 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte 15/10/2008 tarihinden sonra ilk defa memuriyete atanan kamu görevlileri açısından kısmen önemini yitirse de 5434 sayılı Kanuna tabi olan memurlar açısından oldukça önemlidir.

bume_rang
Aday Memur
21 Ağustos 2021 13:42

Sendikanın açıklamaları ; 3600 ek göstergeyle ilgili

Şüphesiz ki; 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1.Ekim.2008'den sonra kamu görevlisi olarak göreve başlayanların sosyal güvenlik hakları ve emeklilik noktasındaki maaş ve ikramiyeleriyle ilgili düzenlemeler farklılaştığından mevcut durumda 5510'a tabi kamu görevlilerinin emeklilik yönüyle 3600 ek göstergeden faydalanma imkanı bulunmamaktadır. Ancak bizim toplu sözleşme tekliflerimiz arasında sözleşmeli ile kadrolu, 5434 ile 5510'a tabi personel arasında, maaş miktarı ve sosyal güvenlik hakları noktasında ayrım yapılmasını engelleyici ve son verici hükümler bulunduğunu hatırlatırım.

Bizim teklifimiz bir bütün olarak ele alınmadığı sürece 3600 ek gösterge ya da genel olarak ek gösterge konusunda yapılacak her çalışma hem haksızlığa hem de yeni yasal düzenlemelere gerekçe oluşturacaktır. Bu yönüyle başta Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve nihayet Sosyal Güvenlik Kurumu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bizim baktığımız pencereden bakma gayretlerini ortaya koyarlarsa, ek göstergede memnuniyet artar, mağduriyet biter diyoruz.

tegmenmy
Daire Başkanı
22 Ağustos 2021 15:01

benim desteğim bundan sonra bu ayrımı kaldıracaklara ve bu ayrımı dile getireceklere ...

Yıldız1616
Aday Memur
22 Ağustos 2021 19:32

.

istnbl-34
Aday Memur
28 Ağustos 2021 10:01

Umarım bizde 5434 tabi olup 3600 ek göstergeden faydalanabiliriz

anibal22
Şef
28 Ağustos 2021 12:30

2008 oncedi sozlesmeli ogretmen olarak vaslayip 2011 de 632 sayili khk ile kadroya gecenler cok buyuk haksizliga ugramistir, eski gurisli olmalarina ragmen devlet eski guris tarihini memuriyetten saymayarak bu ogretmenleri 5510 a tabi kilmustir, halbu ki 632 sayili khk acikca gecmise donuk butun sosyal haklarin verilecegini belirtmesine ragmen...Memurlar net bu kadar aleni hsk gaspini mutlaka haber halune getirmelidir...Dilegim tum 5510 lularin tekrar 5434 un haklarina sahip olmasidir
Toplam 241 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi