Editörler : E.Kayı Han

Kemal BELİK
Aday Memur
11 Ocak 2025 01:47

merhaba adım Kemal Adanadan yazıyorum. tel. 0507 235 09 97, Bende adli bir soruşturmadan dolayı ihraç oldum. ihraçtan 8 ay sonra emekli oldum. iade edildim. ama Emniyet emekli olduğum gerekçesi ile b3ni göreve başlatmadı. bende dava açtım ankara 20 idare mahkemesi bana ret verdi. şimdi BİM e taşıdım. Bu arada iademe emniyet itiraz etti ve adana BİM iademi iptal etti ve BİM'in kararını Danıştaya taşıdım. Eger sizin karar çıkarsa paylaşırsanız sevinirim. sizinle aynı durumdayız.
Crabbb55, 5 ay önce

Göreve iadem sonrası emekliliği miden dolayı kurum göreve başlatmamıştı. Göreve başlayabilmek için açtığım davayı kazandım. Kurum 30 gün içinde başlatacak. Bu arada kurum kararı istinafa taşıdı. Hakkımızda hayırlısı inşallah

Crabbb55
Aday Memur
12 Ocak 2025 10:17

Merhaba, karıştırdınız sanırım daha danıştay aşamasına gelemedim.

xxastsubayxx, 4 ay önce

merhabalar siz danıştaydan dönme kararını aldınız diye hatırlıyorum. hangi daire ve ne kadar sürmüştü acaba davanız.

xxastsubayxx
Aday Memur
12 Ocak 2025 13:52

Galiba. k. bakmayın vaktinizi aldım ilginize teşekkür ederim

Crabbb55, 4 ay önce

Merhaba, karıştırdınız sanırım daha danıştay aşamasına gelemedim.

xxastsubayxx
Aday Memur
12 Ocak 2025 14:04

Merhabalar benimde ceza davam kesinleşmiş beraat. ilk derece mah. kararıyla göreve iade edildim statü düşürerek memur olarak başlattılar bu sürede idare itiraz etti bir üst mah. (bim) göreve iadeyi bozdu 2022 yazı danıştaya gittim bende itiraz için dosya hala esastan havale için beklemede. bu süre zarfında emekli oldum. göreve tekrar iade olduğum zamanda emekli olsanda göreve başlatıyorlardı fakat artık onuda mahkemeye taşıyorlar dediklerinize göre. göreve iade danıştaydan kesinleşmesini beklemeniz gerekecek öncelikle. öteki davanızın bir anlamı olmaz göreve iade davanızı kazanmadıkça. danıştay kararı ile dönenide duymadım bu zamana kadar. (bir ara verilen hakim ve savcılar için verilen kararlar dışında) bende danıştay kararı ile dönen varmı varsa nasıl bir oranda ve dava ne kdar sürüyor onu merak ediyor ve araştırıyorum.

Kemal BELİK, 4 ay önce
merhaba adım Kemal Adanadan yazıyorum. tel. 0507 235 09 97, Bende adli bir soruşturmadan dolayı ihraç oldum. ihraçtan 8 ay sonra emekli oldum. iade edildim. ama Emniyet emekli olduğum gerekçesi ile b3ni göreve başlatmadı. bende dava açtım ankara 20 idare mahkemesi bana ret verdi. şimdi BİM e taşıdım. Bu arada iademe emniyet itiraz etti ve adana BİM iademi iptal etti ve BİM'in kararını Danıştaya taşıdım. Eger sizin karar çıkarsa paylaşırsanız sevinirim. sizinle aynı durumdayız.

Gururu65
Genel Müdür
25 Ocak 2025 09:45

Şimdi arkadaşlar Hukuki ve idari olarak herkes değişik bir fikir ifade ettiğinden dolayı, bu konuya kimse kesim bir cevap veremeyecektir.Mesela ona bakarsanız bende açıktayken kendi istegimle emekli oldum,Özellikle hakim ve Savcıyla konuyu konuşurken tabiki dönebikirein dedi ama figer taraftamda bireri kendi isteginle emekli olduğundan dolayi donemezsin diyiyor ama artık bakalım. Zaten goreve iade kararı verilsede, yollara güllerde dokselerde birdaha donenin taaaaaaaaaaaa!!!

25 Ocak 2025 11:32

o farklılığın sebebi heryerde ama heryerde farklı kararlar çıkması. yani iki karar var iptal ve red ama tıpta tıp aynı olayda biri iptal edilirken diğeri red yiyor gerekçeler bambaşka oluyor hatta süreler bile değişiyor. hala burda hukuk anlatanlar oluyor yok agam o yok. kağıtta yazanı şurdaki bütün insanlar öğrendi ama yazan uygulanmıyor. uygulansa idi anayasa mahkemesi 2022 de yüzde 80 2023 de 24 de yüzde 77 hak ihlali kararı vermezdi adli idari farketmiyor. cinayet işleyen herifler kamera ile sabit olmasına rağmen takipsizlik alıyor ise sen kıytırık bir olaydan ihraca kadar gidiyorsan kimse hukuk demesin piyango oynuyoruz desin. sizi emekli oldunu diye iade etmeyen egm burda başka gönderide 3 kişiyi iade wttiğini okudum. o yüzden geçin hukuku 6 lıyı bilirseniz tamam. kendim için konuşmadım şurda aylardık okuduklarımdan emsallerden yola çıktım.
Gururu65, 4 ay önce

Şimdi arkadaşlar Hukuki ve idari olarak herkes değişik bir fikir ifade ettiğinden dolayı, bu konuya kimse kesim bir cevap veremeyecektir.Mesela ona bakarsanız bende açıktayken kendi istegimle emekli oldum,Özellikle hakim ve Savcıyla konuyu konuşurken tabiki dönebikirein dedi ama figer taraftamda bireri kendi isteginle emekli olduğundan dolayi donemezsin diyiyor ama artık bakalım. Zaten goreve iade kararı verilsede, yollara güllerde dokselerde birdaha donenin taaaaaaaaaaaa!!!

cehenemde_55
Aday Memur
29 Ocak 2025 22:09

Hayırlı akşamalr ay başında emeklilik için dilekçe verdim e devletten emekli olduğumu gördüm fakat hazırlanan hesaplama mektubunda ikramiyem sıfır gözüküyor hizmet birleştirmem yok 99 başlangıç EYT liyim ihraç olduğum için ikramiye ödemeyecekler mi?

Crabbb55
Aday Memur
01 Şubat 2025 00:12

Merhaba, eğer çalışırken yada açıktayken emekli olduysanız genelde mahkemeler kendi rızan ile emekliliği istediniz diye Red veriyor. Ama ihraç olup emeklilik hakkınızı zoraki kullandığınızdan dolayı iade kararı veriyor.

Gururu65, 4 ay önce

Kemal BELİK
Aday Memur
01 Şubat 2025 04:06

Ben aynı şekilde ihraç olduktan 8 ay sonra kendi isteğimle emekli oldum. iade edildim lakin egm fiili ve hukuki imkansızlıktan dolayı başlatmadı. Dava açtım ilk derece mahkemesi egm haklı dedi ve beni reddetti. Şimdi Bime gittim. Dilerim lehime karar çıkar inşallah bekliyorum.

Kemal BELİK
Aday Memur
09 Şubat 2025 00:24

Merhaba ben bu 16.02.2018 tarihli Devlet Personel Başkanlığı'nın görüş yazısını bulamadım Eğer sizde var ise sevinirim atarsınız İsmim Kemal, 05072350997 nunaram.
Radikal_34, 5 ay önce

Emekli olduktan sonra geri dönüş yok diyerek dayanaksız paylaşımlar yapmayın. Mahkeme kararı ile göreve iade kararı verilmiş ise göreve başlayabilirsiniz. Bu konuda Devlet Personel Başkanlığının 16.02.2018 tarihli emsal olabilecek görüş yazısı var. Emekli olduktan sonra göreve başlama sadece açıktan atama yoluyla atanmaya engel. Ancak Mahkeme kararıyla göreve iade, memurun hiç işten çıkarılmamış gibi işlem tesis edilmesini gerektiren bir durumdur. DPB da yazısında bundan bahseder.

batmis
Aday Memur
15 Nisan 2025 22:50

İyi akşamlar disiplin sucu nedeniyle meslekten çıkarıdm. İhraç sonrası ekonomik zorluklar sebebiyle emekli oldum. Açmış olduğum idari davayı kazandım ancak EGM emekli olduğum için tekrar göreve 5335 sayılı kanun madde 30 bahane ederek göreve iade etmedi bunu için dava mı açmam gerekiyor birde ihraç ve iade arası geçen sürede ki özlük haklarımı almam için bir şey yapmam gerekiyor mu yoksa kendileri mahkeme kararına göre ödüyorlar mı vereceğiniz cevaplar için teşşekür ederim

Crabbb55
Aday Memur
16 Nisan 2025 00:49

Merhaba, ihraç sonrası emekli olduktan sonra iade davasını kazandıysanız göreve başlatmıyorlar. Kuruma bir dilekçe yazın göreve başlatılmanız ile ilgili onlarda size uygun değil diyecekler. Mahkeme kararınızı olduğu tarihe kadar özlük haklarınızı verecekler ve statünüzün emekliliğe çevrildiğini söyleyecekler. Sizde göreve başlartılmadığınız için dava açacaksınız. Bende aynı durumdayımdım. İhraç sonrası emekli oldum.göeve iadeyi kazandım başlatmadılar.dava açtım şuan çalışıyorum. Buradaki ayrıntı hakkınızda çalışırken kurum tarafından bir işlem yürütülürken emeklilik dilekçesi verdiyseniz ve sonrasında ihraç olduysanız göreve başlamanız imkansız neredeyse. İhraç sonrası emeklilik başvurusunda bulunduysanız dönersiniz.

batmis, 4 hafta önce

İyi akşamlar disiplin sucu nedeniyle meslekten çıkarıdm. İhraç sonrası ekonomik zorluklar sebebiyle emekli oldum. Açmış olduğum idari davayı kazandım ancak EGM emekli olduğum için tekrar göreve 5335 sayılı kanun madde 30 bahane ederek göreve iade etmedi bunu için dava mı açmam gerekiyor birde ihraç ve iade arası geçen sürede ki özlük haklarımı almam için bir şey yapmam gerekiyor mu yoksa kendileri mahkeme kararına göre ödüyorlar mı vereceğiniz cevaplar için teşşekür ederim

Kemal BELİK
Aday Memur
16 Nisan 2025 00:58

merhaba adım Kemal adanadan yazıyorum bende aynı batmis'in durumundayım, Adli bir konudan dolayı ihraç edilmiştim. sonra idari davayı kazandım. ancak idari dava devam ederken yani ihraç durumda iken emekli olduğumdan dolayı başlatmadıkları için açtığım davayı ve istinafı kaybettim. Aynı sizin gibi bende ihraçtan 8 ay sonra emekli olmuştum. sizi nasıl başlattılar benimle irtibata geçerseniz çok sevinirim. Tel. 0507 235 0997
Crabbb55, 4 hafta önce

Merhaba, ihraç sonrası emekli olduktan sonra iade davasını kazandıysanız göreve başlatmıyorlar. Kuruma bir dilekçe yazın göreve başlatılmanız ile ilgili onlarda size uygun değil diyecekler. Mahkeme kararınızı olduğu tarihe kadar özlük haklarınızı verecekler ve statünüzün emekliliğe çevrildiğini söyleyecekler. Sizde göreve başlartılmadığınız için dava açacaksınız. Bende aynı durumdayımdım. İhraç sonrası emekli oldum.göeve iadeyi kazandım başlatmadılar.dava açtım şuan çalışıyorum. Buradaki ayrıntı hakkınızda çalışırken kurum tarafından bir işlem yürütülürken emeklilik dilekçesi verdiyseniz ve sonrasında ihraç olduysanız göreve başlamanız imkansız neredeyse. İhraç sonrası emeklilik başvurusunda bulunduysanız dönersiniz.

batmis
Aday Memur
16 Nisan 2025 06:11

Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim ben önce iptal davası açmıştım dilekçeyi egm ye mi ihraç olduğum yere mi vereceğim. Davam danıştay bozdu bim aynı yönde karar verdi egm tekrar itiraz etti bu itirazı beklemem mi gerekiyor yoksa egm ye direkt iade davası açabilir miyim ihraçtan iki yıl sonra emekli oldum

Crabbb55, 4 hafta önce

batmis
Aday Memur
16 Nisan 2025 06:14

Kusura bakmayın biraz fazla soruyorum ama özlük haklarını danıştay itirazı tamamlanıp kesin kararı bekliyorlar ödemek için

batmis, 4 hafta önce

Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim ben önce iptal davası açmıştım dilekçeyi egm ye mi ihraç olduğum yere mi vereceğim. Davam danıştay bozdu bim aynı yönde karar verdi egm tekrar itiraz etti bu itirazı beklemem mi gerekiyor yoksa egm ye direkt iade davası açabilir miyim ihraçtan iki yıl sonra emekli oldum

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi