Editörler : E.Kayı Han
29 Ağustos 2021 15:13

Meslekten çıkarılan memur emekli olur ise idari davayı kazanırsa tekrar mesleğe dönebilir mi

Polis memuru olarak görev yaparken bir soruşturma sonucu ihraç oldumidare mahkemesinde davam devam ediyor emekliliğimi hak ettim emekli olsam idare mahkemesi cezamı iptal ederse tekrar mesleğe dönebilirmiyim yoksa sadece geriye dönük haklarımı mı alabilirim malum 3600 ek göstergeolayı için vereceğiniz cevap için şimdiden çok teşekkür ederim

Crabbb55
Aday Memur
29 Ağustos 2021 19:03

Ben de aynı soruyu düşünüyordum. Cevabı merak ediyorum.

hydrmrtyldz
Aday Memur
01 Eylül 2021 01:34

bunun net bir cevabı olmayacaktır. ihtimalller üzerine cevap verilebilir ki bu da sağlıklı sonuç vermez. somut olaya göre değişecektir. ancak fikir vermesi açısından; kendi isteğiniz üzerine emekli olursanız bunu geri dönüşü pek mümkün olmayabilir.( ancak emekli olduktan sonra tekrar meslekte çalışmanın şartlarını taşımanız durumunda yapacağınız müracaat üzerine kurumunuz dmk 93. madde ve 5434 sayılı kanun 92. madde hükümlerine göre tekrar mesleğe kabul edebilir) ancak idarenin resen emekliye sevk etmesi durumunda daha farklı sonuçları olabilir.( danıştay 5.daire Esas : 2017/15110Karar : 2020/2945 okumanızı öneririm)

Crabbb55
Aday Memur
02 Eylül 2021 20:05

Bugün avukatımla görüştüm. Emekliye ayrıldıktan sonra göreve iade olup mesleğe başlayabileceğimi söyledi.

rdemir126.rd
Genel Müdür
02 Eylül 2021 20:06

Tabi ki mesleğe geri dönemezsin. Çünkü ihraç ayrı bir işlem, emekliliğe ayrılma ayrı bir işlem. İhraç iptal olursa mesleğe geri dönmen için E. T. K ilgili maddesi gereği 3 yıl içinde müracaat etmen ve atamaya yetkili amirin bu isteği uygun görmesi gerekir. İhraç iptal olduğu takdirde emekli olduğun tarih aralığındaki hakları alırsın.

rdemir126.rd
Genel Müdür
02 Eylül 2021 20:10

Sallamış uydurmuş. Mesleğe dönebşlmen için belli başlı şartlar var. Mesleğe dönebşlmen için Emniyet teşkilatı kanununda 3 yıl içinde müracaat etmen ve atamaya yetkili amirin bu isteği uygun görmesi gerekir. Tabi bu arada ayrıca sağlık kurulu raporu alman gerekecek. 657 sayılı kanundaki 98. Madde seni bağlamıyor. O madde istifa ile alakalı. Sen ise emeklilikten bahsediyorsun. Ayrıca mahkeme ihracı iptal bile etse emniyete istinaf ve devamında danıştay a gidiyor. Kesin karar çıkmadan başlatma yapmıyor

Crabbb55, 3 yıl önce

Bugün avukatımla görüştüm. Emekliye ayrıldıktan sonra göreve iade olup mesleğe başlayabileceğimi söyledi.

Crabbb55
Aday Memur
03 Eylül 2021 15:15

TSK da görevli bir arkadaşım ihraç edildikten malülen emeklilik başvurusunda bulunup kabul edilmiş ve maaş almaya başlamış. Bu arada göreve iade kararı çıkmış. Malülen emekliliği iptal olup göreve başlamış. Emsal kararı bana gönderecek ona göre bende başvuruda bulunacağım.

Aslan245
Aday Memur
03 Kasım 2024 21:08

kararı aldınız mı
Crabbb55, 3 yıl önce

TSK da görevli bir arkadaşım ihraç edildikten malülen emeklilik başvurusunda bulunup kabul edilmiş ve maaş almaya başlamış. Bu arada göreve iade kararı çıkmış. Malülen emekliliği iptal olup göreve başlamış. Emsal kararı bana gönderecek ona göre bende başvuruda bulunacağım.

asi_sevecen06
Aday Memur
04 Kasım 2024 20:17

Kurum TSK geçen aylarda adlı idari şb ile görüştüm vatandaş emekli olsada emekli sandığı SGK farketmet mahkemeden iade kararı cıltığında höreve başlatıp emeklililiği iptal ediyorlarmış, alınan emekli maaşları faizsiz SGK ya ödeniyor

kemal20066
Aday Memur
05 Kasım 2024 13:40

KHK ile ihraç edilirseniz. KHK kanununda madde var hemen göreve dönersiniz. Eğer başka türlü (disiplin kurulu gibi) ihraç olursanız. Kurumun insiyatifinde. İster başlatır. isterse iyi günler der geçer.

Zeytun31
Şef
06 Kasım 2024 08:53

Güzel fikir bende topun agzindayım. ihraç olursam birkaç ay psikiyatride yatarım maaş almaya başlarım
Crabbb55, 3 yıl önce

Aslanbey1453
Müsteşar Yardımcısı
08 Kasım 2024 02:49

BİM KARARI ile geri döndüm. Eylül'de Hem Emekli hem memur maaşı aldım. Ekim'de ödenmeyen paraları ve SGK ödemeleri yapıldı. Emekli ikramiyesi geri iade ettim. Fazla mesai ve Terör Operasyon paraları ve Açıktaki paraların faizleri için dilekçe hazırlıyorum. Avukatım yok.
asi_sevecen06, 1 ay önce

Kurum TSK geçen aylarda adlı idari şb ile görüştüm vatandaş emekli olsada emekli sandığı SGK farketmet mahkemeden iade kararı cıltığında höreve başlatıp emeklililiği iptal ediyorlarmış, alınan emekli maaşları faizsiz SGK ya ödeniyor

Crabbb55
Aday Memur
09 Kasım 2024 23:22

Merhaba ben de aynı durumdayım emeklilikten dolayı göreve başlamadılar dava açtım.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi