Editörler : E.Kayı Han

ayez
Aday Memur
14 Eylül 2021 20:10

Tmm arkadaşta hagb almak demek ceza almak demek değilki.emniyet neye göre dmk ye göre işlem tesis edecek.Adliden ceza almıyorsun hagb alıyorsun

nasibimbir
Kapalı
14 Eylül 2021 20:17

Eğer adli bir olaya istinaden kademe ilerlemesi durdurma cezası alındı ise adliden hagb alsanızda tekrardan işlem tesis edemez zaten kurum, tesis etmeye kalkarsa bile mahkeme bozacaktır kararı, benim anlatmak istediğim idari olarak ihraç harici bir ceza alınıp adli yönden memuriyete etki eden bir ceza almanız durumunda memur olma şartını kaybetmiş olacağınız için resen memuriyetten ilişiğiniz kesilecektir,

04 Ekim 2021 23:34

idare ceza davasındaki hagb kararına atfen ihraç edebilir mi, soruşturma tamamen ceza davası bulgularına atfediliyorsa,
Turhan06, 4 yıl önce
Bu arada olayın sahibi ben değilim :) Özetle HAGB ye dayanarak ihraç edemez; sen mahkemeden HAGB aldın suçlusun bu sebeple DMK 98. Madde b bendine göre seni ihraç ediyorum diyemez. Ortada bir hukuki sonuç doğuracak mahkumiyet yok ancak idari soruşturmaya dayanarak DMK 125. Madde e bendi g fıkrasına göre idare ihraç işlemi gerçekleştirebilir. Aynı fikirdeyiz.

Turhan06
Daire Başkanı
04 Ekim 2021 23:38

İfade ettiğim gibi salt HAGB kararına dayanarak ya da ceza dava dosyasındaki bilgi ve bulgulara, delillere dayanarak ihraç edemez. İdari anlamda yeniden soruşturma ve kovuşturma yapılması gerekir.
NeyapalımHayırlısı, 4 yıl önce
idare ceza davasındaki hagb kararına atfen ihraç edebilir mi, soruşturma tamamen ceza davası bulgularına atfediliyorsa,

Anyelaaley
Aday Memur
31 Temmuz 2023 23:06

Yazsa bile hagb olduğu için engel değil TCK 53 dediler bana
nasibimbir, 5 yıl önce

Hagb aldiginiz mahkeme kararinda tck 53 hukumleri uygulanmasi yaziyor mu

cglgreen
Aday Memur
22 Ağustos 2024 18:39

Merhaba, ben hagb aldım. Basit tehditten ve fotoğraf ihlalinden kvkk?dan hagb aldım. (1yıl 8ay)

Özel okulda çalışıyorum. Güvenlik soruşturması yapılacak. Sizce olumsuz gelir mi?

Turhan06, 4 yıl önce
Disiplin soruşturması neticesinde yapılacak yeniden değerlendirme sonucunda DMK'nın 125. Maddesinin e bendi g fıkrasına göre ihraç edilebilir. Bu idari bir konu; ancak Adli olarak hakkında kesinleşmiş hüküm olmayan HAGB kararı gerekçe gösterilerek ihraç edilemez. TCK 53 de olsa ihraç edilemez. Bu konuda pek çok AYM kararı mevcut.
25 Ağustos 2024 11:53

Fotoğraf ihlali derken?

Ysf555
Aday Memur
01 Eylül 2024 14:56

Hagb bir hüküm ifade etmediği için memurluğa en gel değildir fakat işlediğiniz suç dmk aykırı bir suç olmayacak ayrıca hagb kendine özgü arşivde kaydedilir adli sicilde çıkmaz eğer 5 yıl içerisinde herhangi bir suça karışmazsanız hüküm açıklanmaz bu suçu hiç işlememiş sayılırsınız bu nedenle zaten memurlağa engel değildir bilgi almak isteyen özelden yazabilir

Anyelaaley
Aday Memur
05 Şubat 2026 23:12

yazarmısın
Ysf555, 2 yıl önce

Hagb bir hüküm ifade etmediği için memurluğa en gel değildir fakat işlediğiniz suç dmk aykırı bir suç olmayacak ayrıca hagb kendine özgü arşivde kaydedilir adli sicilde çıkmaz eğer 5 yıl içerisinde herhangi bir suça karışmazsanız hüküm açıklanmaz bu suçu hiç işlememiş sayılırsınız bu nedenle zaten memurlağa engel değildir bilgi almak isteyen özelden yazabilir

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi