Editörler : F16 Gökçen
06 Eylül 2021 00:28   

Aşı kartı ve PCR dayatması

Arkadaşlar malumunuz yayınlanan genelge ile kurumlarda aşı kartı ve PCR dayatması zorunluluğu geldi. Şahsen aşı olanlara saygı duyuyorum ancak bu pandemi saçmalığına inanmıyor ve ilk günden beri hiçbir zaman PCR testi olmadım ve aşı da yaptırmadım. Açıkçası yaptırmak niyetim de yok çünkü çok saçma geliyor. Aşı olanlar zaten kendisini korumuş oluyor ve onların da halen bulaştırma riski var asla aşı olmayı düşünmüyorum hele ki PCR testi yaptirma niyetim hiç yok. Kurumlara girişte büyük problem yaşayacağız bu zorunluluk karşısında kanuni haklarımız nedir ? İdare mahkemesine dava açma şansımız varmı bu konuda benim gibi problem yaşayan arkadaşlar toplanın lütfen yardımcı olalım birbirimize. Şunu da unutmayın gün gelecek asi olmamış ve hiç PCR testi yaptırmamış kişiler el üstünde tutulacaktır. Bunu asla unutmayın.

06 Eylül 2021 01:49

fv25980
Kapalı
Bilim artık göreceli bir kavram, kişiye ve zamana göre farklılık gösteriyor. Günde 2 defa PCR testi yaptıran bir kişinin bir testi pozitif, diğeri negatif çıkabiliyor. Bu durumda hangisi geçerli acaba? Ayrıca bu testte ki, referans aralıklarıyla oynanılarak, istenilen sonuç elde edilebilir. Aşısız Sayılanlar: Hiç aşılanmamış, tek doz sinovac, çift doz sinovac, tek doz biontech, aşı yapıldıktan sonra ilk 14 gün, tam aşılı olsa bile 6 ay sonra, her yeni doz çıktığında herkes aşısız.
06 Eylül 2021 01:54

fv25980
Kapalı
Küresel gizli güçler, ülkeleri bilim ile kandırmak için kendi adamlarını yerleştirdikleri DSÖ gibi Uluslararası Sağlık ve Bilim Kuruluşlarını, "İnsanlığa Faydalı Kuruluşlar" gibi gösterdiler. Ülkeler bu aldatmacaya kanarak, bu kuruluşlara üye olmak ve anlaşma yapmak için sıraya girdiler. Bilim, küresel gizli güçlerin tekelinde olup ellerinde esir tutuluyor. Esir tutulan bilim, özgürlüğüne kavuşuncaya kadar hiçbir fayda veremez, aksine telafisi mümkün olmayacak zararlar verir. Devletimizin ve milletimizin geleceği için, DSÖ gibi uluslararası sağlık ve bilim kuruluşlarıyla olan anlaşmaların tümü acilen iptal edilmeli, teknoloji, su ve gıda alanında kendi kendine yeten bir ülke haline gelmemiz için gerekli tedbirler acilen alınmalıdır. Vatanına canıyla ve kanıyla bağlı olan birisi olarak bunu söylüyorum.
21 Kasım 2021 14:51

sasibakkal
Memur

Aşı karşıtlarının toplumsal alanlara girmesi yasaklansın Ayrıca hastalandıklarında tüm sağlık giderleri sigorta kapsamı dışında bırakılıp kendilerinden veya birinci derece yakınlarından alınsın. Başkalarına hastalık bulaştırıp ölmelerine ya da hayat boyu acı çekmelerine neden olanlar, cinayetten veya cinayete teşebbüsten yargılansınlar...

22 Kasım 2021 13:39

mehçob
Genel Müdür

Aşı karşıtlarının toplumsal alanlara girmesi yasaklansın Ayrıca hastalandıklarında tüm sağlık giderleri sigorta kapsamı dışında bırakılıp kendilerinden veya birinci derece yakınlarından alınsın. Başkalarına hastalık bulaştırıp ölmelerine ya da hayat boyu acı çekmelerine neden olanlar, cinayetten veya cinayete teşebbüsten yargılansınlar...

sasibakkal, 1 yıl önce - Alıntıya git

Aşı olmayan insanların bu şekilde cezalara maruz bırakılmasının isteniyor olması, doğrusu hastalıklı bir ruh hali barındırıldığını düşündürüyor.

Aşı, hastalığı yok etmez, bulaş ihtimalini ortadan kaldırmaz. Belki, sadece eğer doğru bir aşılama metoduysa geçirilen hastalığın hafif seyredilmesini sağlayabilir. Bu, bilim insanlarının aşı ile ilgili tanımları çerçevesinde söylenebilecek cümlelerdir.

Eğer bilmeden bunlar yazıldıysa cümlelerin üste alınacak bir tarafı yoktur. İnsan bilmeyebilir ama öğrenebilir.

Dolayısıyla; hasta ama aşılı kişi bir topluma girdiğinde, hasta olmayan ama aşısız olan birine hastalık bulaştırabilir.

Bu anlayışa göre tüm suç hasta olmayıp aşısız olan insana ait.

Doğrusu benzer bir bakış muhtemelen nazi almanyasında veya sırf siyahi olduğu için beyaz insan tarafından köleliğe zorlanan avrupada ya da bir filistinliye zulmeden azılı siyonist israil uyruklu bir zararlıda olabilirdi.

25 Kasım 2021 01:30

hllyksl
Aday Memur
Aşı olmak istemeyebilir bir insan, ben de olmadım, bir kere hasta oldum atlattım. Ama özellikle sosyal medyada aşı karşıtı temeli, mesnedi, dayanağı, kanıtı olmayan kulaktan dolma ve uydurma iddiaları kesin gerçeklermiş gibi paylaşanlar hakkında kesinlikle halk sağlığına tehdit oluşturma suçundan ağır cezalar verilmelidir. Bunlar insanlarda korku ve panik oluşturarak insanları koronavirüse karşı korunmaktan vazgeçiriyorlar, bu insanlardan hastalık nedeniyle ölenlerin katili bu şuursuz provakatörler. Keşke bunların takibatı yapılsa da hesap sorulsa 2 hafta önce 32 yaşındaki iş arkadaşım covid olduktan sonra yaklaşık 1 aylık bir yoğun bakım sürecinden sonra vefat etti, yeni doğan çocuğu öksüz hanımı genç yaşında dul kaldı. Çocuğu olsun diye uğraşırken aşı kısırlık yapacak! diye hiçbir delili kanıtı olmayan bir söylenti çıkaran hem zırcahil olup hem de uzmanlığı olmayan konularda ahkam kesen ukala ahlaksız ve karaktersiz mahluklar yüzünden aşıdan korkup olmadı. Bugün o çocuğun katili bu ahlaksızlar, babasız kalan çocuğun vebali de hocasız kalan genç kızın vebali de bu aşağılık insanların üstüne. Kendi kafanızda istediğiniz şizofrenik ve kara cahil düşüncelere sahip olabilirsiniz ama bunu bütün toplumun sağlığını etkileyecek şekilde delil ve ispatı olmayan şeyleri kamuoyunda panik yaratacak şekilde yayamazsınız. Bunun terörden farkı yok. Adamlar kafayı yemiş ulan hadi elin yabancısı sana zarar vermek istiyor, kendi devletin bakanlığın doktorların seni öldürmek mi istiyor bunu yapmak istese aşıya mı muhtaç, her gün tonlarca ilaç yutuyorsun içinde ne olduğunu nereden biliyorsun devlet istese oradan da dayar istediği zehri, gider şebeke sularına karıştırır yine haberin olmadan istediğini yapar. Bu kadar ahmaklık olmaz. Aşı olmak istemeyebilir bir insan ona da lafım yok ama toplum üzerindeki sorumluluğunu bilmek zorundadır, aşı olsun olmasın herkes kendine dikkat etmek zorundadır. Hastalığa inanamıyorum diyenleri derdest edip hastanelerde covidlilerin tutulduğu bölümlerde maskesiz çalıştıracaksın hastalık Japonca da defol evine deyip karantinaya alacaksın ne halt ederse etsin ne de olsa hastalık yok! Cahillik bir yere kadar insanın kendini ilgilendirir ama toplumu etkilemeye başlarsa orada dur demek devletin görevi, devlet yine de hoşgörülü ama kötülüğe bu kadar hoş görü masum insanlara zulümdür.
27 Kasım 2021 01:19

birhatayaptım
Aday Memur

sasibakkal, 1 yıl önce - Alıntıya git

evet katılıyorum. teklifinizi hayatın her alanında gerçekleştirmeliyiz. trafik kazası sonucu eğer ölüm varsa şoförün bir ayağı kesilsin, alkollüyken ölüm varsa 2 ayağı ve 2 kolu kesilsin. ayrıca cerrahi işlemlerin de parasını yine kendisi ödesin. ayrıca trafiğe çıkıp başkalarının hayatını tehlikeye attığı içinde hem devlete hem çarptığı kişiye yüksek tazminat ödesin. sen ne hakla kaza yapma olasılığı varken araç sürer trafiğe çıkarsın desin devlet.

30 Kasım 2021 16:19

liebestraum
Şube Müdürü

"Aşı olanlara saygı duyuyorum" ne demek ya? Güler misin ağlar mısın...

09 Aralık 2021 10:15

sasibakkal
Memur

Aşı olmayanları kamusal alana sokmayın, hastalandıklarında tüm sağlık masraflarını onlara ödetin, başkalarına hastalık bulaştırırlarsa cinayetten veya cinayete teşebbüs etmekten dava açın...

29 Aralık 2021 16:30

liebestraum
Şube Müdürü

Editörden rica ediyorum; aşı karşıtı, komplo teorisyenlerinin bilimsel gerçeklikten uzak, toplum sağlığını tehdit eden deli saçması propagandalarına burada yer vermeyin. Tek "bilgi kaynakları" olan sosyal medyada diledikleri gibi at koşturuyorlar zaten, burada kara propaganda yapmalarına ve hakaret etmelerine izin verilmemeli. Bunlara ait mesajlar ya da bu başlık 24 saat içinde silinmezse CİMER'e bildirimde bulunacağımı bilgilerinize saygılarımla sunarım.

03 Ocak 2022 15:38

mehçob
Genel Müdür

Covid virüsünün, aşı yaptırmayan insanlardan dolayı yayılımını devam ettirdiğini sanarak yaşayan insan ve insanlaradır sözüm.

Aşının, virüsü ortadan kaldırmayıp; insanların hastalığı kendi halinde hafif semptomlarla atlatmasını sağladığı belirtiliyorken,

Aşının, hastalanmayı, virüs kapmayı engellemediği belirtiliyorken,

Aşının, virüsün yayılmasını ve insandan insana bulaşmasını da engellemediği belirtiliyorken,

4 tane aşısını tamamlamış olunmasına rağmen bulaşın hız kesmeden seyrettiği tablo ülkemiz ve ve tüm dünya verilerine göre ortadayken,

Hangi vasıfla, hangi amaçla, hangi veriyle, hangi cesaretle insanları bu şekilde cezalandırabilmeyi düşünebiliyorsunuz ?

Sadece gülüyorum. Bu komik zihniyete sadece gülüyorum. Bu normal bir insan zihniyeti olamaz. Geri dönün ve Aşı olmamış insanları bu şekilde sınıflamaktan vazgeçin. Zira, zihninizde geçen anormal düşünceler bu zihniyetin ne derece tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor.

Artık anlayın. Elinizde DSÖ tarafından kaynaklanan hangi veri varsa o veriye rağmen inandığınız aşılar hiç bir işe yaramıyor.

Faripiravir... Hidrosiklorokin.. Bu ilaçlar da ilk etapta denendi. Önce hidrosiklorokin kullanımı durduruldu ve yakın bir zamanda Bilim kurulu üyelerinden bir tanesi Favipiravirin etksisiz olduğunu açıkladı !

Soru: Etkisiz olduğu açıklanan favipiravir ve hidrosiklorokin ilaçlarını, günde 16-20 adet olarak alınan bu ilaçlardan dolayı yaşamını yitiren insanlar oldu mu ? Bunu düşünecek misiniz ? Yoksa insanların deve kuşu gibi kafalarını kuma gömerek hareket etmesini mi beklemeye devam edeceksiniz ? Bir çok insan hastaneye covid teşhisi ile yatarken ölümü kalp krizi nedeniyle oldu. Bunun üzerinde durmayacak mısınız ?

Neyse herkes bildiği gibi devam etsin. Aşı sevdalısı insanlar.

Oysa ki bir çok hekim, bu rahatsızlığın bir tür grip olduğunu, gribin ise sabit bir aşısının olamayacağını söylüyorlardı. Ancak onlar da rahatça konuşamaz hale geldiler.

Kimse aşı olmak zorunda değil. İstiyorsa olur, istemiyorsa olamaz. Burası muz cumhuriyeti değil. Kafanıza göre insanları yargılıyor onlar üzerinde hastalıklı düşüncelerle cezalar kesiyorsunuz.

Ben Türkiye Cumhuriyetinin 7 göbeği Türk olan vatandaşıyım. ,

Sen kim oluyorsun ?

Toplam 10 mesaj