Editörler : cihan27E.Kayı Han


Kapalı
15 Eylül 2021 10:27

Memuriyet Dışındaki Hizmetlerin Değerlendirilmesi - GİH AYRIMCILIĞI

https://www.memurlar.net/haber/11058/memuriyet-disindaki-hizmetlerin-degerlendirilmesi.html

-Linkte geçen habere istinaden kamu öncesi özel sektörde geçen sürelerin KHA na saydırılması hususunda; Diğer Hizmet Sınıfları haklardan yararlanmakta iken GİH Anayasada ki eşitlik ilkesine aykırı olarak Allahlı Allahsızların eliyle senelerdir yararlandırılmamaktadır. Bu konuyla ilgili bir gelişme mevcut mudur ?

-Farklı kurumlarda 1-2-3 derece atamalarında farklı uygulama olarak örneğin üniversite veya emniyette istinalar ile yararlandırılmakta iken tasarruf tedbirleri genelgesi öncesi sgk vb. kurumlarda yararlandırılmamıştır. Bu hak kaybı değil midir ?

saygılarımla.


karaca1671
Memur
17 Eylül 2021 21:29

maalesef bu konuda bir gelişme yok. Toplu görüşme maddelerinde de talep olarak yer aldı ancak imzalanan toplu sözleşme maddelerinde böyle bir hüküm bulunmamaktadır. Genel idare hizmetleri sınıfı kamunun yetim evladıdır. Diğer sınıflarda özel sektörde geçen süreler bile kazanılmış hak aylığında sayılırken, GİH de kamuda geçen işçilik süreleri bile sayılmamaktadır. Bu konunun en başta Memurlar Net editörleri tarafından gündeme getirilmesi, böyle bir sıkıntının varlığı açısından günden oluşturur.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi