Editörler : crops35
16 Eylül 2021 09:47

Üniversiteli İşçiler Temizliğe verileceksiniz tehditlerinden bıktı !!!

Ben ve ben gibi arkadaşlar eminim ki vardır. Khk ile temizlik kadrosundan girişim yapıldı hala temizlik kadrosunda görünmektedir. Talep etmeme rağmen meslek kodum değiştirilmedi veri giriş işleri yapmaktayım girdiğimden beri ama her an diken üzerindeyim yerimden kaydırılıp istemediğimiz işe verilebilirsiniz diye mobbingler alıyorum. Bu yollardan geçip çözüm bulan kazanan arkadaşlar varsaniz destekleriniz bekliyoruz. Tüm kamu personeline hitap eden bu sayfalar ne yazık ki bizlerin yanında durmamakta kendilerinden durumumuzu gündeme getirmelerini rica ediyoruz. Arkadaşlar hep birlikte ses getirebiliriz unutmayalım.

Bu sıkıntılı durumumdan geçen çözüm bulan arkadaşlar yorumlarınızı çözüm yolunuzu paylaşmanızı sizlerden rica eder herkese teşekkür ederim.

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
16 Eylül 2021 10:42

kesinlikle haklısınız.... herkesin yaptığı işe uygun meslek kodu girilsin........

büro çalışanı ise büro meslek kodu girilsin...

celil4343
Şube Müdürü
16 Eylül 2021 10:46

Hocam önce khk da değişime yada madde eklenmesi gibi düzenleme yapılmasına gidilmesi gerekmezmi. Çünkü yasa gelsin yaparız gibi laflar duyuyorum.

Nevzat CANBAY, 2 yıl önce

kesinlikle haklısınız.... herkesin yaptığı işe uygun meslek kodu girilsin........

büro çalışanı ise büro meslek kodu girilsin...

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
16 Eylül 2021 11:07

yok hocam yok. hiç yasaya filan gerek yok. kurumların kendi insiyatifinde.

kurumlar gerçekci bir şekilde çalışanlarının meslek kodunu güncelleyebiliyor..

yasa filan hikaye , oyalama taktiği

celil4343, 2 yıl önce

Hocam önce khk da değişime yada madde eklenmesi gibi düzenleme yapılmasına gidilmesi gerekmezmi. Çünkü yasa gelsin yaparız gibi laflar duyuyorum.

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
16 Eylül 2021 11:09

bu arada forum hayırlı olsun tebrik ederim.

mrmy
Memur
16 Eylül 2021 11:42

Herkes bir şey diyor kimse net bir şey söylemiyor bu yollardan geçip sonuç alanlar var onlarda bilgi paylaşmıyor burası veya orasi bilgi paylaşımı destek için var yardımlaşma varken ayrı ayrı hareket etmek bize fayda sağlayacağını düşünmüyorm

16 Eylül 2021 11:59

Bu iş için yasal bir düzenleme yapılmazsa amirin 2 dudağı arasındasınız.Yapacak bir şey yok maalesef...

mrmy, 2 yıl önce

Herkes bir şey diyor kimse net bir şey söylemiyor bu yollardan geçip sonuç alanlar var onlarda bilgi paylaşmıyor burası veya orasi bilgi paylaşımı destek için var yardımlaşma varken ayrı ayrı hareket etmek bize fayda sağlayacağını düşünmüyorm

mrmy
Memur
17 Eylül 2021 10:06

Bir şeyler yapılsın gündemde kalma çabamız umutsuz olmayalım en azından.Allah'ın dediği olur.

17 Eylül 2021 14:27

Hangi kurumdasınız ? Sağlık bakanlığı için böyle bir durum yok. Madde 29-d net ve açıklayıcı bir şekilde 1 yıl vasıflı bir işte çalışanı bir daha vasıfsız işe veremezsiniz maddesi var. Hatta bu dönemde SGK bildirimleri de çalıştığınız iş kolundan bildiriliyor.

nilbrown
Aday Memur
17 Eylül 2021 15:28

696 khk ile kadroya geçtim khk ile gecis yaparken lisans mezunları sınavına girdim mühendisim beni ilkokul mezunu temizlikçi girmişler belediyelerin yaptığı tüm bildirimlerin incelenmesi lazim farkedince isimle tehdit edilsin o zaman öyleydi kadro yoktu gibi bir cevap geldi yahu ilkokul diplomasi bende yok getir diplomayı deseler sahte diploma bile yapacaklar

mrmy
Memur
20 Eylül 2021 08:32

Hocam merhaba hastanede değilim öz-iş sendikasının maddesi bizi etkiler mi bilmiyorum karayolları yol-işe bağlı umarım etkiliyordur

taşeronmemur, 2 yıl önce

Hangi kurumdasınız ? Sağlık bakanlığı için böyle bir durum yok. Madde 29-d net ve açıklayıcı bir şekilde 1 yıl vasıflı bir işte çalışanı bir daha vasıfsız işe veremezsiniz maddesi var. Hatta bu dönemde SGK bildirimleri de çalıştığınız iş kolundan bildiriliyor.

mrmy
Memur
20 Eylül 2021 08:34

merhaba hocam, belediyelerde biz ve siz gibi yüzlerce personel var bende talepte bulunmama rağmen olumsuz dönüş aldım bu işe birilerinin el atması gerekiyor bence .Maalesef bir çok kesimin takip ettiği siteler haberlerimizi yapmıyor gündeme dahi getirmiyorlar gündemde olmamız lazım değişiklik için

nilbrown, 2 yıl önce

696 khk ile kadroya geçtim khk ile gecis yaparken lisans mezunları sınavına girdim mühendisim beni ilkokul mezunu temizlikçi girmişler belediyelerin yaptığı tüm bildirimlerin incelenmesi lazim farkedince isimle tehdit edilsin o zaman öyleydi kadro yoktu gibi bir cevap geldi yahu ilkokul diplomasi bende yok getir diplomayı deseler sahte diploma bile yapacaklar

Nevzat CANBAY
Genel Müdür
20 Eylül 2021 10:53

kusura bakma ama sizin sendika tam bir fos çıktı. işçinin derdiyle filan ilgilendiği yok. baştan savuyorlar...

mrmy, 2 yıl önce

Hocam merhaba hastanede değilim öz-iş sendikasının maddesi bizi etkiler mi bilmiyorum karayolları yol-işe bağlı umarım etkiliyordur

nilbrown
Aday Memur
20 Eylül 2021 12:13

Özellikle avukattır teknik personelin mühendisim mimarın şehir planının diploma numarası tekdir e devletten goruntulenmektir aynu şekilde kurumun işe giriş belgesinde seni ilkokul mezunu gösterdiği edevletten gözükmektedir sgk nin bürokratları göremiyor olabilir ama edevlet görüyor bu durumu yasakar karşında suçtur sgk nin ceza kesmesi gerekir en azından kamuyu kontrol edin bari özel sektörü edemiyonuz

nilbrown
Aday Memur
20 Eylül 2021 12:47

Kamu vicdanını kanatan nitelikli personelin sahte mezuniyetle sgk ya bildirilmesinin önüne kamuda muhakak önüne geçilmelidir devlet zarara üretilmektedir personel dolandirilmaktadir daha kibar ifade edemedim bir insan lisans sinavina giriyor hiç birseyden haberi yok sen onu ilkokul mezunu bildiriyorsunsgk ya meslek kodunu girmiyorsun sendikalar kanunu da alt işverenden bildirilemeyecegi yönünde madde olmasına rağmen sendika belediyenin iç işlerine ben karışamam diyor özellikle belediyeler 696 khk ve taşeron arkadaslar edevlet üzerinden işe giriş çikiş belgesi üzerinden mezuniyet durumunu ve meslek kodunu kontrol etmelidir sgk nin muhakak bu kurumlardan belge isteyip denetim yapması lazım

mrmy
Memur
22 Eylül 2021 10:30

Nevzat Abi, biliyorsunuz anlattım durumları maalesef işçi sendikalarını daha atik, hak koruyu biliyorduk ama değilmiş

Nevzat CANBAY, 2 yıl önce

kusura bakma ama sizin sendika tam bir fos çıktı. işçinin derdiyle filan ilgilendiği yok. baştan savuyorlar...

mrmy
Memur
22 Eylül 2021 10:33

Hocam o kadar haklısınız ki, biz gibi mağdurların olduğu bir grup var dilerseniz sizi de alalım haklarımızdan neler yapabiliceğimizden konuşuyoruz.

Maalesef hepimiz meslek kodu mağdurlarıyız tekrardan kadroya alım, 4b'den 4a'ya geçişler dillendiriliyor ama 4d'ler için henüz icraatta bir şey yok sadece verilen hakların iyileştirilmesini istiyoruz verilen üniversiteli işçilere memuriyet sözünün tutulmasını istiyoruz.

nilbrown, 2 yıl önce

Kamu vicdanını kanatan nitelikli personelin sahte mezuniyetle sgk ya bildirilmesinin önüne kamuda muhakak önüne geçilmelidir devlet zarara üretilmektedir personel dolandirilmaktadir daha kibar ifade edemedim bir insan lisans sinavina giriyor hiç birseyden haberi yok sen onu ilkokul mezunu bildiriyorsunsgk ya meslek kodunu girmiyorsun sendikalar kanunu da alt işverenden bildirilemeyecegi yönünde madde olmasına rağmen sendika belediyenin iç işlerine ben karışamam diyor özellikle belediyeler 696 khk ve taşeron arkadaslar edevlet üzerinden işe giriş çikiş belgesi üzerinden mezuniyet durumunu ve meslek kodunu kontrol etmelidir sgk nin muhakak bu kurumlardan belge isteyip denetim yapması lazım

nilbrown
Aday Memur
23 Eylül 2021 09:22

Bu konuyla alakalı gerekli tüm kanun var bir kimse mezuniyeti neyse o gösterilmelidir meslek kodunu doğru şekilde girilmelidir bunu yanlış girmek suçtur kurumlar yasakar karşında bunun doğru olduğunu beyan etmektedir önemli olan bu kanunların uygulanıp uygulanmasını denetlemektir yoksa 1000 tane kanun çıkarsan uygulanmadiktan sonra hikayedir

mrmy
Memur
23 Eylül 2021 10:20

hocam güya sgk'da yasak ama neden sgk bir şey yapmıyor neden bu konuda yapılan başvuralar boşa çıkıyor neden kanun eksikliği giderilmiyor.

23 Eylül 2021 10:29

Özellikle bu konuyu 2007 yılında kayıtlı olduğum İŞKUR yetkilisiyle de ayrıca görüştüm.(aynı zamanda beni çok yakından da tanıyorlar) Onlara şunu demiştim: Siz eleman alırken açıkça belirtiyorsunuz. Öğrenim durumu,belgeleri vs. gibi. Örneğin temizlik,bahevan,teknik eleman ve büro memuru gibi ilanlar veriyorsunuz. Fakat işe girdikten sonra bunlar uygulanmıyor. Madem BÜRO diye eleman alıyorsunuz neden bunun dışında iş yaptırıyorlar? O zaman şöyle yapsanız bizlerde belki müracaat etmeyiz. Sadece DÜZ vasıfısız işçi alıyoruz diye.Net cevap alamadım.Verilende beni tatmin etmedi. Bizden öyle istiyorlar dediler bizde onlara göre hareket ediyoruz. Yani topu kurumlara attılar.

23 Eylül 2021 10:42

Daha vahim olan bir konuyu da anlatayım. 2004 sonu KPSS ile BÜRO MEMURU olarak bir kuruma başladım. Fakat diger işçi arkadaşlar gibi her işi yaptım.Ama memurların yapamadığı işleri artı olarak yaptım.(orta ve iyi derece de 2 dil bilirim) Bunu Bakanlığa ve Genel Müdürlüğe şikayet ettim. Daha sonra bütün işçi arkadaşlarda olduğu gibi benimde büro memuru olarak girilen kodun boş bırakıldığını gördüm.ve hala da 6 yıl çalıştım KOD yok. Şikayetin bile bir anlamı yok artık...Ben zaten hak ararken ya da şikayet ederken bir sonuç alırım diye değil,herkes aptal değildir diye bunları yapıyordum...

Toplam 56 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi