Editörler : crops35
«161718192021222324252627»
06 Aralık 2021 20:47

Bunun temel sebebi nedir biliyor musun?

Mühendisi de mimarı da hepsi kendini bulutların üzerinde zannetmesidir.

Mesela bi gir bak mimarların gruplarına hepsi küçük dağları ben yaratmışım havasındalar.

Halbuki hepsi memur olmak için şafak sayan kişiler.

Adamlar eylem yapmayı, ses çıkarmayı kendine yakıştıramıyor öyle bir egoları var çünkü.

Eğer sen de eleştiri kabul ediyorsan dayı, bu orkestra şefi tabiri de aynı zihniyetin ürünü.

Şef olduklarından kendileri dışında kimsenin haberi yok. Bu kadar komik durumdalar özünde

Ramizdayııı, 3 yıl önce
teknik kadro atama beklerken de atandiktan sonra da hakkini arayamayan bi ekip. Doktorlara zam muhabbeti cikti diger saglikcilar hemen ayaklandilar. Ögretmenler desen surrkli ozluk haklari iyilestirilenlerden. Teknik kadronun onca emege sorumluluga ragmen hicbir avantaji kalmayacak yakin zamanda.
06 Aralık 2021 20:57

Dostum söylediklerinin haklilik payi var. Ama mesele bu biraz da senin uni sinavina, universitede ve kpssye verdigin emekle bu bahsettigim grubun verdigi emek bir mi? Bak doktorlarin sartlari kötu hemsirelerle aramizda fark kalmiyor diyo ve almanca ogrenip yurt disina cikiyorlar. Yani adamlarda aglama sizlanma durumu yok yine calisiyorlar. Biz aglmayi bilmiyoruz isimiz gicumiz calismak. 70 puanla adamlar ortaligi yikiyor 90la atanamayan oturuyor tekrar sinava hazirlaniyor.
the-white-wolf, 3 yıl önce

Mesela bi gir bak mimarların gruplarına hepsi küçük dağları ben yaratmışım havasındalar.

Adamlar eylem yapmayı, ses çıkarmayı kendine yakıştıramıyor öyle bir egoları var çünkü.

Eğer sen de eleştiri kabul ediyorsan dayı, bu orkestra şefi tabiri de aynı zihniyetin ürünü.

Şef olduklarından kendileri dışında kimsenin haberi yok. Bu kadar komik durumdalar özünde

06 Aralık 2021 20:59

Şef olayini da cok takildigini dusunuyorum ama özunde bi yanlisligi yok hala anlatamadim sanirim bi kurumda 10 tekniker varsa 1 mimar vardir. 10 mimar varsa bi daire baskani olmasi gibi dusun

06 Aralık 2021 21:06

Bak mesela sen mimar olduk yuksek puan olduk diye bizo atamak zorundalar demiyorum diyorsun. Ama digerleri ne diyor? mezun oldum beni atamak zorundasin. Verilen emekle aglama ters orantili sanirim.

Doksanlımimar
Aday Memur
07 Aralık 2021 17:47

Mimarlar toplansın
08 Aralık 2021 10:38

"çalıştığım teknik birimde 30'u aşkın teknik personel var. bunların 6'sı inşaat mühendisi. bu 6 inşaat mühendisinin 4'ü hiçbir iş yapmıyor. kimisi yönetimle kavgalı diye iş verilmiyor kimisinin teknik bilgisi sıfıra yakın. biz 2 inşaat mühendisi her işe koşturuyoruz. ha yetişemiyor muyuz gayet de yetişiyoruz. 2 makine mühendisi var 1'i yine hiçbir bilgisi olmayan bir mühendis diğeri yönetimle kavgalı ona da iş verilmiyor. makine mühendisi imzası gereken işlerde makine teknikerine imza attırılıyor. 3 elektrik-elektronik mühendisinin 1'i aktif çalışıyor. mimar 1 tane o da yönetimle kavgalı ama el mahkum iş vermezlik yapamıyorlar. teknikerlerde de benzer sorunlar var. 30 kişiden 10 kişi verimli bir şekilde değerlendiriliyor kalan 20 kişiden verim alamamak devletin suçu. şimdi mimar alımı yapılacak. "kpss'den en yüksek puan alan girsin" demiş en üst amir. son derece hakkaniyetli bir tercih. eğer bir mülakat söz konusu olsaydı herkeste torpil olduğu kanısı oluşacaktı. ancak sırf bu yüzden vasıfsız bir mimar gelme olasılığı da yüksek. vasıftan kastım autocad, ms office kullanabilen ve en azından 2-3 yıl da mesleki deneyimi olması. ben olsam ideal bir kamu personeli alım sürecinde teknik birimde çalışanlardan bir mülakat ekibi kurardım. bu ekibin vereceği puanı (100 üzerinden) 0,5'le çarpardım kpss'den alınan puanı da aynı şekilde 0,5'le çarpıp toplardım. yabancı dil puanı varsa onu da 0,2'le çarpar tüm puanları toplar ona göre işe alım gerçekleştirirdim. alınan kişide mesleki sorunlar olduğunda da sorumlu tutacağım birileri olurdu karşımda. hesabı onlara sorardım. ama burası türkiye öyle mantık, akıl, plan, program ağır gelir vasıfsız yöneticilere de halka da. hem il başkanının kayınçosunun vasıfsız baldızı nasıl işe girecek dimi?"

Ramoerkoc
Aday Memur
08 Aralık 2021 11:56

Hocam duyduğunuz kpss ile miydi? Kentsel dönüşüm icin cikti ama kpss yok dil var deneyim sarti var
Biinsaatci, 3 yıl önce
Hayır o alım değil şubatta başlayacaklar yeni bir alımla olacak. Ama kurum 2021/2 ile mi yoksa başka bir alımla mı alır net öğrenemedim. Ama şubatta yeni personelin iş başı yaptırılacağını yakın bir kaynaktan öğrendim. Umarım bu kadar beklemeye güzel kadrolar açılır umarım içeriğinde fazlasıyla mimar kontenjanı olur.
08 Aralık 2021 12:00

Csb yine yapti yapacagini 11 mimar kpsssiz.... Ne desem az ne desem yetersiz

Ramoerkoc
Aday Memur
08 Aralık 2021 12:27

Ya şaka gibi hakikaten yemin ettiler almamaya kpss ile
Ramizdayııı, 3 yıl önce
Csb yine yapti yapacagini 11 mimar kpsssiz.... Ne desem az ne desem yetersiz
08 Aralık 2021 12:43

Alkışlar Murat Kurum'a...

Evet alkışlar ÇŞB'ye:)

Gidişlerini hiç bu kadar istememiştim gerçekten..

3 seçimdir oy kullanmıyorum bana hitap eden bir parti yok diye

Ama bu seçimde muhalefetten herhangi birisine basacam şartlar ne olursa olsun

c.engineerr
Aday Memur
08 Aralık 2021 15:58

Şu durumda ne deseniz haklısınız hocam.

Alkışlar Murat Kurum'a...

Evet alkışlar ÇŞB'ye:)

Gidişlerini hiç bu kadar istememiştim gerçekten..

3 seçimdir oy kullanmıyorum bana hitap eden bir parti yok diye

Ama bu seçimde muhalefetten herhangi birisine basacam şartlar ne olursa olsun

headinthecloudss
Aday Memur
08 Aralık 2021 19:11

slm

Mahirkaraa34
Memur
08 Aralık 2021 20:27

+
08 Aralık 2021 20:29

Kasım Aralık ayı bizim ayımız olacak söylemleri nasıl boş çıktıysa

Şubat ayı söylemleri de öyle oldu galiba

Ramoerkoc, 3 yıl önce
Hocam duyduğunuz kpss ile miydi? Kentsel dönüşüm icin cikti ama kpss yok dil var deneyim sarti var

Biinsaatci
Aday Memur
08 Aralık 2021 23:05

Duyduğum alım bu değil hocam. Şubat ayında göreve yeni başlayacak personeller olacak ama kontenjan hakkında bilgim yok. Bu tür özel sözleşme statüsünde değil. Bu alım 4B ile değil sadece kentsel dönüşümde çalışacak personel alınıyor fakat KPSS gerçeğini atlayarak, özel şartlar koyarak ve bekleyen birçok adayın olduğu bilinirken böyle bir alım yapılması kabul edilebilir bir durum değil.
Ramoerkoc, 3 yıl önce

Biinsaatci
Aday Memur
08 Aralık 2021 23:09

Hocam önceden de söyledim amacım burdaki arkadaşlara umut vermek değil. Daha önce Bakanlık alıma çıkacak kısa zamanda diye bir duyum aldım burada paylaştım 1 hafta sonra alım oldu fakat içeriğini bilmediğimi söyledim. Yine aldığım bir duyumu paylaştım şubat ayında yeni personellerin başlayacağına dair ama kontenjan hakkında bilgim yok. Umarım bu ay olur fakat duyduğum şubat ayında göreve yeni personellerin başlatılacağına dair.

Kasım Aralık ayı bizim ayımız olacak söylemleri nasıl boş çıktıysa

Şubat ayı söylemleri de öyle oldu galiba

Biinsaatci
Aday Memur
08 Aralık 2021 23:16

Mimarlar odasının zaten meslektaşlarına küçücük bir katkısı yok ne yazık ki. O nedenle mimarların kalan bu son atamalar için toplanıp bakanlıklara ziyarete gitmesi fayda sağlar diye düşünüyorum. Tabi Bakanla görüşme olmaz büyük ihtimal fakat en asından personel genel müdürü veya bakan yardımcılarından Mimar bir hanımefendi var onunla görüşülürse alım sayısı bir miktar da olsa artar. Buradaki yazışmlar veya sosyal gruplarda yapılan yazışmaların, cimer, bimer ve diğer dilekçelerin bir faydası olmaz ki görünen olmadığı yönünde zaten.

Ramoerkoc
Aday Memur
08 Aralık 2021 23:56

Hocam çevre şehirciliğe bugün ulaşan çok kişi olmuş. Hem tepki göstermek hem kpss ile yapılmasını talep etmek için. Bakanlıktan merkezi alımın bitmesini bekliyoruz ocakta alıma çıkacağız çoğu branşta yanıtı gelmiş. Eğer tabi bunu diyen de doğru diyorsa sizin dediğiniz ocaktaki alım olabilir. Insallah diyelim
Biinsaatci, 3 yıl önce
Duyduğum alım bu değil hocam. Şubat ayında göreve yeni başlayacak personeller olacak ama kontenjan hakkında bilgim yok. Bu tür özel sözleşme statüsünde değil. Bu alım 4B ile değil sadece kentsel dönüşümde çalışacak personel alınıyor fakat KPSS gerçeğini atlayarak, özel şartlar koyarak ve bekleyen birçok adayın olduğu bilinirken böyle bir alım yapılması kabul edilebilir bir durum değil.

Doksanlımimar
Aday Memur
09 Aralık 2021 02:04

Teşekkürler hocam bilgiler için.Tabi Alımda Mimar olucak ama bunu arttırmamız bizim elimizde. Keşke destek çıkan arkadaşlar olsa keşke
Biinsaatci, 3 yıl önce
Hocam önceden de söyledim amacım burdaki arkadaşlara umut vermek değil. Daha önce Bakanlık alıma çıkacak kısa zamanda diye bir duyum aldım burada paylaştım 1 hafta sonra alım oldu fakat içeriğini bilmediğimi söyledim. Yine aldığım bir duyumu paylaştım şubat ayında yeni personellerin başlayacağına dair ama kontenjan hakkında bilgim yok. Umarım bu ay olur fakat duyduğum şubat ayında göreve yeni personellerin başlatılacağına dair.
09 Aralık 2021 07:47

teşekkür ederim hocam bilgilendirme için

söylemlerinizin duyum olduğunu belirtmeniz üzerine umutlanıp umutlanmamak herkesin kendi sorunu

Biinsaatci, 3 yıl önce
Toplam 617 mesaj
«161718192021222324252627»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi