Editörler : E.Kayı Han
13 Ekim 2021 12:56   

Kapalı
4/b işe iade

Danıştay ilk derece mahkemesi olarak açtığım ise iade ve sözleşme feshi davasında ye kabul kararı aldım.

13 Ekim 2021 12:58

karrppeenn
Kapalı

Bu konuda bilen arkadaşlara sorum olacak.

1 - tebligattan sonra başlaytacaklar mi yoksa yeniden güvenlik soruşturması olacak mı?

2 - tekrardan sağlık raporu almam gerekir mi ?

3 - geriye dönük özlük haklarımı alabilecek miyim ?

13 Ekim 2021 15:55

Kayıhan2020
Müsteşar Yardımcısı

Hangi kurumda çalışıyordunuz?

13 Ekim 2021 16:32

Erhan1982
Aday Memur

Danıştaya başvuran hangi taraf ?

13 Ekim 2021 16:38

Erhan1982
Aday Memur

Kendimden bir örnek vereyim?

2012 de Zabıt Katipliğini kazandım, komisyon bir belgeden dolayı işe başlatmadı. Bakanlık atamamı iptal etti.

2012 de İdare Mahkemesine başvurdum.

2015 de İdare Mahkemesi lehime karar verdi ve işe başladım.

Bunun üzerine Bakanlık Danıştaya başvurdu. Danıştay 2018 de lehime karar verdi.

Bunun üzerine Bakanlık Karar Düzeltmeye başvurdu. 2019 da lehime sonuçlandı.

Bunun üzerine 2019 da kadro, derece, özlük hakları vs için İdare Mahkemesine başvurdum.

2020 yılında idare mahkemesi lehime karar verdi.

2020 yılında Bakanlık İstinaf yoluna başvurdu kararların iptali için.

2021 10.aydayız hala bekliyorum.

13 Ekim 2021 16:59

karrppeenn
Kapalı

Adalet bakanlığı cte de çalışıyordum sözleşmeli personel olarak bir disiplin cezası olarak kademe durdurma cezası verildi komisyon da bu cezanin uygulanabilir olmaması sebebiyle genelgenin bir maddesine atıf yaparak sözleşmeyi fesih etti. Ben de verilen bir ceza olmadığı için sadece sözleşme feshine olan olgu olarak genelgenin maddesinin iptali ve verilen sözleşme feshinjn iptali istemiyle ilk derece mahkemesi olarak danıştay a başvurdum. 2 sene sonunda danıştay yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Olay bu şekilde.

13 Ekim 2021 17:01

Kayıhan2020
Müsteşar Yardımcısı

Adalet bakanlığı cte de çalışıyordum sözleşmeli personel olarak bir disiplin cezası olarak kademe durdurma cezası verildi komisyon da bu cezanin uygulanabilir olmaması sebebiyle genelgenin bir maddesine atıf yaparak sözleşmeyi fesih etti. Ben de verilen bir ceza olmadığı için sadece sözleşme feshine olan olgu olarak genelgenin maddesinin iptali ve verilen sözleşme feshinjn iptali istemiyle ilk derece mahkemesi olarak danıştay a başvurdum. 2 sene sonunda danıştay yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Olay bu şekilde.

karrppeenn, 1 yıl önce - Alıntıya git

Güvenlik soruşturması olmayacak, sağlık raporu almalacaksınız, geriye dönük hakları alabilirsiniz.

13 Ekim 2021 17:02

Erhan1982
Aday Memur

Karar düzeltmeye de gider o dosya. Kesinleştikten sonra önce kurumdan talepte bulunacaksınız. Red kararı verecekler. Ardından idare yolu görünüyor.

13 Ekim 2021 17:11

karrppeenn
Kapalı

Araştırmama göre yd kabul kararı oy birliği ile veriliyorsa sonra esasdan bozulma ihtimali çok düşülmüş ama hayırlısı.

15 Ekim 2021 08:13

glyarsln21
Aday Memur

Güvenlik soruşturması olmaz, sağlık raporuna gerek yok, geriye dönük haklarınızı alabilirsiniz ve sizi işe çağırmak için 1 ay süreleri var. Kuruma ihtar çektiğinizde bu 1 aylık süre başlar.

16 Ekim 2021 16:21

karrppeenn
Kapalı

Ihtar çekmek derken ? Ben tebligat ulaştıktan sonra 1 ay süresi olduğunu biliyorum. Bu konu da emin mısınız?

16 Ekim 2021 20:37

karrppeenn
Kapalı

Karar paylaşmak istiyorum ama dosya yuklenmiyor.

18 Ekim 2021 12:07

karrppeenn
Kapalı

Sayın Kayihan2020 cte planlama bürosu yeniden güvenlik soruşturması ve sağlık raporu alınacağını söylüyor.

Toplam 12 mesaj