Editörler : E.Kayı Han
17 Ekim 2021 12:14   

Resmi Belgede Sahtecilik Hk.

Öncelikle herkese hayırlı günler diliyorum. Şu an Jandarma teşkilatında Uzman Çavuş olarak görev yapmaktayım. Konumuza dönecek olursak, 2017 yılında Komando timlerinin araziye çıkış günleri toplamında ödeme almaktadırlar. Bu ödemeleri alması amacıyla personele tanzim edilen evraklara imza atmaları gerekmektedir. Malumunuz üzere operasyona giden timlerin dönüşleri 7, 10 veya 15 gün sürmektedir. Ay sonunun gelmesi ve üst makamlardan gelen baskılar üzerine örn;" evrakları gönder yoksa tim personellerinin parasını cebinden ödersin." gibi maliye tarafından tarafıma baskı uygulandı. Bu sebeple görevde ki tim personellerinin yerine imza attım. Bu imzaları atmamda tarafıma herhangi bir ücret, kazanç vb. gelir getirici hiç bir şey olmadı. Tamamen iyi niyetimden kaynaklı olarak ve görevden gelen yorgun, argın arkadaşı uğraştırmamak adına böyle bir yola başvurdum. Şikayet üzerine resmi belgede sahtecilik suçlaması ile adli ve idari soruşturma geçirerek, idari yönden 12 ay rütbe durdurma cezası aldım. Adli yönden ise siz değerli avukat, savcı, hakim veyahut bu konu hakkında fikri olan şahsiyetiniz ile tarafıma en azından bilgi verilmesini tensiplerinize arz ve rica ediyorum. Not:Mesleğe 2016 yılının ortalarında başladım. Benim evrak çıkarttığım makam asli makamım olmamakla beraber sadece yardım amaçlı ve işlerin daha seri ilerlemesi amacıyla orada bulunmaktaydım. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Saygılarımla

18 Ekim 2021 09:19

Doganuzm
Aday Memur

....

22 Ekim 2021 17:44

00AYŞH3
Aday Memur

vay be dikakt etmek lazım herşeye

04 Kasım 2021 14:27

rdemir126.rd
Daire Başkanı

Geçmiş olsun. Benzer örnek ten tutanağa başkasının adına imza atan polis memuru 3yıl dan fazla hapis cezası aldı. Bilgi güncel. 1 ay oldu. Hakkında hayırlısı olsun

05 Ocak 2022 17:16

sukurcan61
Aday Memur

geçmiş olsun dikkatli olmak lazım

19 Ocak 2022 09:38

vatansever.33
Memur

Merhaba geçmiş olsun. savunmanızda bu imzalardan her hangi bir çıkar elde etmediğinizi, işi hızlandırmak için yaptığınızı beyan ediniz. sonuç olarak her hangi bir ceza almayacağınızı düşünüyorum.

Toplam 5 mesaj