Editörler : Lanet
05 Kasım 2021 17:09

Enflasyon farkı nasıl hesaplanır.

Bize yapılan TİS'te mayıs-kasım ayları arası enflasyon indeksi üzerinden fark verileceği yazıyor. Ne şekilde hesaplandığını bilen çıkar mı.

ayhann68
Yasaklı
06 Kasım 2021 21:06

TİS sözleşmesiyle ocak ayında %5 zam verilecek. Enflasyon da diyelim ki %9 çıktı (6 aylık) yüzde 5 zam mı geçen kısım kadar fark verilecek..yani %4 eder buda..

5+4=9

muhtemelen bu zammı da günlük brüt ücretimize yansıtacaklar.

erhanbozbay
Kapalı
18 Kasım 2021 11:46

6 aylık enflasyon ( temmuz-aralık) - temmuzdaki TİS oranı = enflasyon farkıdır. Yeni gelecek olan TİS oranına eklenir. Misal (temmuz Aralık) enflasyon 11 çıktı, temmuzda tis %5 di Ocakta TİS %4 diyelim 11-5+4=10 zam olur

Fehmibaşar
Kapalı
18 Kasım 2021 13:59

Ocaktaki zam TİS te %5... %4 diyelim olmaz. Net veri var.

erhanbozbay, 3 yıl önce
6 aylık enflasyon ( temmuz-aralık) - temmuzdaki TİS oranı = enflasyon farkıdır. Yeni gelecek olan TİS oranına eklenir. Misal (temmuz Aralık) enflasyon 11 çıktı, temmuzda tis %5 di Ocakta TİS %4 diyelim 11-5+4=10 zam olur

erhanbozbay
Kapalı
19 Kasım 2021 13:51

Ben rakamları misal olarak kullandım. Enflasyon TİS hepsini örnek olarak yazdım. Gerçek olanları yazıp doğrusunu bulsun bilmeyenler diye
Fehmibaşar, 3 yıl önce

Ocaktaki zam TİS te %5... %4 diyelim olmaz. Net veri var.

Fehmibaşar
Kapalı
19 Kasım 2021 13:56

Anladım.

erhanbozbay, 3 yıl önce
Ben rakamları misal olarak kullandım. Enflasyon TİS hepsini örnek olarak yazdım. Gerçek olanları yazıp doğrusunu bulsun bilmeyenler diye

Nhtdls
Aday Memur
02 Aralık 2021 15:29

Bizi uyutuyolar, enflasyon farkı diyerek hesaplayın enflasyon farklarını da katsak bize en fazla yılda yüzde 15 zam geliyor

Asgari ücrete bile yıllardır yüzde 21 'ın altında zam gelmedi

Bu sene yüzde 30 uda geçebilir

Kimsenin gözü yok dahada fazla alsınlar. Çünkü hayat şartları çok zorlaştı. Zaten bu yüzden asgari ücrete fazla zam yapmak zorundalar

Ama dikkat edin sendikalar bayram havasında sözleşmemizi açıklıyor ama aldığımız zamlarla bizim maaşımız eriyor.cunku bize bir iyileştirme bir düzeltme yapmıyorlar

Bırakın bunu sesimizi bile duyurmuyolar

BIlmeyende bizi yüzde 30 -40 zam alıyor zannedicek

Doktora , 2500 ile 5000 arası zam öğretmene zam memura 3600 daha da alsınlar gözümüz yok dedim zaten haklarıdır.

Ama ya biz biz neden arada kaynıyoruz onu anlamadım. Neden sendikalar bizim adimiza bir protesto bir eylem bir yuruyus yapmiyor.

Sorsanız toplu sözleşme zamanını bekleyin derler hep.sanki orda bisey yaptılarda bizim haberimiz yok

Kamu işçileri 2.sınıf diyildir

Nhtdls
Aday Memur
02 Aralık 2021 15:37

Arkadaş sormuş enflasyon farkıda ,

6 aylık enflasyon o dönemde verilen zammı geçerse ,verilen zamma fazla kısmı da ekliyosun

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi