Editörler : crops35
09 Kasım 2021 14:50

Sözleşmeliden sözleşmeliye geçiş

Arkadaşlar bir konu hakkında fikir almak istiyorum sizden bilenler yardımcı olursa sevinirim.Esim sözleşmeli ikm kendi bölümunden de alımlar oluyo ama sözleşmeli .ikm den istifa edip kendi bölümündeki memurluğa geçiş yapabilir mi .ikm olan hemşireler geçiş yaptığını duydum da bu yüzden bilgi almak istiyorum.simdiden teşekkürler

crops35
Editor
09 Kasım 2021 15:47

Hangi unvana geçiş yapacak _?

09 Kasım 2021 15:55

Öğrenim ile kazanılan bir unvan ise geçiş yapabilir.

09 Kasım 2021 16:06

İktisat mezunu büro personeli için demsitim
crops35, 2 yıl önce

Hangi unvana geçiş yapacak _?

crops35
Editor
09 Kasım 2021 16:31

Gİh ten teknik hizmetler sınıfına oluyor da gih-gih sınıfı oluyor mu araştırmak lazım.

DURMUŞ Ünal, 2 yıl önce
İktisat mezunu büro personeli için demsitim
09 Kasım 2021 18:11

Şimdi detaylı baktım geçilebilirmis ama kendi unvanıyla ilgili bir memurluksa 1 yıl bekleme şartı aranmıyor
hsynerhan38, 2 yıl önce

Öğrenim ile kazanılan bir unvan ise geçiş yapabilir.

Bynuri3
Aday Memur
10 Kasım 2021 08:36

Merhaba tam net bi şey öğrenebilirsiniz mi ben de aynı durumdayım herhangi bir cezai yaptırımı var mı öğrenemedim kendi mesleğimden atama olacak üniversite hastanesi oraya geçmek istiyorum bilgi verirseniz mutlu olurum teşekkürler
10 Kasım 2021 19:05

Siz sağlıkçı misiniz bölümünuz nedir nereye geçiş yapmak istiyorsunuz
Bynuri3, 2 yıl önce
Merhaba tam net bi şey öğrenebilirsiniz mi ben de aynı durumdayım herhangi bir cezai yaptırımı var mı öğrenemedim kendi mesleğimden atama olacak üniversite hastanesi oraya geçmek istiyorum bilgi verirseniz mutlu olurum teşekkürler

Bynuri3
Aday Memur
10 Kasım 2021 19:17

ben radyoloji teknikeriyim normalde ikmyi kazandım yakında göreve çağıracaklar sözleşmeyi imzaladıktan sonra radyolojiden üniversite veya sağlık bakanlığına atanırsam ikmden istifa edip sağlığa geçebilir miyim diye sormuştum aslen radyoloji mezunuyum

10 Kasım 2021 21:10

Geçiş yapabilirsiniz die biliyorum ama kesin bir bilgi bulmak zor.memurlar metin eski yazılarında gördüm ben de araştırdım unvanla geçişte istifa ediliyor ama siz en iyisi ikm olup geçiş yapan ikm ve paramedik mezunu olanlar vardir onlarla iletisime geçin illaki bilgileri vardri
Bynuri3, 2 yıl önce

ben radyoloji teknikeriyim normalde ikmyi kazandım yakında göreve çağıracaklar sözleşmeyi imzaladıktan sonra radyolojiden üniversite veya sağlık bakanlığına atanırsam ikmden istifa edip sağlığa geçebilir miyim diye sormuştum aslen radyoloji mezunuyum

Bynuri3
Aday Memur
10 Kasım 2021 21:22

tamam teşekkürler

cascascas
Yasaklı
10 Kasım 2021 22:15

Sözleşmeliden sözleşmeliye (4/B) KPSS ile geçişte ne olursa olsun kurumunuzdan izin yani muvafakat almadan geçemezsiniz. İzin almadan istifa edip geçemezsiniz. Olaki bir hata yapıldı istifa edip geçtiniz ileri bir zamanda durum anlaşılırsa sözleşme feshedilir hak talep edemezsiniz.

Kurum izin verirse sorun yok. Kurum izin vermezse mahkeme yoluna gitmek zorundasınız. Eğer geçeceğiniz kurum öğreniminizle ilgili ise ya da özlük hakkınız yeni kurumda daha fazla ise mahkeme lehinize sonuçlanır. Ortalama mahkeme süresi 2 aydır.

EK BİLGİ ilk kuruma girdiğiniz kpss puanı ile başka kuruma da sözleşmeli geçebilirsiniz. Puan yanmaz.

EK BİLGİ Aday memur olsanız da fark etmez. Aday memur olmak engel değildir.

11 Kasım 2021 07:47

Muvafakati kurumun müdürü mu yoksa bakanlık mi onaylıyor izin verilmezse mahkemeye gidiyoruz yoksa
cascascas, 2 yıl önce

Sözleşmeliden sözleşmeliye (4/B) KPSS ile geçişte ne olursa olsun kurumunuzdan izin yani muvafakat almadan geçemezsiniz. İzin almadan istifa edip geçemezsiniz. Olaki bir hata yapıldı istifa edip geçtiniz ileri bir zamanda durum anlaşılırsa sözleşme feshedilir hak talep edemezsiniz.

Kurum izin verirse sorun yok. Kurum izin vermezse mahkeme yoluna gitmek zorundasınız. Eğer geçeceğiniz kurum öğreniminizle ilgili ise ya da özlük hakkınız yeni kurumda daha fazla ise mahkeme lehinize sonuçlanır. Ortalama mahkeme süresi 2 aydır.

EK BİLGİ ilk kuruma girdiğiniz kpss puanı ile başka kuruma da sözleşmeli geçebilirsiniz. Puan yanmaz.

EK BİLGİ Aday memur olsanız da fark etmez. Aday memur olmak engel değildir.

cascascas
Yasaklı
11 Kasım 2021 08:51

Kurumunuzda atamaya yetkili amir kimse o. İzin verilmezse izin verilmediğine dair belge ile idari mahkemeye başvurabilirsiniz.

DURMUŞ Ünal, 2 yıl önce
Muvafakati kurumun müdürü mu yoksa bakanlık mi onaylıyor izin verilmezse mahkemeye gidiyoruz yoksa
11 Kasım 2021 08:54

Tamamdir teşekkür ederim
cascascas, 2 yıl önce

Kurumunuzda atamaya yetkili amir kimse o. İzin verilmezse izin verilmediğine dair belge ile idari mahkemeye başvurabilirsiniz.

11 Kasım 2021 08:59

Tabi ki bu islemleri kazandıktan sonra yapıyoruz muvafakat işlemlerini
cascascas, 2 yıl önce

crops35
Editor
11 Kasım 2021 09:20

Muvafakat kadrolularda olmuyor mu? Sözleşmeli de böyle bir şey yok diye biliyorum.

DURMUŞ Ünal, 2 yıl önce
Tabi ki bu islemleri kazandıktan sonra yapıyoruz muvafakat işlemlerini
11 Kasım 2021 09:27

Sözleşmelerde var mı bilmiyorum ama geçis yapan çok kisi gördüm.birisi islemlerin nasıl olduğunu nasıl geçiş yaptığını anlatsa daha iyi olur ama bende muvakafat var die biliyorum
crops35, 2 yıl önce

Muvafakat kadrolularda olmuyor mu? Sözleşmeli de böyle bir şey yok diye biliyorum.

crops35
Editor
11 Kasım 2021 09:30

Bence yok.Çok istifa eden tanıyorum.Siz geçmek istediğiniz hizmet sınıfı ve unvana bakacaksınız illaki emsal vardır.4/B nin içeriğine hakim olmaya bakın.

DURMUŞ Ünal, 2 yıl önce
Sözleşmelerde var mı bilmiyorum ama geçis yapan çok kisi gördüm.birisi islemlerin nasıl olduğunu nasıl geçiş yaptığını anlatsa daha iyi olur ama bende muvakafat var die biliyorum

cascascas
Yasaklı
11 Kasım 2021 09:33

Kurum içi olduğu için burada muvafakat denen şey prosedür sadece. Kuruma dilekçe verip geçişi kolaylaştırmak için. Farklı unvana geçiş olduğu için yasal zeminde muvafakat almaya gerek yok. Ancak atama sürecinde aksamalar, ya da uzama olabiliyor. Kurumdaki görevli personelin konuyu tam bilmediği için yazışma yapma sebebi ile oluyor genelde.

11 Kasım 2021 09:41

Bu bilgilere nereden bakıyoruz devlet personel başkanlığndan mi
crops35, 2 yıl önce

Bence yok.Çok istifa eden tanıyorum.Siz geçmek istediğiniz hizmet sınıfı ve unvana bakacaksınız illaki emsal vardır.4/B nin içeriğine hakim olmaya bakın.

Toplam 47 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi