Editörler : crops35

crops35
Editor
11 Kasım 2021 09:41

Sözleşmeli olduğu için çok kısa sürer istifa.Diğer kurumada hemen işbaşı yapılabilir.Atama sürecinde aksamaların sebebi güvenlik soruştrmasının uzaması.

cascascas, 2 yıl önce

Kurum içi olduğu için burada muvafakat denen şey prosedür sadece. Kuruma dilekçe verip geçişi kolaylaştırmak için. Farklı unvana geçiş olduğu için yasal zeminde muvafakat almaya gerek yok. Ancak atama sürecinde aksamalar, ya da uzama olabiliyor. Kurumdaki görevli personelin konuyu tam bilmediği için yazışma yapma sebebi ile oluyor genelde.

crops35
Editor
11 Kasım 2021 09:44

657 4/B yazınca nette çıkar. Sözleşmeliden sözleşmeliye geçiş ve hangi hizmet sınıfından ya da unvandan nasıl geçilebiliyor şeklinde bakın.

DURMUŞ Ünal, 2 yıl önce
Bu bilgilere nereden bakıyoruz devlet personel başkanlığndan mi
11 Kasım 2021 09:49

Teşekkür ederim
crops35, 2 yıl önce

657 4/B yazınca nette çıkar. Sözleşmeliden sözleşmeliye geçiş ve hangi hizmet sınıfından ya da unvandan nasıl geçilebiliyor şeklinde bakın.

Onurrrrr.
Memur
13 Kasım 2021 22:07

Hiç sıkıntı olmaz istifanı verip geçebilirsin
Bynuri3, 2 yıl önce

ben radyoloji teknikeriyim normalde ikmyi kazandım yakında göreve çağıracaklar sözleşmeyi imzaladıktan sonra radyolojiden üniversite veya sağlık bakanlığına atanırsam ikmden istifa edip sağlığa geçebilir miyim diye sormuştum aslen radyoloji mezunuyum

Onurrrrr.
Memur
13 Kasım 2021 22:08

Muvafakat kadrolu memuriyette alınır sözleimelide muvafakat durumu yoktur. Kurumun muvafakatı sadece kadrolu memuriyetten kadrolu memuriyete geçişte istenir
cascascas, 2 yıl önce

Sözleşmeliden sözleşmeliye (4/B) KPSS ile geçişte ne olursa olsun kurumunuzdan izin yani muvafakat almadan geçemezsiniz. İzin almadan istifa edip geçemezsiniz. Olaki bir hata yapıldı istifa edip geçtiniz ileri bir zamanda durum anlaşılırsa sözleşme feshedilir hak talep edemezsiniz.

Kurum izin verirse sorun yok. Kurum izin vermezse mahkeme yoluna gitmek zorundasınız. Eğer geçeceğiniz kurum öğreniminizle ilgili ise ya da özlük hakkınız yeni kurumda daha fazla ise mahkeme lehinize sonuçlanır. Ortalama mahkeme süresi 2 aydır.

EK BİLGİ ilk kuruma girdiğiniz kpss puanı ile başka kuruma da sözleşmeli geçebilirsiniz. Puan yanmaz.

EK BİLGİ Aday memur olsanız da fark etmez. Aday memur olmak engel değildir.

Onurrrrr.
Memur
13 Kasım 2021 22:13

Geçiceği ünvan sözleşmeli personel çalıştırma esaslarında bulunan ek 4 sayılı cetvelde varsa istifa edip geçebilir.
DURMUŞ Ünal, 2 yıl önce
İktisat mezunu büro personeli için demsitim
13 Kasım 2021 22:21

Bu bilgilere nereden bakabilirim acaba
Onurrrrr., 2 yıl önce
Geçiceği ünvan sözleşmeli personel çalıştırma esaslarında bulunan ek 4 sayılı cetvelde varsa istifa edip geçebilir.

Onurrrrr.
Memur
13 Kasım 2021 22:26

Nete yazın SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRMA ESASLARI diye hocam orda ek 1 maddesi var orda sözleşmeli personelin hangi durumlarda 1 yıllık cezadan muaf olucağı yazıyor. Öğrenim durumu itibariyle atama maddesi de buna dahil. Geçiceği ünvan sözleşmeli ve yukarıda yazdığım sözleşmeli personel çalıştırma esaslarının ek 4 sayılı cetvelde olan bir ünvansa direkt geçiş yapabilir. Çalıltığı Kuruma istifa verip yeni atandığı kuruma istifa sürecinde olduğunu gösteren evrakı iletmesi yeterlidir
DURMUŞ Ünal, 2 yıl önce
Bu bilgilere nereden bakabilirim acaba

Feresucpot
Aday Memur
19 Nisan 2022 14:02

Merhabalar! Ben 4B destek personeli olarak MEB'de çalışıyorum. Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi sınavlarına gireceğim. Ola ki kazandım geçiş yaparken 1 yıl cezaya tabi olur muyum? Unvan değişikliği olarak kabul edilebilir mi?

EK: Katiplik ile ilgili bir eğitim durumum yok.

Kaligula
Aday Memur
24 Nisan 2022 22:41

Ben 2 aylık sözleşmeli hizmetliyim sözleşmeli ikmye geçebilir miyim?

Mehmet2986
Aday Memur
09 Temmuz 2022 14:40

Hocam iyi günler dilerim Size benim için önemli olan konuda bir şey sormak istiyorum sözleşmeli bulaşıkçı sözleşmeli hizmetliye geçiş yapabilir mi bu arada işe yeniden alınmak suretiyle başvuru yapacağım

Onurrrrr., 2 yıl önce

Mali7007
Aday Memur
10 Temmuz 2022 02:53

Hiç bi sıkıntı ve bekleme olmadan geçersiniz merak etmeyin

Mehmet2986
Aday Memur
10 Temmuz 2022 11:06

Hocam cevap için teşekkür ederim ama merak ettiğim bir durum daha var şimdi bulaşıkçı ve hizmetli farklı ünvanlar ama ikiside yhs ye dahil bu durumda bir sorun oluşmaz mı

Mali7007, 1 yıl önce

Mehmet2986
Aday Memur
10 Temmuz 2022 18:46

hocam birde örneğin ben destek personelinden hemşireliğe falan mı geçmem gerekiyor yani öğrenim durumunun yükselmesi şart mı

Mali7007, 1 yıl önce

10 Temmuz 2022 23:51

Hocam aynı ünvanda başka bir kuruma merkezi atama ile geçmek mümkün mü . 1 yıl beklememek için ne yapabiliriz

Mali7007, 1 yıl önce

gamze ibis
Aday Memur
04 Ağustos 2022 13:12

hocam lütfen cevap verirmisiniz ben iç işleri bakanlığı destek personeli hizmetli olarak atamam oldu yeni göreve başladım. Ankara zabıt katipliği bursa icra katipliği mülakatına girmiştim sonuç bekliyodum fakat hizmetli kadrosuna atamam olunca buraya gelmek zorunda kaldım. Ankara veya bursa adalet bakanlığı atamam olursa geçiş yapabilir miyim lütfen bilgi verir misiniz

gamze ibis
Aday Memur
04 Ağustos 2022 13:14

hocam yeni göreve başladım atamam oldu destek personeli olarak hizmetli olarak. Ankara zabıt katipliği Bursa icra katipliği mülakata girmiştim sonuç beklerken atamam hizmetli olarak iç işleri bakanlığı olunca kaçırmamak için gelmiş bulundum. fakat gönlüm katiplik olması yana. sizce atamam katiplikte olursa geçiş hakkım olurmu engele takılmadan lütfen bilgi verir misiniz

robin hood7
Aday Memur
15 Eylül 2022 19:52

Arkadaşlar eşim 4/B 'li destek personeli olarak üniversitede çalışmaktadır

robin hood7
Aday Memur
15 Eylül 2022 19:53

Arkadaşlar eşim 4/B 'li destek personeli olarak üniversitede çalışmaktadır, şu an 4Bİcra Katipliğini kazanmıştır geçişi mümkün müdür, net bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim

Kpsstayfa
Aday Memur
29 Ekim 2022 01:38

ben diyetisyenim normalde yurt yönetim personeli kazandım yakında göreve çağıracaklar sözleşmeyi imzaladıktan sonra dyt olarak üniversite veya sağlık bakanlığına atanırsam yypden istifa edip sağlığa geçebilir miyim bekleme süresi olmadan

Toplam 47 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi