Hadi oradan sen bende tesizde tezlide yaptım bana masal anlatma neyin zorluğunu yaşadın eğitim yönetimini yanımda bitiren bir sürü arkadaş var derslere dahi girmeden bir ödevle diploma aldılar sen zorlanmış olabilirsin ama mesele akademik düşünmekse tezsinin bunda zaten yeri yok olsa doktora için tezsiz diplomasıda kabul edilir . Ben kendim yaptım diye demiyorum doğru ne ise onu diyorum işimize geldiği gibi konuşmayalım
Hadi oradan sen bende tesizde tezlide yaptım bana masal anlatma neyin zorluğunu yaşadın eğitim yönetimini yanımda bitiren bir sürü arkadaş var derslere dahi girmeden bir ödevle diploma aldılar sen zorlanmış olabilirsin ama mesele akademik düşünmekse tezsinin bunda zaten yeri yok olsa doktora için tezsiz diplomasıda kabul edilir . Ben kendim yaptım diye demiyorum doğru ne ise onu diyorum işimize geldiği gibi konuşmayalım
Kagiş, 2 yıl önce
Hadi oradan bee!? Eğitim Programları ve Öğretimde Tezsiz yaptım(2021'de).Ve tez gibi proje ödevi verdim! Öncesinde de formasyonu zaten tezsiz yüksek lisans şeklinde almıştık(2007'de).
Yaptığım tezsizlerin hepsi mesleğimle ilgili! Meb, öğretmenlik becerileri, mesleki gelişim deyip duruyor, biz de tamam dedik ve bu alanda yüksek lisans yaptık! Hizmet puanı vermede tornistan yaptılar ama uzman öğretmenlik vermede yemezler!!? Görev yaptığım okul türü olarak mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerinin belirlenmesi üzerine proje ödevi hazırladım. Geçen sene o pandemi döneminde şehir merkezindeki okulları gezip üç yüz öğrenciye yüz yüze ölçek uygulayıp spss'te betimsel istatistik yöntemleri ile karşılaştırmalı analizler yapıp projemi yazdım. Literatür taraması yaptım. 45-50 sayfalık bir çalışmayı ortaya çıkardım. Kullandığım ölçek (halk dilinde buna anket diyorlar ama çok doğru bir tabir değil!) Hacettepe'den bir profesörün geliştirdiği ve ABD'deki California Üniversitesi kaynaklı bir çalışma!
Bilip bilmeden konuşmayın! Öyle parayla oraya buraya yazdırılan tırt'tan bir ödev ya da çalışma değil yani. Haa farklı üniversitelerde (yurt dışı gibi) bu işi öylesine yapıp diploma alanları duyuyoruz ama herkesi aynı kefeye koyamazsınız!?
Yaptığımız proje ödevi çalışmasını danışman hocamız(kendisi doçentti) eğitim bilimleri bölüm başkanımız(kendisi profesördü) ve sosyal bilimler enstitü müdürü (o da profesörü) imzaladı ve üç cilt olarak çoğaltıp bir nüshası danışman hocaya (cd'yle beraber), bir nüshası yine cd'yle enstitüye teslim ettik. Bir nüsha da bizde kaldı.
Ödev, enstitü tez yönetmeliğine göre hazırlandı ve teslim edilirken görevli memur tarafından sayfa sayfa kontrol edilerek imza karşılığında alındı.
İnsanları buradan yanlış yönlendirmeyin! Bizim yüksek lisansımızın tez'liden tek farkı, jüri savunmasına girmemesi! Onun haricinde ne kadar formalite varsa hepsini yaptık.
Uzman öğretmenlik bizim de hakkımızdır!? Özel durumlara girersek 10 yıl dershane öğretmenliği yapmışım ki kendi branşımda (edebiyat) on tane yüksek lisansa bedeldir!
Onu bunu bilmemm. Yaşım 41,5 olmuş. Bir lisans+iki tane tezsiz yüksek lisans diplomam var. 10 yıl özel sektör + 9 yıldır da meb'te öğretmenlik yapıyorum. Hakkımı kimseye yedirmemm.O kadarrr.