bazı arkadaşlar ne kadar itici kırıcı şeyler yazmış, konuyu açan arkadaşım mesleğe dönersin ama muhtemelen ceza alırsın, herkes meslekte olumsuzluklar yaşar, bu yaşadığın olay sana meslek hayatın boyunca ışık tutacak, ben 95 girişliyim meslekte ne hatalar yaptım ohoooo, şimdi ancak nirvanaya ulaşabildim, geçmiş olsun, inşaallah tez zamanda dönersin. salomon42, 1 yıl önce - Alıntıya git
bazı arkadaşlar ne kadar itici kırıcı şeyler yazmış,
konuyu açan arkadaşım mesleğe dönersin ama muhtemelen ceza alırsın,
herkes meslekte olumsuzluklar yaşar, bu yaşadığın olay sana meslek hayatın boyunca ışık tutacak,
ben 95 girişliyim meslekte ne hatalar yaptım ohoooo, şimdi ancak nirvanaya ulaşabildim,
geçmiş olsun, inşaallah tez zamanda dönersin.
sağol abi inşallah hayırlısıyla kaldığım yerden devam ederim çünkü yanlış bişey yapmadım
ayrıca arkadaşım bulunduğun ilin istihbarat şube müdürünün yanına çık, konuyu anlat zaten o konuyu biliyordur, müdürüm pişman oldum hatamı anladım özür diliyorum de, müdür bunu il mit müdürüne iletir senin kou hemen hallolur, bu dediğimi mutlaka yap, faydasını görürsün,
meslekte sayısız soruşturma geçirmiş biri olarak yazıyorum bunları.
Dikkat! Burada herkes sorgulamaya takılmış fakat açığa alınma sebebi bu değil. Dikkatli okuyun. Görevine engel olduğu iddiasıyla soruşturma açılmış. Bu daha sıkıntılı bir husus. Bu Kanun kapsamındaki görev ve yetkilerin kullanılmasını engelleyenlere üç yıldan beş yıla kadar, ihmal veya suistimal suretiyle önleyenlerle yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası verilir. (DEVLET İSTİHBARAT HİZMETLERİ VE MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI KANUNU MADDE 27) Burada sana isnat edilen şey hakkında savunmanı yapman gerekir. Görevini engelleyip engellemediğin, niçin kimlik sorduğun vs. DevletPolisi, 1 yıl önce - Alıntıya git
Dikkat!
Burada herkes sorgulamaya takılmış fakat açığa alınma sebebi bu değil. Dikkatli okuyun. Görevine engel olduğu iddiasıyla soruşturma açılmış. Bu daha sıkıntılı bir husus.
Bu Kanun kapsamındaki görev ve yetkilerin kullanılmasını engelleyenlere üç yıldan beş yıla kadar, ihmal veya suistimal suretiyle önleyenlerle yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası verilir. (DEVLET İSTİHBARAT HİZMETLERİ VE MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI KANUNU MADDE 27)
Burada sana isnat edilen şey hakkında savunmanı yapman gerekir. Görevini engelleyip engellemediğin, niçin kimlik sorduğun vs.
devrem sadece dediğim oldu görevine engel olmadım kimlik kontrolü yaptım buna istinaden biraz bekledi
ayrıca arkadaşım bulunduğun ilin istihbarat şube müdürünün yanına çık, konuyu anlat zaten o konuyu biliyordur, müdürüm pişman oldum hatamı anladım özür diliyorum de, müdür bunu il mit müdürüne iletir senin kou hemen hallolur, bu dediğimi mutlaka yap, faydasını görürsün, meslekte sayısız soruşturma geçirmiş biri olarak yazıyorum bunları. salomon42, 1 yıl önce - Alıntıya git
sen benim dediğimi yap.
sen benim dediğimi yap. salomon42, 1 yıl önce - Alıntıya git
istihbarat şube müdürü görüşmeyi kabul eder mi abi bence etmez ?
istihbarat şube müdürü görüşmeyi kabul eder mi abi bence etmez ? olmazbuisler, 1 yıl önce - Alıntıya git
emniyet içinde istihbarat müdürü ulaşılmaz değildir, şubeye gidince seni önce bir memur veya komiser dinler hemen konuyu müdüre aktarırlar, müdür senle görüşmese bile konuyu il mit müdürüne iletir, sen korkma dediğimi yap, faydasını göreceksin, görünmez eller hemen devreye girer, ceza alsan bile az alırsın,
dediğimi yap.
emniyet içinde istihbarat müdürü ulaşılmaz değildir, şubeye gidince seni önce bir memur veya komiser dinler hemen konuyu müdüre aktarırlar, müdür senle görüşmese bile konuyu il mit müdürüne iletir, sen korkma dediğimi yap, faydasını göreceksin, görünmez eller hemen devreye girer, ceza alsan bile az alırsın, dediğimi yap. salomon42, 1 yıl önce - Alıntıya git
sağolasın abi yarın inşallah görüşeceğim
olmaz da, olaki açıkta olduğun için seni istihbarat şubeye almazlarsa,
personel şube müdürüne de anlatabilirsin, ben istihbarat şube müdürüyle bu konuda görüşmek istiyorum diye, personel şube müdürü sen odadan çıkınca istihbarat şube müdürünü arar konuyu iletir,
olmaz da, olaki açıkta olduğun için seni istihbarat şubeye almazlarsa, personel şube müdürüne de anlatabilirsin, ben istihbarat şube müdürüyle bu konuda görüşmek istiyorum diye, personel şube müdürü sen odadan çıkınca istihbarat şube müdürünü arar konuyu iletir, salomon42, 1 yıl önce - Alıntıya git
sağolasın abi yarın ilk istihbarat şubeye çıkarım olmazsa personel şubeye çıkarım
sağolasın abi yarın ilk istihbarat şubeye çıkarım olmazsa personel şubeye çıkarım olmazbuisler, 1 yıl önce - Alıntıya git
Buraya yazılan herşeye ve herkese inanma, aldırma çok bilmiş çok moralini yüksek tut solomon42 in dediği en mantıklı ve anlamlı.Allah yardımcın olsun..
Aslan Akbey gelse onu bile sorgularım, bırak Aslan Akbeyi babam gelse acımam sorgularım şüphelendiysem kimse engel olamaz
devrem hadi ben kurban ettiler varsayalım yarın bir gün birisi sana çıkardı istihbarat kimliği gösterdi, halinden şüphelendin sorgulamayacak mısın, elemanı direkt gönderecek misin. Ya da şöyle sorayım hepinize siz olsanız birisi size direkt mit kimliği gösterse ne yaparsınız ? doğruluğunu bilmediğiniz bir kimliğe tavrınız ne olurdu ? olmazbuisler, 1 yıl önce - Alıntıya git
devrem hadi ben kurban ettiler varsayalım yarın bir gün birisi sana çıkardı istihbarat kimliği gösterdi, halinden şüphelendin sorgulamayacak mısın, elemanı direkt gönderecek misin. Ya da şöyle sorayım hepinize siz olsanız birisi size direkt mit kimliği gösterse ne yaparsınız ? doğruluğunu bilmediğiniz bir kimliğe tavrınız ne olurdu ?
Aslan Akbey gelse onu bile sorgularım, bırak Aslan Akbeyi babam gelse acımam sorgularım şüphelendiysem kimse engel olamaz hakkaripolisi34, 1 yıl önce - Alıntıya git
kardeşim ben sana şunu söyleyim o kimliği gördükten sonra sorgulama şüphelensen bile sorgulama EGM adamı çabuk harcıyor ve başın ağrıyor hemde çok başın ağrıyor sal gitsin adamı dertsiz başını ağrıtma
Valla gardaşım ne yalan söyleyeyim bende sorgulardım. Uygulama noktalarında ben kendi polis kimliğimi göstermiyorum. O çıkarmış mit kimliği gösteriyor. Banada biri çıkıp mit kimliği gösterse, yemişim öyle mit personelini diyip sorgulardım. Sende savunmanı yada ifadeni verirken geçmiş olaylarda sahte mit kimliğiyle yakalananlardan bahset. Olayı anlat doğru düzgün. Janis66, 1 yıl önce - Alıntıya git
devrem kulağına küpe olsun, biri çıkarıp o kimliği gösterirse şüphelensen bile sorgulama. Eğer kimlik sahte çıkarsa sen sorguladıktan sonra amirin komiserin tebrik eder eğer kimlik doğru çıkarsa EGM tekmeyi vurur, yarı yarıya şansın var bir gün bu kimlik önüne gelirse o şansı iyi değerlendir
devrem kulağına küpe olsun, biri çıkarıp o kimliği gösterirse şüphelensen bile sorgulama. Eğer kimlik sahte çıkarsa sen sorguladıktan sonra amirin komiserin tebrik eder eğer kimlik doğru çıkarsa EGM tekmeyi vurur, yarı yarıya şansın var bir gün bu kimlik önüne gelirse o şansı iyi değerlendir olmazbuisler, 1 yıl önce - Alıntıya git
Bak abicim polis asker kimliği ibraz edildiğinde dahi sen asla ama asla savcı talimatı olmadan bir işlem yapamıyorsa buda öyle birşey bu arkadaşın tek kurtarır yolu buydu öyle kafanıza göre kurumların üstün deki bir kurum mit asker polise benzemez yani orda çalışan temizlikçi dahinolsa kurum kimligini gösterdi mi bırak anladın mı kendi kendine ego kibir gurur yapamazsın asla babapolis, 1 yıl önce - Alıntıya git
Neyden şüphelendin dostum hayatında kaç defa mit kimliği gördün de sahte olduğuna kanaat getirdin herşeyin bir düsturu vardır adam kimliğini çıkartmış birde almana izin vermiş demiş ki sana görevdeyim sorgulama kimliğimi mit kanunu okusaydın madde 27 nin ne olduğunu elbette bilirdin ona göre davranırdın adam sana kolaylık göstermiş sen adam zorluk çıkarmışsın öyle adli ve idari yönden yaptırımı olacaktır geçmiş olsun Muerte12, 1 yıl önce - Alıntıya git
Hangi mevzuata göre yazıyorsun bunları, öğrenmek için soruyorum, hangi kanun hangi yönetmelikte yazıyor bunlar, açıkça yaz ki tecrübe edinelim.. sirensesi, 1 yıl önce - Alıntıya git