Editörler : gubaz"eskiyara"
07 Aralık 2021 11:54   

Sınav kağıdı inceleme

Okul müdürü öğretmenden sınav kağıtlarını inceleyeceğim diye isteyebilir mi?

07 Aralık 2021 12:42

hugo.almeida
Müsteşar

Hayır.

07 Aralık 2021 13:05

sendikaci34
Kapalı

Mudur kim ki sinav kagitlarini inceleyecek. Sinav kagitlarini sadece bilirkisi inceleyebilir. Kesinlikle vermeyin.

Kagida bakmak isteyen gidip idare mahkemesine dava acar, yasi kucukse anne babasi ile beraber acar, mahkeme uygun gorurse bilirkisi atamasi yapar ve inceler kagidi.

07 Aralık 2021 13:09

drogba-70
Müsteşar Yardımcısı

mudur padisah degildir kagit inceleyemez isteyemez bransi olsa bile yapamaz.

incelenmesini isteyen yasal yollara muracaat eder kagitlar ve cevap anahtarı asli gibidir diye mühürlenir yollanir incelenir .

07 Aralık 2021 15:52

coshuva
Genel Müdür

incelemez diyenler dönem sonunda sınav evraklarını kime teslim ediyor acaba merak ettim :)))

07 Aralık 2021 16:45

sendikaci34
Kapalı

incelemez diyenler dönem sonunda sınav evraklarını kime teslim ediyor acaba merak ettim :)))

coshuva, 1 yıl önce - Alıntıya git

Depoya kaldirilmak uzere okul idaresine teslim ediliyor. Incelenmesi icin degil. Mudur o evraklari acip incelerse kendisi ceza alir ve delil niteligi de ortadan kalkar.

Sen bu mesaji yazarken ne dusunerek yazdin acaba, ben de onu merak ediyorum.

07 Aralık 2021 17:00

coshuva
Genel Müdür

Depoya kaldirilmak uzere okul idaresine teslim ediliyor. Incelenmesi icin degil. Mudur o evraklari acip incelerse kendisi ceza alir ve delil niteligi de ortadan kalkar.

Sen bu mesaji yazarken ne dusunerek yazdin acaba, ben de onu merak ediyorum.

sendikaci34, 1 yıl önce - Alıntıya git
Nerde yazıyor? :))
07 Aralık 2021 19:27

bayram-48-48
Memur
Şu anda geçerli olan mevzuata göre öğretmen denetimlerini okul müdürü yapar. Bu kapsamda müdür sınav kağıtlarını inceleyebilir.
07 Aralık 2021 19:54

hugo.almeida
Müsteşar

İnceleyemez.

Evraklar teslim edilir. Herhangi bir yazılı inceleme talebi olmadan hiçbir şey yapamaz. İdareci kayıt dışı olarak yetkisi dışında burnunu sokabilir.

07 Aralık 2021 20:10

ahmetalisivas
Aday Memur

Kapalı zarf içinde ilgili memur veya müdür yardımcısına teslim edilir. Müdür yine inceleyemez.
07 Aralık 2021 20:13

coshuva
Genel Müdür
Kapalı zarf içinde ilgili memur veya müdür yardımcısına teslim edilir. Müdür yine inceleyemez.
ahmetalisivas, 1 yıl önce - Alıntıya git
Kapalı zarf mı 20 yıldır hiç kapalı zarf görmedim. :))
07 Aralık 2021 20:15

ahmetalisivas
Aday Memur
Kapalı zarf mı 20 yıldır hiç kapalı zarf görmedim. :))
Sen Japonya'yı da görmedin ama var. Neticede sen haklısın müdürüm. Müdürler asar da keser de. Haklarıdır.
07 Aralık 2021 22:45

yaylam
Aday Memur

Sınav sonuçları ile ilgili bir yazılı itiraz varsa okul müdürü ilgili branş öğretmenlerinden bir komisyon oluşturur ve komisyon inceler.Diğer durumlarda da kağıtlara bakabilir ama bunun hukuki sonucu olmaz.

07 Aralık 2021 23:17

ikirciklinane
Aday Memur

İnceleyebilir. Hatta öğrenciler sınava girmeden önce inceledığine dair imzalayadabilir.

Nitekim incelesinler de. Zira okul adıni degistirmekten aciz öğretmenler var.

07 Aralık 2021 23:57

coshuva
Genel Müdür
Sen Japonya'yı da görmedin ama var. Neticede sen haklısın müdürüm. Müdürler asar da keser de. Haklarıdır.
ahmetalisivas, 1 yıl önce - Alıntıya git
Bilmeyebilirsiniz ama öğrenebilirsiniz. Umudum var. Müdürün bakamayacağı tek şey rehberlik servisinin savcılığa göndereceği gizli ibareli zarfıdır. Onu da bilmemesinin yasal temeli vardır. Onun dışında sınav sorularına bakar eğer bir sorun varsa müdehale eder. Edemez diyen bence denemeli. Bu keyfi bir durum olamaz tabi. Bir sebep olmalı.
08 Aralık 2021 00:17

hugo.almeida
Müsteşar

Hahaha. Sınav sorularına müdahale edecekmiş. :)

08 Aralık 2021 00:49

coshuva
Genel Müdür

hugo.almeida, 1 yıl önce - Alıntıya git
Sorulara takılı kalma hügo. Burda temel mesele sorun. Sorular sorunluysa ki camiada neler var neler. O zaman sorulara değil soruna müdehale etmiş olur. Hiçbir müdür durup dururken öğretmenin sınavına müdehale etmez. Sadece hukuken müdehale edilir görüşü yanlıştır. Hukuki soruşturma ile idari soruşturma ayrı şeylerdir. Gerekirse müfettiş görevlendirilir yine bakılır. Bunlar sorun olduğu anlamına gelir. Hukuki boyutu ayrıdır.
08 Aralık 2021 08:03

bayram-48-48
Memur

hugo.almeida, 1 yıl önce - Alıntıya git
Bay Hugo sen hep sallıyorsun. . Nasıl bir dünyada yaşıyorsun bilmiyorum. Hep muhalefet hep muhalefet. Elbett müdür soruların kazanımlara dengeli dağılımları açısından inceler. Cevap anahtarı ayrıntılı hazırlanmış mı bunu inceler. Ölçme ve değerlendirmenin geçerlik ve güvenirliğini inceler.vs vs... Öğren artık bunları...
08 Aralık 2021 08:44

kızılanka
Aday Memur

Yalnız bir yanlış anlaşılma var galiba. Burda öğrencilerden hiç bir itiraz yokken notlar çok yüksek verilmiş neye göre verdin kağıtlara bakıcam diyor müdür.

08 Aralık 2021 09:12

hugo.almeida
Müsteşar
Bay Hugo sen hep sallıyorsun. . Nasıl bir dünyada yaşıyorsun bilmiyorum. Hep muhalefet hep muhalefet. Elbett müdür soruların kazanımlara dengeli dağılımları açısından inceler. Cevap anahtarı ayrıntılı hazırlanmış mı bunu inceler. Ölçme ve değerlendirmenin geçerlik ve güvenirliğini inceler.vs vs... Öğren artık bunları...
bayram-48-48, 1 yıl önce - Alıntıya git

Ya hu dediğin ne yönetmelikte var ne de teknik olarak mümkün değil. Hadi kendi branşına ait yazılı sınavını inceledin diyelim. Diğer branşları nasıl neye göre inceleyeceksin? Sınav evrakı dediğin şey sınav ve cevap anahtarından oluşur. Sen onu alacaksın ve hiç bilmediğin dersin kazanımlarına bakacaksın öyle mi? Bir önceki sınavdan sonra yoğunluğuna bakacaksın. Önüne yıllık planı açacaksın, bir önceki yazılı sorularını inceleyeceksin ve sonra diğerine bakacaksın

Sonra da öğretmeni çağırıp hangi kazanımın diğerlerinden daha değerli olduğunu branş öğretmeninden daha iyi bilip yazılı sınava almadığı kazanımı niye almadığını soracaksın? Bunu yaparken utanmadan, haddini bilmeden, yüzün kızarmadan yapacaksın?

Vallahi pes.

Yönetmelik açık. Yazılı kağıdının öğretmen hazırlar. Cevap anahtarını da hazırlar ayrıntılı bir biçimde. Yazılı sonrası ilan eder. Öğrenci talep ederse öğretmenle birlikte inceleyebilir. Yazılı sonuçları açıklandıktan sonra 5 iş günü içinde itiraz edebilir. Bu durumda ders öğretmenleri dışında ilgili branştan komisyon kurulur ve incelenir. Orada bile oluşturulan komisyona okul müdürü başkanlık eder gibi bir ifade yok.

Sınav evrakları yıl sonunda okul idaresine teslim edilir. Yani notlar kilitlendikten sonra. Biri de çıkıp kime teslim ediyorsun diyor. Sanki ertesi gün teslim ediyor da sınav kağıdı inceleyecekmiş.

Tekrar söylüyorum: kafanıza göre iş yapamazsınız. Üfürmeyin buralarda.

08 Aralık 2021 09:15

hugo.almeida
Müsteşar

Yalnız bir yanlış anlaşılma var galiba. Burda öğrencilerden hiç bir itiraz yokken notlar çok yüksek verilmiş neye göre verdin kağıtlara bakıcam diyor müdür.

kızılanka, 1 yıl önce - Alıntıya git

Bakamaz hocam. Çok istiyorsa gerekçesi ile birlikte soruşturma başlatsın incelemek için.

Toplam 30 mesaj