Editörler : Lanet
«63646566676869707172737475

draf
Genel Müdür
23 Mart 2025 17:26

Bu ülkede kandırmak ve kandırılmak, varsa öyle bir hüküm toplu sözleşmeye uymamak suç değil... Suç; giyim yardımını ayni olarak almamak olmuş. Rücu eder diyorlar.

Melesav1
Aday Memur
24 Mart 2025 14:38

Hadi gerçeği söylemiyorlar, kimse istifa etmesin diye sizleri oyaladık demiyorlar. Amacımız, yetki bizde kalsın diye kaç kelle gerekiyorsa o kadar kelle saymak demiyorlar. Ama buna inanan nasıl inanıyor? Bizi kandırdınız diye hiç mi hesap sormazlar. Bu yetki böyle kalırsa, sene sonundaki banka promosyonu anlaşmasına da aynı adamlar gircek. Ağlama duvarı olur buralar.

draf, 4 hafta önce

Alınmayacağını anladık da alınacak diye baskan mesaj attı diyenler hangi dağlara dayandığına baksın. 1 kere kandırırlar da 2 hafta önce alacağız diye tekrar kandırılmak zorunuza gitmedi mi

civilization2070
Aday Memur
25 Mart 2025 02:32

3 hafta önce giyim yardımının hayal olduğu bilgisini alınca istifa ettim. Sebebini sorduklarında da söyledim giyim yardımı ve mühendislik meslek kanunu. Başka sendikaya geçtim arkadaşlar sanki onlar alabilecekmi diye soruyor mevzu burda tepki göstermektir. Geçtiğim sendika yetkili olur onlarda alamazsa onlardanda istifa ederim bu kadar basit.

Melesav1
Aday Memur
25 Mart 2025 12:42

Bravo. Yapılması gerekeni yapmışsınız. Hiçbiri babamızın oğlu değil. Beceremiyene tepkiyi göstereceksin. Geçen sene bu tepkiyi gösterseydik, bu sene belki de gy garantiye alıncaktı. Yenisi yapamadı mı, onu da salla gitsin. En azından promosyonda orasını burasını oynatmadan girerler ihaleye.

civilization2070, 4 hafta önce

3 hafta önce giyim yardımının hayal olduğu bilgisini alınca istifa ettim. Sebebini sorduklarında da söyledim giyim yardımı ve mühendislik meslek kanunu. Başka sendikaya geçtim arkadaşlar sanki onlar alabilecekmi diye soruyor mevzu burda tepki göstermektir. Geçtiğim sendika yetkili olur onlarda alamazsa onlardanda istifa ederim bu kadar basit.

nihatkahveci
Şube Müdürü
25 Mart 2025 13:14

ulaştırma memursenin 2-3 ay önce giyim yardımı alacağız dediği yalan mı yani? böyle bir yalanı neden sölesinler ki?

Tarhundas 2
Aday Memur
25 Mart 2025 13:45

İhaleye çıkıldı ihaleden bir gün önce ihale iptal oldu sizce neden

nihatkahveci, 4 hafta önce

ulaştırma memursenin 2-3 ay önce giyim yardımı alacağız dediği yalan mı yani? böyle bir yalanı neden sölesinler ki?

iras
Genel Müdür
25 Mart 2025 16:07

Yalan söylemenin bir bedeli yok yüzden kardeşim.en azından öpülseler kolay kolay yalan söylemezler.uyelerine de saygıları yok 13 Şubat'ta alıyoruz diyerek açıklama yapıyor şimdi alamadık açıklaması bile yapamıyor.bütün Ramazan ı bakanlarla vekiller le iftarda geçirdi sonuç yok.amma hükümet hıyarı gösteriyor yeni anayasa diyerek memur sen bir avuç tuzla koşuyor .istifa edin başkası yesin bu aidatları

nihatkahveci, 4 hafta önce

rıdvan0134
Aday Memur
31 Mart 2025 23:58

Bi haber yok heralde arkadaşlar

trueliving
Aday Memur
01 Nisan 2025 03:44

Maalesef yok kardeşim ihaleye çıkılan kurumlarda maliye iptal etmiş geçen yıl gelen tasarruf tedbirleri kapsamında

rıdvan0134, 3 hafta önce

Bi haber yok heralde arkadaşlar

Who.are.you
Daire Başkanı
01 Nisan 2025 15:36

70 kişi olan işyerinde 60 kişi nakil istiyor, malum sen hepsine bize üye olursan işini yaparım diyor. Kimse de demiyor ki böyle bişey mümkün değil 60 kişi nakil giderse burda işi kim yapacak.. siz böyle her vaade kapılıp üye olursanız dün % 40 enflasyonda %10 zam aldınız, bugün giyim yardımı vermezler, yarın 10 bin promosyon verip gönderirler, yine gelip buralarda ağlarsınız memurun durumu şöyle kötü böyle kötü riv riv riv

draf
Genel Müdür
01 Nisan 2025 16:16

Şubat gibi sms ler mesajlar vardı. "Bu iş tamam, giyim yardımı verilecek, genel başkan dedi" hatta biri dedi ki şubatın 29 na tamamdır. Bu yıl ve Önümüzdeki yıllarda Şubat 29 çekmiyor demiştik. Nisan geldi. Üye sayımı var. Şubatın 29 na kadar bekleyecekler devam mı???

zahmetçakar
Şube Müdürü
01 Nisan 2025 18:44

aldınız mı arkadaşlar giyim yardımınızı? bana çemkirip sendikaya laf edemeyenler de almıştır umarım

memursen yetkili olduğu sürece daha çok alırsınız giyim yardımı; promosyon falan; çok yaşa memur sen.

zahmetçakar, 2 ay önce

29 şubatta hesaplarda... memursenim çok yaşa

draf
Genel Müdür
01 Nisan 2025 23:53

Toplu sözleşmede kazanmış olsalardı bir şekilde alınırdı. "Yazıyor ama vermiyorlar" derseniz maaş zamları da (Enflasyon artıyor, 6 ay cepten gidiyor, 6 ay geri kendi hesaplarına göre birsey veriliyor büyük kazanım) toplu sözleşme ile veriliyor. Giyim yardımını vermedik, zamda vermeyiz derlerse ne olacak??

Melesav1
Aday Memur
10 Nisan 2025 13:09

14 nisan yetkili sendika olmak için yapılacak üye sayımının son günüymüş. 14 nisanda yetkiyi değiştirmezsen GY da yalan olur, sene sonu promosyon anlaşması da hüsran olur. Bir tek cümle açıklama yapabiliyorlar mı. İşçi sendikası başkanı bizim alacağımız giyim yardımı için, illa 100bin kişiyi tandoğan meydanına mı toplayım deyip durdu. Hani bizi temsil ediyodunuz, yetkiliydiniz, çıkıp bir tek kelime söyleyebildiniz mi? İşcilerin toplu sözleşmesi yaklaştı. Hükümetten istedikleri zam %de% ü bile geçiyor. %50 + %25 + %10. Bunu da işci saatinin 1800tl olması üzerinden hesaplıyorlar. Helali hoş olsun, çalışan için emek vererek kazandığı her birikim helali hoş olsun. Kimsenin kazandığında gözümüz olamaz. Ama senin giyim yardımını gösterip tehdit ediyor, malumsen sus pus. Düşünün kazanılmış hakkı olan giyim yardımını 2senedir alamayan sendika, 14nisanda da yetkiyi alırsa bu sene toplu sözleşme masasına oturacak. Sene sonu da promosyon ihalesine katılcak. Çalışanının elindeki hakkını kaybeden sendika; toplu sözleşme masasında ne kazanabilir, promosyon ihalesinde nasıl başarılı olabilir?

draf
Genel Müdür
15 Nisan 2025 13:26

Hiçbir talepleri olmamış diye duydum. Giyim yardımı hakkında açılan davayı da bulamadım. Sendika temsilcisi vs varsa sendikalı arkadaşlar bir sorsanız. Ben bıraktıgım için soramıyorum.

draf
Genel Müdür
15 Nisan 2025 13:28

Son sms mail olayda yalan çıktı. Dava, talep, yazı kesin numaralı bir başvuru bulabileceksiniz misiniz?

draf
Genel Müdür
15 Nisan 2025 13:33

"Ulaştırma Memur-Sen olarak Danıştay 12. Daire Başkanlığı?nda 2024/3123 sayılı davamızı açtık". Günü gelince bu numaraya bakacağız neymiş konusu

draf, 5 gün önce

Son sms mail olayda yalan çıktı. Dava, talep, yazı kesin numaralı bir başvuru bulabileceksiniz misiniz?

Melesav1
Aday Memur
15 Nisan 2025 14:15

Nasreddin Hoca'nın göle maya çalması gibi. Yani ya tutarsa. O smsdeki dava açılalı 1sene oldu . Peşinden koşan eden yok. Başkanlık seçimi ve yetkili sendika olabilme gibi daha büyük problemler var şimdi. Ciddi olsalar, işçi sendikası başkanı memurlara verilen koruyucu giyim yardımı için hak mı reva mı diyip 150bin kişiyi Tandoğan meydanına toplamam mı gerekiyor diye konuşurken çıkıp iki cevap verirlerdi. Sadece gündem oyalama. İşin garibi üye olan benden daha çok ağlıyor niye verilmedi diye. Hakların gaspedilirken her ay düzenli olarak bir de aidat yardımı yapıyon. Celladına aşık olmuş mahkum gibi. Islık çala çala hak mı aranır. O onun yüzüne bakıyor, öbürü diğerine , amaaan bana ne diye. Aidatçılar da ellerinde üye formu fellik fellik geziyolar iş yerlerini. İş yerlerine geldiğinde yeni üye formu yerine al sana istifa formu denseydi çok şey değişirdi..

draf, 5 gün önce

"Ulaştırma Memur-Sen olarak Danıştay 12. Daire Başkanlığı?nda 2024/3123 sayılı davamızı açtık". Günü gelince bu numaraya bakacağız neymiş konusu

Toplam 1498 mesaj
«63646566676869707172737475

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi