Editörler : E.Kayı Han

Zeytun31
Şef
08 Ağustos 2025 10:12

geçmiş olsun. senin olayı 5 farklı mahkeme hakim baksa 5 farklı karar çıkar. 2 yıl altında verse hagb verebilirdi. süreçleri iyi takip et. ihmal etme. bir yerden geri döner inşallah

emremusa
Genel Müdür
08 Ekim 2025 09:29

Eger savci sadece tck 136.1 den sevk ederse mahkemede kabul ederse hagb alabilirsin..ama 136.2 yide ilave ederse gecmis olsun..

Bu suçu kendi lehine isliyorsan kotü niyet varsa idariden ve savciliktan kurtaramazsin..

thenmust
Aday Memur
09 Ekim 2025 21:15

Geçmiş olsun öncelikle. Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmekte suçtur. Hesap bazlı bir durumsa (ki hesap bazlı gibi duruyor) hesabın sorumluluğu size aittir. İşlemin sizin tarafınızdan yapılmadığı IP ve log kayıtlarıyla ispatlanmalıdır. Siz o işlemin size ait olmadığını gösterir net ve somut kanıtlar sunmalısınız. Kamera görüntüleri vs olabilir.

Takma ad bazlıysa işler değişir zira internette herkes takma adları kullanabilir. Sizin dediğiniz emsal ise hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yaymanın bir arada yapılması durumudur.

thenmust
Aday Memur
09 Ekim 2025 21:18

Ancak kvkk ihlalleri suç yüz kızartıcı suçlar arasında sayılmıyor diye biliyorum. Fakat 1 yıldan fazla cezada memuriyet durumunuz bildiğim kadarıyla sıkıntıya giriyor. Eğer 1 yıl altına düşürebilirseniz HAGB alırsınız ve bu durum da hüküm açıklanmaz. 5 yıl sonunda da düşme kararı olarak hüküm güncellenir. HAGB kararları bildiğim ve kanunun emrettiği üzere sadece savcı ve hakimlerin girebildiği bir sisteme kaydediliyor. Bu hususların dışında alacağınız ceza som derece aleyhinize olacaktır.

thenmust
Aday Memur
09 Ekim 2025 21:23

Bir ekleme yapayım. Eğer ortada bir log kaydı olmasaydı bu durumda kyok veya beraat alırdınız. Lakin hem hesap var hem de hesaptan yapılmış işlemin kaydı var. 5651 sayılı kanuna göre bu kayıtlar tarih ve saat, kullanıcı adı, IP adresi, sorgulama tipi, sorgulanan kişi vb kayıtları içerir. Yani anlayacağınız ortada somut bir delil var. Aksini iddia edebileceğiniz ve bizimle paylaştığınız somut bir delil de yok. Bu durumda mahkeme size ceza verebilir. Sizin işinizi çözebilecek tek durum aksi yönde somut deliller sunmak. Başka çaresi yok.

thenmust, 5 ay önce

Geçmiş olsun öncelikle. Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmekte suçtur. Hesap bazlı bir durumsa (ki hesap bazlı gibi duruyor) hesabın sorumluluğu size aittir. İşlemin sizin tarafınızdan yapılmadığı IP ve log kayıtlarıyla ispatlanmalıdır. Siz o işlemin size ait olmadığını gösterir net ve somut kanıtlar sunmalısınız. Kamera görüntüleri vs olabilir.

Takma ad bazlıysa işler değişir zira internette herkes takma adları kullanabilir. Sizin dediğiniz emsal ise hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yaymanın bir arada yapılması durumudur.

Kimimbe234
Kapalı
12 Ekim 2025 14:29

merhaba. İdari bir savunmam için şahsa işlem yaptığımıza dair bilgi notunun ekran görüntüsü aldım orada şahsın tc kimlik numarası varmış ve savunmayı hazırlayacak olan emekli bir memura gönderdim onu da farklı bir suçtan gözaltına alıyorlar ve benim attığım mesajı görüyorlar bununla alakalı kişisel verilerden adli ve idari soruşturma açtılar. herhangi bir sorgulama v.s yok sadece ekran görüntüsü

Kimimbe234
Kapalı
12 Ekim 2025 14:30

Bununla alakalı ne olur sizce. başına gelen var mı
Kimimbe234, 5 ay önce
merhaba. İdari bir savunmam için şahsa işlem yaptığımıza dair bilgi notunun ekran görüntüsü aldım orada şahsın tc kimlik numarası varmış ve savunmayı hazırlayacak olan emekli bir memura gönderdim onu da farklı bir suçtan gözaltına alıyorlar ve benim attığım mesajı görüyorlar bununla alakalı kişisel verilerden adli ve idari soruşturma açtılar. herhangi bir sorgulama v.s yok sadece ekran görüntüsü

emremusa
Genel Müdür
21 Kasım 2025 14:35

Yanlis biligilenditisun..hagb almasi icin 2 yıl altı almasi lazim..

thenmust, 5 ay önce

Ancak kvkk ihlalleri suç yüz kızartıcı suçlar arasında sayılmıyor diye biliyorum. Fakat 1 yıldan fazla cezada memuriyet durumunuz bildiğim kadarıyla sıkıntıya giriyor. Eğer 1 yıl altına düşürebilirseniz HAGB alırsınız ve bu durum da hüküm açıklanmaz. 5 yıl sonunda da düşme kararı olarak hüküm güncellenir. HAGB kararları bildiğim ve kanunun emrettiği üzere sadece savcı ve hakimlerin girebildiği bir sisteme kaydediliyor. Bu hususların dışında alacağınız ceza som derece aleyhinize olacaktır.

24 Kasım 2025 14:11

Bununla ilgili yargıtay kararları mevcut kendisine verilen özel şifre ile merak amaçlı kişisel bilgi sorgulayan memur kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme yayma suçu işlemiş olmaz sadece gerekirse disiplin suçuna konu olanilşr şeklinde özeldende yazabilirsin sağlam bir avukat lazım sana

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi