Editörler : ecoekonomist
26 Aralık 2021 15:17   

Kur korumalı mevduat mı ? Dolar mı ? Sizin tercihiniz hangisi olurdu ?
. Kur korumalı mevduat mı ? . Dolar mı ? Sizin tercihiniz hangisi olurdu ?

Bu ankete 30 günde, 43 kişi oy kullandı ve 25/01/2022 15:17 tarihinde sona erdi.

27 Aralık 2021 12:02

otmebulbul
Aday Memur
Kur korumali dedigin şey vadeli hesap modeli ve haramdır digerine karışmam dolar veya altin yada tarla arsa al
27 Aralık 2021 21:08

BorsaSTock
Genel Müdür

vay be Dolara yine de rağbet var yani...

28 Aralık 2021 10:13

rurouni kenshin zen
Yasaklı

al sat gir çık yapabiliyorsan dolar..

28 Aralık 2021 10:55

HnCik
Aday Memur

Yaptığı işi ve görevi aksatarak veya yeterli özeni ve ilgiyi göstermeyip vaktini kur takibine adamak da haramdır. Kur takibine ayırdığınız vakti işinizi iyi yapmaya ayırsaydınız memleket kalkınırdı.

28 Aralık 2021 11:47

serhat99
Müsteşar Yardımcısı

dolar seçeneği yerine döviz seçeneği olsaydı daha iyi olurdu.

28 Aralık 2021 15:01

MILLEY
Daire Başkanı

dolar seçeneği yerine döviz seçeneği olsaydı daha iyi olurdu.

serhat99, 1 yıl önce - Alıntıya git

çogunlugun helal haram ayrımından dolayı vadeli mevduata iyimser bakmadıgını düşünüyorum

şahsen faiz haram olmasaydı tercih edebilecegim gerçekten güzel bir uygulama.

insanların amacı zaten enflasyondan korunmak.bu sistemde bunu sunuyor zaten

tabi yatıran yatırır kendi bileceği iş

herkesin hayatına kimse karışamaz :)

28 Aralık 2021 16:38

liebestraum
Şube Müdürü

Çevresinde kur korumalı mevduat hesabı açtıran oldu mu hiç? Ben hiç karşılaşmadım, sanki pek talep olmadı gibi geliyor bana.

28 Aralık 2021 21:45

mesahan
Aday Memur

%70 insanlar faiz haram diye vadeliye yatırmaz, o yüzden tutmaz bence

28 Aralık 2021 21:49

WinterSoldier
Kapalı

10,99 dan dolar aldım şuan hiç 12 ye geldi, çevremde herkes son 1 haftada deli gibi dolar aldı evi arabayı satıp alanlar var bddk verilerine göre vatandaşın dolar mevduatı arttı zaten kısaca seferberlik herkes dolar bozduruyor gibi şeyler tamamen basit propaganda çıktı kami bankaları ağır müdahale ettiği için düştü dolar da mevduat faizi ile alakası yok ama etkisi geçiyor.

28 Aralık 2021 22:18

WinterSoldier
Kapalı

10,99 dan dolar aldım şuan hiç 12 ye geldi, çevremde herkes son 1 haftada deli gibi dolar aldı evi arabayı satıp alanlar var bddk verilerine göre vatandaşın dolar mevduatı arttı zaten kısaca seferberlik herkes dolar bozduruyor gibi şeyler tamamen basit propaganda çıktı kami bankaları ağır müdahale ettiği için düştü dolar da mevduat faizi ile alakası yok ama etkisi geçiyor.

WinterSoldier, 1 yıl önce - Alıntıya git

10,99 dan dolar aldım şuan 12 ye geldi, çevremde herkes son 1 haftada deli gibi dolar aldı evi arabayı satıp alanlar var.Bddk verilerine göre vatandaşın dolar mevduatı arttı zaten kısaca seferberlik,herkes dolar bozduruyor gibi söylemler tamamen basit propaganda çıktı,dolar kamu bankaları ağır müdahale ettiği için düştü,herkes mevduata yöneldi, bu sistem tuttu,vatandaş dolar bozduruyor gibi söylemler gerçekten hiç doğru değil mevduat faizi ile alakası yok borç parayla büyük müdahale geldi ama etkisi geçiyor.

29 Aralık 2021 09:35

muberra_muberra
Aday Memur
Vatan sevgisi sadece yeri gelince canını ortaya koymakla olmuyor. Vatanını elinden gelen her türlü şekilde korumakla oluyor. Ülkeme her türlü şekilde zarar veren ülkelerin paralarını yatırım için alarak ülkeme asla zarar vermem. Yatırım mı yapacaksın altın al,ev al,arsa tarla al dolar vs alıpta ülkene zarar verme .
29 Aralık 2021 10:56

legendz
Memur
Vadeli mevduat bildiğin faizdir. Kur korumalı falan filan ile süsleyip üstü kapatılmaya çalışılıyor
29 Aralık 2021 13:12

WinterSoldier
Kapalı
Vatan sevgisi sadece yeri gelince canını ortaya koymakla olmuyor. Vatanını elinden gelen her türlü şekilde korumakla oluyor. Ülkeme her türlü şekilde zarar veren ülkelerin paralarını yatırım için alarak ülkeme asla zarar vermem. Yatırım mı yapacaksın altın al,ev al,arsa tarla al dolar vs alıpta ülkene zarar verme .
muberra_muberra, 1 yıl önce - Alıntıya git

Keşke önce hükümetimiz devletimiz türk parasına güvense 5 müteahhite dolar üzerinden garanti vermese (Londra mahkemesi de hakem tutulmuş yerli millo ya) biz tl kullanıyoruz paramız tl garantiyi de tl olarak veririz deselerdi o zaman biz de elimizi taşın altına koyardık dolar sadece hızla tırmanan enflasyona karşı parayı korumak için normal vatandaşın derdi bu.

29 Aralık 2021 17:05

liebestraum
Şube Müdürü

Bu arada ben şahsen kur korumalı mevduatın kötü bir seçenek olduğunu düşünmüyorum. Bir nevi hedge fonu gibi düşünülebilir. İyi yanı, eğer zaten TL'ye geçmişseniz stopaj vergisinden muaf olması sebebiyle avantajlı. Orta vadede ihtiyaç duymayacağınız TL varsa, kur ne olacak kaygısı yaşamak istemiyorsanız atayım kafam rahat etsin diyebilirsiniz.

29 Aralık 2021 17:23

Baba Janga
Yasaklı
Altinin hesabi neyle yapiliyor ? Akceyle mi ? Su vatan sevdasi lafinin altini tamamen bosalttiniz
31 Aralık 2021 14:04

mervetagci
Aday Memur

Tabiki dolar. Geçen hafta sadece blöf yapıldı, hepimiz izledik. Yatırımcı düşük veya yüksek dolar alıp elinde tutmak istiyor. Hala piyasaya güven yok. O yüzden öyle merkez bankasının elindeki dolar rezervini bozdurmasıyla falan düzelecek gibi değil maalesef.

Yurt dışı borsalarından hisse almak isteyenler için bir rehber hazırladık.Merak edenler buyrun https://www.halkaarz.info/tr/info/yurt-disi-hisse-senedi-nasil-alinir

19 Ocak 2022 18:08

Bir garip insan işte
Kapalı
Borsa yı öneririm günlük trade de kazanıyorum ben hergün kar la çıkıyorum doları altını neden bekleyim istersen özelden yazabilirsin
22 Ocak 2022 09:32

venüsten
Aday Memur

Biraz dolar biraz altın biraz da kur korumalı ve gümüş yapmak en iyisi :) malum sağ gösterip sol vuruluyor...

16 Kasım 2022 08:06

ankara06route

Doğru yatırım tavsiyeleri ;)) ama yinede sonuna ytd eklemeyin...

16 Kasım 2022 12:00

Soldierm
Genel Müdür

Hiç biri sasa polyesterden şaşmam ben..

Toplam 21 mesaj