Editörler : crops35
02 Ocak 2022 16:37

KİT 3 Yıl Çalışma Kuralında Pozisyon Hakkında

Arkadaşlar bir sorum var. ÖSYM kılavuzunda geçen KİT kuralında pozisyon kelimesinin ucu açık bırakıldığını düşünüyorum.

TCDD önlisanstan makine teknikeri olarak atandım 3 yıl KİT kuralını beklemeden tekrar TCDD elektrik teknikeri olarak atanabilir miyim ? Bunu nerden çıkardın diyecekler olacak kılavuzda pozisyon kelimesi geçiyor makine teknikerliği farklı elektrik teknikerliği farklı olduğunu düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bekliyorum.

3 yıl KİT kuralı:

15/10/2021 tarihli ve 31629 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2022 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programının tespitine dair 14/10/2021 tarihli ve 4620 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının ?Sınavlar? başlıklı 7 nci maddesinin dördüncü fıkrasında; "1/1/2022 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz. Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine ve bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında yapılacak ilanlara başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz." hükmüne yer verilmiştir.

Bu itibarla, kamu iktisadi teşebbüslerine ait pozisyonları tercih edecek adayların, belirtilen istisnalar hariç olmak üzere üç (3) yıllık hizmet süresini tamamlamadıkça yerleştirme işlemlerine katılamayacaklarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

28TR28
Aday Memur
02 Ocak 2022 16:44

Makina teknikerligi ile elektirik teknikerligi 2side teknikerlik 3 yıl şartına takılırsın bence bir üst ünvanli bölüm bitirirsen takılmazsın mühendislik gibi örneğin

janıtın
Aday Memur
02 Ocak 2022 16:44

Söz konu 3 yıl yasağında pozisyon kelimesi ne anlama geldiğini çözemedim. Kadro unvanı mı ? Görev ünvanı mı ?

1/1/2022 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz.

28TR28
Aday Memur
02 Ocak 2022 16:46

Kadro ünvani büyük ihtimal bende teknisyen olarak atandım 3 yıl şartına takılmamak için teknikerlik bitircem bu yıl

Handan2658
Aday Memur
02 Ocak 2022 21:39

memurlar için kadro, sözleşmeli personel için pozisyon kavramı kullanılıyor. Yani pozisyon demek sözleşmeli demek

janıtın, 2 yıl önce

Söz konu 3 yıl yasağında pozisyon kelimesi ne anlama geldiğini çözemedim. Kadro unvanı mı ? Görev ünvanı mı ?

1/1/2022 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz.

Aelelle
Aday Memur
02 Ocak 2022 22:43

Hocam o zaman şöyle mı oluyor , kite atanan biri sözleşmeli atanıyor , tekrar sınava çalışıp 657ye atanirsa merkeziden kadrolu oluyor sizin dediğinize göre sıkıntı olmuyor o zaman
Handan2658, 2 yıl önce

memurlar için kadro, sözleşmeli personel için pozisyon kavramı kullanılıyor. Yani pozisyon demek sözleşmeli demek

vozzkan
Aday Memur
03 Ocak 2022 08:37

Merhaba bu konudan muzdarip olan biri olarak Yazıyorum. İhraz edilmiş unvan yani kazanılmış unvan.2 şart var biri farklı pozisyon diğeri de diplomayla kazanma.elektrik teknikerliğini diplomayla kazandınız.bu tamam ama öbürü için bence problem olmamakla birlikte çünkü pozisyonlar makine teknikerliği elektrik teknikerliği. ama kurum 2si de tekniker diye bakabilir. O zaman atama yapılmayabilir.

janıtın
Aday Memur
03 Ocak 2022 09:42

eskide devlet personel vardı kapattılar şimdi görüşde alamıyoruz. herkes bişey diyor ama net değil

janıtın
Aday Memur
03 Ocak 2022 09:44

hayır böyle cevap kastetmedim. 2021/2 kpss kılavuzunun son sayfasını tam okur musun kit 3 yıl kuralını orda

Aelelle, 2 yıl önce
Hocam o zaman şöyle mı oluyor , kite atanan biri sözleşmeli atanıyor , tekrar sınava çalışıp 657ye atanirsa merkeziden kadrolu oluyor sizin dediğinize göre sıkıntı olmuyor o zaman

janıtın
Aday Memur
04 Ocak 2022 09:03

++

dhmiofficier
Aday Memur
04 Ocak 2022 13:42

arkadaşlar net bilgi veriyorum. tekniker biri tekrar teknikerliğe atanamaz 3 yıl şartına takılır.

cicekaysee
Aday Memur
07 Ocak 2022 18:52

teşekkürler

janıtın
Aday Memur
10 Ocak 2022 11:26

sebebi açıklarmısın :?

dhmiofficier, 2 yıl önce

arkadaşlar net bilgi veriyorum. tekniker biri tekrar teknikerliğe atanamaz 3 yıl şartına takılır.

10 Ocak 2022 12:05

Hocam Memur iken Muhasebeci olarak atabilirmi?

dhmiofficier, 2 yıl önce

gm55
Aday Memur
04 Kasım 2022 07:24

Merhaba ben 2020 de kite memur olarak atandım 3 yılım dolmadı tekniker olarak 2022 kpss ile atanabilir miyim yani istisnaların icindemi oluyorum net bilgisi olan varsa bana cevap verebilirseniz çok sevinirim

revolver97
Aday Memur
05 Kasım 2022 08:44

Hocam aynı durumdayım sizinle bir Kit kurumunda elektrik teknikeri olarak çalışmaktayım ve aynı zamanda elektronik bölümünü bitirip elektronik teknikeri olarak atanma durumum var.Kpss puanım 91.88 geldi.Bide eğer tercih verip 3 yıl şartına takılırsak herhangi bir ceza alıyor muyuz önümüzdeki merkezi atama tercihleri için

05 Kasım 2022 09:09

Tekniker olarak ne zaman atandınız hocam?
revolver97, 11 ay önce

Hocam aynı durumdayım sizinle bir Kit kurumunda elektrik teknikeri olarak çalışmaktayım ve aynı zamanda elektronik bölümünü bitirip elektronik teknikeri olarak atanma durumum var.Kpss puanım 91.88 geldi.Bide eğer tercih verip 3 yıl şartına takılırsak herhangi bir ceza alıyor muyuz önümüzdeki merkezi atama tercihleri için

alicandan36
Aday Memur
05 Kasım 2022 19:18

+1
revolver97, 11 ay önce

1.gurubagecckdhmici
Aday Memur
05 Kasım 2022 19:55

Teknisyen biri teknikerliği geçebilir onda problem yok ama tekniker biri kit kurumunda 3 yılına doldurmadıkca başka kit kurumuna geçemez geçerse o puani yanar 2022 merkezi atamada puanıni kullanamaz ve 1yil yasağı var aynı d teknikerin başına geldim tercih yaptı ama kurum atamasını yapmadi

alicandan36, 11 ay önce
+1

1.gurubagecckdhmici
Aday Memur
05 Kasım 2022 19:56

Dhmiyi arayıp sorabilirsiniz

alicandan36
Aday Memur
05 Kasım 2022 20:09

Puan kaç
1.gurubagecckdhmici, 11 ay önce

Dhmiyi arayıp sorabilirsiniz